ovo ću probati...
hvala
Printable View
ovo ću probati...
hvala
Imam hrpu mladih tikvica sa cvjetovima, imate neku ideju kako da ih pripremim? Mislim da cvjetove necu jer su od jucer a trebali bi biti frisko ubrani; ali ne znam sto bi bilo najbolje s tikvicama kad su tako mlade?
mahune, kockice junetine, krumpir i mrkva u varivu
ja volim punjene paprike iz rerne, ali ne u paradajz umaku (nisam probala) već zalivene vrhnjem i jajima, kao za musaku
napune se paprike, nareže se nekoliko krumpira na kolutove, na dno se stavi krumpir, na njega paprike, pa si između paprika još popika krumpir
zalije se vrhnjem i jajima i peče u rerni
Danas krem-juha od paradajza, ombolo na grill-tavi i zelena salata.
Meni su najdraze na najjednostavniji nacin-lagano prokuhane (cijele) u neslanoj vodi, narezes na kolutove koje posolis, posipas sjeckanim cesnjakom i svjezim koprom (moze i persin), zalijes maslinovim uljem i konzumiras kad se ohlade :mljac:
Ja cu danas sipice sa povrcem, krumpirom i batatom u pecnici i brdo salate!
danas pizza sa rukolom i juhica od pijetla.
Imamo negdje na ovom podforumu citavu temu o tikvicama, s receptima.
Kod nas danas pureci bolonjez s tikvicama :mrgreen:, spageti zelena salata s porilukom.
Riblju musaku.
Ispala je odlično.
Stariji sin je rekao bljak.
Ne znam što će reći mlađi.
Odoh trazit temu o tikvicama pa javim :)
Maca p. hvala na ideji ali ne bi proslo kod mojih...morat cu iskombinirat s necim
jel vam se dogodi da skuhate ručak a ne da se to ne jede ukućanima nego se ni vama ne jede??ajme gledam u to jelo i ne mogu zamisliti da jedem, a ni ostatak ekipe nije oduševljan opčenito varivama, no zapovijedila sam da se mora..Nije to nikakvo novo jelo i nije sad stvar u varivu nego mi se zna dogoditi da skuham i na kraju se to taj dan nikom ne jede..
grah i ječam + kiseli kupus sa suhim mesom od jučer, krumpir na lešo
Juneća juha s povrćem, kuhana junetina, sos i pire
i ja radim pureci bolonjez s tikvicama
a charlie-popečci ko fritulice? naribane tikvice, mrkvice, sir? ili to sve ulit u tepsiju i peci? a kad radim rizoto, ni ne kuzi se da su unutra
Spageti s tikvicama, zelena salata, palacinke :)
Mare i ja radim popecke nekad (one s jajima), ali ovih mladih tikvica mi bilo zao tako... Vidjet cemo kako ce proci, meni su prefine, ostavila sam ih onak jos malo hrskave.
Kod nas danas krem juha od blitve i šparoga s prepečenim kockicama kruha, fritaja od šparoga i pancete, zelena salata. I sladoled za mamicu.
Meni se to sve češće događa. Općenito, hrana mi se u zadnje vrijeme jako gadi. Kad napišem na ovoj temi što sam skuhala, to znači da sam i jela. One druge stvari ne pišem. :lool:
:lol:
U, meni je ovo mrak. To sam vidjela kod svekrve i ponekad tako radim. Doduše, kopar izbjegavam što je više moguće, ali drugo stoji. :) Jednom sam tako skuhala tikvice i zgnječila ih u pire s avokadom. Bilo je mrak. Baš bih to mogla opet. :klap:
Danas pureći bolonjez i neka salatica, a možda i juha :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Imam spinata na vrhnju za kuhanje od sinoc, pa cu ga samo posuti parmezanom i zapeci u pecnici.
Uz to filet tune na gril-tavi.
moji: dinstana piletina (prsa) u umaku od vrhnja s tijestom
ja: ista piletina uzeta prije umaka i ubačena u kinesko povrće
večera meni: kinesko povrće na koje je bačeno jaje
oni: burek (ak signem) ili kaj si uzmu :-)
Danas je mama kuhala - rižoto s piletinom i porilukom, salata od kristalke i rajčice.
Veggie karbonara (topljeni sir, vrhnje, luk, grašak, mrkvica) i tijesto-šarafi
Danas: toplo-hladna pileća salata (puterica, pečeni pileći file, dressing, kukuruz, pečene paprike, mrkvica)
Sutra: nešto vani, brzinsko; čevapi, kebab :roll:
Ned: restoran :njam:
tikvice s tijestom u bijelom umaku
sta da napravim od kelja, a da nije kelj na leso s krumpirom
nemam ideja ...:unsure:
Bifteci na naglo i polpete od tikvica, zelena salata. A sutra smo u gostima :)
- musaka od kelja (isto kao s krumpirom, samo staviš blanširani kelj umjesto krumpira)
- varivo :)
- pire - ja sam jednom radila pire od kelja i batata. Bilo nam je super. Samo sam skuhala jedno i drugo (odvojeno) i izmiksala.
- nešto kao polpete (kao faširanci, samo s keljom :mrgreen:)
- nešto kao popečci (tijesto za palačinke s narezanim keljom unutra)
- zapečeni kelj u pećnici - skosaš skuhani kelj i krumpir, staviš u pleh i zaliješ vrhnjem, jajima, pospeš sirom i zapečeš
...
Dovoljno? :mrgreen:
zganci sa sirom-u slojevima pa na kocke, pileci paprikas plus strudla od sira
drugi tjedan jedva cekam napravit zgance od zhang
super, hvala ti Mishekice :)
bit ce vjerojatno musaka, plus malo pecenih kobasica unutra
napravila sam zhangine zgance s blitvom
i super su, za veceru npr. uz kefir ili jogurt, mljac
ima li itko ovdje ekspres lonac?
zaglavio mi se, ne mogu ga otvoriti, a gosti pred vratima
šta da radim?
koristim ga 15 mjeseci svakodnevno i nikada nije bilo problema
a na netu ne mogu pronaći nikakvog servisera niti ništa slično
ja imam zepter, nikad nije zaglavio..koji imaš?možeš li paru na onaj ventil otpustiti da se smanji pritisak?
kod nas roštilj danas + salata šopska
Jooj,vi sve tak fiiino kuhate..mljac:-)
Sigurno cu naci inspiraciju za svoju kuhinju..
Kod nas danas pileci baci u paradajiz umaku sa cesnjakom i kaparima uz dodatak graska i malo krompira,zelena salata sa mladim lukom
Evo pece se pizza :-)
Danas: pizza (u pizzeriji), za veceru skoljke na buzaru.
Danas bili na krizmi: roštilj, čobanac, odojak, janjetina :-D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
netko normalne snage u rukama je odmah otvorio
ja sam toliko premorena da ni lonac više ne mogu hendlati :-(
Danas tortilje (meksički tjedan u Lidlu :mrgreen: 9
janko ispod peke