Inesz, šta je tvoj sin jedini u razredu koji ne pohađa vjeronauk?
Printable View
Inesz, šta je tvoj sin jedini u razredu koji ne pohađa vjeronauk?
Argente, 2 od 22 djece ne pohađa vjeronauk u zagrebačkoj školi na zapadnoj periferiji.
Samo, roditelji drugog djeteta su pristali na odluku ravnateljice da im dijete sjedi u zadnjoj klupi sa slušalicama.
A učiteljica se nije ponudila da uzme oboje?:-o
Moja osmašica danas ima prvi vjeronauk, baš me zanima organizacija.
Njih u razredu ima malo, 16 ili 17 i od toga sad u osmom gotovo pola ne ide na vjeronauk. Mislim da je u interesu vjeroučitelja ako želi kakvu-takvu organizaciju nastave da ih odstrani iz učionice. :lool:
A nisu ponudili da ustane doma taj sat?
Ali to je valjda za one koji su već srednjoškolci i četvrti razred ?
Ili je kod vas to već odrađeno u ljeti?
Moj novopeceni srednjoskolac je proslu subotu imao ponovo zupni vjeronauk kao pripremu za krizmu koja je trebala biti u svibnju, a mi roditelji roditeljski sastanak. Svi na pristojnom razmaku, s maskama.
Krizma je za tri tjedna, u crkvi ce biti samo djeca i kumovi, mi ostali vani i to mi je skroz ok.
Veselim se i nadam se da nece biti odgode.
Nama upravo odgodili pričest koja je trebala biti u 10.mj. Piše da je i krizma odgođena.
Kod nas je ta sad plan i za pričest i krizmu,a i u susjednoj župi
Kod nas nema više priprema za one koji su to već trebali odraditi
Naši kriznanici idu u goste na krizmu.kaže župnik ne može reskirati da mu taj dan padne kiša,jer inače bi radio na zemlji.jedan dio klinaca je imao pričest u lipnju,mala količina njih ima u rujnu
Zaboravila sam iskomentirati zaradu na djeci
Naša ljekarna - maska za odrasle kunu i nešto. Maska za djecu sedam kuna i nešto. Obje jednokratne jel
Znači jednokratne maske za djecu imaju toliko više troškove proizvodnje i svega ostalog...
Moš misliti,a najmanje 20 posto manje materijala
Googlala sam po netu i cijene su im puno više. Tako da, uvijek se zarađuje na djeci
Bazzar ima 9,90 kn po maski, pa imam po online ljekarni 7,59 kn, 8,99 kn
Ja mislim da je do količine. Ovi proizvodi su cjenovno bezvrijedni, par lipa, ako se radi velika serija. Dječje se puno manje prodaju pa je i proizvodnja manje isplativa, tako da je već kod proizvođača nešto viša cijena. Onda još distributeri koji na milijun komada i na 5000 kom ne postižu iste cijene. To je slično kao što je mala razlika u cijeni litre mlijeka i litre vode u dućanu.
Tj. proizvođača košta materijal maske možda 1 lipu, puno više ga košta radnik, stroj, struja i modifikacija proizvodnje maske za odrasle u masku za djecu. A on ionako najmanje zaradi po maski. Onda ide lanac prodaje, gdje svatko svoju maržu nabija, a dobit će po nepovoljnijim uvjetima malu količinu.
Nama je kolega preminuo od corone. Nije imao kroničnih bolesti. Svi smo u šoku.
ajme, sara, grozno, žao mi je :(
Sara, moja sucut. Koja dob?
Ina, 58.
Hvala ti, zao mi je :(.
Zao mi je, sara.
Kod nas su prijavili prvi slucaj u srednjoj skoli, ali procijenjeno je da ne treba zatvarati. Osnovna gura kako gura, za sad. Jedna uciteljica (pretskolske grupe, u sklopu skole) je dijagnosticirana par dana prije pocetka nastave pa su u tom razredu krenuli sa zamjenom. To nisu objavili, nisu ni trebali.
Zanimljiv clanak - potencijalni long-term organ damage.
Cini mi se ok sadasnji trend s brojkama, zabrinjavajuce su smrti (mladih). Nose li vasi 5.-8. maske pod satom? Kod nas je vec doslo do popustanja.
Naši ne nose, ali sjede sami u klupama s razmakom tako da nisu nikad ni nosili maske.
Isto je i u našoj osnovnoj, s tim da imaju i pleksiglase. Maske nose na dolasku u školu, odmorima i odlasku doma.Citiraj:
Naši ne nose, ali sjede sami u klupama s razmakom tako da nisu nikad ni nosili maske.
Osnovna ne nosi uopce. Imaju poseban ulazak po grupama , odvojene razrede i wc, u razredu imaju razmak ( sjede u klupama po duzini na uzoj strani) , prostorije su velike njih 21 ucenik.
Srednjoskolac nosi masku stalno.
Ja još ne znam za srednjoškolca, tek je jučer krenuo u školu.
Moja srednjoškolka još nije ni krenula u školu :cry::cry: