Ja se šokirala jučer da nema jabuka ispod 9kn u trgovini a mi kupujemo na gajbe od lokalnih voćara po 2.50kn. Sreća pa kupimo moji i mi zajedno gajbu, inače šta bi sa cijelom gajbom (a trošimo više jabuka nego ulja i brašna)... :/
Printable View
Ja se šokirala jučer da nema jabuka ispod 9kn u trgovini a mi kupujemo na gajbe od lokalnih voćara po 2.50kn. Sreća pa kupimo moji i mi zajedno gajbu, inače šta bi sa cijelom gajbom (a trošimo više jabuka nego ulja i brašna)... :/
Jogurt "u moje vrijeme" bio 2 dl obavezno, sad redovno 1,8 dl; tamponi prije pakirani po 10 kom, sad obavezno 8.
Papirnate maramice, još do prije godinu dana "Palomine", u svakom malom paketiću bilo10 maramica, sad ih (uz mali redizajn ambalaže) ima 8.
A poskupile. Ne znam sad napamet cijenu, ali sigurno poskupile...
Od nekada nam je ostao termin "kila kruha"...ma kakva kila, kila kruha više ne postoji...
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
čokolino i ostala lina su 200 gr , a bila su 250
a cijena ostala ista
Upravo sam dosla iz Interspara , kupila nista , kolica poluprazna , a ono cifra 700kn! Ostadoh :? , A krompir, mladi 13 kn kilo :shock: , naravno stari u raspadu , a kapula smrdiiiiiiiii
Em sto nam prodaju smece , pa jos tako skupo :evil:
da si samo prešla cestu
u Mercatoru je mladi krumpir 8 kn :mrgreen:
Prije par godina redizajnirani su Vindijini jogurti i smanjeni s 500 g na 400 - cijena ostala ista. :roll:Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa
Prošle sedmice sam kupila farmerice na sniženju. A na kartonu koji je zakačen na njih plejada različitih cena. Prvo su koštale 3800din (1kn -10din), onda 3200, pa 2800, pa 2400, pa 1800 a ja ih kupila za 1300. Toliko o maržama.
O prehrani ne želim da govorim. Samo da opišem koliko smo nisko pali kao ljudi: IMLEK pustio u prodaju mlečne pakete - 3l mleka+1l čokoladnog mleka+plišana kravica (znak firme). Vrti se reklama na TV-u već neko vreme i odvažimo se mi na kupovinu. Jeste da čokoladno pije samo mm ali neka, barem deca piju obično. Jedva nađosmo 2 paketa u celom gradu. Ali zato ispred svakog dućanskog kontejnera masa kartona od tih kompleta. Valjda im trebaju te plišane kravice pa izvuku mleko i stave ga pojedinačno na raf a igračku ko zna gde. Nije mi za glupavu igračku (mada su momci oduševljeni) ali mislim...
mliječni proizvodi su mislim jedni od onih koji su najviše poskupili u zadnje dvije godine, prvo su poskupljivali zbog one famozne naknade od 50 lipa jedno 2-3x a onda još zbog poskupljenja samog mlijeka i stvarno me nekad srce zaboli kad skužim koliko košta jedan voćni jogurt u čašici :/ pogotovo jer sam ga u trudnoći jela i još uvijek jedem jako punoCitiraj:
Sanja prvotno napisa
jučer u getrou sam se onesvijestila od cijena... kupila sam samo najnajnužnije da izguram do plaće i ode 550,00 kuna...
oftopik pitanje ...s čim su premazane jabuke po dućanima a u zadnje vrime i na pjaci... nikako da nađem neke koje nisu onako uljeno-voskaste?... i to se ne da oprat pa sam jednostavno odustala i gulim ih
Moja teorija je jesti sezonsko voće. sada se jedu naranče, mandarine, kivi - iako polako završava njihova sezona. Jabuke počnem jesti u kasno ljeto i jesen, kada one i rastu.Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Naravno da ove moraju biti nečim premazane- tko zna otkuda dolaze. MM ih isto stalno jede i ne sluša moju teoriju.
On je pak bio u Getrou i plati kilu naranči 10 kn, a klementina loše kvalitete 16. Skoro sam ga "zadavila" kada sam vidjela račun.
ja kupujem isključivo idared made in Croatia (i prave domaće, ne-plantažne jabuke dok ih ima). Idared je sad već onako lagano brašnast, po tome znam da nije tretiran :mrgreen: ali meni ne smeta.
