zasto Nano?
Printable View
zasto Nano?
Jel sutra kreće !
Barbi ,ak je jučer krenuo onda su valjda i rekli dal' treba ili ne
Moja mora nositi
OK, hvala. Zbunili su me smjalici koji placu. Pa sam mislila da imaju neki problem.
Pa placem jer se stalno bojim da do njihovog prvog dana u učionici ne zatvore skole il nekaj slicno
Držimo joj palčeve za sjutra
Joj samo da nije još jutarnja!
Nije. Prvi put u životu će ići u školu popodne. Nije oduševljena
pa onda sretno vam svima u cetvrtak :fige:
moji za sad idu normalno u skolu oboje. i oboje nose maske cijelo vrijeme.
Kod starije (6.r) nose maske, kod mlađeg (3.r) ne. i inače jedva stanu svi u učionicu pa nema šanse da bi bio razmak. Bila sam neki dan po nju pred školu, izlaze van i neka nastavnica im drži bukvicu oko presvlačenja u papuče tj. da neki to ne rade - a s druge strane mlađi me žica da mu perem papuče-tenisice za školu jer s njima izlaze van na dvorište po užinu pa su blatne :lol: Ali svi su imali maske, kad su izašli pa ih tek onda skidali.
Nisu nam javili da se ona curica iz razreda u samoizolaciji razboljela, pa za sad nastava ide normalno...
Ovako je i kod nas. Sve je manje djece u gradiću i okolici, pa svako dijete ima svoju klupu.
Skola je građena u doba kada je bilo po četiri razreda svaku generaciju. Posljednjih godina se jedva navuku po dva mala razreda. No, to je već neka sasvim druga tema, daleko od korone.
Kod nas nije takav slučaj beti,klinaca ima za pet šest razreda,jako su veliki razredi
Evo za vikend bila u susjednoj županiji ,u njihovoj školi po 28 prvašića u razredu ,tri razreda,a u susjednoj školi ni kilometar i pol dalje po 13(!) i dva razreda,ova susjedna nova škola cca 15-25 godina stara,prva spomenuta građena pred stoljeće i 19 godina
Naši sjede sami u klupama samo zato jer u većini razreda imamo monoklupe,valjda su mogli složiti malo veći razmak tako da su slagali odjeljenja prema veličini razreda.
Jesu li u Zagrebu pojačali linije tramvaja i autobusa u vrijeme putovanja u školu?
Koliko vidim, Promet Split nije uveo nikakve dodatne linije, srednjoškolci mi kažu da isto kao i prošlih godina, stoje u busu ko sardine u konzervi, znam kako te gužve izgledaju, možeš sifilis prenijet, a kamoli coronu..
U nas su tražili da bude više školskih autobusa za osnovnoškolce, da oni koji su ranije završili ne moraju čekati onaj autobus koji kreće nakon završetka svih sati, ali nije odobren pa onda učenici putuju redovnom lokalnom linijom.
u samoizolaiji imas placen test samo ako razvijes simptome.
a samoizolacija se racuna 14 dana od posljednjeg kontakta duljeg od 15 min u zatvorenom prostoru. pa nije nuzno da stvarno i budes 14 zatvoren.
Izgleda da su Rusi modificirali rezultate studije djelovanja cjepiva Sputnik V.
https://www.welt.de/wissenschaft/art...he-Studie.html
38 znanstvenika je poslalo otvoreno pismo ukazujući na ponavljane uzorke u rezultatima ispitivanja reakcija, što je iznimno malo vjerojatno da je realno.
Tesko vjerovati zemlji u situaciji kad, ko iz hladnoratovskih filmova, truje politicke protivnika bojnim otrovima. Isto tako kini. Ja cu radje pricekat nase standardne zapadne farma zavjernike - npr neku njemacku farmu - da oni potvrde neko cjepivo. Kad/ako do toga dodje. Mislim da nas sad malo pacificiraju s izjavama o cjepivu da lakse prihvatimo 'azijatsku maska realu' pa masu s 'jos samo malo pa ce cjepivo' mrkvom', nece maska-kuluk jos dugo. Kako se u Aziji nitko od masaka ne udavi, ne fali im kisika, ne kukaju, fakat mi nije jasno.
Samo ako razvije simptome unutar 48 sati od zadnjeg kontakta s njima. Inače ne idu.Citiraj:
Ako razvije svi u razredu idu u samoizolaciju a nju svejedno nece testirati (tako su rekli).
Tako je. Dakle silly vi se off the hook
i kontakt mora biti dulji od 15 min u zatvorenom prostoru
Jel se trebaju radit 2 negat.testa nakon što je osobi potvrdjena korona?
I koliko dana nakon pozit.testa se osoba može vratiti u radno okruženje (na posao medju ljude)?
Hvala.
A šta s onima koji su bili ok ,a imaju pozitivni test asimptomatski?
Mislim da ti isto na posao 14 dana nakom testa, ako sam dobro skuzila.
14 dana od pojave simptoma.
Edit. Odgovor se nadovezuje na post od sirius.
Za ove asimptotske ne znam.
Je.
Ma ako nemaju simptoma uopce, samo poz. test. Sad kazu da zarazeni 10 dana pa idu van (valjda se broji od simptoma za one koji ih razviju, a od pozitivnog testa za one koji ih ne razviju). Samoizoliranini, a ne testirani - 14 dana. Ako se pak testiraju i budu negativni o svom trosku, onda valjda mogu nazad. Iako su oni vjer. siva zona, a dosta ljudi se testira jer ih na poslu pritiscu jesi/nisi.
OK, ono sto mene buni je da ako si u samoizolaciji onda ne bi smio ici okolo. A ne znam bas puno ljudi koji zive bas pored mjest na kojem se mozes testirati.
pa kako ljudi u samoizolaciji mogu otici na test, kad znamo da ih se provjerava?
javis nekom da ides na testiranje ili kako? OK jasno mi je ako imas simptome, ali ako ih nemas?