jelena, djeca u srednjoj školi nisu djeca u osnovnoj da bi se durila ili ne bi trudila zbog čokoladice
Printable View
naravno da nisu, ali bezveze je ako je tako, moj je to i u vrtiću i u 1. razredu naučio. nisi pročitala moju priču do kraja, i da je slučajno unutra zadatak ja ne bi dala da to dira jer ne smije i .
ajde da se nadovežem na matematiku ako djete već ide u matematičku školu i odbere dodatnu matematiku ima 2 sata više od onog koji odabere drugi jezik ko moj, ali ispada da kod mojeg je drugi jezik ko sjekira u med, a opet sve stigne napraviti ko i ovi klinci ( a pola razreda ima proširenu matematiku), čak u nekim segmentima i puno bolje.
nda, 15+ djeca mogu i bez čokoladice, ako ne smiju ne smiju, nisu balavci. a lijepa je gesta
gle moj i s 7+ može bez čokolade, ćemu razlika, ne da može nek mora
Imaš u miocu smjerove:
A smjer (opći) ima manje matematike, a i dodatni strani jezik. Kemije i biologije ima dosta. Kažu da se iz tog smjera upisuju na medicinu, a dvije moje susjede su živi primjer da to nije samo priča.
B smjer ima dva sata informatike više, a C smjer je čisti matematički sa dva sata matematike više.
Alternative:
Ako si negdje na zapadnom dijelu grada, imaš mogućnost upisa matematičkog smjera u Lucijanki. Matematički smjer ima i X gimnazija, a hrpu prirodnih predmeta ima V gimnazija.
Prednosti mioca nisu samo u količini matematike i informatike, imaju oni kojekakve znanstvene projekte u kojima ljudi mogu sudjelovati, ali ja sam pristrana jer imam sina ondje. Sigurno ima dobrih škola i pored mioca. Što god tvoje dijete odabere, nema šanse da prođe loše. Takvi učenici se uvijek izbore za sebe. Sretno!
A kaj bi ti, da šibu imaju???? Zezam se, naravno...
Ima toga (čokolada), ne uvijek, ali ima u posebnim prilikama.... Budu torte za rođendane, čašćenja vrsta raznih, a moj sin (inače s ne baš sjajnim društvenim vještinama) obožava ići na kavu/sok s profesorima tjelesnog i informatike. Nije to na bazi dnevnog druženja, nego obično kad pripremaju priredbe, pa se traže "crnci" koji će presložiti binu u sportskoj dvorani, postaviti razglas i slično... Moj sin nije jedini, da se razumijemo. Sviđa mi se taj ljudski odnos. Većina profesora je iz te vreće, iako ima i onih drugih. Kako kome padne grah.... Moj sin je zadovoljan i sigurno je u miocu unaprijedio komunikacijske vještine, koje su mu prije bile slaba točka. Razlog - tamo je našao istomišljenike, kako među učenicima, tako i među profesorima. Čokolada je samo primjer.
u miocu nema mješano matka/informatika?, klinci koji idu s mojim u razred a nemaju jezik imaju 2 sata dodatne matke i 1 sat dodatne informatike
ovo peterlin kaj pričaš to je iza nastave, a ne da svaki dan dobiš slatkiš ak si nekaj skužio
Pa tak to ja doživljavam. Već mi se dogodilo da različiti ljudi različito doživljavaju ISTU školu svoje djece i istog profesora gledaju s dvije potpuno različite strane. Ali priznaj da nemamo objektivnu mogućnost usporedbe različitih škola, jer moje dijete je u ovoj, a tvoje u nekoj drugoj.
omg, naravno da profači ne umotavaju zadatke u bajadere. to je bila šala :facepalm:
jelena, ima i onih koji dijele voće ;)
A ne znam dal da idem ponovo ispravljati Peterlin i Tanči što se tiče broja sati mat., inf. ... :mrgreen: Svaki put napišete krivo ;).
Ovdje se najbolje vidi razlika između ta tri smjera https://www.mioc.hr/wp/?page_id=681.
B i C smjer su gotovo isti jer oba imaju i vježbe iz matematike, a razlikuju se u jednom satu.
Može voće ali koje mi jedemo,gledam da ipak ima taj program koji i u x pojačana matka za 2 i informatika za 1 u miocu
Nije prenešeno značenje.
I ne, ne kužim kaj hoćeš reći?!?!?!
Profesorica na sat uvijek donese nešto za počastiti djecu; gumene bombone, čokoladice, i sl.
Tko hoće jede, tko neće, ne mora.
To su osamnaestgodišnjaci i ne dure se zbog slatkiša, a isto tako znaju što smiju ili ne smiju.
I kaj ima veze?!?!
Ni moja ne smije alkohol, ni išta s alkoholom pa se ne duri ako netko pojede Griotu, a ona ne smije.
Gluposti za kaj se kačiš.
Profesorica je odlična, divna i krasna i zbog nje i njenog truda svi vole matematiku.
Jelena, pa naravno da ima. Gotovo sve PM gimnazije imaju barem dva ( ne znam da li ima neka u Hrvatskoj koja ima samo jedan smjer), a neke i tri smjera. U Zagrebu ima par PM gimnazija sa sva tri smjera.