Za dobre naranče kakvih nema u Getrou dam i 12-13 kuna i nije mi žao novaca. Mandarine i klementine samo dok je sezona.
ukratko cijene svega su otišle u tutujac... :evil:
imam dosta voćki pred kućom (ali sad mi ničega nema, lani je jednostavno sve podbacilo - takva godina valjda) pa sam naučila da trebam samo ubrati (prati mi se baš i ne da pa obično mjesto prvog ugriza tretiram brisanjem o trenerku :lol: ) i sad mi se sve ove cijene čine pretjeranima...
banane jutros 12 kn na pjaci.... ugh :evil:
A meni se čini da je prevara stoljeća fora s 'koncentriranim' deterdžentima. Sada manje pakiranje deterdženta košta više nego ono prijašnje veliko nekoncentrirano, a čini mi se za manje pranja. A nekoncentriranih više nigdje nema za kupiti, valjda se ne proizvode (nemam ništa protiv koncentriranih, takve kupujem u dm-u, ali ti stvarno i jesu koncentrirani, dugo ih imam i nisu skupi).
da prevara stoljeća... meni se čini da čak slabije operu :?Citiraj:
Audrey prvotno napisa
baš sam razmišljala o tome, kakvi su ti novi, još imam zalihe starog deterdženta jer uvijek kupujem ona ogromna pakiranja a onda sam i dobila jedan na poklon tako da sigurno imam još jedno 3 kgCitiraj:
štrigica prvotno napisa
znači ovih starih nema više uopće za kupit?
Mi smo na koncentrate prešli kad smo živjeli vani - tamo je bilo za kupiti i jednih i drugih, no koncentrati su mi se činili bolji iz nekoliko razloga: na oba pakiranja piše za koliko su pranja namijenjena i uglavnom je riječ o istom broju. Koncentrata se stavlja osjetno manje, pa je time i manje zagađenje koje se uzrokuje svakim pranjem rublja. Koliko sam vidjela, peru jednako efikasno, no također moram reći da nisam probala deterdžente koji se prodaju kod nas - za njih znam da su lošiji od inozemnih. U većini koncentrata je već sadržano sredstvo protiv kamenca, pa ga ne moram posebno kupovati, što je dodatni plus. I, konačno, ne manje važno, kutija koncentrata zauzima osjetno manje mjesta od vreće običnog deterdženta.
Uglavnom, ja sam zadovoljna. :)
ja kao Sanja. samo nisam živjela vani, nego obnovim zalihe deterdženta kad odem u Graz u shopping. Em volim tekući, em taj koncentrat je u manjim boca, em imaju i velike boce, pa jednim odlaskom u kpovinu rješim mjesece pranja veša, čak možda i godinu dana.
Ja koristim i tekući i prašak, oba su mi draga. :mrgreen:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
meni je nakada davno prašak ostavljao fleke po tamnoj odjeći, prešla sam na tekući i tu i ostala. Kupujem i za bijeli i za šereni i napravili smo policu u kupaonskom ormariću taman za te boce.
I meni je onaj obični prašak znao ostaviti mrlje, no koncentrat nikada. :)
Nisam probala.
A u zadnje vrijeme mi se čini da mi fleke s dječje odječe najbolje odlaze (joj da se ne ureknem) kada samo namažem s tim tekučim deterdžentom prije nego stavim prati. a novce i novce sam potrošila na razve vanishe, bio shuteve i dr. nešto i kako se već zovu.
A i to onda spada u prilično veliku uštedu kućnog budžeta.
Novi doprinos ovoj temi:
u Kerumu je mlijeko Vindijino u boci poskupilo za 20 lipa u odnosu na prošli tjedan :/ :x
ne bi ni shvatila da nisam upisivala cijene u blokić, mislila bi da sam nešto krivo zapamtila :/
kako, zašto :/ :?
baš sam ljuta :evil:
tko treba ulje:
u Kauflandu je Floriol suncokretovo momentalno po 10,99 (inače 11,99)
... a boca od 2 litre 30,nešto sitno lipa :roll:
ja sinoć u dućanu na kvatriću kupila monte kad sam na računu vidila cijenu ostala sam :shock: 16.99, užas a u konzumu je po 11.00
svinjska mast Pik Vrbovec, 1 kg 23 kn u Konzumu
domaća, u mesnici, 1/2 kg 5 kn.
:shock:
Ja poludim kad čujem statistike tipa "Mlijeko i mliječni proizvodi u prosjeku poskupili za 4%" :evil:
Halo, isto mlijeko koje sam plaćala 0,98 KM sada košta 1,36 KM, sir bio 7,00 sada je 14,00. Pa ko je ovdje lud!?!?! :evil:
Jel to jedan monte ili ona mala 4 u pakovanju?Citiraj:
mali karlo prvotno napisa
gore iznad pročitah...
