Ginekogica mi se ne javlja trenutno, pa da vas pitam kako uzeti utrice kod smedarenja - vaginalno ili oralno?
Printable View
Ginekogica mi se ne javlja trenutno, pa da vas pitam kako uzeti utrice kod smedarenja - vaginalno ili oralno?
Sanjka hvala na odg. Tako sam nekako i mislila jer mi je tako i bilo u 1.trudnoci, ali se nisam bas mogla sjetiti. Ostati cu ja jos danas i sutra u zg pa u srijedu idem na put za doma (250km)
sanjka, hvala ti. Evo upravo mi je i ginekologica odgovorila isto tako.
Tako bi voljela biti optimisticna, ne bi ustala iz kreveta sljedeca 2 mjeseca ako treba, ali imam tako los osjecaj jer kod mene nikad nije bilo spottinga, impantacijskog krvarenja ili neceg slicnog. Kad je smedarenje krenulo, to je uvijek bila m. A i osjecam onu poznatu nelagodu u trbuhu i ledima...
Kamo srece da grijesim!
Hvalaaaa!!
Ma i u dobitnom postupku sam ostala mirovati iako sam i tri puta prije mirovala pa nije uspjelo. Znam da nema garancije ali meni je tako lakse, bar znam da sam se do kraja potrudila da uspije. Sad samo treba izdrzati do testa. Iako mislim da cu i ranije znati. Ako sise ostanu napuhane, to je to ;)
Bila sam na uzv u petak, 4+3 tjedan, vidjela se 1 gv, sljedeci uzv je bio planiran 17.10.
Biska draga, samo koristi redovito terapiju i ne mrdaj iz kreveta.. Imala sam
smeđarenje dva dana i evo sve je ok.
Ti si u petak bila ne UZV? Ako da, onda ti ne bi preporučila ponovno da te pregledavaju,
jer je još rano za srce.
Željkica, kako si danas, boli li jajnik i dalje ili je bolje??
Ostalim curama sretno :-)
Vidjet cu sada kako ce se ovo razvijati, imam divnu soc gin s kojom nije problem dogovoriti promjenu termina uzv. Doma sam, lezim i ne mrdam nikuda.
Cure koje ste imale iskustva sa smedarenjem - je li ono bilo praceno s napetosti u trbuhu ili niste osjetile promjene?
Bernica i Bond....mislim da sam bila s vama u sobi u subotu, Vinogradska.Jedna lijevo,jedna desno,hm,hm....meni je bio prvi ICSI.
Latice,danas je dobro,zvala sam ja jucer dr kaze da je to normalno glavno da nema krvi.
Cure imam dilemu pa ako mi možete pomoći. Na uzv u petak 4+6 smo vidjeli gestacijsku. Dr je rekla da se vidimo za tri tjedna, dva puta je ponovila, ali kad smo razgovarale o datumima, nije imala kalendar pa je rekla 19og. To je za tjedan i pol i tad bi bila 6+4. Da li da odem tada ili da pričekam još tjedan pa da budem 7+4. Ne bi se htjela stresirat da se srce još ne vidi. Kako bi vi postupile?
biska ja sam od popišanog plusa smeđarila i krvarila, baš crvena krv. Vadila sam betu jedno 5-6 puta koja je uredno rasla. Krvarenje je trajalo skoro dva tjedna i onda čak i kasnije je znalo zasmeđiti koji put. Imala sam trbuhobolju i križobolju kad i kad bi mengu imala, ležala sam pod dekicom i stalno se bojala kako će sve završiti i sa strahom i mukom išla na wc. Na kraju sve stalo i bilo ok, sutra punim 25 tt.
Isto sam u prošlim postupcima nakon transfera procurila već 8 ili 9dpt, unatoč uzimanju progesterona.
Lagano miruj, uzimaj utriće i sretno! Vjerujem da će sve biti u redu.
Ja se prijavljujem sa tužnom viješću... danas 14 dnt 2 blastice, beta negativna... Kad sam ugledala nalaz, mislila sam da ću umrijeti... :( Ovo nam je bio prvi IVF/ICSI... No preživjet ćemo, valjda... Odmah nakon nalaza dobili smo novi termin za konzultacije u 11. mjesecu. Pa bumo ispočetka... Svim čekalicama bete, želim sreću!
Laine, evo moje iskustvo: prvi put smo čuli srce sa 6+0, sada sa 6+1.
Ti kako hoćeš, sretnoo :-)
Željikce, super da je bolje, samo hrabro do pregleda :-*
Biska, drob me i sada, iako ne smeđarim, povremeno boli kao u PMSu,
tako da je to normalno.
Zlatar Bistrica?!? Kak ti ide? Na bolovanju si? Meni vreme ko da je stalo... vecinom odmaram, neksj malo raduckam po kući i tak...
