Sretno svima danas!
Printable View
Sretno svima danas!
Meni uopce nije jasno odakle toliko kompliciranja zbog epipena. To nije klasicna injekcija, to je aplikator napravljen tako da ga moze primjeniti bilo tko. Na kraju krajeva, alergijska reakcija moze krenuti u sasvim neocekivanom trenutku, sto ce onda, pustiti dijete da se gusi? Ne vidim kakvog izbora oni tu imaju.
Svim prvašićima želim predivan dan danas, puno uspjeha u školi!!Sretnoooo!
Prvi dan škole, prvi dan škole, prvi dan škole! :-D
Sretno prvasicima. A roditeljima zelim da se sto prije naviknu na sustav.
Evo me. Otpratila starijeg ujutro i sad se spremamo za popodne. Sretno :*.
Sretno svima! Pogotovo onima koji se moraju odmah prvi dan za nešto izboriti :)
Žene, kakav je običaj. Jel se dijele knjige prvi dan, treba li ponijeti torbu?
Sretno prvašići !! :rock::sing:
sretno
mi nećemo uzeti torbu, nego u platnenu vreču staviti u torbicu i po potrebi izvući , višenamjenska stvar
Bila mala predstava, predstavljanje učiteljica i klinaca, malo bili u razredu, dobili knjige i najavljeni sastanak za srijedu. Veli učiteljica da joj se jave roditelji ako slučajno ima još kojeg alergičara, kao dobila papire samo za jednu o dijete, tj. Nas.
Mitovski jesi li kaj dogovorila?
Evo me. Sve sam dogovorila s učiteljicama. Rekla je učiteljica da je istina da one nisu obučene za davati injekcije ali da je i njoj lakše kad zna da ima takvog alergičara da ima injekciju i zna ju upotrijebiti nego da gleda da se nešto ne daj Bože dogodi a ona ne može pomoći. Dogovorila je jutros sve sa kuhinjom. Jako sam zadovoljna reakcijom učiteljica i njihovom susretljivošću.
Super! Očito je ravnatelj bio kriva osoba za razgovor na tu temu...
super mitovski!!! :-D
Super da si riješila, a super i da ima učiteljica koje su spremne preuzeti odgovornost.
Super! Sad bez grca mozete u skolu :)
Jučer je bilo divno. Da smo imali popise onda bi bilo još bolje. Prvo smo imali kratku priredbu ispred škole, onda su učiteljice prozivala učenike i otpratile ih u razrede. Nakon 10 minuta i nas su pozvali. Dočekale su nas knjige u vrećici, drvene boje, poruka učiteljica s čokoladicom...ma sve super prvi dan. Puno organiziranje i ljepše nego prije 2 godine kad mi je stariji bio prvaš.
mitovski, super!
Baš! Moram reći da sam bila u grču, nije mi bilo svejedno iako sam se nadala da će se sve riješiti.
Učiteljica je predložila da joj J. ujutro predaje injekciju kako bi odmah uspostavile kontakt. J. to nije bilo lako (one koje me čitaju na drugim temama znaju zašto) jer joj treba vremena da se upusti u kontakt ali evo uspjela je jutros i to napraviti. Učiteljica ju je onda odvela sa sobom do ormarića da joj pokaže i objasni gdje će stajati.
Bravo i za J. i za uciteljicu!
I za tebe :)
jučer prošlo odlično! jedino je sinac bio malo tužan jer nisu ništa učili! :lool:
zato je sav sretan otišao danas jer sigurno će nešto učiti! :aparatic:
bila je kratka priredba, nakon toga predstavljanje ravnateljice i stručne službe i učiteljica
nakon toga su klinci sa svojim učiteljicama otišli u razred
popis je bio izvješen na školi još u petak pa smo vidjeli tko je još u razredu (koliko sam vidjela po popisu i
razgovoru s drugim roditeljima, svi zahtjevi za učiteljice i klince u istom razredu su uvaženi) BRAVO za školu!
ujedno smo se i ugodno iznenadili jer je bilo još poznatih lica, ali nismo skužili po imenima
knjige će danas dobiti, jučer su dobili od učiteljica paketiće s par bonbončića i čokoloadicom
mi smo dobili sok i kavu dok smo ih čekali, još jedan BRAVO za školu!
motivski super za J.
Divna učiteljica. Pokazala je interes i brigu. Jako mi se sviđa što će J. svaki dan davati Epipen na čuvanje učiteljici.
