Zeljkica kad ides ti na uz i koliko ce to biti tt.??
Printable View
Ja recimo nemam temperaturu niti od utrica niti od crinone gela.
Kod vracenih dvodnevnih embrija 4-stanicnih sam imala bolove (ne menga bolovi, nekak dugacije) i zatezanja od 4 dnt navecer je pocelo i sve do 8 dnt. 9 dnt apsolutno toga nije bilo al sam i to jutro pisnula test na kojem je se vidjela ma jedva sjena..10 dnt je to bio i te kako jasno vidljiva crtica i bolovi i zatezanje se opet pojavilo. 12 dnt beta 140 i nesto sitno.
Betu sam vecinom vadila kad sam ja to htjela jer mi je suludo cekati 15, 16 ili 17 dan. Htjela sam znati na cemu sam i da ne trosim bezveze terapiju i sam si produzavam mengu.
Moje misljenje je da dvodnevni i trodnevni embriji ako su se implantirali ce beta biti pozitivna 12 dan...za blastice 10 dan i nikada mi moj mpo dr nije rekao zasto sam isla prije vec je on rekao betu vaditi.
Neznam sta napraviti zvat dr ne zvat ,sad nista ne boli osim donjeg dijela leda al to uvik boli,zaboli me po noci i to uvijek u istu uru,cudno.hvala ti sta si tu!
Ti si kod dr. Poljak u Cita jel tako??
Neznam ni sama sto bi ti predlozila. Ja kakva sam nazvala bi ga ( koliko mi se cini on je skroz ok) pa bi vidila s njim. U biti on tebi i danas ili sutra moze vec napravit uz da se vidi gv i zm dal je pravilna. Ja sam recimo isla tocno 3 tjedna od transfera na uz i bila je gv i zm. Tako da znam o cemu pricam..nebubam na pamet pa ti razmisli. Nemoj mislit da te nagovaram, samo ti pisem svoja iskustva i da prije znas na cemu si :*
Da u dr Poljaka sam,zvala sam pricala sam sa sestrom kaze da to nije nista.....strpljen spasen!
Cure, beta mi je jos uvijek jako visoka, upravo me ginekologica poslala u Petrovu da odluce sto ce. Sto mogu ocekivati? Kiretazu? Kako to izgleda?
Nije vise nicega bilo, gestacijska se nije vidjela, a kamoli srce. Beta je danas 1424
Tebi je na 14 dan beta bila 800 i nesto...to je bio 05.10.
To je prije 9 dana bilo. Beta kod nekoga jako sporo opada.
Odi na jos jedan uz pa vidi kakva je situacija.
Ako je bila gv i sada je nema predpostavljam da si se pocela sama cistiti.
Ali bolje je svakako da odes kod dr.
Hvala sanjka :*
Evo upravo cekam na pregled
Biska, sretno draga. Javi nam se nakon pregleda. Iskreno se nadam da će te pustiti
doma da menga sama krene :-*
Beta nije jako visoka, samo treba pratiti da pada.
Da li ikoju od vas bole jajnici nakon ET?..ima li to veze sa trudnoćom ili je to od utrića?
Fuksija, mene su boljeli jajnici... I osjećala sam svaki dan neki pritisak... I pikalo me nekaj svako malo... Ali, obzirom da je beta prošli tjedan bila negativna :(, pretpostavljam da nekaj nije bilo ok... Ne znam, ovo nam je bio prvi ivf/icsi, pa ne znam niti kako bi to izgledalo da su se mrvice primile... A i utrići sigurno imaju svoje prste u svemu.
Koji ti je dnt? Šaljem :ghug:
Cosmo90, mi smo betu vadili ovaj tjedan, 14 dnt 2 blastice... Držali smo se onoga kaj su nam na sve strane govorili... Čekajte 14 dnt... Pa smo mi i čekali iako moram priznat da je bilo jaaaaaako teško :-(. Ali tješili smo se time da ako se naše mrvice ne prime, tu ćemo tugu preživljavati samo jednom, nakon bete, bez dodatnog uzrujavanja sa testovima... Nažalost, naša beta je bila negativna... :-( :-( :-(. Ovo nam je bio prvi ivf/icsi, pa sad dolazimo k sebi, do sljedećeg puta.
Tebi želim ooooogromnu betu!!! Drži se!!!
Pustili su me ipak doma za vikend, a u ponedjeljak opet beta i kontrola. Drzite fige za veliki pad bete (kako ironicno!)
Puno vibrica svima :)
Biska... stvarno mi je žao. Poznat mi je osjećaj prvo čekaš da beta raste, onda molis da što prije padne. Prvo čekaš da napokon dođe menga, onda molis da ne dođe. Užas...ta neizvjesnost. Imala tri biokemijske i vanmaternicnu, mogu mislit kako ti je. Sve ovdje...
Sretno i nisi sama.
Cure, evo i ja svicem, 10 dnt, a u Ri betu daju tek 21 dan, nikad je jos nisam dočekala, ovo je 8 ET :( jajnici strecaju svaki dan, oba, pa mi to daje nadu, ovaj puta i na fragminu i decortinu i utrici 3x2. Drzim vam svima fige
Ciao. Ja sam nova ovdje :) svima curama koje čekaju želim sreću. Meni je danas 10dpt ,tri 3dn. Jučer blagi plus ali je 5 dana samo prošlo od boostera pa to prepisujem tome,al eto nije dao vrag mira još 4 dana do bete,treba to dočekati.