Ovo prvo je trebalo ici ko privatna poruka a završilo je tu... Sory Mimi... neda mi poslati ti poruku...
Mimi1010 hehe jesmo,ja sam ona desno od tebe :) kak si ti,kak se osjecas i da li mirujes?
Cure da vas pitam jel bi ja trebala vec sad ic kontrolirat Tsh?inace sam na eut. od 100.
Ooo bila sam u pravu,vi ste
Ok.sam.Mirovala subotu u nedjelju.Danas nesto po kuci,nista tesko,pa opet lezeci polozaj i tako.Kak ste vi?
Zeljkica..najbolje pitaj dr .ja sam operirala stitnjacu al ne pijem nista...al ako ostanem trudna odma idem vadit tsh.
Mimi ja isto lezim,hodam malo po kuci al nis ne radim. Za sad je neki mir,nis ne osjecam.
Oprosti što upadam, samo me zanima nakon 7ivf što sve od pretraga nisi radila? Čisto informativno me zanima kolko puta moramo isprobavati dok nas ne pošalju na dodatne pretrage. I pod dodatne koje to? Tipa, kariogram, trombofilije, hormoni, histeroskopiju?
Kad smo već kod histeroskopije, cure koje ste bile...Jel vam pomoglo?
Imam pitanje.Pretpostavljam da uputnicu za betu trazimo od svog ginekologa? A vidim da i ponavljate betu da se vidi pravilno duplanje.Jel to onda svaki put gin.mora dati novu uputnicu ili ide na ovu jednu-prvu?
Mimi ako u bolnici imaš d1 uputnicu onda su ti oni dužni dat za betu, ako ne, onda tvoj ginić. Za svako vađenje ti treba nova uputnica.
Ufff da imam, pa mislim da imamo sve, to je tako lakše..., Al meni to nitko od sestara dolje nije rekao kad sam bila na transferu,. Pa kaj nisu odmah dale onda. Još ja pitam jel mogu kod sebe to izvadit jer sam udaljeno 50 km od Zg, pa da nejdem samo radi toga dolje. Bernica i Bond kako vi?
Cure, molim pomoć. Danas mi je 6dnt, 2 blastociste 5dana. Prvi put sam bila na fet-u. Dali mogu vaditi betu 9dnt? Ili da cekam 12-13dnt?
Mimi odi kod svog ginica da ti da uputnicu za betu. Ja uvijek idem kod njega,nikad ne idem u bolnicu po nju.
Ja sam dobro,premda na momente osjecam lagan pritisak ko da cu dobit mengu. A ti?
LF2 ja sam do sad uvijek radila normalne pretrage koje se traze za ivf (hormone,hiv1,2, briseve,papa). Nista drugo..trazila sam ja i laparoskopiju i trombofiliju ali mi nisu htjeli dat(rekli netreba meni to). Imala sam 2biokemijske,pa je sad tek dr reko da ce me poslat ako ne uspije :(
Ma tako cu i napravit.Mene nist ne boli,tak da neznam kaj da mislim,al mislim si da je jos rano...
Pridružujem se sa tužnim vijestima... Nama je jučer, 14 dnt 2 blastice beta bila negativna... Ovo nam je bio prvi IVF/ICSI, nažalost neuspješni... Sad ćemo probati pokupiti komadiće nakon jučerašnjeg raspada našeg svijeta i krenuti ispočetka... Nadam se, sljedeći put, uspješno!
Zanima me curke koje iza sebe imate neuspješne pokušaje, kad ste dobile mengu nakon negativne bete?
Betu vadim tu u Vz, tražim upitnicu kod svog ginica. Nazalost nisam je bas često ponavljala ...
Ovog puta cemo sve ici na ponavljanje
Evo i mene s novostima. Jutros mi se smedarenje smanjilo, te cak stalo na par sati (taman sam se opet ponadala). Malo prije sam bila na wc-u i vidim da je krenula svjeza krv sa ugruscima :( :( :(
Nije me los osjecaj prevario nazalost.
Sa smedarenjem su nestali oni sitni simptomi poput pospanosti, podrigivanja i osjetljivih desni... to me nekako najvise uvjerilo.
Barem smo ovaj puta par dana uzivali...
Biska, tebi je potvrdjena trudnoca ako se ne varam?
Na tvom mjestu bih otisla na hitnu. Moguce je da je neki hematom pa ce ti dati terapiju. Nemoj otpisati na svoju ruku, molim te. Nedavno mi je prijateljica mozda bas zbog toga imala spontani...
Javila sam se ginekologici pitati sto da radim i rekla je nastaviti s mirovanjem i terapijom. Nije me uputila na hitnu. Koju terapiju daju za hematom? Trenutno uzimam utrogestan 3x2, estrofem 2x2 i prednison
Ja bi isto poslušala bubekicin savjet,nadam se da će sve biti dobro!