Drage cure, uz hormonsku terapiju koju pijem, vjerojatno ću dobiti i za štitnjaču, a zbog ovog PAI mi sugeriraju iz Praga Clexane ili Fraxiparin..
Vrti mi se u glavi od svega toga
Printable View
Drage cure, uz hormonsku terapiju koju pijem, vjerojatno ću dobiti i za štitnjaču, a zbog ovog PAI mi sugeriraju iz Praga Clexane ili Fraxiparin..
Vrti mi se u glavi od svega toga
Prag uvijek predlaze heparin, no kod nas je trenutno stanje takvo da ga se za blage mutacije tesko dobije. Znam za RI da cure moraju na komisiju koja ga najcesce odbije. Iznimke su kada je obiteljska anamneza takva da se predomisle, ili u slucajevima kada su nalazi proteina S (ja mislim) bili losi pa su ga odobrili. Drugi nacin je doci do preporuke i privatnog recepta pa ga sama kupovati... No svjeze studije i svjetski strucnjaci uz nase se slazu da nema dokaza da je potreban kod blazih mutacija.
Lovelife, jesu se tebi javili, našli su donoricu?
Nika, nisu..
Još čekam i rješenje Hzzoa, još malo pa će biti 2 mjeseca koliko čekam.
Ali sam Andrijani poslala nove nalaze da vidim sto će reci.
Evo ja još čekam rješenje, krajem 5.mj.sam predala
I sve šta nije bilo dobro ili je falilo sam osobno odnijela tamo, jer sam zbog jedne stvari 3 puta išla u Petrovu
Za koju kliniku ste se vi odlučili LF2?
Lovelife, jesi ti slala svoju sliku u Pronatal?
Nika, nisam slala fotografije
Makedonija. Mene nisu ništa zvali da fali. Nadam se da ni neće ako nisu do sada. Što ti je falilo npr.i u kojem vremenu su ti to javili da fali?
Ja sam predala tamo prije onih praznika u lipnju oko 15-tog.
Nekako sam se nadala da će do sad javiti jer idem uskoro na g.o pa sam mislila barem konzultacije obaviti u to vrijeme. A ništa, ako sam nešto naučila to je da ne planiram.
Samo da bude pozitivno rješenje.
Jesi ih zvala?
U Petrovoj su mi krivo ispunili onaj obrazac i to 2 puta, znaci 3 x sam zbog jedne stvari išla vamo-tamo.
Onda im je trebala izjava da moj suprug nije osiguranik Hzzoa jer da njemu neće platiti neke troškove, ne znam koji su to troškovi..
Nisam ih zvala, zato jer iz Praga jave mjesec dana ranije, znaci 8 mjesec je otpao kako smo planirali..
Možda odem kod njih prije godisnjeg, ako su uopće tamo.
A ne znam. Navodno je rok 30 dana. E sad, ako je 30 radnih dana onda je to sljedeći tjedan. Nemam pojma iskreno. Javim.
Cure, stiglo mi rješenje Hzzo-a, i piše da se rješenje mora izvršiti u roku od 90 dana od dana primitka rješenja ..?
Znaci u tom roku “moramo” ući u postupak?
Mislim da je tako, ako ne stignete u tom roku na postupak mislim da se moze produzit. Neka me netko ispravi ako nije tocno. Sjecam se da su cure prije pisale tako nesto tu na temi.
Melanija, mi smo bili na konzultacijama i po protokolu dr Mardešića :) Ja sam zadovoljna pristupom i profesionalnošću.
Lovelife, ukoliko nije moguće ući u postupak u 90 dana, samo je potrebno poslati molbu za produljenje rješenja.
Cure jesam li dobro popratila sve...LF2 ti ides za Makedoniju i jos cekas rjesenje od hzzoa, a ti Lovelife ides za Pronatal i dobila si rjesenje??
Da. Čekam rješenje. Nadam se da će odobriti.
Da, tako je, ja sam dobila onaj dio sto financiraju za Prag, dok mojem suprugu kao pratnji, ne financiraju ništa, jer on nije osiguranik Hzzoa..
Ako se rješenje ne stigne/ne može provesti u roku od 90 dana, onda se neposredno prije isteka roka piše molba Hzzou za produženjem
Super cure. Lovelife drago mi je da su ti odobrili. Sve se rješava nekako. I na kraju kako god....opet se odobrenje ceka skoro pa 2mj.
I ja sam poslala papire pa me je danas zvala da mi je mužu danas zadnji dan da se prijavi na zdravstveno. 01.07 mu je istekao ugovor u firmi gdje je radio i zaboravili smo u svoj ovoj ludnici da se prijavi na zdravstveno. I eto danas me oni iz Zg zovu da su dobili sve naše papire ali da muz ima jos 1 dan da se prijavi. I tako se je otisao odmah prijaviti. Pa sam ih odmah zvala u Zg da smo to riješili. Pitala sam ih kakva je situacija. Kaze mi da su im sada godisnji i da se malo sporije rjesava.
A ništa. Čekati cemo.
Bit će to sve u redu, bitno da se odobri. Ja sam uvijek za to da bolje po ljeti ništa ne raditi :-)
Cure, moram ovdje pitati s obzirom da je najaktivnija tema. Da li netko koristi Clexane a da sam plaća? Nek mi se javi na pp.
