Da nije prosao rok mozda?
Cudno mi je to.
BoomBox su vrhunski proizvodi.
Printable View
Da nije prosao rok mozda?
Cudno mi je to.
BoomBox su vrhunski proizvodi.
:lol: :lol: :lol:
I nama je Čokolino kao desert, nije baš da se pokušavamo najesti od njega. Zobenu kašu nikad nisam probala, a mislim da ni neću. :lol:
Iz onog članka iz Jutarnjeg kojeg je Angie75 linkala me najviše šokirala ova promjena cijene:
:-oCitiraj:
Troslojni Violetin toaletni papir u pakiranju od 16 komada 2020. bio je 31,99 kuna, 2021. godine 35,99 kuna, a 12. siječnja 2022. ta se cijena popela do 43,99 kuna.
Ja sam nasla ostatke cokolina na dnu najveceg pakiranja koje se vec neko vrijeme povlaci po ladici.
Pa sam insprirana temom odlucila to pojesti.:mrgreen:
Moji nisu ljubitelji zobenih (a ni čokolina) no jednom sam za probu kupila neke dvije vrste Gourmet muesli u Kauflandu, tri čokolade i fruts and nuts, i ti su im fini. A mislim da i da su oko 20kn/500g. Ovi voćni imaju 50% voća i orašastih, a čokoladni isto imaju prilično čokolade, nisu škrtarili. Kupujemo i one Lino pillows nugat, 20kn/500g ima na akciji svako malo (ako ćemo "junk" doručke uspoređivati)...
Drugi put pošalji na reklamaciju. Imaš na kutiji podatkei nekakav telefon misliš. Onda ti to dođe k meni, ja napravim senzorsku, mkb i kemijsku analizu toga i kontrauzoraka, naradim se cca 4-5 dana, a ti dobiješ poklon paket isprike sa svim i svačim, možda čak i ferrerovim namazom koji svi vole :mrgreen:
Mi slično radimo zobenu kašu. Ranije smo jeli hladne zobene u mlijeku ili jogurtu i to nam je bilo tak-tak. Onda su nas u Engleskoj naučili da krupne zobene pahuljice skuhamo u vodi, da postanu guste i kremozne i ispuste onu svoju "sluz" (znam da zvuči ogavno :lol:, ali nije, tako budu baš mljac). U to dodajemo što hoćemo. Obavezno stavimo cimet, netko i med, pa stavimo neko voće (ja najviše volim borovnice), znamo dodati chiu, lan, orahe, bademe...što god. Britanci znaju stavljati i džem/marmeladu. Bude toplo i divni comfort food za hladna zimska jutra, a gotovo u čas (zobene se skuhaju u par minuta).
Otkad ih kuhamo i jedemo tople, sasvim je drugi osjećaj.
Jamie Oliver ima dobar recept, kome treba.
Dota, daj recept :)
Vikendom, kad imamo vremena, izvadimo sve i svašta iz frižidera i smočnice (džemove, marmelade,javorov sirup, med, nutellu i druge namaze takve vrste, čokolade, orašasto voće, sjemenke, vrhnje, mlijeko, smeđi šećer, cimet i druge začine itd.), očistimo raznog voća, stavimo sve na ovalni pladanj, pa onda biramo... bude kao mini brunch. Tako radimo i za waffle, palačinke itd. Skuhamo još i čaj, kakao, kavu... što god. Jako nam je drag taj ritual, nekad radimo i za večeru.
Ispadne kao u hotelu, a zapravo potrošiš i zaostale marmelade i voće koje se vuče po kući. Pa si još i u recesijskom modu :-)
mi kad smo u hotelu - držimo se druge strane švedskog stola: jaja, šunka, sir, špek, kruh, peciva, maslac, pašteta :mrgreen:
pa onda tako i doma
hahaha :njam: tako i mi. Zapravo, MM uvijek uzima i pahuljice, ne razumijem ga.
E sad, nekad sam si stvarno svakodnevno radila kaše za doručak i moram reći da sam zobene pahuljice uvijek kuhala. Još vam je finije ako ih samo malo popržite na suhoj tavi, kratko da razviju miris, onda dobiju neki orašasti miris i finije su (to vrijedi za sve žitarice). I recimo tko voli te kaše fine su i rižine pahuljice, one se ne kuhaju nego se samo preliju toplim mlijekom/vodom.
