Biska kakvo je stanje?
Printable View
Biska kakvo je stanje?
Zeljkice, hvala sto brines. Nemam s kime razgovarati o svemu, lezim sama doma i pokusavam ne razmisljati sto je naravno nemoguce.
Krvarila sam crvenu krv s ugruscima jucer popodne i dio noci. Sada se opet sve svelo na smedji iscjedak. Upute su mi mirovanje i nastavak terapije, no ne znam koliko smisla ima cekati ponedjeljak za uzv. Sklonija sam petku jer mislim da sam izgubila bebicu, nemam vise apsolutno nikakvih simptoma od ponedjeljka, pa bi htjela konacnu potvrdu da se mogu sabrati i krenuti dalje.
Kako se ti osjecas?
Sutra ujutro idem vaditi betu, a popodne na uzv da sto prije zavrsim ovo poglavlje.
Cure, neka vas sve ovih dana docekaju dobre vijesti! Svaki plusic, beta i srceko jako ce me razveseliti :)
:).Zao mi je.
Biska pisi tu sve smo tu za tebe,nadam se da ces nam sutra ipak javit dobre vijesti.
Biska da sam ja na tvom mjestu ja bi otisla na hitnu i vidjelo bi se odmah sta je...ja nebi cekala.
Mimi kako si ti?jel imas kakvih simptoma? Ja neznam kaj da mislim, cijelo popodne mi u trbuhu pritisak ko da cu svaki cas procurit, neki put i bas jako...a tek je 4dnt...nikad mi tako nije bilo..necu valjda dobit m..bas me to bedira.
Biska ja bi kao Bond na hitnu i da se vidi sta je. Moja prijateljica je od 6.-8. Tjedna provela u bolnici radi krvarenja s blizancima iz ivf-a. Nisu joj ni uzv mogli napraviti, ali dali su joj neku terapiju, bebe su se zadrzale i eto danas imaju 6 godina. A ti samo pisi sve sto te muci, zato smo tu.
Imam pitanje. Iza mene je jedan neuspješan IVF i jedan neuspješan FET. Nisam ostajala trudna, ma koliko god se trudili. Ovulaciju sam imala možda par puta u životu (bar koliko se sjećam). Sad bih opet trebala krenuti sa stimulacijom (iako sam rekla da neću), a nikako mi se ne da opet sve to prolaziti. Prošli mjesec me slomila ta negativna beta. Jako sam se zainatila sama sebi i krenula prirodnim putem u borbu protiv neplodnosti :). Od tada, vrkutu pijem svaki dan. Barem pola litre. Uzimam D vitamin, cink, magnezij, pravim smoothie, i evo upravo sam izašla iz wc-a sretna k'o malo prase. Sluz do koljena :klap: . Moje pitanje je: što ako nekim čudom ovaj put ostanem trudna, a krenem sa stimulacijom? Koliko je to štetno? Koliko ti Menopuri i Gonali mogu naštetiti plodu u tako ranoj fazi?
Bok svima
Evo i ja se prijavljujem..opet,nakon dugo vremena
U 2.mj sam zatrudnila nakon 4.puta (iz feta) i imala spontani vrlo brzo..u 6.tjednu..strasno iskustvo..skoro sam i sepsu dobila
Uglavnom, nakon toga sam u 5.mj opet isla na stimulirani, zamrznuli smo dva embrija s namjerom da opet idemo na fet jer nam je tako zadnji put uspjelo ali sljedeći mjesec sam imala cistu il tak nes pa smo to propustili..onda sam otkrila da imam veliki polip u sinusu pa sam to morala operirati a evo sada smo opet isli na fet i sad cekam..fet je bio u subotu, dakle sad bi bio 4.dnt..vec se ubijam od dosade..nikad ne znam koliko zapravo trebam mirovati, da li pretjerujem ili ne..bojim se da nesto ne napravim krivo pa sam i previse oprezna..cijele dane lezim..ne kuham,ne cistim..prosecem pesa i to je to :-) bojim se dana kad cu opet raditi test, sad mi je vec 5.put i stvarno je sve teze i teze..kako vi izdržavate to vrijeme do bete? Meni se cini da vrijeme nikad nije prolazilo sporije..znam da se trebam zabaviti necime, citam knjige i tako ali svejedno ne znam hocu li imati snage pogledati opet onaj testic odnosno betu..bojim se rezultata :-(
Brar..ne razumijem, pa neces kretati u stimulaciju trudna..doktor te pregleda uzv i kad utvrdi da je sve ok (da nisi trudna) onda se krece s postupkom ;-) a ako mislis krenuti u stimulaciju i dalje imati odnose, to mozda ne bi bilo zgodno.. Ako se odlucis za stimulaciju onda taj ciklus nemojte imati odnose, bar ne u plodne dane, da ne bi jos imali dvojceke, trojceke i tako ;-)
Ja u stimulaciju krećem za par dana... A danas su mi plodni dani. Ne može ustanoviti trudnoću nikako...
Brar sa kojom vrstom stimulacije krećeš kroz par dana?
