Suuper!! Samo polako dalje! I mi se svi nadamo da će ostatak sezone biti dobar;)
Lovelife, kako kod tebe stvari stoje?
Nadice, jel ti se javio tko iz Pronatala?
Printable View
Suuper!! Samo polako dalje! I mi se svi nadamo da će ostatak sezone biti dobar;)
Lovelife, kako kod tebe stvari stoje?
Nadice, jel ti se javio tko iz Pronatala?
Sanrio, super vijesti!
Nika, mi bi išli sa ovom donorkom ali bi zamrzli sve sto dobijemo pa onda u 12 mj na ET..jer ja sada čekam na pregled kod hematologa i sve mi je to prestresno hoću li stići Itd.. pa mi se ovo čini kao dobra odluka, no sada se Andrijana ne javlja i nisam sigurna je li to potvrđeno ili ne ..
Kako si ti, kako ide tebi? Bas se veselim zbog svih nas!
Lovelife, super ti je odluka. Imat ćeš vremena srediti sve što treba i onda mirno na FET!
U kombinaciji sa "čarolijom prosinca" nema sumnje u uspjeh! :)
Da, FET, krivo sam gore napisala.
Pa i ja se nadam čaroliji prosinca
Cure hvala puno na podršci, meni jako puno značite ❤️
Evo javljam se! Javila mi se Andrijana iz Pronatala. Ona je od subote na godišnjem. Počinje raditi od 17.9....pa da znate...
Nadica, hvala na info.
Nika jel tebi Andrijana rekla u koliko sati morate ujutro biti u klinici?
Meni ništa nije javljeno, valjda stoji taj dogovor sa tom donorkom
Nadice, hvala.
Lovelife, pitala sam kojeg datuma bi trebali otprilike biti gore, ali mi ništa nije odgovorila. Zadnje sam se s njom u petak čula. Budem ju oko četvrtka kontaktirala ponovo jer do tada i moja donorka mora početi s terapijom. Za tjedan dana idem na ultrazvuk i onda mi je to sve blizu. Smještaj ćemo svejedno sljedeći tjedan rezervirati dok će to biti blizu. Pretpostavljam da za nas koje smo u postupku, neovisno o godišnjem, netko brine i čita mailove.
Da Nika, vjerojatno ni oni ne znaju točno u dan, ovisno o razvoju stimulacije..
Meni je odgovorila neka zamjena ali samo da je A na bolovanju i da će se javiti
Cure, jeste vi dobile bolovanje od ginekologa kad ste išle u Prag, ali o svom trošku? Ja ne mogu dobiti godišnji.
Još jedno pitanje. Donorica je dobila mengu prije 2 dana, ali na ultrazvuk ide tek u srijedu. Pa jel one nisu stimulurane? Pitam jer sam u svojim stimuliranim postupcima svaki drugi dan išla na ultrazvuk. Pa mi ovo nije jasno
Spontano smo pocetkom rujna otisli na GO i usput u novi pokusaj. Odlucili smo se za Europe IVF i dr.Kulta zbog vise faktora, ali najbitniji je bio sto je bio voljan pokusati u prirodnom ciklusu. Hormoni naprave dar-mar kod mene i oporavak dugo traje, plus svi idu po nekoj spranci sto me izuzetno pocelo nervirati. On je odlucio da vrijedi pokusati u prirodnom ciklusu. Danas sam 10dnt i prvi put sam docekala dan menge a da ju nisam dobila. (Osim kad je bila biokemijska) To je veliki napredak za mene. Test pisnula nisam, u pon je beta. Ne osjecam nista, bas nista, osim mozda malog umora, ali to pripisujem progesteronu. Naime, i terapiju nisam do sad imala ovakvu tako da....
uglavnom, cekamo....
Nika, ja sam normalno dobila bolovanje.Tako da tu ne bi trebala imat problema. Što se donorice i stimulacije tiče koliko me sjećanje služi mislim da ja u svojim stimuliranim nisam prvih 7 dana stimulacije uopće išla na uzv a onda svaka dva, tri dana.