Inače moram reći da moja kći jede čokolino prije škole ujutro, to jedino može i stigne pojesti. Zobene pahuljice u obliku kaše ona npr. stvarno nikad nije podnosila jer joj smeta ta tekstura.
Koji slijed teme- od šparanha do kuhanja zobenih pahiljica. Ja ih rijetko jedem, al ako da, onda uvijek kuhane, s dodacima naravno
Moje baš ne vole izgled zobenih pa ih tako skuhane ubacim u blender skupa s jabukom, bananom, bademima i mlijekom.
Kćerka i ja jako volimo zobene, naši muški ne.
No sin ih uredno pojede/popije kad su u blenderu smiksane u obliku smoothija s ostalim voćem.
Ja volim Weetabix (bez icega), ali isla sam ga guglati i u Hr je skuplji nego kod nas pa nije mozda za ovu temu. Kutija od pola kg mi traje 2-3 tjedna ako jedem 2 plocice.
Tekstura je kao cokolino, a zobeno mlijeko mi je dovoljno slatko.
Najavljuju da će meso poskupiti 30 posto u ožujku.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktu...oditi-15150305
Ja sam greškom kupila Boombox zobenu kašu jer me dizajn prevario pa sam pomislila da su unutra pahuljice i komadi voća, dakle to je stvarno žbuka, stoji mi na poslu za krajnji očaj.
Od recesijskih mjera, nedavno sam odustala od Zvijezda suncokretovog ulja i kupila neko najjeftinije u Plodinama...k+, presidents choice, doline ili kako se već zove njihova robna marka. Nikakvu razliku primijetila nisam. Danas sam otišla korak dalje i dala šansu no name riži od 10,49 kn. Javim vam.
Argente a da probaš ubaciti svinjsku mast?
Mi sve volimo, Weetabix, Čokolino, zobene (prekonoćne, zblendane s bananom i smrznutim voćem, orašastim plodovima, mlijekom u gustoću čokolina, zadnje otkriće mi je brza granola na tavi, da se ne pojede odmah cijeli pleh, a i može svakom dodatak po ukusu, evo primjer recepta za inspiraciju: https://www.brownsugarandvanilla.com...-five-minutes/), Boombox mi je isto dobar, a vjerojatno su na istu foru i takve kaše iz Lidla.
Baš sam i ja danas gledala svinjsku mast, desetak kuna u Eurospinu, kantica (misim od kile). Nikad nisam koristila, je li velika razlika u odnosu na obično ulje (i ja prešla na neko meni dosad nepoznato).
Super, kažu i da je zdravija od običnog ulja. Treba li na nešto pripaziti, koja valja koja ne valja, gdje kupiti?
Meni je miris svinjske masti prejak. Traume iz djetinjstva.:škartoc:
Dosta jela radim u pecnici bez ulja odnosno samo malo dodam onim dozerom maslinovog.
A ako i koristim ulje, nisu to velike kolicine.
Mi za skoro sve koristimo ili mast ili maslinovo ulje. Obicno ulje mi stoji neotvoreno dok se ne uzegne, tako da ga vise ni ne kupujem. Oaim kad radim tortu od mrkve za koju mi je u receptu.
Miris ima domaća mast,a takve sigurno nema po dućanima za 10 kn. Ova dućanska nema mirisa i po ničemu se ne razlikuje od ulja.
meni isto, na djetinjstvo i pokojnu baku koja je stavljala tu mast u sve
kad se sjetim tog pirea, digne mi se želudac
meni je svinjska mast okej žlica u smjesi za njoke, u redu mi je kad se na njoj peče pečenica, ali već krumpiri pečeni na svinjskoj masti, bljak
tako da radije suncokretovo ulje, a tata mi topi mast i imam je za 0kn
Klincu i njegovi pitu stavljam maslinovo
Ja sam od onih koji ne smije napisati godišnji potrošnju maslinovog,bučinog i sličnih ulja
U mom receptu za tortu od mrkve piše da ide maslinovo.
Ja isključivo koriatim maslinovo i mast ( nikakqv miris ne oajetim). Obično ulje koristi mm kad se primi kuhače i nikako ga ne mogu odviknut.
Ove godine sam prvi put sama radila majonezu za francusku pa sam stavila suncokretovo al mi je odmah sinulo da bih sljedeći put mogla probat a maslinovim.
Za Božić sam kupila finu debelu patku od jedne svoje kumice pa sad imamo i dve teglice pačje masti a ona je stvarno fina