Hm..ja opet,napisala poduzi post od cega je vidljiva samo prva recenica,zašto? !
Printable View
Hm..ja opet,napisala poduzi post od cega je vidljiva samo prva recenica,zašto? !
Pozz svima, nova sam tu! Htjela bi pitati dal netko zna, prije par dana bila na pregledu, 20 dc endometrij 11mm, zuto tijelo 17mm! Kolike su sanse da se pokaze plusic, inace sve ostalo isto ok, 29 god. Hvala
Sigurna sam da ti je sad grozno...ali gledaj to s pozitivne strane još jedan korak si bliže ostvarenju svog cilja , brzo će i to proći a onda hrabro ;) sretno draga.
Helou.
Pozdrav cure, već vas duže pratim iz prikrajka ali evo tek sam se sad odvažila pridružiti!
Iza mene je jedan pobačaj prije 3,5 mjeseca koji sam jako teško podnijela i psihički i fizički , ali nastojim bit pozitivna i krenut dalje! Kao i mnoge od vas nadam se svojoj bebici sto prije i živim za taj dan! Molim vas da me malo usmjerite gdje bi mogla na forumu pitati informacije vezane za oporavak i sl.!
Nadam se ugodom druženju i svima nam držim palčeve! Pusa
Ej draga, dođi k nama u http://forum.roda.hr/showthread.php?t=86995
Odbrojavanje 2015...by yummy_mummy , ima puno cura koje bi ti mogle pomoči savjetom... tamo smo jedna drugoj potpora jer sve mi želimo isto .... dobro nam došla
dominikslatki ,žao mi je zbog toga što si prošla :love2:
http://forum.roda.hr/threads/5888-po...nakon-pobacaja ovo bi mogla biti tema koja te zanima,tu su pisale žene sa sličnim ili istim problemom.
Neznam koliko si bila trudna,i koliki mora biti oporavak...ali nadam se da budeš uskoro dobila svoju srećicu.
Pozdrav curke :)
Nakon duugo godina čituckanja i nadanja da ću se jednom pridružiti, evo i mene. 28, MM 24, na piluli od 18 deset godina, prekinula s pilulama u listopadu i ciklusi mi se vratili u potpunosti na staro, ali značajno bolje. Endo operirana prije 6 godina, cvaknuli mi i dio jajnika, bila je proširena po trbušnoj šupljini i posvuda :-/ rekli su mi da sam tada imala cca godinu dana da odradim trudnoću, ali bilo je pogršeno vrijeme i pogrešan mužjak.
LH test bio pozitivan 15.dan ciklusa, puno seksa sve dane uokolo :mrgreen: nadamo se najboljem. Dosta me pika oko onog izrezanog jajnika svaki mjesec i još povrh toga otkad nisam na piluli oko ovulacije mi je počeo prilično rasti tlak. Moj je strah izvanmaterična trudnoća (fakat ne znam zašto, ali eto ga). Nadam se da ćemo se sve zajedno brzo preseliti na trudnički dio foruma :ghug:
Da se i ja predstavim...prvo dijete,
pokusavamo godinu i pol, ovaj ciklus krenula na folikulometriju, iza nas dosta pretraga, a cini mi se i pred nama... Pa da se do plusa i podruzim malo :)
Cure dobro došle!:-)
Svima zelim dobrodoslicu.. lijep pozdrav :)
Hvala na dobrodoslici :)
eto i mene..jos jedne trudilice i načekivalice i ne znam kak jos da se nazovem :-) uglavnom vise ne znam da li sam nestrpljiva,ljuta ili razocarana posto od 8mj pokusavamo i radimo na bebacu i nista. :-x moja pametna ginicka imala je samo komentar da sam jos mlada i da imam jos ohoho vremena za ostati trudna,ali ne razumije kolika je moja zelja!! poslala me doma samo sa duphostanima i rekla da uzimam na prvi dan ciklusa i tako 12 dana s ciljem reguliranja ciklusa posto divljaju u rasponu od 28-39 dana. kada sam vec bila na vratima samo je dobacila da imam policisticne jajnike,nije se ni potrudila objasniti kakav bi to utjecaj moglo imati na zacece ni nista. bila sam prefrustrirana kada mi je spustila sa svojim komentarom za moje godinei izjurila iz ordinacije. inace meni je 26,MM 25, a u braku smo od 8.mj.2014. prije toga sam koristila Clairu kao kontracepciju i mjesec dana prije svadbe odlucili smo prestati s antibebi i neka bude kako bude. e pa tako i je (jos uvijek!!) :-( ima li netko iskustava s duphastonima i njihovim uzimanjem na prvi dan ciklusa?