Ok ali iz prethodnog pisanja se ne kuži da ima to ali iz tvoje tablice se služi da je tako
Ispada da dobe uvijek a ne kad nekaj služe ali to stvarno nema veze s temom,mada je tak bilo postavljeno prije
i ne kužim zašto se stalno ponavlja "opći smjer" u MIOC-u, to nije program opće gimnazije, već program prirodoslovno- matematičke gimnazije s drugim stranim jezikom i s drugačijom satnicom nego u općoj gimnaziji. stvarno može zbuniti ljude koji nisu upućeni u razliku između ta dva programa
Taman sam htjela i ja nalijepiti ovaj nastavni program, al' vidim, larmama, da si me preduhitrila i hvala ti na tome.
Btw, kod moje m. nema dijeljenja bombona i čokoladica, samo krv, znoj i suze :takojojjepaograh: :cupakosu:, da ne bi slučajno pomislili da su čoksice opće mjesto u MIOC-u :mrgreen:...
O moj Bože...
Profesorica koja donosi slatkiše na sat je izuzetno stroga i zahtjevna, ali odličan profesor koji se posveti svakom djetetu i kod nje nema da netko nešto nije shvatio.
A " krv, znoj i suze" su valjda u svakoj gimnaziji jer im je program suludo pretrpan.
Mada, rekla bih da nije uopće tako strašno jer svako dijete koje ima radne navike može bez problema svladati i MIOC i svaku drugu školu.
Ma, Tanči, čemu zazivati Boga, nema potrebe, samo sam htjela reći da dosta toga ovisi o tome kakvu garnituru profesora dijete dobije, ništa drugo.
Nisam htjela filozofirati, a još manje lamentirati.
Čak i ovo "krv, znoj i suze" više je bila hiperbola nego stvarno stanje stvari ;) .
Možda je ispalo nezgrapno, zapravo sam se htjela našaliti, a o spomenutoj profesorici ne znam ništa i nisam o njoj ništa niti napisala.
No istina jest, da čokoladica nema kod svakoga... :mrgreen:
Svako dijete koje ima radne navike ne može bez problema savladati bilo koju školu. Potrebno je i malo talenta..
I pameti.
ako je kome interesantno, tehnicka skola zagreb u subotu ima dan otvorenih vrata (9.6.)
vidjela sam plakat na stanici danas. oni imaju program tehnicke gimnazije i tehnicara za racunalstvo,izmedju ostalog.
nikakve detalje ne znam.
Evo detaljno za Prelog: http://www.psvprelog.hr/skola/upisi/
Molila bih iskustva ako netko ima iz prve, eventualno druge ruke :) kako je u II i V gimnaziji?
Ono, kakvi su profe, atmosfera i sl. Bilo kakve napomene...
Hvala
ja sam vec dosta pisala o V gimnaziji, pogledaj moje ranije postove.
moj T ce drugi razred proci sa 4, vrlo cvrsta cetvorka,ali on se ove godine jako opustio i posljedice se vide. ali i takav opusten je radio uzasno puno. trenutno je u fazi da slavi sto se rijesio glazbenog i latinskog, ali ce slavlje navodno bit kratkog vijeka jer je prof iz logike navodno koma.
inace je njemu super tamo ,konacno je medju sebi slicnima.
ako dijete u srednjoj promijeni prvi strani jezik, gleda li mu se za upis ta ocjena ili još uvijek ona iz prvog stranog jezika koji neće učiti dalje u srednjoj?
Moji sinovi su obojica mijenjali prioritet jezika (obojica su imali njemački kao prvi jezik u osnovnoj školi, a u srednjoj su kao prvi strani jezik odabrali engleski - stariji je morao, a mlađi je to želio) i ako se dobro sjećam, gledali su im obje ocjene za prosjek pri upisu u srednju školu. Gledaju se SVE ocjene koje su u svjedodžbi.
ma ne gledaju se sve ocjene kad je ključni predmet u sedmom i osmom razredu između ostalog prvi strani jezik. mene zanima da li se to mijenja u drugi u ovom slučaju ili ostaje bitna ocjena iz prvog
za upis se gleda I jezik, bez obzira jel ga nastavio ili ne
eto moj srećković je iz I njemačkog imao 5 a iz II engleskog 4, i dobio je 5 *2 boda kod upisa na osnovi jezika
i da nažalost njegovu morao je I uzeti engleski, ali sreća je da je mogo uzeti i njemački ko II i sretan je
A kakva je spolna struktura u II i V?
Ne bi da mi cura ide u razred sa < 5 decki
A kaj misliš da se to ne mjenja
I kaj bi falilo da su samo pet dečka u razredu,kaj misliš kak je ruđerašima ako nisu optičara sretni su da imaju i jednu curu u razredu
Usput moj brucoš iz v ima curu koja je išla u v
Ali eto prilike nek nagovori dečke iz osnovne da idu tam,ali opet ne znači da će ući u isti razred
Pozdrav,
ima netko iskustva sa privatnim srednjim školama?
Čuo sam da B. Kotruljević nije loša.
Jako su nam loše ocjene u 7,8 pa nemamo izbor.
Promijenili bi pristup radnim obvezama, malo mi doma, a malo možda i bolji pristup profesora u školi.
Moramo se popraviti, jer inače je klinac super, samo ne voli učiti.
Mislim da nikad nije kasno.
Nema tu puno utjecaja... Moj mlađi sin ima samo jednu kolegicu u razredu, sve drugo su dečki. Tehnička škola - nije ni čudo. Dobro da imaju i nju...
A stariji je u razredu sa 2/3 cura, hehehe...pravi babinjak! Kako ti padne grah... Ja nagovaram mlađeg sina da upiše tečaj jezika, samo zato jer su tam cure, hehehe...