Mojca i sama kazes da si nedavno usla u sustav, mozda su tete susretljive pa ce paprie od prije dva tri mjeseca samo prebaciti u ovu godinu.
Printable View
Mojca i sama kazes da si nedavno usla u sustav, mozda su tete susretljive pa ce paprie od prije dva tri mjeseca samo prebaciti u ovu godinu.
Meni to nema smisla.
Kredit je vezan za eur, znači svaki mjesec je drugačiji. Na koncu, otkud znaju da ga u međuvremenu nismo otplatili (da bar!)...
Ja ću donijeti sve, IP obrasce, kredit i dedinu penziju (koja je potencijalno jedina konstanata) ali kako znaj da deda nije umro u međuvremenu...
Ok za potvrdu prebivališta... ali ostalo vezano za lovu mi nema smisla.
dakle najveci besmisao je u tome da vrtic ove godine placas prema prihodima iz prosle (ove godine sam dobila otkaz npr) i tako sa svime redom
dakle za kredit sam prosle godine dala xy kuna ove godine je mozda gotov...
prosle sam godine bila na porodiljnom (i imala JAKO malo novaca) ove nisam
tako da princip im i nije nesto no vjerujem da boljeg/pravednijeg nema
PS sve promjene se mogu javiti u roku 15 dana (ne znam koliko ih uvazavaju; moju nisu)
sve kaj treba donesti su papiri koji se odnose na 2014 godinu, a ne na ovu
mojca deda ti spada u kućanstvo, bez obzira kaj ste na njegovoj adresi?
MOjca draga mi vec godinama ukazujemo da to sve nema smisla, no tamo jos to niko nije shvatio :lool:
dobro dosla u sustav.
ekipa zagubila sma doma onaj papir na kojem piše što trebamo donijeti u vrtić, jel može neka dobra duša napisati što je na popisu. Hvala.
jel mi dovoljan obrazac iz firme s podaciam o plaći ili baš trebamo ići u poreznu ? imala sam neke ugovore o djelu pa mi to povećava prihode.
Majko mila, muž je OPET jučer donio te fucking papire! Kao da sam jučer to popunjavala. Ove godine na svu sreću samo za jedno dijete ispunjavam. Majke mi, ja jedva čekam da ona odradi još ove dvije godine vrtića da se riješim tog piskaranja i tih papira.
Za kredit moras u banku, da ti daju koliko si platila prosle godine (ne mozes sama napisati i nije bitno koliko je rata u eur ili cemu vec nego koliko si kn platila prosle godine). I ip obrasce. I penziju dede ako ga mislite prijavljivati u kucanstvo ( to si obicno svatko izracuna da li mu se isplati ili ne - po cemu se vidi koliko je sistem fleksibilan :mrgreen: )
Ja sam samo zakljucila da se sa sustavom treba jako dobro upoznati, i onda naucis kako funkcionirati - a da je prilicno lud i nelogican, naravno da je. Ipak smo u Hr.
Ja npr cekam ip iz bivse firme da si izracunam povrat poreza da mogu izracunati koliki ce mi biti proslogodisnji prihodi jednom kad me porezna obradi, tamo negdje u ljeto 2015 uz puno srece.
Za stambeni kredit-sama upisem iznos uplacen u prosloj godini i to priznakju, bar je tako kod nas u vrticu.I tako radim vec 3 godine.
Meni su kad sam rodila i otišla prijaviti člana više odmah od slijedećeg mjeseca uvrstili i dobila sam manju cijenu vrtića.
Kod nas papire nitko ne dijeli - sami si moramo isprintati. Zanimljiva pretpostavka da svi imaju doma/na poslu printer i mogućnost printanja.
ima li netko iskustva da je par kuna iznad ovih pragova? npr. 2506 kn po članu ?
Tak je, i zbog 1 lipe ides u visi razred.
Sto ako si u najvišem razredu, trebaš li nositi nesto ili neku izjavu dati ili ništa pa ti odrape najveću?
Sad ćemo se tek upisivati. Stvarno mi se ne da skupljati njima papire da dobijem maksimum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nama su rekli u našem vrticu da ako spadamo u najviši razred da ne moramo nositi nikakvu dokumentaciju.
Ne treba nista za najvisu.
http://forum.roda.hr/images/misc/quote_icon.png jelena.O prvotno napisa http://forum.roda.hr/images/buttons/viewpost-right.png
rješavam jednu tablicu za vrtić, ljudi iznajmljuju stan ( znači oni dobivaju lovu) kak se kod njih računa dohodak od stana,ili to treba negdje drugdje tražiti????pa to bi se na poreznoj trebalo vidjeti kao dodatni prihod na koji oni placaju porez.
jel postoji neki dokaz kolko uplate kolko poreza kod iznajmljenja stana
jesam ja dobro shvatila - sad (do kraja tjedna) se predaju izjave o članovima kućanstva i prihodima (formulari koje treba popuniti) a dokaze tek naknadno?
ja imam onaj ip obrazac. jel mogu to priloziti i rjesiti se svega?
kak ne ak je to sve
Ooooo majketimile, zar subvencija ne ide na osnovi prebivališta??!
A dobro, javim u svibnju il kad sta nas vrtić kaze :mrgreen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Andream ovo je stvarno nebuloza, dovoljna je potvrda o prebivalištu da ostvariš pravo na subvenciju. Ali očito i tu svaki vrtic vodi svoju politiku
Pa potvrdu o prebivalistu smo svi u zg vrticima donijeli prilikom upisa u vrtic.
I jasno pise da roditelji koji ne dostave dokumentaciju placaju najvisi iznos sudjelovanja prema cenzusu, a ne ekonomsku cijenu vrtica.
http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...u%20012015.pdf
Mi nikad nismo nista nosili u vrtic i placamo 600.
Potvrde o prebivalistu smo valjda donijeli pri upisu, ne sjecam se.
Meni su tako rekli upravo u računovodstvu. Jasno da nema logike, djeca već idu nekoliko godina u taj isti vrtić i naravno da je subvencija na temelju prebivališta što smo već ranije dokazali. Ali nisam se htjela raspravljati, sve sam im još prošli tjedan donijela, i to puta dva. Zajedno s IP obrascima, tako da smo ovu godinu završili.
Zvala sam Gradski ured i kažu da se u slučaju da ne doneseš nikakve papire plaća 600kn. I da ako neki vrtić radi problema, da treba njih nazvati, pa će oni zvati vrtić.
andream, koji je to to vrtić, ako možeš reći?
kako protumačiti 2500,63 kn :-)?
rangovi su 2500,00
pa od 2501,00 kn
nema između:-)
Deaedi, imaš pp.