to je to od mene za sada,lijepo vas sve pozdravljam i veselim se nasem druzenju! :)
wannahavenoah dobrodosla!
moram priznati da ne razumijem uzimanje duphastona od 1. dana ciklusa. duphaston se uzima 16-25dc, na ovaj nacin postoji vjerojatnost da sprijecis ovulaciju.
preporucam ti da promijenis ginekologa.
bas sam si jadna,a za drugog doktora moram 40km dalje.. idem dalje guglat i traziti tu po forumu pa mozda nadem i odlucim kada cu uzimati,imam jos 5-6 dana fore prije nego vjestica dode :-x
Zovem se Ana imam 24 godine i 8 mj radimo na bebi bez rezultata . Inace imam POCS i neredovite cikluse po 40 dana. Sada mi se pojavljuju neki cudni simptomi neznam dali je moguca trudnoca ili to od prevelike zelje. Na koju temu da odem pa cu tamo malo jos bolje sve pojasniti
Veliki pozdrav svima! Evo, ja sam nova na forumu :klap: U nasu malu obitelj koja ima dva ljudska člana (ja i md) i dva pseća člana polako se uvukla ideja o novom proširenju obitelji, ovaj put u ljudskom beba obliku. A kako sam ja prava štreberica zaključila sam da mi je krajnje vrijeme da se upoznam sa, za mene, novim temama, o trudnoći i svemu što ona donosi. Veselim se druženju s vama i dopisivanju!
Drage trudilice i trudnice,evo i mene.
Vec vas dugo pratim, veselim se i zalostim s vama. Toliko dugo da svaki put kad sjednem, sutim i buljim u tablet MM pita: Roda? Aha.. Odlucila sam da je vrijeme da vam se pridruzim. Ja imam 28g i PCOS, MM 31g i cekamo njegove pretrage. Pokusavamo ostati tudni od 2mj ove godine. Cestitam svim novim mamilicama, a svim trudilicama cestitam na hrabrosti i snazi. Hvala i na utjesi koju niste ni znale da mi pruzate.
Lijep pozdrav i od mene...dugo pratim i citam vase objave pa sam se odlucila konacno i ja ukljuciti
Dora dobrodošla! Napiši nam nešto više o sebi.
Evo drage moje da se i ja predstavim, dugo vas čitam....Imam 28 god, i iza sebe tri neuspjele trudnoće sve tri u visokim stadijima...:-( Dugo sam isčitavala podforum anđeli gdje sam nalazila potrebne riječi utjehe, sada nakon dugih 6 god od zadnje trudnoće ja i mm smo odlučili pokušati ponovno, sada sam na terapiji aspirinom i folacinom, a ako dođe do trudnoće početi ću s heparinom. Ugalavnom trenutno sam među trudilicama, nadam se da ću uskoro preći u trudnice ovaj put sa sretnim završetkom
Evo i mene k vama cure. Citam vas vec jako dugo, ali nisam nista pisala. Moj muz ima 30, a ja 27 godina. Pokusavamo godinu dana, ali se nista ne dogada :( mislim da sam prosli ciklis imala biokemijsku (M je kasnila 4 dana, a kada sam dobila su mi ispadali ugrusci i bolovi su bili uzasni 3 dana :( ). Krenuli smo sa provjerom hormona (ja sam radila na VV 4 Dc Amh, Fsh, Lh, Prolaktin, 21. Dc progesteron koji je 83.1, a interval je do 49.). Sad me brine taj poviseni prog koji moze znacit svasta (od trudnoce do raka jajnika i ne znam ni sama kaj sve ne :( ). Nadam se da ce mi druzenje s vama olalsat ovo razdoblje kroz koje prolazimo i da cu uskoro i ja, kao i sve cure koje vec dugo pokusavaju, doci do svog malog andela.
