Da, to sam bas i ja htjela pitati..Citiraj:
Kockica prvotno napisa
Printable View
Da, to sam bas i ja htjela pitati..Citiraj:
Kockica prvotno napisa
Hm....i mene zanima što je s njome? Već je kraj tjedna.... :?
Evo,ja imam još 10 dana do termina1 Sutra putujem na pregled! :D
Evita, vibrice za pregled sutra.. Nadam se da ce i kod tebe sve proi ok i brzo kao kod mlukacin :)
Cure Garfy je dobro,imala je serklažu u ponedjeljak ujutro i sve je prošlo super i jako brzo. Izaći će najvjerojatnije u ovaj ponedjeljak.
Brisevi su negativni. Bebe lupkaju i dobro su!
Jos jednom, bravo Garfy :D :D
bravo Garfy :D :heart:
Moj 1. porod je trajao 15 min skupa s trudovima pa se nadam da ni ovaj neće biti puno duži...ali opet niti kraći od prvog,jer moram stići ipak i do bolnice.... :mrgreen:Citiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Garfy ~~~~~~~ za tebe i bebe!¨
~~~~~~~ za sve otvorenice!
Evo cure da vam i moj price o otvornosti jer znam koje strahove prolazite:
u 19 sedmici sam odmah poslije normalnog pregleda prebacena u bolnicu zbog skracenog cervixa i otvorenog unutrasnjeg usca. Sutradan mi je uraden serklaz i ne moram vam pricati koja koma poslije toga: ogromni strahovi da ne dode do daljeg otvaranja, depresije zbog mirovanja itd.
Poslije mi je nazalost utvrden secer a i to dijelom zbog mirovanja. Jedva sam
cekala da udem u 32 sedmicu a da ne pricam o radosti kada sam usla u 36 i nisam morala vise mirovati. Od tada sam stalno aktivna jer se zelim poroditi normalno a kondicija na 0 (prvi dan sam jedva odnijela smece do kontejnera, ali zato sam proslu subotu absolvirala cjelodnevi shoping
8) )I na kraju ono najbolje : juce na kontroli vanjsko usce zatvoreno a od trudova ni t, a ja mislila da ce nakon skidanja serklaza porod odmah krenuti :mrgreen: .
Zato cure mazite svoje buse i uzivajte jer nije to sve tako crno kako doktori nekada predstave. a najvaznije je da su nasi bebaci dobro.
:love:
Moja druga sreca dolazi 15.09.07
Evo mene s pregleda. Otvorena sam 4 prsta! :shock:
Doc me pitala da li imam trudove....ali još ne osijećam,tj.osijećam nešto poput laganih trudova,ali nisam sigurna da li je to to....mislim da nije. Želja mi je još sutra biti u komadu da proslavim Sarin 1. rođendan.
Ako bi slučajno bila u komadu,u pon ujutro idem na ctg i pregled boje plodne vode. Doktorica je rekla da ne vjeruje da ću biti,ali postoji ipak mala šansa. Eto,čekam svaki čas maloga bracu da izađe. :D
pa zar ne bi bilo lijepo da i Sara i mali braco imaju rođendan na isti dan. :love:Citiraj:
evita prvotno napisa
kako god bude sretno. nadam se da ćemo sve mi otvorene izdržati toliko i roditi u terminu.
danas na pregledu su mi rekli opet isto 3/4 skračeno uloživo za vrh prsta i čvrsto zatvorena :shock: ja sam se od silne euforije bacila na šetnjice po trgovinama(prethodno pitala za dozvolu i dobila je) i sada me sve živo boli i doslovce rastura! :(
imam li razloga za brigu? :? povremeno osjetim ta otvrdnuća stomaka i ne znam šta da mislim! :?
Evo,ja sam jučer imala lažne trudove. Taman kad sam htijela u bolnicu su se smirili.....
Sad čekam one prave ako će doći....
Da li je netko sa stanjem otvorenosti išao na tečaj za trudnice? Ja bih trebala ići u 9. mj., ali sad me je strah da ne bi krenulo otvaranje još više. No, da bi mi suprug bio na porudu, moram imati potvrdu s tečaja. Ima li netko iskustva s tim? :?
Nama ti je na tečaju (ovisi valjda gdje ideš, ja sam išla na onaj besplatni u dom zdravlja) odamh dala extra bjanko potvrdu za pratioca ko god on / ona bio i došao on / ona na tečaj ili ne. Možeš probat tako, odeš tam i kažeš da moraš mirovati i zamoliš je samo za potvrde.
da, al ovisi gdje češ roditi... recimo u petrovoj vrijedi samo njihova potvrda :x i pazi ovo sad... ne vrijedi za drugi put ha ha ha ha...
prvi put je išla moja seka sa mnom... imala je potvrdu koja je ovaj put bila nevažeća... :roll: eto...
a što se tiče samog tečaja najbolje da se konzultiraš sa svojim doktoriom
~~~~~~~~~~ eviti, makar se nadam da si još u komadu... čim duže to bolje....
