ulazi li bijedna otpremnina zbog otkaza u dohodak?
Printable View
ulazi li bijedna otpremnina zbog otkaza u dohodak?
nama u vrtiću nitko ništa nije dao niti igdje postoji bilo kakva obavijest. gdje naći info?
našla sam sad na zagreb.hr, ali u vrtiću ni jednu riječ, a dijete ide od 7.1. svaki dan.
opet, božičnica, regres , prijevoz, prehrana , naknada za neiskorišteni godišnji o bivšeg poslodavca, kaj s tim? upucala se budem ako mi to sve pribroje jer sam mjenjala posao ionako skačem u veći razred ako ne i dva.....
Btw sve se isplaćuje s plaćom i nemam pojma kaj je oporezivo a kaj ne?
Što je s obrtnicima? MM dobiva godišnju prijavu za 2013. od knjogovođe tek u veljači jer mu prosinac još nije porezno obrađen. Za njega dajem ništa ili što?
Sada može dobiti samo procjenu ali ne i službenu prijavu.
Nama će isto rata skočiti, od rujna do listopada smo plaćali minimalno jer sam ja u 2011. bila na porodiljnom. Sad ćemo plaćati maksimalno.
I prošle godine je isto bila frka za papire pa su produžili, za obrt možeš dobiti tek kad oni obrade.
Piše na obavijesti "Roditelji nisu dužni dostavljati potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva ukoliko su suglasni da predškolska ustanova službeno – putem nadležnog gradskog ureda zatraži te podatke."
pa znam kolika mi je plaća
tako smo i prošle godine
upisali, pa poslije donosili iz porezne
A naknada s burze?
evo da znate iz našeg primjera - nisu nam stavili u IP obrazac:
prijevoz (316kn mj)
naknadu za dugotrajno bolovanje (oko 3.500kn)
dar za dijete (sv.nikola) - 1.200kn
dar za rođenje djeteta - 5.800kn
regres - e to ne znam jer je išlo u ratama
jubilarnu nagradu - 500kn
to je to što za sada znam da ne ide...
ali - mi iznajmljujemo stan (mi smo stanodavci) i pitala sam danas u vrtiću dal im treba taj ugovor jer nam je i to prihod pa su rekli da im treba jer neće povlačiti porezne kartice (?????)
poslije sam razmišljala - da sam to znala mogla sam šutiti o tome... ionako smo u višem platnom razredu za 150kn, taman bi nas to spustilo ispod... a drek...
evo i meni teta danas udijelila papire i veli piše do 20 ali nismo mi krivi tek danas smo dobili?????
Meni je išlo prošle godine i jubilarna i regres i božićnica.
Ajme, ja ništa ne razumijem...
Znači, cijelu 2013. nisam radila, ali sam dobila od firme dar za rođenje dijeteta, božićnicu i jubilarnu nagradu. Što sa tim?
I što sa naknadama koje sam primila od HZZO?
Ako netko to kuži i ima volje, molim da mi malo proba pojasniti.
od hzzo samo porodiljne, roditeljske, bolovanja
regresi, božićnice spadaju pod neoporezivo do određene cifre
nazovi firmu i neka ti pročitaju tvoju IP karticu od prošle godine (i neka ti usput pošalju to doma jer će ti trebat)... ako nije na IP kartici onda se niti ne zbraja...
moraš otići u HZZO po potvrdu o naknadama... ja sam za početak sve zbrojala sa tekućeg a po potvrdu ću jedan drugi dan (ionako to sad ne trebamo)...
povrat poreza se ne računa, ja sam prošle godine imala veći povrat ali nije se uračunalo u prihode :)
grrr. jutros smo dobili, a moramo vratiti popunjeno do ponedjeljka i to ne u vrtić nego u glavnu zgradu
Pa za prihode si lako sami izračunate, ionako je to samo okvirna cifra temeljem koje podnosite zahtjev, a do 28.2. (tako bar piše kod nas u vrtiću) je potrebno donijeti i potvrde koje službeno određuju cifru.
Mi ovaj tjedan bolesni, ali sad su nas zvali iz vrtica da moramo do ponedjeljka donjeti potvrde i to isto u glavni objekt.
pa jadni su i oni. Sve im se servira na brzinu.
Kojeg li onda apsurda - meni je poveći povrat poreza isplaćen u prosincu, uračunat u IP obrazac. Kao i muževa naknada za neiskorišteni godišnji odmor u bivšoj firmi (a nisu mali iznosi - i nekoliko tisuća kn). Nemam uopće volje računati jesmo li zbog toga uključeni u veći platni razred.
nije kriva uprava vrtića nego sporost naše birokracije. mislim da sam vidjela da je dopis koji im je posalo Grad od 07.01.! e sada je pitanje kada su ovi u vrtićima dobili taj papir ali ne bi se stvarno čudila da su ih ovi u vrtiću dobili 15.01.
znači papiri su iz Grada putovali do vrtića ko da su poslani kurirom iz Afrike, koji je krenuo to obaviti pješke!!!
Upravo na to sam mislila kada su rekli da su i oni jadni.
Prekasno su obavijestili vrtice. Nisu vrtici krivi.
Zahtjeva za priznavanjem olakšice (ili kako se već točno zove) se predaje do ponedjeljka a svi ostali papiri do 28.02. tako da kad čovjek pogleda nije problem ispuniti taj jedan papir i predati u vrtić. a onda imamo vremena sakupiti ostale papire koji su potrebni,
na netu bi trebale biti te izjave, jelda
dakle, popunjavamo izjavu o broju članova kućanstva
i prihode
nije baš svima jednostavno ispuniti obrazac, nemaju svi jedan prihod, nisu još svi dobili IP obrasce. Pa vidiš koliko stranica bude na ovoj temi jer ljudi svake godine imaju hrpu pitanja.
i ne mogu tek tako upisati neke okvirne brojeve "pod materijalnom i krivičnom odgovornošću"
U svakom slučaju, mislim da je bezobrazno dati dokumente 10 dana nakon što je donesena odluka i tražiti ih nazad sljedeći radni dan.
O čemu vi svi pričate?!?
Zar opet svi sve nose? :facepalm:
Niti jučer, niti jutros, ni "a" ni "be" u našem vrtiću, niti od teta, niti na ploči, a jučer sam igrom slučaja u prostoru vrtića i s tetom proboravila 45 minuta. Idem sad vidjeti ima li išta.
ni kod nas
još muž pitao
i tete pojma nemaju
Za ispunjavanje zathjeva za olaksšicu se upisuje i ukupan iznos uplaćenog stambenog kredita u 2013. Ja sam jučer dobila papire u vrtiću, danas zvala bankaricu i od nje ću potvrdu dobiti tek u utorak jer to nije prioritet.
Dodajem: u mojoj banci se takvo što ne može doći direktno, zatražiti i odmah dobiti nego se mora "naručiti" od bankarice. ZABA.
Produzili su rok do 31. 1.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
Super! Jer i na nasoj oglasnoj se tek jucer pojavila obavijest.
Uspjela sam jucer otici i dati zahtjev u banku (50kn i moras fizicki otici tamo) - naravno, nije odmah gotovo nego za dan-dva :roll:, sad preko vikenda trebamo izracunati koliko mm ima pravo povrata poreza, ja srecom imam samo zbrojiti svoje place...
Nije neizvedivo ali incijalni rok od 2,5 radna dana je stvarno bio sulud...