Pomenuti alfa može da stavi sebi nogu u usta beskonačan broj puta i to baš na taj centralistički način.
Printable View
Pomenuti alfa može da stavi sebi nogu u usta beskonačan broj puta i to baš na taj centralistički način.
Ne. Uopce ne pratim tvoju logiku. Imam mnostvo ljudi u zivotu koji nisu “ sa mnom” po pitanju mnogih vrucih politickih stavova.
Mislim zao mi je sto je politicar koji ti je odbojan sklon isto se pozvati na “centriranost”, no to doista ne implicira da ja mislim da su svi koji ne misle kao ja, protiv mene.
Evelina, nije to dječja boljka, to je visoka potreba za odbijanjem ikakvog nametanja. :mrgreen:
Sasa, pa rekla sam prije nekoliko postova, kad sam odgovarala Argente. Rekla sam da se često u ime feminizma posramljuje žene koje imaju drugačije izbore od 'klasičnih' feministkinja. Tu možda nastaje problem zato što su oni koji se nazivaju feministima nedovoljno informirani o feminizmu, a ne obrnuto. I svakako ne pomaže kad se feminističke udruge samo ograde od takvih stavova. Zar se ne bi trebalo malo žešće osuditi takve napade, a ne gurnuti glavu u pijesak i očekivati da se svatko tko je za ravnopravnost ionako mora nazivati feministom?
I ako na nešto nisam odgovorila, to je zato što nisam vidjela jer me se puno citira na ovoj temi, a ne zato što nemam odgovor ili ne želim odgovoriti. I svaki post pročitam. Da sam se osjećala napadnutom, jesam. I to ne zato što se ne ispaljuju mali čokoladni prdeži (fuj :lol:) nego zato što ne volim kad ljudi postanu nekulturni ako se netko s njima ne slaže.
Za Zokija sam se malo šalila da je alfa- a malo i nisam. Tip je bio (mladi) premijer, visok je, bahat...gle, omega nije definitivno. Bio prava ili fake alfa, prilično se visoko uspeo. Njega sam ustvari navela kao primjer civilizirane alfe, eto da ne kažem da je za mene alfa istaknuti član Torcide ili zemunskog klana.
A pitale ste me i za staru feministkinju koja voli muškarce, znala sam da nećete pomisliti na duhovnu ljubav, prostakuše jedne :lool: Malo sam se nespretno izrazila, znate šta mislim - da nije pripadala onom jeftinom stereotipu anarho-lezbe koja mrzi tipove.
šta sad fali anarho-lezbama :lol:
Mislim da područje ljudskih prava ne dozvoljava nesvrstavanje. I ja se ovaj put uopće ne slažem s ovim. Mislim da je puno napisano da bi se ponovo vadili dobro napisani kontraargumenti. "Moj sin jednostavno nije tip da radi 8 sati dnevno." "Netko je jednostavno individualac." Eto, netko ima, a netko misli da ima taj luksuz. Meni se to čini kao luksuz, povlaštena kategorija, ili wannabe povlaštena kategorija.
Ne znam stvarno u čemu je problem da se ne može shvatiti da da osoba koja gorljivo podržava ljudska prava ne naziva sebe feministicom. Možda bi morala naučiti da je to jednostavno tako :D
ovako je i meni feminizam pokret koji postoji i zbog i unatoč feminističkim udrugama, feministkinjama i feministima
kao što ti kažeš i nije ti problem reći da vjeruješ u boga unatoč postojanju religija, ne identificiraš se ijednom od njih, ali se identificiraš s vjernicima
uglavnom, mene je o feminizmu prvo učila mater
onda sam godinama poslije došla radit u jednu razvikanu feminističku organizaciju
bilo je nekih komentara na račun toga što je moj omiljeni, tada strastveni hobi bilo pletenje
bilo je puno ženske nesolidarnosti, i lošiji tretman radnica kad su zatrudnile nego što sam vidila kasnije kad sam došla radit u amo reć patrijarhalnu sredinu
mislim, nije bilo samo to, bilo je i puno drugih stvari
sve te događaje doživjela sam kao karakteristike tih osoba, a ne kao karakteristike feminizma, koji je za mene i dalje ono što mi je mama tad davno objašnjavala, što bi se moglo interpretirat kao da ništa otad nisam naučila
Meni se cini da je zavaravajuce misliti da je feminizam prevazidjen. Sve sto su postigle ranije generacije u proteklih stotinjak godina djeluje tako krhko kad sagledas sta su ljudi kroz istoriju bili sposobni raditi i jos rade jedni drugima. Po kome ce puknuti posljedice pada nataliteta i masovnog iseljavanja stanovnistva zapadnog Balkana, jednom kad se ispolje u svoj svojoj jacini? Po zenama, dabome. Ionako smo sistematski indoktrinisani, stvara se povoljna klima za raznorazna ogranicenja koja ce zene na svojoj kozi jace osjetiti. Tzv. pronatalitetne mjere? Ha, dam ti malo para (Bandic malo vise), radjaj i sjedi kuci, gdje ce ti bolje. Kad ne bude bilo para, jer ih nece imati ko zaraditi, ostace samo radjaj i sjedi kuci.
