ja upravo se ulogirala da napišem ovo za smrzliće jer sam se čula s pronatalom pa vidim sejla upravo javila :) :klap: sejla
Printable View
ja upravo se ulogirala da napišem ovo za smrzliće jer sam se čula s pronatalom pa vidim sejla upravo javila :) :klap: sejla
ja jučer bila u zg, išla po lijekove u petrovu, i na kraju ništa nisam napravila. dr. kaže da ne razumije zašto su iz pfc-a dali protokol sa gonalima i cetrotid, kad je kod mene sve ok. dogovorili se da ga danas nazovem u 11:00 sati, jer je jutros sa povjerenstvom razgovarao o mom protokolu i oni su se složili da prvo napravim aktualne nalaze progesterona (21., 23. i 25. dan ciklusa) i ako sve bude ok, onda mi neće dati nikakvu stimulaciju, znači postupak u prirodnom ciklusu, a ako nalaz ne bude ok, onda će mi dati samo klomifene.
ne znam što da radim?????? jeli tko imao ovakvu situaciju????? baš sam razočarana :-(
bmaric, žao mi je što si u ovakvoj situaciji, pogotovo što si morala dolazit u zg, a kad ono....:-( U te protokole se ne razumijem jer nisam prolazila ništa slično pa se ne želim miješati, ali ne znam, mislim da iz Praga nebi odredili neki protokol samo tako, bez razloga, opet se kod njih obavlja zahvat.....jesi li slala mail pfc-u i objasnila situaciju, pitala ih za mišljenje?
Nadam se da ćeš ubrzo sve riješiti, drži se i bit će sve ok na kraju :love:
Bmaric, pa kud sad to!? Sto oni misle, da dr u pfc daju protokole tek tako jer im se svidja. Ne mogu vjerovati da ovi nasi sad koce, tko je tu lud!? Ja sam imala protokol s menopurima/cetrotide s kojim se nacelno slozio moj gin, no iskreno meni je to bilo manje bitno. Iako, ja sam sama kupovala lijekove pa nije bilo takvih problema. Iskreno se nadam da ce se to brzo razrijesiti jer ti uopce nisu potrebne takve stresne situacije sada. Drzim fige!
hvala vam cure na podršci!!!
rekao mi je dr. da je došlo do nekih promjena i da sada moraju paziti koje lijekove daju sa stimulaciju. ako se sa jeftinijim lijekovima može postići isti učinak, onda oni daju te jeftinije, a u mom slučaju to su klomifeni. ako imam normalnu ovulaciju, svi nalazi uredni, onda bez stimulacije.
kontaktirala sam i sa pfc-om, objasnila im situaciju i rekli su mi da oni šalju samo "prijedlog" stimulacije, u mom slučaju to je standardni protokol koji se daje kod AID-a. ako moj mpo dr. smatra da mi nije potrebna ta stimulacija, onda je to njima ok. rekli su mi da mogu i u spontani postupak, a i mogu s klomifenima, ovisno o rezultatu progesterona... njima se samo trebam javiti 1. dan ciklusa i 8. dan nakon uzv i onda će se odrediti dan inseminacije.
Romi, i ja sam razmišljala da sama kupim lijekove, ali to je oko 3000 kn... njih ću radije ostaviti da imam za drugi put ići u Prag, jer se ja od inseminacije baš ne nadam puno.
jeli netko zna da li bar klomifene mogu dobiti bez recepta, samo na preporuku pfc-a i koliko koštaju? onda bi bar s njima na svoju ruku (uz dogovor s pfc-om) radila stimulaciju...
bmaric, evo pratim i nije mi jasno:
-vi idete na inseminaciju (AID), a u PFC je standarnda terapija u takvom slučaju protokol sa gonadotopinima? kako izgleda prijedlog tog protokola?
2.-7. dan gonal 50 IU (prva 2 dana po 2 ampule, ostatak po 1 ampulu) + 6. i 7. dan cetrotide 0,25 mg po 1 amp.
koliko folikula ciljaju dobiti za inseminaciju?
