U ZABI još ništa. :evil:
Printable View
U ZABI još ništa. :evil:
i mora jer imam zakazane pramenove 8)Citiraj:
mim411 prvotno napisa
a prošli mjesec je prije sjelo u pbz nego u rba...viš kak nema pravila
PBZ sjelo upravo.. :D
meni je sjela naknada za kompl., ali porodiljni još nije
pardon, obrnuto je sjelo :mrgreen:
U ZABI još uvijek ništa. :cekam:
erste sjelo jučer :D
PA ovi u zabi nisu normalni!Citiraj:
limunada prvotno napisa
Ak nije još sjeo porodiljni kad će komplikacije? Tek u ponedjeljak?!
Gledam svakih pola sata, ali još nema ništa. Već šizim.
u RBA jos jucer navecer bio porodiljni :D
NAPOKON sjelo i u ZABI.
Slučajnost ili ne, ali sjelo je pola sata nakon što sam nazvala prvo HZZO i provjerila je li išla isplata istovremeno prema svim bankama, a nakon toga banku i tražila da mi objasne zbog čega nije knjižena uplata a u drugim bankama je naknada sjela još jučer. Gospođa koja se javila vadila se kako mi sad ne može ništa pogledati, jer im ne rade kompjutori, i molila me za strpljenje.
Naravno, knjiženo je s jučerašnjim datumom.
i ja sam htjela potvrditi uplatu u zabi, ali me netko preduhitrio
naravno, knjižen je jučerašnji datum jer su jučer i dobili lovu, ali su po zakonu dužni to proknjižiti nama unutar 24 sata, pa neki odgađaju dokle god smiju
ali što? meni je do 29.7. još bolovanje, a od 30.7. porodiljski, a sjelo mi samo za porodiljski... mislim, 300 kn nemre bit sve nikako :(Citiraj:
Larita prvotno napisa
pa to 300kn ti je za 30. i 31.7, a ostatak čekaj sutra-prekosutra :)
porodiljniCitiraj:
Jenz prvotno napisa
Erste sjelo bolovanje :mrgreen: (komplikacije)
Hypo sjele su mi obje naknade (komplikacije i porodiljna) 8)
jeste jeste i u RBA sjele komplikacije :D
Pa dobro kad će komplikacije u zabi? :(
curke sjela Zaba!
pametno trosite.
PBZ komplikacije sjele jutros :D :D :D
pozdrav svima!
nova sam tu na forumu iako ga čitam već par mjeseci. čestitam na isplati! ja sam na bolovanju radi komplikacija u trudnoći od svibnja i još uvijek nisam dobila nikakavu naknadu! ZAMISLITE TO
Ma :shock: , pa to nešto nije ok. Provjeri!
ma zvala sam i na hzzo su mi rekli da su moje doznake za svibanj tek stigle 21.07. (pošto sam doznake nosila svojoj šefici a ona ih je onda slala tajnici u firmu pa onda na hzzo) i da bi isplata trebala biti iza 21.08. al ništa za sad. inače sam preko SB. sad se nadam i zaostacima jer sam upala u dug nakon 3 mj bez kune. :evil:
Ja ni ne pomišljam da će mi sjest prije 22., 23. u mjesecu. Vidim da nijedan mjesec ne sjednu ranije (komplikacije) pa nikad ranije ni ne provjeravam. Lakše mi je tak, pa da me možda jednom i iznenadi i sjedne ranije :/ .Citiraj:
silvija222 prvotno napisa
Užas :evil: !! Baš mi je žao. Ja ovu svojhu crkavicu spiz.im za manje od 3 tjedna, a ne da mi niš ne sjedne 3 mjeseca... Upravo to je razlog zakaj ja svoju papirologiju svaki mjesec ako ikako mogu uredno obavljam sama (a ak ne mogu, onda delegiram mamu da mi digne doznake, muža da ih nosi na HZZO, a kolegicu da nosi kopije u firmu). Ne pada mi na pamet to prepustit ovima u računovodstvu - znam da me ne bi namjerno zaribale, al ruku na srce nisu baš uvijek najažurnije i najsposobnije, pa se ja uzdam u se i svoje...Citiraj:
astral prvotno napisa
astral, ubuduće jedan primjerak doznake dostavi u firmu a drugi, zajedno sa potpisanim obrascem zahtjeva za isplatu dostavi u HZZO..... Tako ćeš izbjeći da ti isplata toliko kasni.
