Plitvice su divne. Uvijek. I bili smo tri-četiri puta ceć u razna doba godine, ali ja sam baš ljuta na te njihove cijene. Redovne, mislim. Prilično su ga pretjerali, pa onda svi navale u tih 2x5 dana godišnje i od gužve ubiju sav gušt...
Printable View
Plitvice su divne. Uvijek. I bili smo tri-četiri puta ceć u razna doba godine, ali ja sam baš ljuta na te njihove cijene. Redovne, mislim. Prilično su ga pretjerali, pa onda svi navale u tih 2x5 dana godišnje i od gužve ubiju sav gušt...
A tek cijene u ljeto? Katastrofa
Meni je to koma, te guzve kad svi navale zbog snizenih cijena, iako mi je shvatljivo, ja jednostavno ne mogu uzivat u toj gomili, redovima, cekanju, buci, vici..Radije odemo van sezone, u proljece/jesen dok cijene nisu one ljetne paprene.
Planiramo putovanje, a korona smo nevini. Najvažnije mi je da dijete ne peška tako da joj ne zezne put, za nas ostale - a ono, nema veze, već smo na destinaciji bili. Drž'te palčeve! Ja isto ne volim gužve, sve mi upropaste.
Ina33 sretno i uzivajte!
Naišla sam na ovo, pa ako je točno, nije loše znati
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/p...---717750.html
Ulaznica za zidine u Dubrovniku po 100kn.
Kako mi je sad ova vijest opet digla tlak :-x:roll::nono::cupakosu:
Pa i malko skuplja
https://tzdubrovnik.hr/get/gradski_v...ke_zidine.html
Ali postupak ko voli nek izvoli
Zato što sam alergična na te napuhane cijene u kojima ne dobiješ ama baš ništa. I sad su ih kao velikodušno spustili, ali i dalje ne dobiješ ništa. I još samo eto, dok ne zahukta sezona, onda opet u nebo. Svaka ovakva kvazi akcija me sjeti kolikim svjetlosnim godinama smo mi udaljeni od pravog turizma.
Pretpostavljam da je ovo stara cijena dubrovačke karte
https://dubrovnikcard.com/product/dn...vacka-kartica/
Je li bio netko u Sofiji? Ako je, molim iskustva, hvala :heart:.
Inače, kome se putuje oko Uskrsa, Ryanair ima jeftinih karata iz Zagreba za Bratislavu, Brindisi, Milano... U Bratislavu se može za 10 eura povratno ...
I ja sam vidjela ponudu za Sofiju :) ali za sad čekamo da se realizira Portugal. I imam jedno žensko putovanje krajem ljeta u planu. A mozda nagovorim mm da umjesto na Jadran odemo u Pugliu bar tjedan dana. Karte za Brindisi du jeftine za proljeće, a možda se nađe i u sezoni.
Nas djeca nagovaraju na Sofiju, vidjela su da ima Muzej socijalističke umjetnosti (i propagande), pa im valjda egzotično :mrgreen: Nemamo puno slobodnih dana, samo ovih par oko Uskrsa, pa nam to sužava manevarski prostor. Ja sam sad navijala za Brindisi, ali me preglasali :lol:, a i bolje nam zapravo odgovaraju letovi za Sofiju. A i mi razmišljamo o Brindisiju i Pugliji kad bude dovoljno toplo za kupanje (rano ljeto ili kasna jesen). Pričala mi je frendica koja je bila u Pugliji (Apuliji) na ljetovanju prije par godina da je dosta jeftinije nego u nekim drugim talijanskim destinacijama, a da ima prekrasnih mjesta i genijalne hrane...
Ja sanjam Alberobello. :heart:
A i do Matere nije daleko. Bari, Taranto... Divotica.
Mm je ispalio da bi mogli do tamo road trip iz ZG, ali to je podvig za čitav g.o., barem 3 tjedna da ima smisla. Možda dogodine.
