jelena, baš sam računala, još uvijek smo u gornjem razredu. No za ovog mlađeg barem ću plaćati 75% iznosa kad krene i on.
Printable View
jelena, baš sam računala, još uvijek smo u gornjem razredu. No za ovog mlađeg barem ću plaćati 75% iznosa kad krene i on.
ne sasvim krivo za starijeg ćeš plaćati 75% do kraja vrtića, kad manji krene u vrtić
opet počelo sakupljanje
nego da pitam
možda vas ima koji imate dug ili pozitivnu pretplatu?
kako je to na računu prikazano, do nekog vremena je pisalo dugovanje TZU.kuna, a sad piše pretplata negativna jel to isto kao dug?
što piše ako ste dali više novaca?
Do kad se moraju skupiti i predati ovi papiri?
Pise do 29.01.
do 29.1. treba predat onaj prvi papir a do kraja 2(?) sve potvrde
nego da ponovim
možda vas ima koji imate dug ili pozitivnu pretplatu?
kako je to na računu prikazano, do nekog vremena je pisalo dugovanje TZU.kuna, a sad piše pretplata negativna jel to isto kao dug?
što piše ako ste dali više novaca?
Kod nas samo žele uzeti potvrdu poslodavca o primanjima...ne ip obrazac niti iz porezne papir...makar u uputama piše da ja mogu dati pisanu privolu da ustanova provjeri visinu mojih primanja sama.
kopirano s službene stranice grada Zagreba - "potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkogkućanstva u prethodnoj godini ili pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova možesama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti te podatke,- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće..."
Mame, pliz help. Neki dan sam dobila uplatnicu za vrtić u iznosu 600kn, a inaće plaćamo 150kn. Prvi tren mi nije bilo jasno zasto jer na papiru je uz 29.01. bio jos upisan neki datum u trećem mjesecu tako da sam mislila da imam vremena za predat papire i predala sam ih prije par dana. Sad shvaćam da sam trebala predat do 29.og Kome se mogu žaliti i da li se uopće mogu žaliti, pa neću valjda morat plaćat vrtić čitavu godinu po 600kn? Molim pomoć
imam par pitanja:
prvo, nama još iz 2011 stoji "dug/akontacija" od 3200kn?
hoće li se to ikada izbrisati ili neće?
tj što se radi kada dijete ispisujemo iz vrtića za školu?
kakva je praksa s vrtićima, jesu vam negdje pravili probleme?
drugo, mi i dalje plaćamo 600kn, iako smo ovu godinu (zadnju) predali za olakšice, i imamo pravo na odbitak radi kredita.
kada se to počne obračunavati?
Si sigurna da plačate više nek treba, trebaliste ratu ovaj mjeaec dobit manje
Jel zna netko kad pocinje novi obracun za 2016?! Nakon 29.3. kad je rok za predaju dokumenata ili?
meni su vec dva racuna stigla s novom cijenom, prosli i ovaj mjesec.
Mi smo dobili istu cijenu kao i do sada i do 25. 3. moramo predati papire.
Bok svima, trebam svježije iskustvo. Upisujem dijete u vrtić i po izračunu spadamo u najvišu kategoriju - 600 kn i po meni ne trebam predavati nikakve potvrde o plaći. U vrtiću me ipak traže jer bi navodno inače trebali placati 1900 kn?!
a imate papire da ste zagrepčani? i jel ti teško donjeti te papire?
http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...u%20012015.pdf
Pomnoži broj članova u kućanstvu s 4501 kn i dodaj tome eventualnu ratu stambenog kredita ili najamnine ako imate.
I onda u ovoj izjavi o prihodima na linku samo napiši u prvu kućicu: Više od x.xxx,xx kn.
