Da tomika, kod vuka je bilo sve OK (oduševljen je).
Da li je ijedno dijete operirano bez šavova i jeli to uopće moguće kod djece?
S fakom se hvala da ne trebaju šavovi, ali vidim svi ih imamo (mi 3 koja će se apsorbirati)
Printable View
Da tomika, kod vuka je bilo sve OK (oduševljen je).
Da li je ijedno dijete operirano bez šavova i jeli to uopće moguće kod djece?
S fakom se hvala da ne trebaju šavovi, ali vidim svi ih imamo (mi 3 koja će se apsorbirati)
Mi smo imali isto savove koji se apsorbiraju.
Da, bili smo kod Dorešić. Što se tiče tih šavova, već smo pisali ovdje, ovi što se apsorbiraju, ako se to dogodi prebrzo, nije dobro. Netko je spomenuo da se zjenica razdvojila zbog preranog razdvajanja. Mi smo izvadili jedne šavove, a ovi koji su ostali neće se vaditi dokle god ne smetaju. Možda i nikada.
nama su se prerano razgradili, pa od tada imamo ove što se vade.
prenosim dobre vijesti od Denny:
"Laura je danas operirana, dobro je, operacija je bila duga i jako komplicirana, ali hvala Bogu, uspješna. operirana su oba oka i ugrađene leće obostrano. nema zavoja, ona već polako otvara oči. dr zadovoljna, mi presretni. nakon svih njenih dijagnoza ovo je pravo malo čudo. jako me strah komplikacija, ali odlučila sam misliti pozitivno."
baš mi je drago da je sve prošlo ok, nadam se da će ih zaobići komplikacije, i da će uskoro i sekica biti operirana
bravo, sretno i dalje!
Hvala Vmama na vijestima! Nadam se da ćemo svi zaključiti godinu u pozitivnom smislu!
Pusa svim hrabrim mamama i klincima!!
Odlicno! Drzimo fige da sve prodje bez komplikacija i sa laurom a uskoro i sa sestricom!
Drage cure, hvala na vibricama!
Mi putujemo kuci. Laura je dobro, jedno oko je malo crveno, ali Pfeifer i dr Tekavcic su zadovoljni, kazu da nema znakova upale i da je sve u redu.
Kapamo maxidex i maksitroll 10x dnevno, + cosopt preventivno. Stavili su joj trajne savove koji ce se vaditi za dva mjeseca.
Premalo je reci da smo zadovoljni, srce mi je ko kuca, ali o detaljima cu kad stignemo kuci i docepam se kompa.
Svima koji slavite želim sretan i blagoslovljen Božić. Naš će biti nekako poseban.
Denny sretni smo zbog vas!!:heart::love2:
Jedva čekamo detalje!
Bravo Danny. Veslimo se s vama!!
Imam pitanje za sve, kad ste počeli s mydriacylom nakon operacije? Mi ga ne kapamo još.
Vmama, koliko je bilo to vremena, prerano za razgrađivanje šavova? Nama su rekli da će se aps.kroz nekoliko tjedana.
nakon mjesec dana su skužili za šavove, i odmah to popravili u anesteziji, bio je već naručen radi pregleda.
ne sjećam se točno za mydriacil, trebala bih pogledati nalaze. ali sigurno nismo odmah.
sretan Božić svima, kako je tomika rekla, baš je lijepo da godina završava u poprilično pozitivnom tonu na ovom topicu :)
Mi smo mydriacyl kapali odmah nakon operacije dok smo bili u bolnici. Mislim treći dan da su počeli kapati.
Sjećate li se kako ste kapali kortiko kapi (maxidex ili maxitrol ili tobradex), po koliko kapi i koliko dugo da usporedimo? Mi smo na 6x bili 2 tjedna, a sad na 5x (jučer vuk smanjio). Prof. Tassignon je već nakon tjedan dana htjela na 4x:roll:
kortikosteroide daju ovisno o dobi.
kad je bio baš mala beba, svakih sat vremena (niti to nije pomoglo da se spriječe priraslice). pa se smanjilo na deset puta dnevno. nakon zadnje operacije prije mjesec dana smo krenuli sa 6x (sad ima 3 godine), s tim da smo smanjivali postepeno tako da smo nakon 3 tjedna kapali 3x.
mlađa djeca su sklonija upalama. ne znam jel bi trebalo i vašu dijagnozu uzet u obzir, ali obzirom na dob, 6x prva dva tjedna bilo bi sasvim dovoljno.
a koliko često idete na kontrolu? jel primjećuješ da se oko crveni, ili da se stvara membrana (kad se zagledaš, bude onako malo kao mutno)?