Mitovski, to zvuči super, i učiteljica i ponašanje tvog deteta :)!
Srećan početak i vama i svima, kod nas se krenulo još u petak ali se sve i dalje uhodava, iako je moja drugi razred, sve je još u nekim izmenama i privremenom režimu....
Cure čija djeca idu u boravak. Kako ih kupite? Kod nas se po njih može doći od 15,30 i onda svakih pola sata..znači 16:00 ; 16:30; 17:00. Nama to nikako ne paše jer mi često baš 5 minuta igra ulogu pa dođem u 16:35 i ne mogu po nju nego moram stajati pred školom do 17:00 što mi nema logike. Kako je to kod vas?
i kod nas je na svakih pola sata. Želi se izbjeći da puno roditelja hoda po školi. Nisam imala problem s tim.
A moglo se reći da će dijete samo ići doma, pa se dijete spusti i pričeka te tih 5 min kod porte u auli recimo.
iza 15 h bilo kada (ali bolje bliže 15.30, jer je vjerojatnije da će zadaća biti nedovršena ako dođemo prerano)
na porti kažem prezime i razred djeteta, a oni s porte zovu učiteljicu u razred koja pošalje dijete van
nitko ne hoda po školi
Kod nas se moze doci po djecu bilo kada.
i kod nas bilo kada. s tim da smo ove godine uveli myki pametni sat pa je zovem 10tak minuta ranije (oko 16.15) i kažem da se spremi i izađe iz škole. većina ih u razredu ima taj sat, čisto zbog praktičnosti.
andream učiteljica im da u učionici da razgovaraju preko sata? kod nas se mobiteli i sve slično koristi isključivo van učionice.
rahela u pravu si i kod nas se može tako,pozove ga se i samo se dijete spusti do porte a zašto to nije moglo u 1. razredu nemam pojma. U višim razredima može.
Zovem je iskljucivo iza 15.40 kada prestaje produzeni boravak.tada su ili u ucioni gdje gledaju crtice ili vani na skolskom igralistu.sutra cu i pitati na roditeljskom o tome ali kako vidim sva djeca koja imaju sat ga i nose.
Hebemu jelena citaj to sam gore I pisala ;-)
kod nas je odmor 15:35 - 15:45
u tom terminu se čeka u predvorju, učiteljica se spusti, "pregleda" tko je od roditelja došao i dovede djecu iz razreda
ako se dolazi nakon 15:45 moramo se javiti dežurnom učeniku na porti s imenom djeteta i razreda i on odlazi po dijete
od 16:30 - 17 su klinci na dežurstvu u tzv. polivalentnom prostoru, također dežurni ide po njim
dakle, nema šetanja po školi
ista stvar je i ujutro, klince ostavljamo u predvorju...
Divaaan prvi razred! Moje dijete je oduševljeno učitelicom i školom....brižno piše zadaću i priprema knjige već u 17h popodne za drugi dan. Nadam se da će se tako i nastaviti.
Pitanje...kako je kod vas...mi moramo nositi ručnik mali za ruke jer nema papirnatih ubrusa za ruke :-( ručnik mu stoji cijeli dan u vrećici mokar, nije mi to baš higijenski...
Mi pak kupujemo papirnate ubruse kao i sapun i case i wc papir.skola to ne osigurava.inace ovo sa satom-mobitelom moze funkcionirati i dobili smo zeleno svjetlo za to.naravno ako se zove iza 15.40.
super andream!
mi smo dobili popis što treba:
wc papir (1 paket po semestru), pap. ubruse (2x mjesečno), plastične čaše, sapun (1 u semestru), papir za kopiranje (1 u semestru)
Boxica misliš polugodistu :lool:
Kuzim zabunu jer i kod nas se jako cesto potkrade pa nas klinci ispravljaju.
I mi moramo nositi ubruse i sapun.
Za wc papir nam nisu rekli.
Papir za kopiranje i čaše tko je u mogućnosti.
Kod nas sve to, osim čaša, nosi tko je u mogućnosti. Jednokratne čaše ne koriste, nego djeca imaju svoju plastičnu čašu ili bočicu vode koju drže u torbi.
Mašnice, zbilja je nezgodno da nosakaju mokre ručnike. Imaju li mjesta za neku zidnu/garderobnu vješalicu (kao u vrtiću) gdje bi mogli objesiti te ručnike.