Evo i mene.... Svašta nešto, ništa pametnoga. Uvik misliš da se to nekom drugom događa. Al lakše bude kad znaš da nisi sam.
Veliki pozdrav iz Splita...
Svu srecu ti zelim! I po tome sto si napisala cini mi se da bi to moglo bit to. A da pokusas sa testicem?
Bok zemske,
citam vas vec neko vrijeme i sve si mislim kad cemo, i na kraju, evo nas 6mj prije planiranog, jer cemu cekati, ionak se rijetko kad uhvati iz prve, zar ne? :)
mi smo 30 ja/33 dlakavo, i osim sto meni kao jajnici stekaju (AMH je grozan), trebali bi biti "kao" super zdravi, a ako nakon 6mj nis ne bude, da se javimo u postupak.
pa rekoh, ajmo probat pa kaj bude bit ce...
:)
Ninci, dobro došla na forum.
Jeste li već pokušavali ostvariti trudnoću i nakon toga išli na obradu kod mpo-ovca? Koliki ti je amh?
hvala! :)
otisla sam na testiranje na prijedlog ginekologa zbog anamneze, imali smo vec u obitelji problema s ostvarivanjem t. AMH je 1.1 (ref. donja granica fertiliteta 0,67 - 9.49 gornja granica) sto odgovara zenama koje imaju oko 40 godina. pa je zato preporuka dr. bio da ako nakon pola godine prirodno ne upali, da ne cekamo standardnih godinu dana, jer da vec u tom trenutku sumnja da je prirodno moguce ostvariti trudnocu. pa ono, there's no time like now. :)
Pozdrav iz Rijeke.
Evo da se prestavim ja imam 31 godinu,moj dragi 42 godine.Imam kcer od 10 i pol,(iz prvog braka) i sad bi htjeli brata ili sestru za nju :yes:
Zadnja menstruacija je bila 2.5,tako da smo si prosli tjedan dali malo posla ;)
Drugi bi tjedan vjestica trebala doci,ali navijam da ne dođe nikako.
Pozdrav svima vama <3
Pozdrav svima!
Tipka vam jedna djevojka koja se udaje ove zime i niti ona, niti njen odabranik nisu mogli više susprezati želju za bebicom :)
Njemu je 31 godina, a meni 27. :)
Trenutno smo na godišnjem odmoru, plan je bio započeti u 9 mj, ali nismo mogli čekati! Bit će da je do sunca i ove morske vode :lol:
Veselim se druženju! Sad odoh potražiti temu kojoj pripadam :mrgreen:
:bye:
Pozdrav cure
Nova sam na forumu pa da vas pozdravim
Pozdrav svima,
Nova sam pa da vas pozdravim.
Imam dečka od 7 g i htjela bi bebu ali imam nekih problema... stavila sam post nadam se da će se netko javiti
Ileana dobro dosla. Mozes nam se pridruziti na odbrojavanju ako zelis.
Hvala!
Lijepi pozdrav svim divnim ženama ovdje, da odmah kažem kako sam pročitala gotovo sve s ovog foruma i nevjerojatno mi je kako ste velika podrška!
Dakle, imam 25 godina, MM ima 34. Pila sam kontracepcijske godinama (zbog kontracepcije) i prestala prije nešto više od godinu dana. Kratko nakon toga smo se pazili, pa onda rekli "šta bude bit će", i evo ide 8.mjesec otkako ne pazimo...I ništa.