Mare meni je danas 4dnt 2 blastice(5dan). Mjerila sam i temp malo prije i 37.4, uffff neznam kaj da mislim...di je jos 12dnt za betu uh...
Ovo mi je 7ivf i nikad mi ovako nije bilo,a imala sam i 2 biokemijske. Popila sam si normabelcek za smirenje pa cu vidit kaj ce biti sutra.
Brar? Kaj kreces da stimulacijom prije očekivane menge? Koja terapija?
Mare iz tvojih usta u Bozje usi! ;) betu vadim tek 20.10. Vjecnost do tad... al radit cu ja testic u subotu il nedjelju..joj jedva cekam
Bond zbilja ti drzim fige!!!! Ja nemam nikakvih simptoma.Tj.prvi mi je put pa nit neznam jel kaj simptom ili nije i s cime usporedit.Zna mi se onak malo zavrtjet kad ustanem i malo jucer nesto dolje nesto kao hm....pa znate.
Bond... trudna si... sto posto... kod mene sve nekak pomalo... sise kao bubre i osjećam ih ... dole skroz lagani pritisak, temp stalno oko 37... ali nakon 8.mog puta... vise ne vjerujem ni u simptome ni u nista dok ne vidim betu na papiru... brar mislim da ne postoji mogućnost da u normalnu stimulaciju kreneš trudna jer se kreće s drugim danom ciklusa... znaci moras prokrvariti normalno da bi krenula.. ako budes trudna najvj to krvarenje nebude ni doslo ili bude drugačije... kak znas da su ti danas plodni dani? Samo po sluzi je to tesko zaključiti... probaj sa lh trakicama
Cosmo90 i nama je bio prvi IVF/ICSI. Mi smo vadili betu 14 dnt 2 blastice. Nažalost bila je negatiivna... Nama su svi, ali baš svi rekli "nemojte ništa raditi prije 14 dana. Ni test ni betu". Tako smo se i ponašali. Na kraju je ispalo da je to tako bilo i bolje, jer da smo radili test, koji bi bio negativan i onda betu, koja je bila negativna, to bi bilo dvostruko razočaranje... :( Ja ti savjetujem, miruj i čekaj dan koji su ti rekli... Iako vjerujem da ćeš poludit... Drži se! :ghug:
Bernica, brar je rekla da bi krenula sa stimulacijom jos prije kraja menstruacijskog ciklusa, odnosno prije početka novog, u tome je problem..
Bond,stvarno si hrabra ako vec ovu nedjelju misliš raditi test :-) mislim da smo u istoj fazi negdje, meni je 5.dnt, 21.10. moram vaditi betu i uopce nemam hrabrosti raditi test..prije sam jedva cekala da ga napravim, da saznam rezultat,ali sada nakon toliko minusa bojim se i pogledati..
Evo jedne divne vijesti.Nema veze s temom al ipak divno za cuti.Upravo se cula s frendicom koja se nedavno udala,i veli ona meni da je trudna 6 tjedana i to od prvog puta!!! Kao probali da vide i opa. Eto cuda se dogadaju.Drzim nam svima fige.
Cure ja sam točno znala kad sam napokon ostala trudna. Vratili smo 2 embrija 2.dan i nakon 4-5 dana od transfera cice su i dalje ostale tvrde i krenuli su bolovi u maternici kao kod pms-a. Bila sam sigurna da sam trudna i rekla sam mužu da je to to, ali bi me na momenat ulovio strah jer sam se bojala i pomisliti da je to napokon to!
Ako se pojave jako bolovi u maternici 7-8 dana nakon punkcije bez obzira šta vrate nazad, ako cice ostanu kao dva balona i nakon tog perioda, to je to! Zato sam sad i bedu jer eto kod mene svi ti simptomi polako nestaju, cice su blago napuhane, a bolovi u maternici jedva da i imam, ćak ponekad pomislim da ih umišljam od silne želje.
Danas sam 6dnt i 8dnp i mislim da smo i ovaj postupak popušili...
E da, što se tiče Brar i stimulacije ja mislim da sam u Mariboru počinjala sa decapeptylom 10 dana prije očekivane menge, a kod Lucija sam isto seprefact sprey trebala aplicirati prije očekivane menge. Strogo nam je preporučeno da pazimo da ne dođe do trudnoće u tom ciklusu.
Biska gdje si??? Kakvo je stanje danas?? Držim fige da si ipak
čula srce na UZV. Javi nam.
Željkice, još malo izdrži do pregleda :-*
Ostale cure razveselite nas visokim betama, sretno svima :-D
Mimi1010, drago mi je da se veselis prijateljicinoj trudnoci, ali ne razumijem, da li je ona prirodno zatrudnila ili je isla na potpomognutu? Ako je prirodno, nije mi to neko cudo sorry :-) imam jednu frendicu koja je trudna vec s trecim djetetom (prirodno) i svaki put im je uspjelo iz prve :-) a imam i jednu koja ima endometriozu,bila i na operacijama,dok joj rekao da ce jedva zatrudniti,i isprve zatrudnica s blizancima :-) a meni nis pa nikak ne mogu, ah...