što se događa ako budeš imala recimo 3 ili 4 lijepa velika folikula? prelazi se na IVF ili?
meni su iz hzzo-a odobrili za početak samo inseminaciju. na osnovu toga i naravno mojih nalaza su mi iz pfc-a poslali taj protokol i danas mi rekli da je to uobičajeni protokol za inseminaciju, ali da se može ići i klomifenima a i bez stimulacije.
nemam pojma što se dogodi ako bude više folikula, ali sumnjam da prelaze na IVF, jer mi to hzzo ne pokriva... možda bi i uradili IVF ako sama platim postupak...
ne znam na koliko ciljaju, ali vjerujem da ne ciljavu na više od dva...
ja se u sve te lijekove ne razumijem, samo radim kako mi oni kažu, jer smatram da sve što rade trebaju raditi za moje dobro!
on je jednostavno protiv ove stimulacije, jer kaže (citiram) "čemu zagrijavati vodu da vrije, ako već sama od sebe vrije?!" i da ništa više neću postići, mogu samo sebi naškoditi......
e kad bi naši mpo dr. kužili pfc metode onda bi oni bili toliko uspješni a pdf potpomognuta u Češkoj bi se ugasio s dolaskom novog zakona...a nije tako...pfc protokol ti je odredila dr.L, a ona itekako zna šta je stimulacija...
milivoj, vjerujem da dr. L. zna što radi, ali što mogu, kad mi ovaj ne želi dati tu stimulaciju koju mi je dr. L. predložila... počinjem se miriti činjenicom da je to sada tako, ne mogu glavom kroz zid. pošto i tako ne vjerujem u inseminaciju, sama sam sebe na to pripremila sa ću morati odraditi svih šest inseminacija, a onda na IVF. tada će me i tako morati stimulirati... ma bitno mi je više da krenem...
Ja sam isto digla frku oko tih lijekova i rekla mi je zenska u hzzo da pise u narodnim novinama novi zakon i da je to tako.
Ja sam isto malo citala o tom klomifenu i nije mi jasno zasto se ide na tolko skupi protokol ( mene je kostalo oko 5000 kuna makar nisam nakraju imala ni jedan folikul) ali mislim da treba imat povjerenja u doktoricu,nije ona bezveze to tako predlozila. Posto je sa tobom sve ok mislim da imas jako velike sanse i od inseminacije.
ma ne kažem tebi ništa bmaric nego se ne mogu načuditi našim "stručnjacima"...
makar je to samo inseminacija, treba svakom postupku pristupiti najozbiljnije a ne ići samo da se ide...
sretno u svakom slučaju...
nisu mi jasni ovi naši... plaćaju donacije izvan zemlje zato jer im nije stalo da se u HR oformi banka gameta, a onda kada stručnjaci koji vode programe donacije u inozemstvu predlože protokol, e onda naši kažu-ne može tako, mi ćemo uštedjeti na ljekovima i mijenjaju protokol...
tko je tu lud?
sretno bmaric~~~
milivoj i inesz hvala!!!
bas tako milivoj, nasi "strucnjaci"... umjesto da nam olaksaju, oni nam jos zakompliciraju.
marijakr, i meni je dr. rekao da je doslo do promjene u zakonu i da bez konzultacije sa povjerenstvom ne moze dati nikakve lijekove...
vidjet cu sto ce mi reci kad izvadim progesteron, pa cu se opet konzultirati sa pfc-om i s njima dogovoriti. sto mi iz pfc-a kazu, to cu i napraviti.
sretno svima!
Evo drage moje cure, moja beta 13 dnt je 236. još uvijek ne vjerujem:-D
Same sretne vjesti. Crstitam:-)
nana, krasna beta, cestitam!
ma bravo nana, baš sam razmišljala da bi nam se ovih dana mogla javit, čestitam!!!!!!!! :-D
Nano.....bravo....divne vjesti.....
Bmaric...nisam bas upucena ali postoji li sansa da ti sama platis lijekove...mozda lupam ,ne znam koliko to kosta..i da li moze uopste..
I malo me pogodilo to sto si rekla da ne vjerujes u inseminacije...da cekas samo da ih odradis...Nemoj da se ljutis ali nikako nebi smela tako da razmisljas....To je tvoje tjelo...i ovi lijekovi sto uzimamo uopste nisu naivni...i bezazleni...i organizam trpi...Svakako moras vjerovati da je to to..
Znam da je zelja za potomstvom sveta i velika...ali put kojem mi idemo je jako tezak put...Meni je hvala Bogu uspjelo iz oba puta...ja doduse nemam ginekoloskih problema a ni nekih ozbiljnih drugih smetnji u organizmu koji bi mi otezavali da postanem majka ali vec 10 godina unazad imam bas velike reumatske probleme...I posle svakog postupka bude mi bas tesko...Vjerovatno moj imuni sistem otrpi svasta u toku postupka i onda reuma uzme svoj danak..I lekari tako kazu...Ali opet kazem...zelja za djecom je neizmjerna....