Nama je Dorešić sve kapi smanjivala postepeno(mislim svaki tjedan jedna manje) Dugo smo kapali dok nismo došli na jednu tjedno da bismo na kraju ukinuli kapanje.
Sretan Božić drage moje! Dobar vid neka nas sve prati.
PS . Hvala za info. Idemo svakih 7 dana. Oko je bijelo od početka i čisto.
Jest kapali tijekom noći?
kad je bio mala beba, onda jesmo. već sa par mjeseci više ne, samo mast prije spavanja. od kad je veći, više ni to. iza svake operacije je bilo sve manje kapanja i mazanja
Sretan Bozic drage mame!
Mi smo kapali 4x dnevno nakon prve operacije mjesec dana. Nakon druge evo kapamo jos. Danas je dva mjeseca i mislim da cemo od sutra ici na dva puta. Vidjet cemo nakon kontrole. U pocetku smo kapali puno cesce.
Nama su u belgiji rekli da daju 4x, a djeci s uveitisima 6x. Meni se to čini premalo, ali valjda zna šta radi.
Momum, trenutno ste na 4x?
Do danas smo bili na tri puta, od danas na dva. Mi smo poslije prve operacije kapali 4x i sve je bilo ok. Poslije druge smo isto krenuli sa 4, pa smo onda dobili priraslice, onda smo morali kapati svako dva sata i po danu i po noci, pa smo isli na pet puta, pa na 4, pa 3 i tako smanjujemo.
MoMUm da li je sada membrana skroz strgana kapima? Da li se prof javila mejlom s nekim objašnjenjem, savjetom? Sve u svemu jel dorešić zadovoljna stanjem?
Membrana je skoro skroz strgana, ostao je jos jedan sasvim mali dio. Bas smo jucer bili na kontroli tu kod nase doktorice. Tlak je isto ok. Radili smo i ultrazvuk i on nam je dobar. Ovih cemo se dana cuti s dr. Doresic pa cemo vidjeti sto ona kaze. Tassignon nam nikada nije odgovorila na onaj jedan mail, a nismo joj ponovno ni pisali s obzirom da se to pocelo povlaciti.
Super za membranu, neka se povlači i dalje:-D.
Baš mi je to užasno što nije odgovorila, bezveze skroz.
Koliki vam je tlak, nama je bio 15 u petak? U belgiji je zadnji bio 17.
Zadnji nam je bio 10. Uglavnom se tako krece 10-12.
Dakle, nećete vjerovati kad čujete našu priču iz Slovenje!
Kako sam bila napisala, borili smo se sa rota virusom, brisom oka koji nije bio sterilan, bila je do neki dan u bolnici zbog upale mokraćnog sustava (gdje je i skupila rotu)... da ne duljim, operacija očiju je visila o koncu.
U petak nas zove dr. Tekavčić jeli L zdrava i da ponovimo bris i javimo nalaz. Ponovimo bris, ali nalaz ne važi jer je bris krivo uzet. U subotu opet ponovimo bris, ali nalaza nema do ponedjeljka. A u utorak ujutro moramo bit u Ljubljani, iz Splita. Svi su već prekrižilli operaciju. Osim mene.
U pon popodne oko dva, gubim živce i zovem njenu doktoricu nek provjeri što je s nalazom. Javlja vijest koju smo čekali kao ozeblo sunce - oba oka sterilna, ali nalaz tek sutra. Zadnju sekundu dobivam dr. Tekavčić i javljam da ćemo doći. U pola sata sam spremila sebe, muža i bebu, prespavali u ZG i ujutro ranom zorom se nacrtali u Ljubljani. Nisam mogla vjerovati da smo uspjeli.
Na pregledu L nalaze sekret u suznim kanalićima, boljku još od Rebra, kud baš sad... Traže nalaz brisa da im faksiraju iz Splita, dr. me zove da nalaz ipak nije sterilan na desnom oku, da su našli nešto...
Ja u šoku, pozdravila se sa operacijom, kad vidim sestre i dalje kapaju L kapi, vidjet će što će sutra Pfeifer reći... A što će reći, poslat će nas kući kao i na Rebru ove jeseni, sigurna sam...
Ujutro L natašte, obućena za salu, i dalje nitko ništa ne zna, ja i muž na iglama... Kad stiže Pfeifer, pregleda je i pita ima li naše dopuštenje, da bi on operirao oba oka zajedno, i ako to bude mioguće da bi ugradio leće.
Leće? Kakve leće? Pa naši se doktori boje i taknit je, a on bi ugrađivao leće??? Govorio je hrvatski, a ja sam imala osjećaj kao da govori ruski, kao da priča o nečijem tuđem djetetu...