Danas sam u totalnom bedu. Cice napola ispuhane, maternica ne boli, a sve vise vjerujem da mi je temp 37,4 od uzrica. Na rubu nervnog sloma sam, bas na dnu. Jos bar 4 dana do testa. Kao 4 stoljeca...
Mare,ništa to ne znaci.. budi pozitivna !!!
Mimi kako si, dal imas kakve simptome?Mare koji ti je danas dan?
Ja sam danas 7dnt i nista ne osjecam (ni cice ni trbuh) mirno sve. I to me brine!?
Ne bediraj se bezveze! Ja sam dobila temperaturu, baš oko 37, 5 dana nakon transfera. MM je dobio isto pa sam mislila da smo virozu pobrali. I dugo je trajala.
Nisam imala nikakve druge simptome.
Sad smo ušli u termin.
Sretno!
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Hej Bond i ostala ekipa. Niti ja ne osjećam ništa, al ja niti nisam uopće imala, kak ste vi imale simptome trbuh i sise. Mjerila jedan dan temp pošto ste i vi sve, pa je bilo 37,2, pa 37 i tako. Al kao što su neke rekle može i od utrića biti. Ja sam uvjerenja da sam trudna i točka!!!
Bila sam do četvrtaka onako nekako u strahu od kretnji,pokreta,sjedanja itd., al nakon razgovora s dečkom i friško trudnom frendicom te razmišljanja totalno sam se preokrenula u glavi i samo pozitiva i smijeh. Stres i živci samo ubijaju i blokiraju mogućnost razvijanja svih potrebnih hormona i samo smetaju bebici :))))))))))))))))))))
Eto toliko od mene za sad. Uživajte u vikendu!
I ja sam se pokrenula :-) ne znam koliko treba mirovati i sta to uopce znaci? Da li vi kuhate, cistite? Meni je dok rekao da se ne smijem saginjati tako da ja izvodim neke kerefeke sa spustanjem ali da se ne sagnem :-) rekao mi je da ne smijem ni sjediti duze od 15min..
Varnica, Mimi1010 hvala vam zene na podrsci. Bas sam u nekom depra raspolozenju, ali dale ste mi utjehu. Sad cekamda se mali probudi pa idemo vani malo, nisam izasla iz kuce evo danas 3.dan. I to me sigurno isto ubija.
Duksija ja nisam nikad imala tako rigorozne upute ali sam uvijek mirovala nt, i u neuspjesnim i uspjesnim postucima. Prije 1.trudnoce nisam radila bas nista, a sad i kuham i stavljam sude u/van masine, ali ne nosim nista teze od 2-3 kg. Primjetila sam da mi smeta savijanje kad punim/praznim masinu za sude pa to ozbjegavam.
Ne znam di ste vi bile na postupku, ja sam u Vinogradskoj. A meni doktor nije ništa rekao o mirovanju, a niti mi napisao u otpusnom pismu. Sve kaj sam čula je tamo od cura i tu na forumu, budući da mi je ovo prvi put. Doktor je samo rekao na transferu da je sve ok "dolje", (još je i na UZV pokazivao jajnike nekoj novoj ginekologici valjda na specijalizaciji) rekao je da drži fige i da se vidimo na UZV :) Eto riječi ohrabrenja.
E sad vjerovatno jer nisu baš česti slučajevi da se uspije iz prve, pa su žene već više puta bile u proceduri, same se raspitale o svemu......pa možda smatraju da ne trebaju te upute jer se to kao već podrazumijeva. Iskreno nemam pojma, velim nisam toliko u tome.
A nekako si mislim da ako su upute baš o striktom mirovanju i to sjedenje ne više od 15min, nezz malo mi to čudno. Možda je zbog hiperstimulacije ili nečeg drugog?....
Eto može neko tko je već (nažalost) iskusan reći svoje iskustvo.
cure, ako nemate hiperstimulaciju ili neki slican problem, nema razloga ni za mirovanjem
laganini na dan transfera, a dalje normalno
nemojte raditi bas neke teske fizicke poslove, dizati gajbe i to
al ostalo normalno
u drugoj i trecoj sam isla raditi dan nakon transfera, sve oko djece, kuhala, spremala...
u ovoj cetvrtoj sam i intenzivno vjezbala, pocela i trcati (prije nego sam saznala), al ta se zalomila pa nije bas isto
Meni je receno prvih dva tri dana ulagano,poslje sve normalno..naravno,ne skakat s padobranom ali normalne dnevne aktivnosti sve ko i inace
Danas 8dnt blastica i debeli minus na testu. Dali ima netko tko je isto imao minus na taj dan a ipak je kasnije bio +?
Bond, ja sam zadnji put na 9 dnt imala jedva vidljivu drugu crticu, tako da mislim da ima nade, probaj na 10 dnt s jutarnjim i sretno.
Cure, što se tiče mirovanja, ja sam u uspješnom postupku imala transfer u 10 h, a u 12 h bila na poslu zbog neodgodivih obveza.
I ovo što je Ginger rekla, baš ne dizati teško, i forsirati se previše.
Sretno cure, vidim da je jesen krenula s puno plusića
Ja se bavim fitnessom profesionalno i dok mi je rekao da ni slučajno ne idem raditi..i ovaj ciklus uopce nisam bila stimulirana jer je bio FET tako da se ne radi o hiperstimulaciji a rekli su mi da nema saginjanja i dugog sjedenja ali da se mogu prosetati..dakle mogu hodati i lezati :-) al ja i kuham nes nezahtjevno, malo operem sude, drugo nis..ne saginjem se, prosecem se i gledam filmove po cijele dane (lezeci) :-)