Vjerujte u postupke...vjerujte lekaru kome idete..ili ga promjenite ako to nije slucaj...Tako je bar kod mene bilo u oba slucaja..tj dr Sonje i dr Mardesica...
Poljubac svima....
nana čestitam:-D
nana, čestitam :-D
pipi, mogu ja na osnovi preporuke pfc-a kupiti sama lijekove, ali me za moj protokol koštaju oko 3000 kn - a za to trenutno nemam novaca.
što se inseminacije tiče, nije da baš ne vjerujem u "dobitak", ali postotak uspješnosti je jako mali, pa sam se već pripremila da ništa od toga. biti će mi puno lakše ako ne uspije, nego da se nadam nečemu i na kraju se razočaram. poznavajući sebe, a jako sam tvrdoglava, vjerojatno bi u tom slučaju brzo odustala, a to ne želim.
svima želim velike bete!
nana72, iskrene čestitke! :klap:
Draga Kismet
Ja sam 06.12. imala transfer dva osmostanicna embrija i jos uvijek nemam nikakvih simptoma. Jucer sam napravila betu i bila je pozitivna a sutra ponavljam da vidimo da li se pravilno dupla. Jos uvijek nevjerujem da nam je uspijelo iz prve. Pocela sam vjerovati da se u Pragu dogadaju cuda.
nana 72
Pocela sam vjerovati da se u Pragu dogadaju cuda.
vjeruj...pogotovo je čaroban Adventski Prag...
naše zimsko praško čudo je prohodalo i pravi nered po kući :)
I da nadopunim, 15 dnt beta je 591 :-D
nana, cestitam?
kismet, navijam jako
Cure koje idete u Prag na postupke,hocete mi molim vas malo pojasniti kako to ide,dali se odmah dode na red ili se dugo ceka,koliko kosta,dali budete tamo cijelo vrijeme do transfera,koga se kontaktira za inf. hvala vam
Elena85, po meni je prvi korak javiti se mailom klinikama i opisati ukratko dijagnozu, pa vidite što će vam odgovoriti i prema tome odlučite čiji vam uvjeti bolje odgovaraju. Okvirni cijenik i mail adrese (pišes slobodno na hrvatskom jer ga kontakt osobe govore) su ti na prvoj stranici topica (jedino se pronatalova mijenjala: pronatal@pronatal.cz), a i naša mare41 se jako potrudila pa možeš malo proučiti i link u njenom potpisu, liječenje neplodnosti. Na red za konzultacije i zahvat se dolazi dosta brzo.
Sretno s planiranjem, javi nam se :-)
Sretan i blagoslovljen Božić, i sve naj naj svima Vama, od srca Vam želim!!!!!
Drage moje (i dragi), evo, približava se godina dana od kada je naša praška princeza ispunila naša srca i naše živote.
Uživamo u prvom Božiću sa našom mezimicom, i od srca vam svima želimo Sretan Božić i puno zdravlja, ljubavi, sreće i praških čuda!
Vole vas Matea i njezini ponosni roditelji! :zaljubljen:
patuljchica, sretan vam prvi za koji dan!:zaljubljen::heart::klap:
Patuljcice srecan vam rodjendancic i da ih aBda docekate jos najmanje 100 ,sretni,zdravi i voljeni...
Svim nasim praskim saborcima zelim sretne Bozicne i novogodisnje praznike..puno zdravlja prvenstveno..ljubavi...velikih beta...divne trudnoce...zdravu djecicu...sve ono sto zelite i same...veliki poljubac od mene
Cure, u zakašnjenju Sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2013. godini, da svi iduće godine slavimo s pojačanjem!
Mare, prašina je upalila- 12 dnt betica je 191,3 (transfer 2 trodnevna embrija od 7 i 8 stanica), čekam ponedjeljak da je ponovim, subotom ne rade laboratoriju u kbc-u, a danas sam bila privatno:-)
kismet, bravo! cestitam, cekamo duplanje, a do tad jupi, jupi!
Čestitam svim trudnicama nek vam trudnoća bude školska i puna lijepih trenutaka a nama putnicama da nam se ostvari naš največi san!
kismet, cestitke i od mene, neka bude uredno i mirno sve do kraja!