Cure, vidim da oni u Pragu u Pfc daju 15% na paket all inclusive. To vrijedi za sve koji se upišu do 30.09. Mislim da sam to dobro pročitala.
Pogledajte na njihovim stranicama. Ja sam pronasla taj link na njihovoj fejs stranici.
A koliko košta taj all inclusive program i šta obuhvaća?
Paket All Inclusive je 7.500 e
Ne sjecam se šta sve obuhvaća.
Jutros, 10 dnt blastice ja popišala + !!!
Sanrio bravo, čestitam. Pa jesam li ja nešto pomiješala u glavi....ti si bila u 6.mj u postupku???
Znam da je rano za veselit se i da je to sve upitno ali to mi je prvi plusić ikada
Vedre, bila sam na FETu sad početkom 8.mjeseca.
U 6mj nije došlo do transfera zbog visokog progesterona.
Daaa znam da si imala puno oplođenih. Znaci plusić je tu. Odlično. Ne sjecam se da si rekla da ides sad na fet.
Pa mi se sve pomiješalo
Pozdrav cure, evo da se i ja prijavim, znaci isli smo na donaciju j.s u PFC, transfer bio 06.07 beta 0.Sada se polako pripremam za FET. Endometrij je bio 12,5, al nije uspjeli. Znam da ne treba ocekivat da ce uspjet od prve, Al opet tesko je vidjeti 0. Da vas pitam kako ste vi zadovoljni s PFC klinikom? Sto ste koristili od vitamina?
Moja dijagnoza je hipergonadotropni hipogonadizam, mm sve ok. Zelim puno srece svima koji su u postupku i onima koji planiraju. ���������������� �
Evo našeg dosadašnjeg iskustva iz Praga. Nakon 5 godina pokušavanja s vlastitom stanicama, odlučili se pokušati s doniranim JS. Vratili se ovaj tjedan, objavljen svježi ET dviju odličnih morula. U glavi zbrka od svega. Naime, donorica je imala 9 JS, od čega 8 zrelih, oplodilo se 6, do 4. dana ostala samo ta dva embrija koje su ocijenili kao odlične. Inače, muž ima odličan spermiogram. Donorica ima 25 godina. Više sam embrija imala ja sama s 38. Razumijem da je to priroda i nema puno objašnjenja, ali sam se baš nekako rastužila jer sam, s obzirom na njenu dob, računala s tim da ćemo imati za još jedan FET. Ovako sve nade polažemo u ovaj pokušaj.
U svakom slučaju svakome tko ide u Pfc bih savjetovala All inclusive paket (7500 eura) jer u njemu imate garanciju jednog FET-a. Znači ako se dogodi ovo što se nama dogodilo, ista ili druga donorica ponovno ide u stimulaciju i osiguravaju se nove stanice za novi pokušaj. Ja taj dio nisam bila shvatila. Iskreno, nisam se posebno ni informirala o toj mogućnosti jer sam bila sigurna da ćemo imati embrija za dva pokušaja.
Eto, nadam se da će info pomoći nekome u donošenju odluke koja se tiče financija.
Klinika je inače vrlo lijepo uređena i opremljena, komunikacija na razini, koordinatorica Ksenija jako, jako draga i topla osoba. Dolazite samo dva puta kod njih: jednom na kontrolni utz na dan punkcije donorice i drugi put na ET. Sva eventualna pitanja pripremite za ta dva puta.
Čestitam, Sanrio!!
Čestitam Sanrio!
Nika, ima li sto novog, jesu li ti sto javili iz Pronatala?
Čestitam :-*
Lovelife, ništa ne javljaju. A tebi?
Hvala vam drage moje, nadam se da će beta u utorak potvrditi taj plusić!
Mi smo stvarno zadovoljni sa Pfc-om.
Odlična komunikacija sa koordinatoricom, doktorica vrlo komunikativna i puna informacija, sve pet sa te strane.
Nama je ispalo tako da smo dobili puno embrija, 9 blastica od kojih su mi sada vratili jednu. Pošto imam neke male miome a očito se radi o kvalitetnom materijalu doktorica je preporučila da se vrati 1 da se izbjegne eventualna višeplodna trudnoća.
Iznenadilo me kako su rekli da po njima nema potrebe da dodatno plaćamo LATZ i Embrioglue pošto je blastica odlična.
Naravno da smo mi uzeli i to ali lijepo je znati da ti neće pokušati uvaliti baš sve dodatne metode ako misle da nisu potrebne.
Nika, ništa mi nisu javili.
Stalno kao da samo to čekam, i ništa drugo ne mogu planirati, jer čekam to i moram biti spremna.. stvarno me to umara
Sanrio, drago mi je da ste zadovoljni, u nekim dr.grupama, žene uopće nisu zadovoljne Pfcom, sve je to individualno i ovisi o uspjehu.
Sretno dalje sa trudnoćom!
Lovelife, hvala ti!
Ma sve je to individualno,da.
Kad smo se odlučili za Prag pošli smo osobno gore na konzultacije, bilo mi je jako važno da uživo pogledam te klinike i porazgovaram o svemu tome pošto sam baš bila na vagi da li ići u to ili ne.
Obje klinike su ostavile odličan dojam i čak sam ja više naginjala Pronatalu.
Na kraju smo praktički odlučili po principu eci peci pec!