Jucer lignje iz pecnice i leso domaci spinat sa puuuno mladog cesnjaka.
Danas brzinska kajgana sa kapulom i teletinom na trakice i skoro domace pome :-)
Printable View
Jucer lignje iz pecnice i leso domaci spinat sa puuuno mladog cesnjaka.
Danas brzinska kajgana sa kapulom i teletinom na trakice i skoro domace pome :-)
danas špinat dinstan s lukom iz svekrvine donacije...od kada sam imala transfer svi me štede,nadam se da će beta biti pozitivna i da ću i češće dobivati ove donacije;)
a sinoć stari kruh izrezan na kockice pa zapečen s vrhnjem,jogurtom,jajima i špekom
jučer salata paradajz-bosiljak-mozzarella, on uz to 2 šnicle na naglo danas pileći curry i zelena salata
Danas francuska salata i pohani svinjski kare.
Danas hobotnica na salatu za rucak, a za veceru planiram napraviti bucnicu (da potrosim zalihe iz skrinje), ako mi se bude dalo :-P
Bijelo pilece meso u krem sosu sa gljivama. Rizi bizi. Za salatu mjesavina rikole, crvene paprike, mozzarele sira i paradajza. Od jucer nam je ostalo malo juhe od mrkvice ako netko bude htio.
Maca papucarica kako radis salatu od hobotnice? Moze i na pp, ako ovaj topic nije predvidjen bas za recepte. Hvala ti! (imam smrznutu hobotnicu.)
Najjednostavnije :mrgreen:. Skuham hobotnicu i cijele krumpire u hladnoj vodi u koju sam dodala nagnjecenog cesnjaka, malo kapule, listic lovora, malo vina i soli. Kad je hobotnica meka, nasjeckam ju na kolutice, krumpir na kockice i obilato zacinim svjezim persinom, cesnjakom (po mogucnosti ovim mladim, manje nadima), maslinovim uljem i kap-dvije aceta ili vinske kvasine, ev. malo svjeze mljevenog papra.
Volimo ju i toplu, i mlaku i hladnu.
Moze i kuhani ohladeni kolutici hobotnice zacinjeni sa slatkom kapulom, cesnjakom, crnim maslinama, maslinovim uljem, paprom i acetom u kombinaciji sa nekim finim domacim kruhicem, ali to mi je vise "muska" kombinacija.
varivo od kelja i zlevanka
danas dinstani zec, umak od luka i tikvica, njoke i salata od rukole
Maca papucarica, hvala ti!
Da se nadovezem za hobotnicu! Ako kupis svjezu hobu I namjeravas ju kuhati prvo ju treba ili dobro istuci ili zamrznuti, inace se nece nikad skuhati da bude mekana!
Da, to sam vec naucila :-). Prije par godina. MM veli da ju jos uvijek zvace. hehe
Nista od bucnice. Mojih gotovih kora nema, a razvlaciti ih danas necu (mada bi mi mozda islo duplo brze-malo rukama, malo drobom :lol:)
Jucer: puretina i umak od paradajza, mijesana salata.
Rizibizi i pečena piletina, zelena salata
jučer juha od paradajza, zlevanka
danas poriluk varivo, pečena vratina
apri
daj mi još jednu stvar reci za lažne punjene paprike: rižu moram skuhati, barem do pola jelda?
Danas marinirana pileca krilca, riza, umak od sampinjona. Jucer zivotom obranila 4 parfe kocke od jagoda, pa cemo i zasladiti.
Sutra nekakvo varivo. Ceznem za grahom, ali...
Juhica od teletine, mirisni rižoto s teletinom i rukola za salatu. Desert bakina štrudla od višanja :mljac:
Danas zadnji dan skole, pa vodimo curku van na rucak. :)
Ja sam se danas raspištoljila. Pečeni bataci i krumpiri, miješana salata i Bobanova torta :-)
Neznam... Sinoc mi se nije dalo kuhati! Donila mati tusta I tikvica, bit ce neka salata. Imam pilecih zabataka, mozda U pecnici sa zacinima, vidjet cu jos! :)
pileći rižoto s povrćem
sutra-pohane tikvice i sv. but, restani krumpir i salata od rajčice
desert sve dane sladoled u nenormalnim količinama (lidl burbon vanilija s komadićima svj voća i preljevom po želji)
Brudet od nusprodukata tune (glave, kosti ispod skrga i tako to), palenta i zelena salata.
Za desert nista jer ne mogu udahnut :-P
jučer mladi krumpir s mini rajčicama i češnjakom iz pećnice
uz to naglo pržena pastrva
mljac
danas skupa s djecom imamo akciju čišćenja i košnje oko kuće
nakon toga roštilj - svinjski vrat, povrća raznog, sir za roštilj (neki novi za probu, nisam nikad jela)
u lidlu ima taj sir za roštilj, navodno je jako fin (nisam probala)
Punjeni šampinjoni i šopska salata.
jučer smeđa riža, puretina na grill tavi i salata
danas zeleni rezanci u rozom umaku s tunom i salata od krastavaca
Varivo od mladog graška, mrkve i krumpira
Đuveč - nisam sto godina.
Jucer teleca koljenica, mladi krumpir i mrkva u pecnici, trenutno nezaobilazna salata-zelena i pome. Kremsnite.
Danas ostaci koljenice i mlada blitva na leso. Nac ce se jos koja kremsnitica :mljac:
Danas: spaghetti sa tunom i cherry-paradajzom, zacinjena kombinacijom limuna, kiselog vrhnja, soli i papra.
za danas je janjeća juha
gulaš danas i sutra
jučer varivo od bijelog kupusa,kod nas se to zove kalja
danas paprike pećene na gril tavi
Tjestenina s tunjevinom i zelena salata
Uhvatila me grlobolja, stoga pileca juha. Za E. cu jos ubaciti i zvjezdice-tjesteninu (:Talijanka:).
Navecer salata od leso piletine iz juhe sa hrpom povrca.
Ako budem imala snage, ispeci cu i LC kruh.