Rominka, vibramo da je to to!
Ja isto nisam imala baš nikakve simptome, tek negdje oko 6tt i to dosta blage. Planiraš radit test prije ili čekaš betu?
Sanrio, hvala. Rominka, držim fige
Drzim fige, Rominka :) bas sam se nedavno pitala sto je s tobom...
Rominka svako malo skicnem temu jer te dugo nije bilo pa sam si pomislila da si sigurno u nekim pripremama.
Cekam te u pon.s lijepim vijestima :heart:
Rominka, vidim da imamo sličan početni paket bolesti pa me zanima kakav "dar-mar Vam naprave stimulacije"? Mene po tom pitanju nitko ne doživljava, a imam dojam da mi štitnjača podivlja od estrogena i nikada mi u postupku TSH nije u granicama normale, a pijem konjsku dozu euthyroxa (200-225). Inače, odustala od svojih stanica (u lipnju napunila 40) i sada čekam još jedan pokušaj donacije. Hvala unaprijed na odgovoru i sretno s čekanjem bete. Silno bih voljela da Vam uspije.
Drage moje, koje me se jos sjecate :mrgreen:, hvala na nadi i zeljama.
Prvi put sam docekala dan bete da nisam prokrvarila. To mi daje malo nade, ali do sutra cu jos strpit. I dalje nista ne osjecam.
Hueber, mi smo prosli i PFC i Pronatal i kad su obje klinike pocele sa copy/paste protokolom i nitko me nije htio saslusati, iskreno dopi*dilo mi vise. Jer, nitko od njih ne zna moje tijelo i reakcije kao ja. Ja sam u godinu i pol, s tri postupka od 75 kg dosla do skoro 100, stitnjaca otisla u totalni kolaps, svaki korak mi je bio napor. Nakon godinu i pol "ciscenja" od hormona, dovodeci su u normalu izgubila sam 20 kg i recimo dosla na svoje. U medjuvremenu sam pocela kontaktirati manje "popularne" klinike izricito trazeci pokusaj u prirodnom ciklusu jer imam uredne cikluse, sa ovulacijom. Tako je odluka pala na dr.Kulta koji se slozio i prihvatio izazov. Krenuli smo sa uzv vec 4 dan, i 9 dan mi je endometrij bio tek 5 i tad je savjetovao estrofem - ali vaginalno (a do toga sam dosla uz pomoc nekih dobrih dusa oko mene) 3x1. Za dva dana je endic bio vec na 8 i nastavili smo tim tempom do transfera. Od punkcije smo uveli 2 x dnevno crinone gel, te uz to od pocetka ciklusa 10 mg folne, clexane. Od transfera, na kojem sam sve skupa ostala pola sata sa presvlacenjem i samim transferom, estrofem pijem, ali valjda se organizam vec naviknuo pa mi sada ne stvara problem.
Kao sto rekoh, prvi put sam docekala dan menge, dan bete bez da sam prokrvarila....sutra cemo vidjeti sto smo docekali.
Ja nisam ovaj put htjela uopce ulaziti u diksusije sa klinikama koje su davale protokole po spranci, odmah sam ih otkantala. Previse zivaca, previse zdravstveno bude problema. Inzistirala sam, a jesam li bila u pravu.....
Draga Rominka, ja sam čitala tvoje stare postove.. puno sreće želim i da ovaj put uspije!
Sanrio ne treba ti aspirin kraj ckexana!
Beta je 1423. U soku smo!
Rominka zelim ti veliku betu..btw ja sam kod dr. Kulta vadila NK stanice i vec obavila konzultacije al sam u meduvremenu zatrudnila u PFCu...
Bravooooooo Rominka!!!!!! Jupiiii
Rominka,
čestitamo i želimo Vam svu sreću do kraja :ghug:
Rominka, bravooo! Cestitam!!! Sada polako naprijed :)
Rominka cestitam i bas sam jako sretna zbog tebe, pratila sam tvoju pricu odavno i bas bas mi je posebno drago zbog tebe.