Odlučila sam se podijeliti svoje iskustvo. Možda je pomalo čudno, ali uštedjelo je mojoj bračnoj vegetarijanskoj zajednici dosta novca...Citiraj:
ukratko cijene svega su otišle u tutujac...
imam dosta voćki pred kućom (ali sad mi ničega nema, lani je jednostavno sve podbacilo - takva godina valjda) pa sam naučila da trebam samo ubrati (prati mi se baš i ne da pa obično mjesto prvog ugriza tretiram brisanjem o trenerku Laughing ) i sad mi se sve ove cijene čine pretjeranima...
banane jutros 12 kn na pjaci.... ugh
Prije nekoliko godina odlučili smo voće i povrće kupovati na Zelenoj tržnici.
Kako većina prodavača prodaje isključivo na veliko, našlo se nas par obitelji pa dijelimo kašete.
Ukoliko imate prijatelje kojima možete predložiti nešto tako, vjerujte isplati se.
Npr. prije dva tjedna smo kupili brokulu po 4 kune kada je na tržnici i u trgovinama bila 12-14 kn/kg.
Naravno treba paziti da se ne kupuje kašeta npr. sa tri reda glavica cvjetače jer to bi vojsku nahranilo pa povrće često i propadne.
Najbolje je birati kašete od jednog reda povrća, a njih se dosta nađe.
Trebalo nam je neko vrijeme da se uhodamo...
Kako nam je ovo već 3-4godina takvog shoppinga, već nas neki prodavači poznaju pa nam daju i po kg.
Jedemo puuuuuno voća svaki dan pa kod nas dvoje kašeta naranči i grejpa traje tjedan dana i isplati nam se kupovati ga na Zelenoj.
Ukoliko se netko odluči neka ima na umu da je najbolje vrijeme za dolazak ranije ujutro te da u hladne dane nema baš puno izbora.
Dečki uvijek rado daju broj telefona pa ih možete i nazvati da ih pitate imaju li što i kada dovoze novu pošiljku.
Nama je rutina otići jednom u dva tjedna ondje, pa dokupiti što nam treba na običnoj tržnici.
Ponekad ne nađemo ništa, a ponekad sve kupimo ondje.
Nadam se da će ovo moje iskustvo možda nekome pomoći.
nienna - daj malo neke orijentire kako pronaći tu tržnicu :mrgreen: .
ja skoro pa ne trebam dijeliti veće količine povrća, jer moja (ne)vegetarijanka potamani sve što je zeleno, i to u ogromnim količinama ;)
tako da ja uzimam više povrća koje izblanširam i zamrznem...
Ja sam ti malo torbasta što se tiče vožnje po Zagrebu tj. staviš me na sjedište i ja idem...pa se nadam da će ti ovi moji snažni orijentiri pomoći.
Zelena tržnica je na Žitnjaku.
Moraš proći Merkur i Lesninu i onda još malo ravno :lol: i s desne ti je strane.
Hm...ne znam ima li još nešto što vidim kroz prozor suvozača pa se nadam da ti ovo koristi.
Ako ne, još ja pitam darlinga, pa javim.
:?Citiraj:
nienna prvotno napisa
i ja tebi! :P :lol:
znam di je pravac za žitnjak, a za ovo drugo ću se očito malo pomučiti (kad sam trebala u elku, otišla sam u dukat :lol: )...
pitaj darlinga, pa javi detaljnije... ;)
to ti je malo prije TL na Žitnjaku ako ideš iz mog smijera
:lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ja sam rekla da znam samo pravac za žitnjak... nisam ni znala da se može iz tvog smjera :/
onda će možda biti lakše :mrgreen: . ideš samnom?
vjjeruj da neće biti lakše
ja samo znam da mene MM ostavi u TL a on ode do Zelene tržnice, a kako do tamo dođemo ne znam, bila sam 2x znam da je odmah pokraj TL, ako znaš gdje je TL na žitnjaku, naći ćeš i zelenu tržnicu
ja sam dala novu dimenziju sintagmi "voziti se kao kofer"
ne bi ti bila ni od kakve koristi
a kako ne iz mog smjera? :?
od mene u heinzlovu pa na autoput
to čak i ja, kofer, znam
hm....
a da mi jedna od vas dvije iznajmi svog muža, pa da si skratim muke? :lol:
okej, nećemo zachatavat... raspitat ću se još malo, pa kad se odlučim na tu avanturu, javim.