Bila sam više puta u tom dijelu Italije, Bari, Barletta,Taranto.
Za moj je ukus prevruće, prebučno, pregužvasto.
Bila sam prije korone, no ne vjerujem da su se južni Talijani puno promijenili. Svi viču, auti trube stalno...ali, ja sam introvert :) . Muž je tamo putovao poslovno, brodom, a ja i djeca kao pratnja, pa možda drugačije gledam na sve.
Italija ima ljepših dijelova. Ispod Ancone, Livorna, pa Savona. No naravno, de gustibus...
Ne viču, Beti, talijani pjevaju dok govore . Meni su talijanski i portugalski najljepši jezici na svijetu . A ovaj krajnji jug.. ja sm odrasla u obitelji koja je bučna , temperamentna i brojna. Meni je to normalno stanje. :lool:
Nema kod nas taj nivo buke. Probaj, pa ćeš vidjeti :D
Ma, va fan c**lo, truuu, truuU, TRUUUUUU!!!! I onaj mot rukom cijelo vrijeme.
Prešla sam Italiju uzduž i poprijeko, živjela u dva grada, obožavam Italiju, pričam talijanski, ali jug im je ipak nešto drugo. Doživljaj, u svakom slučaju.
Ma meni je cijela Italija predivna. Ja bih gdjegod.
Ali vjerujem da je u sezoni prevruće, a ni ja ne volim razgledavati na 300 stupnjeva, pa bi idealno bilo tamo negdje deveti mjesec ili početak desetog. More još toplo, a nije prevruće.
To ja sad malo sanjarim:mrgreen:
Inače, Elba nam je bila predivna, a može se spojiti s Toskanom, to je isto divno putovanje i želim ga ponoviti.
Ima li tko što za reći o Sofiji :mrgreen:?
Ja živim za takve doživljaje :)
I j bi gdjegod i kadgod.
Samo me svakodnevni život sprečava
Ja sam bila u Sofiji, nekog ljeta prije 15-ak godina, kad je bilo plus 40 i nesto. Prenocili smo tamo jednu noc na proputovanju vlakom za Istanbul. Radije bih da nismo :lool: nismo imali unaprijed rezerviranj smjestaj nego smo se pouzdali u, vec ce nam netko nesto ponudit kad dodjemo na kolodvor... na kraju je smjestaj bio takav da sam se cijelu noc bojala da ce mi netko doc povadit organe... po gradu smo setali samo jedan dan i bio mi je simpa, al se niceg narocito ne sjecam, osim nekih ogromnih zgrada i parkova. Sigurno ima puno boljih iskustava :)
Dota, bila sam u Sofiji, nekoliko puta, sluzbeno doduše...
Ukratko - mene je odusevio grad. Prostran, zelen, dinamican, "mišung" zapada i orijenta, socijalizma i modernog, odlicne gastronomije, za nase pojmove jos uvijek prilicno jeftin, grad srdacnih i temperamentnih ljudi.
Za 2-3 dana se stignu pogledati svi glavni momenti u gradu, a ako bi planirali na Vitosu (planina iznad grada, gdje domaci idu na izlete kao Zagrepacni na Sljeme), za to bi vam trebalo jos pola dana.
Ako mislite putovati sad na proljece, pun pogodak. Ljeti je prevruce a zimi izuzetno hladno. Sad je idealno vrijeme.
Jadranka i buba klara, hvala puno.
Haha, i ja sam se pribojavala sličnog iskustva kao ti, Jadranka... ali mi smo ipak ziheraši koji putuju s djecom, pa nema improvizacije na temu smještaja :lol: A i sve što sam pročitala ovih dana, zvuči puno ljepše od vađenja organa :mrgreen:. Zapravo, sve što čitam zvuči baš poput tebe, buba klara... i pretpostavljam da je baš taj "mišung" privlačan. I dalje su cijene vrlo ok, pa je i to plus... da se naći odličan smještaj za nevelike novce. Zaključili smo da nam je jeftinije otići avionom u Sofiju nego automobilom na krajnji jug... još tome pribrojimo cijene hrane, i ispast će da ćemo uštedjeti :lol:
I da, babyboys, i ja živim za putovanja ( da bar mogu živjeti OD njih, to bi bilo idealno :-)). I isto bih gdjegod i kadgod. Samo me, uz svakodnevni život, sprečava i nedostatak love za svugdje i uvijek... srećom, pa se uvijek nešto nađe :heart: .
