Jučer smo imali štuku na roštilju + povrće iz woka (tikvice / patlidžani / rajčica - lanjski ostaci iz vrta), a danas jedemo ostatke istog.
Printable View
Jučer smo imali štuku na roštilju + povrće iz woka (tikvice / patlidžani / rajčica - lanjski ostaci iz vrta), a danas jedemo ostatke istog.
Joj maco, to ritko di raste, ovo je cista lutrija Sta sam ga nasla! Poznat je I Kao osmugalj, probaj tako guglat! Talijani ga zovu agretto ili barbe di frate!
Izgleda ko motar Ali tanji I duzi, pun je vode, moze se jesti sirov na salatu, na leso s kumpirima... Prekrasna biljcica, jako tesko se uzgaja, vrlo kratko traje, nekih mjesec dana I manje...ali ga obozavammmm!
Izgleda kao neki kultivirani motar :-)
Naucih jos nesto novo :klap:
Jucer: pizza, slavonska za muza, tuna za mene
Danas: kokosja juha, teletina i krumpir ispod peke, kristalka i pita od visanja
Sutra: cevapi, pomfri, domaci kruh, krastavac/vrhnje salata
hobotnica i krumpir ispod peke, zelena salata
koh od riže
sutra grah od jučer, sutra ću u njega dodati ječam
Jucer govedja juha sa domacim rezancima, danas rizoto sa pancetom, shitakama i mladim lukom, sutra quiche od koprive, utorak varivo od mlade mrkve i boba. Dalje jos ne znam.
jučer ipak nisam smislila nešto posebno,pa jeli samo šopsku salatu za večeru,kada je mm došao s posla.
Danas mm je kuhao saft s mljevenim mesom i makarone,salata cikla i sladoled :)
Krem juha od graska i sparoga, junetina a la wild i njoki, desert jagode.
Danas sam s mlađom bila u kazalištu, pa kuha tata.
Pileća juha, piletina, kobasice, tikvice, šampinjoni i kruh na roštilju, pomfri, paradajz salata s maslinovim i zelena s bućinim uljem, sladoled iz Lidla za desrt.
Jučer juhica, pohana piletina i rizi bizi.
Danas ce biti samo fritaja sa sparogama i zelena salata, desert sladoled.
varivo od povrca s piletinom s dodatkom malo jecma i zobenih
meksičke tortilje
"Muzev rucak": pohana piletina, pole krumpiri i za salatu kisele paprike i krastavci.
pohani pileći fileti,riža,pečene paprike i salata od cvekle
a sinoć je opet mm pravio uštipke,one prave hercegovačke,tanki i hrskavi :)
Uh, ustipci! Ja volim manje, mekse i deblje iako je specijalnost napraviti bas te duge, tanke i hrskave!
subota kelj varivo
nedjelja janjetina sa mladim krumpirom i roštilj, zelena salata, cikla , krastavci
jučer juha od prokulica, graška i krumpira,ostaci od nedjeljnog roštilja
danas kus kus sa povrćem
sutra đuveč i još nešto, možda pečena jaja
danas blitva s krumpirom i lignje na žaru
Krem juha od sparoga i domaca pizza.
Pecena pileca prsa, basmati riza i grcka salata.
Povrtna juha, mlado zelje na lešo s krumpirom i pileći faširanci
Blitva s bobom, pileći medaljoni pohani u sezamu i lanu, salata od krastavaca i kakti paradajza.
mlado zelje čušpajz
Punjene paprike zapečene u pećnici u ljutom chilli umaku
Piletina u umaku od sampinjona, pire krumpir, mijesana salata
povrće u woku, riža...
Zabravila sam namociti mahunarke i sad nemam pojma sta cu skuhati. Dovragaibestraga.
Rižoto sa šparogama, porilukom i slaninom. Gledala recept jutros na tv, prvi put pravim i fiiiiino miriše...
Neman blage veze. Gledan 24 kitchen u nadi da će mi se nešto svidjet :mrgreen:
Rizi-bizi, teleci misici u sugu, kupus-cikla-mrkva salata sa bucinim uljem
Riža, pileći saft s graškom i zelena salata
Danas pizza marinara za E. i LC pizza margherita za mene, uz to zelena salata.
Mislim da je osnova recepta ista kao i za obicne punjene paprike..
Trebaš:
2 luka, 4 češnjaka, 4 mrkve, pola celera
1/2 kg mljevene junetine, 8 paprika, 1 šalica riže, šaka peršina
1 čili papričica ( ili sušeni čili ako nemaš), 800 ml pasirane rajčice.
Idealno bi bilo ako imaš posudu koja može i na štednjak i u pećnicu. Ja nemam pa selim.
Na maslinovom ulju prodinstaš sve sitno sjeckano: 1 luk, 2 češnjaka, 2 mrkve, 1/4 celera (ja to sve zajedno ubacim u blender). Na to dodas meso i kuhas 10ak minuta..nakon toga ubacis rižu i peršin i kuhas jos par minuta dok ne upije tekucinu. Tom smjesom puniš paprike..i složiš ih u posudu u jednom redu. Zatim napravis umak od paradajza ( poprzis na maslinjaku isto 1 luk, 2 cesnjaka, 2 mrkve i 1/4 celera, dodas sitno sjeckani čili-količina po želji, radije kasnije dodaj još nego da bude preljuto; dodas paradajz i 1 žličicu šećera; malo to sve prokuhas) i njime prelijes paprike i kuhas ih cca sat vremena.. Nakon toga ih preseliš nježno u neki pleh, zalijes umakom i u pećnicu na 200*C oko 20-25 minuta. Ja inače imam traume od tatine filane paprike u nekom vodenom, rijetkom umaku..ovo bude onako gusto, zapečeno i mljac