Npr. ako vas je 4 i nemate ništa stambenog, lijepo napiši: Više od 18.004,00 kn.
možda je proračun ok, ali oni nju traže od firme papire kolko sam skužila
Da, traže me IP obrasce i stvarno ne kužim zašto bi ih predavala ako plaćam 600 kn. Za provjeru prebivališta sam već dala dozvolu prilikom prijave ali ovo mi nema smisla. Osobno mislim da djelatnici vrtića stvarno ne bi trebali imati uvid u osobna primanja, to bi im porezna uprava trebala izračunavati ali to je sad druga priča...Ali provjeravati nečije IP obrasce ako se slaže s maksimalnom cijenom - to stvarno ne razumijem.
Pa tražili su i mene IP obrasce, spominjali ekonomsku cijenu i sl.
Ali sam napravila ovako kako sam navela. I sve je prošlo OK.
Ja ne predajem papire, stvarno svašta. Samo me traže potvrdu prebivališta jer smo u privatnom pa kao nemaju mogućnost da umjesto nas to naprave. To jest, nisu imali od starijeg djeteta, nama valjda dovoljan kopija osobne. Sta i starije dijete treba biti prijavljeno u zg, kakve ono ima veze?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa dijele se, ako ih je četvero pnda da kao napise da su prihodi preko 18tis, jer je 4x4,5=18. Pa kao da neznaju točna primanja nego minimum za najvišu kategoriju.
Nista ja to ne bi davala, bitno je samo prebivalište, pa ko ne preda, placa najvišu. Ne daj se zezat.
Ahaaa...ako ih 4 ostvaruje prihode :)
Na trenutak mi nije bilo jasno.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Pih...i dalje mi nije jasno ali mozda sam glupa jer sam umorna.
Ne vidim svrhu mnozenja.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ma ne da četvero ostvaruje prihode :lol , nego ako su oni familija od mame tate i dvoje djece, bez kredita, onda je minimum prihoda kojim upadaju u najviši razred 18tis, i onda kao da
Napišu da imaju vise of 18 mjesečno. A mozda imaju 118tis mjesečno :mrgreen: pa i ne bi da to svako zna :lol:
Zezam se za cifru ali stvarno sta imajudjelatnici imati uvida u prihode
Zna li netko možda kako se računa cijena vrtića ako dijete uopće ne ide u jaslice par mjeseci? Dobila sam informaciju da se plaćaju režijski troškovi ali ne znam koliko je to ;) Puno hvala!
Koliko mene sjecanje sluzi to je 40%. Ali ako djete ne krene na pocetku odmah u vrtic/jaslice i nema ga prvi mjesec onda vrtic zove na ispis. barem su nas tako zvali. jer da imaju preveliku listu i ne mogu imati tzv. "cuvana" mjesta. govorim za vrtice grada zagreba.
Ja sam platila 40% za ljetne mjesece. A prošle godine kad je bila prvi put upisana, krenula je s adaptacijom sredinom siječnja. Do tad smo plaćali 60kn. Bili smo iskreni, ali svejedno smo donijeli i potvrdu od pedijatra na kojoj nije pisalo nista zdravstveno kao razlog izostanka.
Krivo pretpostavljas. Ako dijete koje je upisano ne dolazi u vrtic, bez nekog obrazlozenja, vrtic ga moze ispisati, bez obzira sto ti placas 40%. Zato su ti cure i napisale da treba potvrda od pedijatra. Mi je nismo dostavili vec smo odmah dijete ispisali. upisali smo je regularno sljedece godine.
Nama je ispalo 60kn za mjesece koje nije isla, 150kn je bila puna cijena, a to je ujedno i najniža moguća cijena. Ovo sto sam napisala da smo bili iskreni, rekli smo i tetama i pedijatrici istinu. Baka ju je tad jos mogla čuvati. I najavili smo od kad ce morati dolaziti, tako da je pedijatrica na papir napisala do kad je nema.
Pošto nas nema u vrtiću ovo vrijeme sad sam se sjetila da negdje oko nove godine treba opet ispunjavat one papire za subfinanciranje vrtića.
Da li netko zna da li je stavljen rok ili još nije.
Obično bude do kraja siječnja. Prati tu.
Kraj prvog mjeseca, nema ni nas sad u vrtiću ali je tak bilo zadnje godine
Da li se gleda plaća koja je u ugovoru ili se zbrajaju i bonusi?