Mare157, ja sam vec prošla sve simptome i kad sam bila sigurna da sam trudna,nisam bila i obrnuto :-) tako da se nemoj bedirati..
Latice trudim se ne mislit iako je utorak brzo,ma nocas me probudila neka jaka bol trajalo 15 min nakon toga kao da nista nije bilo,sad samo lagano kao da cu dobit svaki cas.Kako si ti?I ja cekam bisku da se javi!
Fuksija....frendica je prirodno ostala trudna.A ne znam kaj bi rekla.....to jednostavno nema pravila.Ja bas neznam za takve slucajeve.Sve frendice kad bi obznanile da su trudne ispostavilo se da su radile na tome par mjeseci. A jbg.mi smo sve u ovome i jako zelimoooo i znamo kada je vraceno i samo strepimo i zivcanimo.....A svi samo trube (pogotovo soc.gin-ima izuzetaka)...joj bude samo se opustite i ne citajte toliko internet (kad bi ju nekaj pitala zasto ne uspijevamo).Tako sam bar ja iskusila na svojoj pa sam ju tada i promjenila.
Cure moje drage, dosla sam doma umorna i bolna pa se nisam odmah javila. Nismo docekali nase srceko ovaj puta, a nadam se da ce se organizam sada sam ocistiti da mozemo ponovno u miru skupiti snage (a i novceke) i krenuti dalje.
Unatoc ovom tuznom ishodu jako me tjesi i hrabri spoznaja da ipak mozemo.
Ima nade :)
Svim cekalicama, trudnicama i tuznicama saljem veliki zagrljaj i puno dobrih vibracija ~~~~~~~~~~~~
Biska, jako mi je zao..
Biska jako, jako, jako mi je žao... Drži se, isplači i kreni opet. Samo s ustrajnosti ćemo sve stići do bebice! :heart:
Fuksija mislim da možda ipak imaš pravo... Sad sam mjerila temperaturu jer ste mi bacile bubu u uho i ne vjerujući očitam točno 37,4!! Malo me bolucka maternica, ali ovo sad s temperaturom mi je baš dalo nadu. A danas sam sat vremena peglala uvijerena da nisam trudna!:lol: Hoću li izdržati da pišnem test bar do nedjelje???
Biska, jako mi je žao :-(
Šaljem poljubac :-*
Željkice guram dan po dan, pazim na tlak, imam opet proteine u mokraći, pa sam luda od straha i tako, nikad mira.
Sretno u utorak, da vidiš hrabro srce na pregledu :-*
Kao sto rekoh vec sam prosla sve moguce simptome i znam da nista nije sigurno i puno toga si i sugeriramo same ali opet ne mogu da ne osluskujem svoje tijelo..kad je zelja velika..osjetim da su mi prsa osjetljiva i da me jajnici boluckaju (a nisam bila na punkciji), tu i tam me nes probode i opet se nadam, mozda, mozda, a bojim se nadati... Ah...
Jutro cure!Biska zao mi je jako veliki zagrljaj ti šaljem! Fuksija drzim fige da je to to!Latice jel inace imas problema s tlakom?Mene nocas opet probudila bol ne toliko jaka kao proslu noc ,vise neznam sta da mislim.
Znam fuksija kak je... i ja se bojim nadati nako 7 neuspjeha ali prirodno je nadati se... ja sam noćas imala prvi put u svim postupcima ko jake menstrualne grčeve zapravo vise pritisak. Sad se malo smirilo al jos su prisutni. Temp mi je 37 svako jutro... sise kak koji dan... danas mi je 5 dnt tri zametka starih 3 dana...Beta se čini jakooo daleko...
6dnt...
Biska, jako mi je zao...
Cure, ne zelim ubijati nade, ali temp hoce biti povisena i od utrica.
~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve!
Razmisljala sam jucer o tome da bi moglo biti od utrica. A nadam se da nije. Nema druge nego cekati. Jutros sam cak pušnula test koji je naravno negativan. Bilo bi cudo da nije
Po otpusnom pismu trebam napraviti test 14 dana od aspiracije sto je u utorak. Mislim da cu se opustiti ovih 4 dana do utorka ujutro i uzivati doma u miru.
Jutro cure! Jucer sam izvadila betu koja iznosi <0,100. Fet. Jucer je bio 8 dnt. Povod vađenja je bio test, koji sam radila jucer ujutro i vidjela je druga jako jako svijetla crta. Veselju nije bilo kraja. No sinoć, šok i nevjerica. Držim se još toga da je možda ipak bio rano. A opet, nije mi jasan test, pa Beta. Regularno vađenje je 19.10.-20.10. Molim pomoć, utjehu. Bilo što. Dali je moguće da ce Beta narasti?
Željkice, inače nemam problema s tlakom ni proteinima, al čim ostenem trudna, proteini se pojave u mokraći.
Tlak je sada ok 110/70, al bio je takav i prošli put. Nakon 20tt se penjao lagano, al nije prešao 135/85. Svejedno nije dobro završilo
Tako da nemam pojma šta me sada čeka :-/