Mi u 11.mj idemo kod drKulta na donaciju js, nadam se da ce i oni nas nakon 9god zaj... po nasim klinikama donijeti srecu
Čestitam, Rominka!
Jako mi je drago da ste konačno uspjeli. Sretno do kraja :heart:
Čestitam Rominka!
Zenica75 kako si ti?
Rominka, čestitam!!! Prekrasne vijesti!
Ženica75, a tako su mi propisali nakon transfera. Frka me ukinut nešto na svoju ruku...
Pitat ću ih mailom o tome.
Čestitam od srca i želim mirnu i zdravu trudnoću. Uživajte u svakom trenutku. Zasluženo.
Hvala puno na odgovoru. Ja sam jako umorna od tih klinika. Moj dojam je da je sve to veliki biznis, a o individualiziranom pristupu ni govora. Kao ni o sagledavanju onoga što se s pacijentima događa tijekom i poslije stimulacije. Sve ide po špranci pa kome upali, upali. O cijenama uopće neću. Iscijedilo nas je par zadnjih godina.
Ja još uvijek imam svoje ovulacije i stanice, ali su mi savjetovali donaciju jer misle da trudnoća ne uspijeva zbog loše kvalitete mojih stanica (napunila 40 u lipnju). Bila u pfc na donaciji u kolovozu, rezultat oplodnje lošiji nego što je bio s mojim vlastitim stanicama. Štitnjača me baš rastura još od tog postupka. Želimo pokušati još jednom, no ne znam kako ni što ni gdje. I da li uopće. Već mi je dosta svega. U pfc imamo pravo na doplatu do All inclusive jer smo se tako dogovarili pa je to nešto prihvatljivije cijenom, no ne znam da li ići u prirodnom ciklusu na FET ili se opet uskladiti s donoricom pa ići na svježi transfer. Voljela bih da netko od njih nešto preporuči, no mislim da ću tu temu morati pokrenuti ja ili doći s gotovim prijedlogom. Ide mi užasno na živce da odgovore moram tražiti po forumima.
Cure ja sam upravo bila kod hematologa na Rebru, koji mi nije htio napisati za taj heparin, nego da mi to moraju/trebaju u Petrovoj, ali ako oni nebudu onda neka dodjem kod njega i ostavim nalaz u koverti, i da će onda on “probati” Itd Itd
Tko je tu lud?
Rominka cestitam od srca :heart:
I bilo je vrijeme da budu lijepe vijesti :)
Draga Rominka, cestitam od srca ❤
Sva sam se najezila.
Zelim ti ugodnu i skolsku trudnocu. Sretna sam zbog tebe kao da sam ja trudna!
Hueber tocno, njih nije briga za nas prije ni poslije.. ma koma...
Ja se samo vrtim u krug sa tim nalazima, skupljam uputnice i termine.. sami smo svoji menađeri...
totalno me neka tuga ulovila jer smo apsolutno same u tome, osjecam se da samo moljakam i u strahu sam tko će gdje povisiti ton, i kako ću proći i da li ću dobiti to sto mi treba..
a ovi u Pragu isto, kada im ne pase onda ni ne odgovaraju na mail.
Sramota, za te novce.. totalno mi je moral pao
Lovelife hvala na pitanju evo trudno...doma na komikacijama od prvog dana..malo dosadno al dobro..18 tt i jos ne mozemo doc k sebi...curica je
Rominka čestitam, pročitala sam ovaj forum od početka i drago mi je da vam je uspjeloo.Sretno do kraja!!!
Lovelife ja placan clexane nedaju ga nasi jer nemam indikacije za clexane...meni je bio dio protokola s kojim sam konacno zacela..al ti ga nasi nece dati ako hematolog ne da odobrenje po nalazima...10 injekcija 324 kn pa si izracunajte...jedino me muci sto mi nitko ne zna rec do kada da ga uzimam...
Sara79 Zar mislis da bi nesto pisala napamet na ovoj temi...provjereno kod hematologa s Vinogradske dr. Frkovic-Solomon i dr. iz PFCa nakon toga...