mi smo super, iz bolnice smo došli u petak... porod je bio kratak i bolan, sad se samo nacicavamo i uživamo :mrgreen:
~~~~~~~~~~~ svima kojima trebaju
:love:
Mlukacin čestitam :D
Često čujem bapske priče da se treba što više šetati kako bi porod bio lakši i brži inače ćemo se duuugo mučiti u rađaoni..a evo ti si najbolji primjer da porod može trajati kratko iako si bila mirovalica :)
Račice i ja ću poslati MM na tečaj..a što ću,ne mogu riskirati
haj cure, 22 sam sedmice trudna prije 10 dana mi je uradjena serklaza, cerviks bio 2.9 cm a i y oblika, medjutim imam povremeno kontrakcije koje traju veoma kratko i to po par puta dnevno, bude pravo tvrd stmak?
Dali je to neka imala pisite plizzzzzzzz kako je kod vas bilo
Firdevs Kod mene je bila slicna situacija cervix 1.9 cm takode y oblika, bolove nisam osjetila (a najvjerovatnije sam ih imala) jer sam pila Gynipral i magnezijum protiv bolova. Doktor mi je rekao da su bolovi do 4 puta u satu i 15 puta dnevno normalni. Morala sam mirovati i toga sam se strogo pridrzavala.
Situacija danas: 39 sedmica cervix 2,2 cm :? vanjsko usce zatvoreno i najvjerovatnije idem ove sedmice na drip .
Pokusaj mirovati i mazi svoju busu, znam da zvuci jako tesko ali je moguce. :*
Mlukacin, čestitam :D
Firdevs, s 25 tjedana sam počela pit mg i par tjedana gotovo uopće nisam osjećala kontrakcije. Sad sam 30 i u zadnjih tjedan dana ih osjećam nekoliko puta dnevno, ne bole, ali mi trbuh otvrdne.
ivana b ne želim te razočarati, al baš i nisam mirovala pogotovo ne zadnja 4 tjedna, a prije toga sam morala na more s T jer ga je "prao" jaki bronhitis...
makar sve ti je to tak relativno... moja mama je do zadnjeg dana orala i kopala a rađala me 15 sati i to jedva...
kod mene je bilo tak brzo jer sam nedavno rodila
Ja sam i dalje otvorena kojih 3 cm.....
Plodna voda i otkucaji su u redu.....
Čekam trudove....
Svim otvorenicama pozdrave šalje Garfy - danas je došla sa serklaže i mora strogo mirovati do kraja tjedna pa se neće moći javljati.
Garfy i njenim bebama :*
garfy :love: :* izgurat češ ti to!!!!
Bravo Garfy :heart: :*
bravo garfy, drži se, miruj i čuvaj bebice
držim fige za Garfy"! :DCitiraj:
ivana b prvotno napisa
ivana b jedno pitanje za tebe ako smijem :oops: koliko se sjećam ti si pisala da si se počela dosta rano otvarati? s koliko tjedana je to bilo i da li je došlo do promjena? moraš li baš strogo mirovati ili su dopuštene neke lakše šetnjice?
sory na toliko pitanja ali i meni su rekli mirovanje ali ne strogo pa ne znam koliko smijem a koliko ne. :oops:
Mozarela, giniek.u Petrovoj mi je rekao da samo mirujem (i među ostalim ne putujem) jer sam na tom pregledu u 17tj bila otvorena za vršak prsta. U 21.tj je bilo isto.Idući tjedan idem na kontrolu pa ćemo viditi je li stanje nepromijenjeno.
Međutim, moji problemi su višestruki pa sam odlučila strogo mirovati ponukana iskustvom forumašica, jer vidim da moj ginek. nije baš neki preventivac. A problemi su: česte kontrakcije (do 30-ak dnevno), zaostala gestacijska vrećica drugog ploda koji se nažalost nije razvio (radi čega sam bila na strogom mirovanju prva 3mj) i jaki pritisak u donjem dijelu trbuha svaki put kad se dignem ili sjednem.
Tek kad ležim ništa me ne boli.
Ne šetam uopće - bili smo 2-3 puta ja i MM obići kolica u obližnji shopping centar i nisam izdržala ni 15min,imala sam dojam ko da će mi sve "ispasti".. Činilo mi se ko da se otvaram, makar, kažu cure da otvaranje uopće ne boli..
Velika :* Garfy i njenim :saint: :saint: .
Citiraj:
ivana b prvotno napisa
hm... ja bih mogla sve isto tako opisati -taj pritisak i osjećaj 2ispadanja"-zbog toga sam obišla nekoliko ginekologa upravo iz straha od otvaranja a ovaj zadnji mi je rekao da to nema veze s otvaranjem i iako sam uloživa za vrh prsta i cerviks skraćen na 3/4 nije rekao ništa o strogom mirovanju! :? mada se ja trudim mirovati koliko mogu. :roll:
još jedno pitanjce- kako osjetiš te kontrakcije? ja sam imala samo dva puta pravo gotovo bolno grčenje maternice i nije se ponavljalo. da li pod kontrakcije spada i ono klasično otvrdnuće stomaka s osjećajem zatezanja ?