Nece biti izbora. Da bi mogucnost izbora opstala feminizam se mora jos omasoviti i pribliziti zenama koje ga gledaju kroz pogresnu prizmu.
ovo sam pitala prije par stranica i dobila sam drugo pitanje kao odgovor - a zašto se ne bi nazivali feministima? odgovorila sam, ali je rečeno da nema argumenata.
i primjer koji sam tad navela - ako redovito nosim hranu i odjeću obiteljima slabijeg imovinskog stanja, moram li se nazvati humanitarkom, iako se tako ne želim nazivati, ne želim to drugima isticati, nemam potrebu se tako nazivati i tako se ne osjećam?
Znam, n.grace pratila sam to. I zapravo sam se nastavila na tebe i kli_kli, samo mi je bila malo poodmakla tema za citiranje.
Zadnje što jesam je antifeminist. Usput, moji stavovi su o dosta stvari su prilično čvrsti. To što ti nemaš ime za mene, ne bi trebao bit moj problem, ali postane kad mi prilijepiš da sam antifeminist :lool:
ali gdje sam ti to priljepila? :unsure:
rekla bih da se non-binary ljudi jednostavno tako osjećaju - da ne pripadaju niti jednom spolu ili rodu, bez predznaka pozitivnog ili negativnog, kao što se ja ne osjećam humanitarkom.
Pa ne osjecamo se ovim ili onim jer za to nemamo potrebu. Da nam sad zakonski ukinu pravo glasa, pravo na rad, skolovanje, odlucivanje o vlastitom tijelu ili pravo na izbor partnera, da li bi se pobunila i pozvala na tekovine feminizma?
ne znam, ni ja generalno ne volim stav 'ako nisi s nama, protiv nas si'
ali 'ja se ne smatram feministicom' meni jednostavno nema tu kvalitetu nesvrstanosti, vise mi daje na odricanje od ideje, potpisujem betty
feminist je osoba koja vjeruje u svaku - politicku, ekonomsku i drustvenu - jednakost medju spolovima
i ako gorljivo podrzavas nesto sto je srz jednog tako vaznog pokreta, a kao mane navodis za samu ideju rubne elemente (i ono sve sto je riri nabrojila da podrzava uopce nije u suprotnosti sa feminizmom, po meni samo njeno pogresno poimanje feminizma) - nikad za sebe ne bih mogla reci da nisam feministica
a da ima pristupa s kojima se ne slazem ili zastranjivanja, naravno da ima
svoje poruke tumačim tako (ne mogu vjerovat da ovo pišem, osjećam se kao 8.osnovne) da pokušavam kroz argumentiranu raspravu shvatiti iz kojeg razloga se netko tko hoda kao patka, izgleda kao patka i glasa se kao patka odbija nazvati patkom
moja prva pomisao je da ima neki problem s patkom, ali dopuštam benefit of a doubt pa ajmo to dekonstruirati
a odgovor je - jednostavno ne želim
ovo je moje banalizirano shvaćanje ove rasprave
Da, super postovi Summer i Olja. To je kao sto ima hrpa ljudi koji su antifasisti i politicki djeluju na razne nacine koji mi se ne svidjaju, no to ni na koji nacin ne znaci da bi se ja odrekla svog antifasizma.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Feminizam
Feminizam je štošta, o čemu treba puno i znati.
Ja ne znam.
Ubih se tražeći ovaj link pa zato i debelo kasnim s njim, ali neka ga da porekne tvrdnju da feminizam više nema šta raditi:
https://mdomsp.gov.hr/odrzana-medjun...o-nasilje/7826
Osobito govore hrvatske statistike.
Ja se nadam da se ova neuvrijeđena patka objasnila. Tako isto sebe ne nazivam humanisticom, premda dijelim neke općepoznate humanističke vrijednosti.: humanizam je filozofija, i treba puno znati i naučiti da bi čovjek bio humanist. Tako to ide s mojim definicijama i identifikacijama.
Ova definicija od summer, neka se ona ne uvrijedi, a i svi vi koje jednako definirate feministe, je malo pojednostavljena. Da, ok: ako je to definicija pojma, ja sam feministica, gorljiva.
Možete li sad prestat ritmično skandirati: nazovi se, nazovi se, nazovi se...
ja u tebe vertex nisam ni sumLJala, pa ti si u prvom postu na ovoj temi rekla da se odmalena smatraš feministkinjom
zašto je kasnije krenulo ovo inzistiranje o pravu na ne-izbor, ne znam
A ja mislila da sam objasnila :D
jesi, jasno mi je. :) ali se ne slažem.
ako se netko naziva katolikom ne znači da zna sve o katoličanstvu, niti da mora znati
dapače, rekla bih da ogroman broj katolika ne zna sve o katoličanstvu
što ih se priječi da se tako zovu
jer se slažu s nekim osnovnim načelima
pa tako je meni dovoljno da se netko slaže s osnovnim vrijednostima feminizma da bih ga nazvala feministom
vertex, naravno da je pojednostavljena definicija, ali je za mene i srz
ni na linku, koliko uspjeh procitati zasad, ne vidim nista sto odudara od mog shvacanja
a ne namjeravam se sad posvetiti istrazivanju svakog aspekta
za mene ovdje nema ritmicnog skandiranja, samo cudjenje zasto se inzistira na ne-nazivanju uz (meni) vecinom nejasne argumente
hm...betty, ova usporedba baš ne stoji.
Pa ja mislim da mi nijedan argument nije bio - jednostavno ne želim.