Eh, kad bi mogla živjeti od toga, di bi mi bio kraj.
Ova Sofija se čini super. Morat ću organizirat nešto još ove godine :)
A mm je dana sgledao dokumentarac o terorističkom napadu u Barceloni, i kaže najmanji da se on ne sjeća da smo tamo bili ( sjeća se nečega,utakmice na Camp Nou, recimo, ali bio je mali) . Zaključili smo da je to dovoljan razlog za barem vikend putovanje opet.
Od danas ne vozi žičara, nadaju se da će za Uskrs početi raditi, stara cijena bi trebala nakon početka rada do 1.5. biti ko ona u promotivnom vremenu
Od danas ne vozi ni uspinjača, redoviti servis je razlog
ja sam bila u Sofiji 2013. i meni je ostala u sjećanju kao totalno hipsterski grad :) po centru svugdje su bile neke soupeterie, pekare s kiselim kruhom i second hand shopovi. Puno parkova, zanimljivih crkvi (mi smo išli jedan dan na izlet u Rilski manastir, tamo mi je bilo predivno, ali to je malo dalje)
Bila je i neka turistička tura gradom koju vode volonteri, mislim da je to ovo: https://freesofiatour.com/
Samo se pojaviš na mjestu i u vrijeme di piše, meni je bilo baš zanimljivo jer ustvari po gradu ima ostataka od Rimskog carstva nadalje.
Hrana u Bugarskoj je odlična, ipa su oni izmislili šopsku salatu :)
A ako tražite još neku zanimljivu destinaciju, ja ću vam preporučit Armeniju :mrgreen:
vidim da sad budu ture Gruzija - Armenija, u Gruziji nisam bila, ali Armenija, u i oko Yerevana, stvarno se ima puno toga za vidjeti, meni je baš predivna.
Puno puno starih crkvi, manastira, spomenika, ogromni parkovi (ima taj jedan odličan terasasti park, zove se Kaskade, sa hrpom kipova i izložaka), zanimljiva arhitektura od njihovog vulkanskog kamenja, pa su zgrade u centru ko od šarenih cigli crvenih i žutih.. u Povijesnom muzeju može se vidjeti najstarija cipela na svijetu, stara 5-6 tisuća godina. Cijene vrlo vrlo povoljne jednom kad ste tamo, jedino ne znam kako je sad s letovima, mi smo letili preko Moskve.
Isto zanimljiv spoj istoka i zapada, ne previše razvikan i viđen.
Uh meni ovo strahovito ide na živce.. al ono full...kužim o čemu pričaš iako sam ja izraziti ekstrovert, temperamentna i glasna :mrgreen:
U Sofiji sam bila službeno, ima tome vremena, svidjela mi se. Hrana im je odlična, domaća, slična našoj, sve se može razumjet na menijima ako znate ćirilicu.
Ja sam bila u nekom odličnom hotelu top-top, tako da sam taj detalj zapamtila :-)
Vezano uz putovanja, vikend putovanja po našoj obali na proljeće su meni bingo i pravi relax, još ako netko može spojiti petak ili pon, fantazija. Mir, tišina, more, galebovi..jučer sam bila na Krku, doduše radilo se o planinarenju, al to je pravi zen sada dolje :zaljubljen: nema gužvi, buke..čisti zrak, priroda,..milina...