U početku mi je bilo otvrdnuće stomaka sa osjećajem zatezanja a sad je već bolnije i neugodnije. A kad mi se zgrči donji dio stomaka imam osjećaj ko da ću se upiškitiCitiraj:
mozarela prvotno napisa
Citiraj:
ivana b prvotno napisa
hvala ti na informacijama a koliko čujem toliko žena ima ta otvrdnuća da su maltene pa normalna u trudnoći! ja sam barem čitala o tim braxton-hick kontrakcijama...
držim nam fige svima! :D
Pozdrav svim curama a posebno onima koje moraju mirovati, bu sve ok, malo dosadno al' ajde :)!
Nego, kad smo već kod tih kontrakcija, ja mislim da dosad nisam osjetila točno nijednu :? ? A već sam 36 + 6, dakle, od sutra u crvenoj zoni. Jedino novo je kaj me odnedavno po noći bude lagani bolovi u nogama i zglobovima koje imam tokom menstruacije inače. Da nisam trudna, pomislila bi da ću je dobiti. Od kontrakcija ni k. Malo sam zbunj...
Blago tebi - em si dočekala termin, em nemaš kontrakcija :mrgreen:Citiraj:
UdavDave prvotno napisa
Samo da se javim i ovdje... prosli tjedan sam zavrsila u bolnici, prijeteci prijevremeni porod, lezala pet dana u petrovoj, primala partus, sada sam kuci na istoj terapiji, samo oralno... trudovi su zaustavljeni, ali kontrakcije i dalje imam, nisu bolne... strogo mirovanje, samo wc i nazad.. cerviks skroz smeksan, 1/2 clanka, srecom unutarnje usce zatvoreno..sada sam punih 31 tjedan, nadam se da budem izgurala jos barem ovih 5 sljedecih...
dzani_sa, kakve si simptome imala prije odlaska u bolnicu? ja sam u 31. tjednu i prije dva dana su me u noći uhvatile kontrakcije i blaga bol u leđima. ta bol je trajala nekih pola sata i smirila se, a i kontrakcije su prestale tako da nisam tražila liječničku pomoć. no, ne znam kada treba alarmirati.Citiraj:
dzani_sa prvotno napisa
Dzani_sa, i mene zanima - kako si prepoznala razliku između trudova i kontrakcija?
U prvoj T nisam ni osjetila BH, već kada je nešto čudno počelo na svake 2 minute po 30 sec na dan termina nije bilo dvojbe što je u pitanju. Sad sam prvi puta osjetila BH i velika je razlika u osjećaju. Trudovi se više osjećaju kao menstrualni bolovi i nekako kreću iz donjeg dijela trbuha pa prema leđima dok ne zahvate cijeli trbuh, ali je "žarište" boli dolje (logično, tamo gdje se otvaraš). Dok sam kontrakcije osjetila kao grčenje mišića (slično kao kada se zgrči mišić u nozi).
Za svaki slučaj, ako osjetite da su kontrakcije ritmične malo si mjerite vrijeme: razmak i duljinu. To bi trebao biti glavni indikator da nešto više nije kontrakcija već je prešlo u trud.
Kontrakcije nisu bolne, malo neugodne, osjetis ih kao stezanje, grc koji popusti nakon kratkog vremena.. Ja sam cijeli dan imala bas bolove, poceli su u donjem dijelu trbuha, kao jaki grcevi, onda su se sirili prema krizima.. uz to je islo i stezanje trbuha, ali bolno i puno neugodnije nego kontrakcije.. Jednostavno je drugacije, boli donji dio trbuha i ledja, ne mozes fulati... Mada sam ja naivna satima se mucila misleci da imam bolove zbog zatvora, da me crijeva bole... Nemojte zato ponoviti moju gresku, ako osjetite jace bolove, za svaki slucaj odmah doktoru..
Baš sam danas bila na pregledu-32. tjedan trudnoće.Nalaz mi je ovakav: cerviks članak prsta dug ,uloživ do uu koje drži.
Dr. kaže da to nije niš ozbiljno-i dalje utrogestan,magnezij ,normabel i mirovanje.
Da li ovo "uu" znači unutarnje ušće ili?
Ako to(uu) nije otvoreno i cerviks nije skraćen-da li to zaista znači da nisam otvorena i da ne moram brinuti kako je i sam r dr.rekao?Netko imao nešto slično u dijagnozi?
REA, nisi otvorena, ali moraš mirovati da se ne bi i unutarnje ušće otvorilo, pa da ne moraš na serklage - bolje ipak ništa ne dirati dolje sve dok se ne mora. Ja imam slični nalaz (uu se drži, a ceviks na 1/2 čl)i već jako strogo mirujem 20 tak dana. Inače mi se u 3 tjedna skratio cerviks od kad smo primjetili početak otvaranja. Imam i istu terapiju ko i ti.
Samo lezi i miruj....