za korisnike ipercard-a, od 10-23. ožujka
suncokretovo ulje coop (sasvim dobro, ja imala) 9,76kn litra
lopatica s kožom u mrežici (vupik) 23,90 kn/kg
jaja B klasa Agrokoka 30 kom 29,90 kn
pile gavelino 23,90 kn/kg
polpeti od soje, žitarica, ili povrća (hokus) - 15,77kn 400g (odlični, isprobano - redovna cijena od 20 do 24kn)
sms maslinovo ulje 250 ml - 15,21kn
itd...
ipercard karticu dobijete na infopultu (odmah kad ju tražite). neovisno o načinu plaćanja - za svakih 40 kn dobijete 1 bod (1kn). za neke proizvode se dobivaju i dodatni bodovi - pa sam ja npr. za 42 flaše vode (2,49 kn flaša) - dobila 42 boda u prošloj akciji. što znači da sam litru i pol vode - platila 1,49kn.
Pa kaj vi nikad niste išlea u TL na Žitnjaku? :P
To je točno malo prije, mislim da se ionako mora skrenuti desno sa Slavonske na istom mjestu kao i za TL, samo se onda za TL ide lijevo, a za zelenu tržnicu desno
Ja sam isto zainteresirana za to, pogovoto za voće jer se i sama osjećam pomalo glupo kupovati kod preprodavača po 3x višoj cijeni
zelena tržnica - između bauhausa/dome i TL na žitnjakuCitiraj:
sorciere prvotno napisa
ja isto putujem ko kofer, ali ću probati objasniti
mi idemo sa zapada na istok, od držićeve prema žitnjaku
voziš autoputom, prođeš mup u heizelovoj, prođeš radničku, prođeš dukat, još uvijek autoputom preko nadvožnjaka, prođeš semafor kod bauhausa i na slijedećem mogućem skretanju s ceste skreneš desno;
dođeš na T križanje: lijevo se ide za TL, a desno za zelenu tržnicu
za izaći opet na autoput, iz zelene tržnice desno, kod bauhausa opet desno prema semaforu i evo te na autoputu
sad mogu sorcino odusevljenje skuzit :/
Potvrđeno - šoping je dobar za zdravlje
Otkažite članstvo u teretani, otpišite dijetu i zaboravite na plastičnu operaciju. Znanstvenici su objavili što su žene oduvijek htjele čuti – da je šoping dobar za zdravlje
Foto: shutterstock
Studija, pod pokroviteljstvom Chevroleta, došla je do zaključka da sniženje cijena kod prosječnog kupca dovodi do porasta pozitivnih emocija te se odražava na način na koji mu radi mozak, srce i respiratorni sustav.
Preko 93 posto testiranih izjavilo je da osjeća jače uzbuđenje kod povoljne kupnje, nego kad ljubi svog partnera , kod promaknuća (njih 85 posto) ili kad jedu čokoladu (73 posto). Pored toga, preko polovica žena, točnije 57 posto, izjavilo je da se osjećaju fizički zdravije nakon uspješne kupnje, a dodatno ih 44 posto smatra da sat vremena šopinga sagorijeva jednako kalorija kao i sat vremena teretane.
Istraživanje je proučavalo neurološke i fiziološke reakcije ženskih kupaca dok love sniženja te ih usporedilo s ostalim iskustvima ne bi li se dobio uvid u efekt koji 'terapija popusta' ima na tijelo i psihu.
'Osim lučenja kemikalija u mozgu koje su povezane s amfetaminima i koje stvaraju osjećaj euforije, uspješan šoping sa svojim popratnim simptomima ubrzanog rada srca i većeg krvnog tlaka stvara fizičko stanje kao kod tjelovježbe. Organizam počinje funkcionirati učinkovitije i zdravije', tvrdi dr. David Lewis, neuropsiholog i jedan od voditelja eksperimenta.
FemaleFirst/K. D.
ponedjeljak, 10.3.2008.
(objavljeno na t-portalu)
ali se pitam u sto se to pretvaramo? homo konzumentus?
zgodan članak ivarica... trebala si još dodati i onaj o muškom i ženskom načinu kupovine....
naime, ja sam po tim pokazateljima pretežno muško: hoću parking, zalihe u dućanu, brzinu na blagajni - i doma.
ovakve informacije mi omogućavaju da lakše preživljavam, da trošim manje vremena na traženje stvari koje su mi potrebne u svakodnevnom životu, i da ih ne plaćam basnoslovno.