Artičoke, za desert domaći sladoled, jedan sa dulce de leche, drugi s keksom! :)
Printable View
Artičoke, za desert domaći sladoled, jedan sa dulce de leche, drugi s keksom! :)
Ajngemahtes juhica s piletinom, graskom, mrkvicom i noklicama. Tresnje za desert
Teleci t-boneici na grill tavi, leso mlade mahune, matovilac+rukola+pome.
Jucer lovacki rucak, tko je sta uhvatio.
Danas bolonjez, cherry rajcice, kuglof.
Moram u kupovinu, kuham zalihe.
Moze recept za provjereno dobru zlevanku...
jučer špageti aglio-olio-peperoncino (bili su nejestivi pa smo ugasili vatru kruhom i paštetom :mrgreen:)
danas pic i orada na grill tavi, krompir lešo, salate od mahuna i pomidorina
Večeras delikatese (hladna večera): slane srdele, salata od coctail rajčica i mozzarele, sa puno češnjaka i maslinovog ulja.
A ručak radnim danom uvijek u firmi, i uvijek fino i bez pranja suđa ;-)
bistra juha, pire, faširke i miješana salata za danas
sutra pileći batci i krumpir u pečnici
desert lubenica, trešnje, sladoled, dinja..po izboru
kozice na buzaru!
ja radim po ovome http://www.coolinarika.com/recept/kukuruzna-zlevanka/
bude jako fino
Orzo,slanutak i proso,kao na rizot, sa domacim tikvicama i korabicom! Salata od tusta. Nabrali smo puno tresanja pa smo radili i sirup i marmeladu s mentom i star anisom, i napravili smo pitu s tresnjama...
Tortille i chilli con carne, muzu za ljubav :)
Spageti bolonjez.
List i podlanica na "stelji" od povrca, riblja juha i salata-zelena i pome :yes:
pileći želučeki na saft sa puno povrća,tjestenina i domaća puterica,zlevanka
netko je pitao za zlevanku,za veliki pleh od rola:
3 jaja
4-5 žl šećera
3 dl mlijeka
brašno
5 žl ulja
3 jogurta ili pol litre kiselog mlijeka
izmiksam jaja i šećer i dodam ostale sastojke,brašna toliko da mi je masa malko gušća nego za palačinke,namažem i pobrašnim pleh nalijem unutra i gore nalijem još dva kisela vrhnja..pečem na 180 oko pol sata..nama je ovako prefina to je stari bakin recept i tak se godinama radi kod nas..
Jučer i danas maneštra od povrća koje god je bilo normalnog i zdravog izgleda u Konzumu :-) (pomidor, krumpir, slanutak - već skuhan iz leda, mrkva, zelene mahune,...) na maslinovom ulju i češnjaku s malo pancete (da zavaram nos :mrgreen:), s time da je jučer bilo obogaćeno french-tooastom iliti ga pohanim kruhom, a danas kruh vulgaris ili bez kruha (kako kome) :mrgreen:
Pečena vratina, riža, zelena salata+rajčica
A za desert idemo u Brezovicu u branje jagoda :)
Mesne lazanje
Danas saft i riza, cikla. Kasnije vocna salata.
Sutra pureci fasiranci, pire, povrtni saft (tikvice, mrkva, rajcice...).
Petak; pastrva (uvaljanja u kukuruzno brasno), grah salata.
Iskusne kuharice pomagajte!
Kuhala sam danas telece snicle na saft!
Prvo sam ih pobrasnila i malo prepekla, makla sa strane i na tome sam prodinstala luk (jedan veliki cijeli na pol kile snicli).
Vratila snicle na luk, malo prevrtila, zalila passatom, dodala dve zlicice senfa, malo secera, crv. papriku, vode!
Krckali se jos sat vremena!
Saft je ispao nekako gorak:-/ kao da se previse osjeti ljutina/gorcina luka! Ili je to od senfa?! Ne mogu skuzit! Uglavnom nisam zadovoljna okusom! Meni to ko kuhani luk:-/ a dragi veli da od senfa! A ja senf ne osjetim! Cudno!
Jel moze netko skuzit u cem sam pogrijesila?! I kako da to eventualno popravim?!
ja bih rekla da je kriva kombinacija rajčice i senfa
Nema Sta luk biti gorak jer on na toplini ispusta svoj secer! Vjerovatno je senf.
Ne znam!
Moguce da je stvarno senf! Sutra cu dokuhati s mrkvom i malo vrhnja mozda popravi okus! Steta koje fine snicle:-/
I ja glasam za senf!
meni zna biti saft gorkasto-kiselkast kad radim meso i šampinjone na luku, pa pretjeram sa senfom...sad koristim malu žlicu za kavu :/
Danas- pire krumpir, ćufte i zelena salata.
Sutra- pašticada iz škrinje i još dokuham njoke i zelena salata
Spaghetti s pesto alla genovese, salata od rajcica i Feta sira.
u nas danas pečeno pile,mladi krompir i tzatziki!
Mlade mahune na leso, teleci misici u vinu sa cesnjakom, salata od poma.
Krem juha od brokule, juneće šnicle s bijelim lukom na saft, pire krompir i zelena salata..
Bit će i štrudla s jabukama ako mi se bude dalo...
Danas ide miješana salata (zelena, rajčice, mladi luk, mrkva, kukuruz i krastavci) u jogurt dressing-u, s pećenim kozicama i komadićima puretine.
Sutra punjena paprika (koja je ostala od jučer) s krumpirima.
Došla mi je draga majčica, pa imam vremena za kuhanje. Jučer je bila juha od teleće koljenice, teleća koljenica pečena sa svježim ružmarinom,timjanom,kaduljom,malo crvene kapule i mrkve pod poklopcem prelivena bilim vinom, i onda sam ispasirala to povrće, reducirala s maslacem i njoke od ostataka krem juhe(koraba,tikvica,mrkva,svašta nešto). Meso se topilo u ustima, te njoke su mi otkriće, ajme baš sam guštalaaaaa! :kuhar:
Ništa, imamo salsu od jučer.
Ustvari, skuhat ću novu paštu. :)
Mi radimo pizzu.
jučer pržene srdele, mladi krumpir i blitva na lešo
danas roštilj
sutra pileća juha, restani i lešo meso s paradajz sosom
Danas teleci rizot i salata.
Mozda napravim i fini kolac ako obecane mi marelice ne budu tvrde i nezrele.
mi ćemo hladnu salatu od pašte, tune, fažola i kapule
Dinstane mahune s mrkvicom, krumpirom i bijelim mesom, salata od krastavaca, paradajza i luka, desert lubenica
Rižoto s tikvicama
Pržene lokarde, kumpir na mornarski!
Danas se mm uhvatio kuhače, pa smo fino jeli :)
lungića u umaku od crnog vina, lješnjaka i suncokretovih sjemenka, uz basmati rižu i zelenu salatu s bučinim uljem.
sutra smo na ručku kod moje mame, bit će neke ribice na gradelama :mljac: