Summers prvotno napisa
Ali ako se porezni sustav transformira tako da se progresivno oporezuje ili štednja ili prihodi ili nekretnine, svejedno, onda će ta imovina, odnosno dio imovine, njihovim vlasnicima biti oduzeta.
Meni je bilo prestrašno kad je KP u sučeljavanju s Huićem rekla: ma ne, pa nećemo oduzimati nego preraspodijeliti.
Iako mi članovi Možemo djeluju kao da iskreno žele popraviti situaciju u državi i stvarno vjerujem da imaju dobre namjere, a to se iščitava i iz komentara njihovih glasača ovdje, ekonomski program im je katastrofalan. Ne mislim tu samo na Radničku frontu i nebulozne izjave KP koja im je definitivno uteg, nego i npr. na ideje o minimalnoj plaći i stambena politika koje ne samo da nemaju nikakvog smisla, nego bi aktivno doprinosile daljnjem padu ekonomske aktivnosti u Hrvatskoj.
Pritom se onda poziva na primjer skandinavskih zemalja, opet s nerazumijevanjem njihove ekonomije i politike. Pa nisu skandinavske zemlje bogate i uspješne zbog progresivnog oporezivanja i socijalnih davanja, upravo obrnuto, liberalnim zakonima o radu i minimalnim miješanjem države u zakone tržišta su stvorili takvu ekonomiju koja danas trpi progresivno oporezivanje.