Tang, slazem se se s ovim dojmom o Sofiji, koji osobito u proljeće dolazi do izražaja. Grad je pun događanja na otvorenom, svakakvih alternativnih mjesta jako dobrih vibracija... Ni u jednom trenutku nisam osjetila neugodnost, niti ikakav strah. Problem je kod zapadnih posjetitelja što dolaze s određenim stereotipima u glavi, ali oni se vrlo brzo sruse.
Sto se arhitekture tice, to je stvarno mišung: na razmaku od par desetaka metara nalaze se odlicno sacuvani ostaci anticke Serdike, srednjovjekovne crkve, iznad njih secesijska zdanja i gorostasi socijalisticke arhitekture, a između svega toga viri pokoji minaret.
I da, Rilski manastir je predivan, a kad bi se ostalo jos koji dan svakako preporucam grad Veliko Trnovo. To je njihova srednjovjekovna prijestolnica, nalazi se u središnjoj Bugarskoj (na cca pola puta prema Crnom moru) - mjesto iz bajke!
Baš mi je drago da lijepo pišete o Sofiji. I meni je odmah upao u oko Ryanairov let i rado bih otputovala, al me muž otkantao. morati ću potražit suputnike.
I ja sam bila u Sofiji, prije 20 godina.
U Hiltonu s prekrasnim otvorenim pogledom na Palaču kulture.
Bila sam službeno na nekoliko dana, sama, pa nisam previše hodala, ali uz slike na webu prisjećam se posjećenih mjesta.
Izlaz iz aerodroma i nagovaranje taksista na prijevoz u starim trabantima i zastavama su mi bili šok, ali hotel je imao svoj shuttle bus pa me spasilo ...
Još veće iznenađenje mi je bila Priština.
Ali i to je nešto što treba vidjeti.
Hvala vam puno svima, divne ste :heart:.
Tangerina, odličan tip za ovu free turu, mislim da ćemo otići. Uštedjela si mi dane guglanja, aleluja (obično ja budem free vodič 8-), ali ovo je bolje). Pretpostavljam da ide po principu napojnice, kao u drugim gradovima...
Vidim na stranici da imaju i Komunističku turu, odmah sam pomislila da bi djeci bila cool, ali je 11 eura po osobi, pa ćemo ipak za tih 55 eura jesti, a sami ih odvesti uokolo :mrgreen:
Armenija je i meni želja, zajedno s Gruzijom, ali bojim se da je sad to teško organizirati. Kćer mi ima prijateljicu Gruzijku, pa znam da i oni sada strepe.
Da, zanimljivo je to sa stereotipima...svijet je većinom prekrasno mjesto, gdje god da odeš, a mi se često ograničavamo na utabane staze... Naravno, razvikane i prekrasne destinacije su uvijek zanimljive za put, ali uvijek mi je drago otkriti nova mjesta (makar je prava istina da ja toliko volim putovati da bih zaista išla svugjde :mrgreen:).
Nano, možda da nagovoriš svoju djecu...moji su se odmah zapalili za Sofiju, više nego za neka popularnija odredišta... mislim da im je to cool.
Mi često idemo na free ture. One u stvari nisu baš free nego se očekuje napojnica. Al baš zato se vodiči bašjako trude i uvijek bude zanimljivo.
Je, princip je donacija po želji na kraju, a vidim da se kao i kad smo mi bili, nalaze ispred lavova :lool:
Ima i u ZG takvih tura
https://www.zagreb.info/ritam-grad/m...-grada/189940/ objavi kad je tura, dobite neki sitni poklon, a može se darivati na kraju ako se želi, mada nije obavezno
Ja bih najradije otvorila temu - Putovanje u vrijeme ruskog ludila. I ja sam se na ryanair upecala, al idemo tek za dva mjeseca. Nisam smještaj rezervirala, vidjet ću kako će se situacija razvijati.
Ma da, sire je to od pandemije, evropa se zasad nekako prilagodila i snasla. Drago mi je za upecavanje :)!
Ja sam srećom već jednu Ryanair akciju iskoristila.