taman sam jučer zvala u firmu i pitala jel mogu tako i žena mi govori da dapače, da je i njoj tako lakše jer ima puno posla. a meni šefica tvrdi da nesmin tako nego preko firme. svašta! jutros mi je došlaa neka lova na račun ali izgleda samo za svibanj, a ja sam mislila da će doći bar za dva mjeseca (svibanj i lipanj). morat ću opet zvat hzzo. :roll:
jaj astral bemmumišamaloga, kako su aljkavi!!!! :evil:
sad kad ti najviše treba, svi štekaju
držim fige da što prije dobiješ svu svoju lovu i opustiš se i uživaš u trudnoći! :love:
:lol: :lol:
eto vidiš koje sam ja sreće! sreća je što se ja ne nerviram puno, i što imam jaaaako dobre roditelje koji su mi financijski pomogli, iako mi stvarno nekad dođe da po.....m! hvala na potpori! ;)
nevjerovatno! taman zvala u hzzo da ih pitam u čemu je problem (tamo mi radi poznanica koja mi je sve lipo objasnila tako da nisam mogla vikat na nju) i zašto nisam dobila isplatu za šesti i sedmi mjesec, a ona meni da ona uopće nema doznake za te mjesece :evil:
pa onda zvala u firmu a ona tamo da ona nije ni poslala doznake jer je mislila da su to kopije za nju a da ja sama šaljem originale u hzzo :evil: :evil:
pa mi govori da bi bilo najbolje da pitam doktoricu kopije i pošaljem sve to na zavod (bila je ljubazna ,šta je,je)
tako mi i treba kad slušam šeficu koja nema pojma kako to funkcionira a pravi se pametna.
da skratim, sad moram pokupit doznake za šesti, sedmi,osmi mjesec i papire za porodiljni pa sve to odnit na hzzo. i kako su mi objasnili iza 20.09. bi trebala dobit isplatu za tri mjeseca,nadam se, NAPOKON!
a morala bi i u shopping za bebicu! samo da ima mamine živce :lol:
eto pouka svima koje neznaju:informirajte se, nemojte zaj.... ko ja, naivka!
Vec para dana hodocastim na bankomate u nadi da cu naci lovicu od HZZo-a i nista.
Da li ima jos netko a da mu jos nije sjela naknada za komplikacije a u ZABI je? Vec se brinem. Frendica je u PBZ-u dobila prekjucer.
Kaj je moguce da ZABA dobije lovu i da ju vrti jos par dana prije nego nama uplate? Katastrofa!
Naknada za komplikacije je sjela u ZABI.
Oprosti kaj ti to moram reći, ali šefica ti je bedasta ko noć! uopće nemrem vjerovat da te tako zaj..... pa kaj je toj ženi?!? uostalom kaj će njoj kopija tvoje doznake, kaj nema dost drugih papira po uredu?? (baš me iznervirala)
usput budi rečeno, da li znate da su ove godine donjeli u zakonu o porezu na dohodak da se može dati jednokratna naknada kao poticaj za rođenje djeteta? ta naknada je tax-free (tj. poduzeće ne plaća dodatne poreze i doprinose), a može iznosit maximalno oko 3,500 kn (nakon tog iznosa se plaća porez/doprinosi). ja već isposlovala u svojoj firmi da to počnu isplačivati kad se rodi koje dijete (i kolegama i kolegicama, dakle nije ograničeno samo na žene koje rode) pa ak imate vremena, krenite "cimat" po računovodstvu da i vama isplate ;)
samo jedna napomena: ovo za bedastu šeficu je išlo za Astral (da ne bi ispalo da sad pljujem po svim šeficama....) :oops:
ma da bedasta :lol: to je preblag izraz. samo se voli pravit pametna. al, eto, sreća, da sam to uspila riješit ( bar se nadam ) tako da bi sad 22.09. trebala dobiti isplatu za 3 mj. :D
Da se MOŽE, ne MORA. ;)Citiraj:
BebaXX prvotno napisa
To je postojalo i prije, čini mi se da su sad samo povisili iznos ili čak nisu ništa mijenjali.
@n@ (napisala): Da se MOŽE, ne MORA. ;)
To je postojalo i prije, čini mi se da su sad samo povisili iznos ili čak nisu ništa mijenjali.[/quote]
Točno, MOŽE se dati, to sam i napisala. Nažalost, u našem zakonu je jako malo stvari koje poslodavac MORA dati, a i to što MORA, neki lijepo ignoriraju....
To je relativno nova stvar - od prošle godine (vidim da sam napisala od ove godine, ali već je prošle godine postojao taj članak u zakonu), tako da puno ljudi uopće ne zna za tu mogućnost. Ali isplati se pitati u računovodstvu, kaj ne? ako treba, biti i malo uporan..... sjesti tetama u računovodstvu za vrat ;)
Jer ko šta čuo oće biti porodiljski do petka.
Ili čekamo slijedeči tjedan,da dobijemo sirotinju.
Baš pričala sa tetom u HZZO-u prije pola sata pa mi je rekla da nek nazovem 20.9. da mi kaže da li je otišao novac. S obzirom da je 20. subota (a HZZO tad ne radi), ja se ne nadam ničemu prije sljedećeg tjedna :-(
baš šteta,jučer je sijeo diječji ,pa se nadam pošto to ide iz istog koša (bar se tako nadam) da bi ipak moglo biti barem sutra.