Prošli mjesec sam uzela u dm-u kapsule ekstrakt vrkute (60 kom po 500 mg, pijem jednu dnevno), jučer sam kupila u ljekarni i čaj od vrkute i počela ga piti - pit ću šalicu navečer (2 žličice + 2 dcl vode).
MM uzima nešto manje od mjesec dana cink, vitamin C, selen, B12. Ja uzimam i folnu.
Bila sam prije par mj na pregledu (tad smo pokušavali cca 4 mjeseca), papa test uredan, ultrazvuk sve ok, kaže gin ma sve je kao bombončić...I naravno no, na moju paniku je odmahnula rukom i rekla kako sam mlada i kako je sigurna da nema problema, ali ako do 2017. se ništa ne dogodi da dođem pa ćemo vidjeti.
Menge nakon pilula uredne, svaka je došla oko 30.dana, traju oko 4-5 dana, uz obavezan spotting prije 2-3 dana. Iskreno nisam pratila jel taj spotting tu od samog početka prestanka uzimanja pilula jer se nisam time zamarala. Sad zadnja 3 mjeseca je sigurno tu.
Ovulaciju imam, jer sam bila kod gin baš oko nje i kaže da ju vidi u pripremi..Također imam i sluz i bolove kao znak da je tu.
MM ima dijete iz prvog braka.
I dalje idemo sa mišlju "kad bude bit će" ali očigledno je da nam sad već postaje malo sumnjivo zašto se ništa ne dešava. Mladi smo, zdravi (bar ono osnovno što znamo), u čem je problem.. Dosad sam samo 2x radila test jer sam imala neki osjećaj - čitaj umišljenje simptome i jako, ali jako me potresno kad je bio negativan. MM je uvjeren da se brinem bez razloga. I ja to ponekad mislim, no kako vrijeme ide sve više se brinem nego ne brinem.
Eto to je ukratko to.
Probat ćemo sad nastaviti sa vitaminima za njega i vrkutom za mene pa ćemo vidjeti do idućeg pregleda početkom godine što će biti.
Lijep pozdrav sviima :D
Nova sam tu i imam mnogo pitanja... Nadam se da ću i ja uskoro postati mama... Trenutno je očito problem u meni. Imam 21 god.
Dragi i ja silno želimo bebicu ali nažalost već 5 mj se razočaram...
Radio je pretrage i sve je u redu.. Očito je problem u meni pa čitam na forumu koje sve pretrage prije moram obaviti.
Nisam imala problema sa zdravljem. Planiram sve u kratkom roku obaviti kod privatnika jer je moja soc.ginićka katastrofa...
Ugodan dan svima :* :)
Zlatokosa pridruzi nam se na odbrojavanju ako zelis. Tamo mozes svasta saznati.
Zlatokosa, 5 mjeseci je premalo da bi se govorilo o nekim problemima. Do godine dana je sasvim uobičajeno. Sretno i neka vas sto prije iznenadi plusić
Lijepi pozdrav svima. Evo vec neko vrijeme vas pratim i čitam vaše postove sad već neko vrijeme. Nova sam ovdje i nadam se ugodnom druženju
Pozdrav svima. Evo da se i ja predstavim. Zovem se Natalija, sretno sam udana vec skoro devet godina za prekrasnog muskarca i imamo curicu od sedam i pol godina. Prije dvije I pol godina smo se preselili u njemacku I kako su am se konacno kockice poslozile odlucili smo se na jos jednu bebicu na kojoj radimo tek nepuni mjesec dana.
Zaboravih napisati. Imam 38 godina I nazalost tek sada vidim da smo dugo cekali jer eto, financijski nije bas bilo sjajno ali nadam se da jos nije kasno. Toliko za sada od mene I veselim se druzenju sa vama.
Natalie38 dobrodošla :) i mi imamo dečkića 7,5. Mlađa sam al je situacija slična. Stalno nešto financijski nije kako treba, a opet mališa raste i hoće bracu ili seku. Tako da vidjet ćemo. :)