Nastavio je da je sve moguće, da operira samo jedno oko bez ugradnje leće, ili da operira oba sa ugradnjom leće, da će oni na licu mjesta vidjeti što mogu učiniti, ali da će dati sve od sebe da učine najbolje. Vjerovala sam mu.
Sati su prolazili, ali bili smo smireni, znali smo da je L u najboljim rukama. Nakon puna 4 sata, anesteziologica je rekla da je L dobro, da su operirali oba oka, ali da će o detaljima dr. Meni je već i to bilo dovoljno. Tek nakon 6 sati od odlaska vratila sam je u sobu. Očekivala sam dijete u zavojima (kao kad su operirali E), ali nije opće imala zavoje, i odmah su počeli kapati. Jedno oko je bilo dosta crveno, drugo kao da nije ni operirano. Uto je stigla i dr. i rekla da su ugradili leće u oba oka, i da je sve prošlo ok. Rekla je ona i da je bilo komplicirano, i spominjala je nešto mutno i neke žile, ali onako, držeći L u naručju i kad sam čula za leće i da je sve ok, valjda sam ostala toliko pod dojmom da mi mozak ništa dalje nije registrirao.
L se oporavljala odlično, ništa je nije bolilo, nije imala zavoje, ali opće nije dirala oči, čak ni taj prvi dan. Kapali su svakih pola sata tih prvih 12 sati, a onda se prešlo na 10x dnevno. Oči su i dalje bile super, doktori su potvrdili da je sve u najboljem redu (kuc-kuc!) i tako smo ravno na Badnjak stigli kući, i proslavili napokon miran Božić.
A jooooooj, evo plaču, morat ću nastaviti poslije. Ko mi je kriv kad pišem romane!:oops:
E da, to popodne prije operacije su joj davali antibiotik, pa bris više nije bio problem. Po Pfeiferovim riječima nije ni bilo ništa strašno, ali otkud bi mi to znali, mi smo se grizli do minute prije sale!
Denny, zbilja ste imali strku, i stres samo takav. baš mi je drago da je na kraju sve dobro završilo. držim fige da i ostane dobro
Dobrodošl Denny kući, skupa sa novim okicama. I hvala za izvještaj, što duži to bolje:mrgreen:
Taj Pfeifer je simpa, nisam ga vidjela, ali mora da je faca prava. Neka sve bude super i dalje, želimo samo dobar vjetar u leđa, i za seku također. Čestit Božić i Sretna najsretnija 2012.
Divno da je sve odlicno proslo, unatoc stresu, pogotovo ovom nepotrbnom! Zelim i sekici sto uspjesniju operaciju!
Denny jaaako smo sretni zbog vas!!! U cijeloj priči odmah pronalazimo svoju priču! Isto veelika strka, a na kraju sve odlično ispalo. Naravno, potpuno drugačiju ali opet ima sličnosti! Pfeiffer je zaista stručnjak!
Svima sretan Božić i Nova 2012.!!!
upravo su nam javili, putujemo za Zg. imamo operaciju u ponedjeljak, ugrađuju mini shunt i u lijevo oko.
mislite na nas i držite fige
Vmama mislimo na vas i zelimo vam uspješnu operaciju!! S obzirom da vam je krenulo na bolje, mislimo samo pozitivno. Hoće operirati ona nova doktorica?
ona će biti tamo, kao i prof. Novak, ali mislim da će operaciju raditi prof. Mandić.
u njegove kirurške sposobnosti ne sumnjam. sve operacije do sad su odlično napravljene. nas su zeznule komplikacije nakon njih koje nisu na vrijeme sanirane
Vmama neka je sa srecom! Mislimo na vas!
Zelim svima sretan i zdrav pocetak ali i nastavak Nove!
sretno vmama, držimo fige
Naša kontrola prošla super, idemo na 4x.
Vmama mislimo na vas.
Vmama, znači ipak ugrađuju shunt? Držimo fige najveće na svijetu! :-D
Laura je dobro, naša prva kontrola prije 4 dana je prošla odlično i za sad je sve u redu. :-D
Imam doduše tri milijona pitanja i upitnika nad glavom, ali o tom ću vas daviti nekom drugom prilikom.
Sada idemo sretno i mirno u novu godinu, nek vam je puna zdravlja i sreće, uz ostvarenje svih želja! :heart:
evo nas već doma.
operacija prošla dobro, dr- je jako zadovoljna izgledom oka, kaže da je sve super, rožnica bistra, upale za sad nema (samo da tako i ostane).
u četvrtak opet kontrola
Drago mi je da je dobro krenulo u Novoj Vmama. Nadam se da ce proci bez upala!