Irchi prvotno napisa
Evo malo friških dojmova. Nisu baš pozitivni. Rodila sam na SD prije 3,5 godine, rodilište je u međuvremenu dobilo status prijatelja djece, ali ništa se zapravo nije promijenilo. Bilo je bolnica i ostalo je bolnica.
Tamo sam otišla sa čvrstim stavom kako želim da mi porod izgleda, kakav želim da mi bude oporavak i boravak. Jer kod prvog poroda nisam imala dovoljno čvrst stav i "samljeli" su me.
Prvo me šokirao zahtjev da potpišem izjavu kojom pristajem na sve moguće intevencije uz objašnjnje da me oni za sve ipak pitaju. Čemu onda takva izjava :/ :? Odbila sam epiziotomiju, na što su se primalja i doktorica raspravljale sa mnom i prijetile mi pucanjem. Nisam odustala i prekrižile su je s liste. I to sve dok me peru trudovi jer sam došla s puknutim vodenjakom i trudovima na minutu do tri. Venski put su mi otvorili bez pitanja.
Ostatak boravka na prijemu i predrađaoni je bio ok. Pustili su me da se krećem.
Kasnije u boksu tražila sam na wc međutim nisu mi dozvolili :evil: . Dali su mi posudu, ali neka oni pokušaju piškiti ležeći pod trudovima. Na kraju sam pristala na kateter jer se nisam mogla opustiti uz tako pun mjehur.
Pred sam izgon :roll: opet rasprava o epiziotomiji. I opet moje odlučno ne osim ako smo beba ili ja životno ugrožene.
Bebu sam dobila odmah, ali da sam prvorotka i neinformirana čemu to, ne bih znala bebi pomoći i namjestiti je da odmah doji.
U rodilištu je velika gužva pa sam na hodniku provela puna 4 sata i za to vrijeme bila odvojena od bebe. U tom periodu tražila sam ponovo na wc ali su me odbili i opet mi dali posudu s objašnjenjem da ću se dizati tek kad dožem na odjel. Na moje inzisitranje s obzirom da je prošlo više od 3 sata od poroda primalja je pristala da odem na wc.
S obzirom da sam prvo dijete uspješno dojila, snašla sam se s drugim. Ali da mi je trebala pomoć ili da nije išlo, mislim da 2 sestre za bebe nikako nisu dovoljne. Znači ne očekujte previše na odjelu, vlada ona snađi se druže. Naime samnom u sobi je bila cura koja je rodila carskim i nije imala mlijeka, a da ne pričam da uz takvu gladnu, rasplakanu bebu nije baš lako za prvorotku naći položaj i to još uz rez koji boli.
Tražila sam da nas puste ranije jedan dan, od ginekologa do pedijatrice svi su mi preko nekoliko puta ponovili da nisu oni zatvor, ali da me ne bi pustili. Tek kad sam inzisitirala, pristali su uz potpis da odlazim na vlastitu odgovornost i napomenu da bebu nije samo tako lako smjestiti ponovo u bolnicu ako odemo.:shock:
Vizite su i dalje katastrofalne i ako vas nešto zanima morate to iščupati iz liječnika.
I da još jedna komentar na hranu. Porcije su veličine za vrtićku djecu, a niti ona se ne bi najela od te količine. I obavezno je, ili ručak ili večera moraju biti s mahunarkama i ostalom hranom koja nadimlje.