Jest, zaista su ekspeditivni. Dali mi broj telefona servisa, naručila sam i stići će idući tjedan.
Printable View
baš sam došla reći da sam ja naručila rezervne metlice jer sam jednu odmah bacila u smeće :škartoc: i stigle su mi drugi dan.
A kak uopće može procuriti ta posuda?
Radi se o kliznim ležajevima koji brtve pomoću gumene obujmice. Kod pečenja kruha hoće u prostor ležaja ući tijesto pa se ležaj zbog povećanog trenja "razloha". Onda uđe veća količina tijesta ... na kraju brtva odstoji, a tekućina lijepo curi van.
Ok, nije baš da kužim kaj si napisao, to će mi MM objasniti. :oops: Ali u svakom slučaju, zar to nije pokriveno garancijom?
trebam preporuku za neskupi (a kvalitetan, treba li to uopće napominjati :-)) pekač s mogućnošću odgode početka rada, a da može peći male kruščiće, na baš one od 900 grama
Vrebaj uspravne strojeve na akciji, oni su češće manjeg kapaciteta od ležećih. Kad uvrebaš pitaj za iskustva. Možda je najbolje da probaš prvo posuditi stroj - nema ništa tako poučno kao vlastito iskustvo.
Ne vjerujem - spada u habanje. Malo je vjerojatno da će se gadno razlohati u jamstvenom roku :/
Probaj ne namakati posudu. Uglavnom je dovoljno prebrisati ju prije korištenja, a time se smanjuje prodor tekućine u ležajeve. Poučen iskustvom od prethodnih posuda sada to prakticiram i opažam da se ležajevi puno manje habaju.
Moram priznati da ja uopce ne perem posudu. Kad sam ju stavila u upotrebu, oprala sam ju, pa zapekla u pecnici namazanu masnocom. Sad ju samo prebrisem da izadju mrvice.
Hm, ja ju baš namačem. :/ Pokušala sam ne prati, to sam ovdje pročitala, ali onda na onom metalnom pipcu, na koji se natakne metlice, ostane sasušenog tijesta. Pa se bojim da zbog toga metlica ne sjedne dobro. Jesam li već dobrano zeznula stvar? :/
to sve skinu kad se ohladi. meni to sve ode bez problema.
Ima li netko aparat iz Hofera?
http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_32227.htm
evo da se pohvalim prije tjedan dana kupih pekac kruha BM1200BK gorenje trazila sam lezeci i to je bilo najprikladnije, uglavnom pohvale iako prvi kruh po receptu sto dodje uz aparat nije uspio (previse kvasca pise da ide u kruh a i vode sve mi se cini), drugi je bio puno bolji....
ali ponosim se na njega jucer je zamjesio savrseno tjesto za krofne, rucno sam do sad pokusavala ali nikad do sad nisu uspile, sutra ce pizzu mjesit:-D veselim se probavanju kulinarskih vjestina kojih uopce nemam s dizanim tjestom, yato imam stroj koji vec sad volim:klap:
Uh, i moj pekac krepava. Ispao mi je "vanjski" dio metlice (dio metlice izvan posude koji se stavlja u one utore u pekacu). Posuda nije curila, a pekac, Lidlov, ima 3 godine. Trebam li sad kupiti novu posudu ili se samo taj vanjski dio metlice moze promijeniti?
Jučer sam prvi put radila na programu za bezglutenski kruh, s BG brašnom (Lidlov pekač). Nakon programa mijesenja sam tijesto morala izvaditi, umijesiti s mikserom, pa vratiti u kalup (metlice nisu zahvatile svo tijesto, jedan dio se podvukao pod metlice, ma koma). Onda sam tijesto nakon miksera vratila, prije toga maknula metlice i dalje je bilo super (lijepo se dizao slijedećih sat i pol, i ispekao, ma super). Recept sam uzela iz knjižice proizvođača (Schaer).
Jel još tko radio bez glutena?
Jel uopće pišem na dobrom topicu?
Enela, ipak je najbolje da odeš do servisa i tamo pitaš.
Nova posuda je 73 kn. Mislim da nam je najpametnije uzeti novu.
Ako bude uskoro u Lidlu pekač javite!
Kako pece s gornje strane? Koje sve programe ima? Jesi zadovoljna opcenito s Lidl pekacem? Ima odgodu?
Ima odgodu i ima nekoliko programa za kruh, program za mijesenje dizanog tijesta, za mijesenje obicnog, samo za pecenje, za pecenje pekmeza, za bezglutenski kruh.
Meni nikad nije uspio kruh s bigom. Ne znam da li je do mene ili do aparata.
To mi je prvi pekac, pa ga ne mogu usporediti s drugima. U svakom slucaju, mislim da se kroz ove tri godine otplatio.
Evo ga u Lidlu: http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_31209.htm
Mislim da cu ga kupiti.
meni mužić kupio od gorenja i ok je
Dšošla sam se požaliti da mi je pekač prestao raditi. 3 godine star moulinex. Prestao je vrtiti lopatice. Čujem motor i čujem vrtnju u motoru, ali lopatice ne pokreće. Nadam se da će mi ga popravit i:scared:
Suosjećam.
Meni je isto tako nakon 3 godine na Alaski bio riknuo grijač i nakon popravka još uvijek lijepo radi (ukupno cca 7 godina). U mojim kalkulacijama isplativosti strojeva računao sam s vremenom poluraspada stroja od 3 godine, imajući u vidu mehaniku i činjenicu da su svi strojevi ispod haube jednaki - bez obzira na marku.
Samo javljam da pekač iz Lidla za vikend mjesio tijesto za pizzu, danas kruh s odgodom i super sam zadovoljna kako je ispao. Plus dajem i za izbornik i recepte na hrvatskom, minus-kruh sam jedva izbacila van, ali izašao je nakon žustre trešnje posude i smeta mi što recepti imaju po gramima pa moram i vagu vaditi (sa starim pekačem su mjere bile sa čašom) morat'ću izmjeriti.
Vagu, naravno, pečenje kruha je precizan posao. Prekriži sve recepte koji idu na šalice.
Što se vađenja kruha tiče, slobodno ga ostavi par minuta izvan stroja tako da se kalup malo ohladi. pri tome dolazi do kondenzacije i korica otpusti pa kruh uredno frkne van. Ne brini što je vlažan, jer je vruć pa se osuši za minutu.
Nastoj ne zaboraviti na metlice ;)
Da, te metlice me smetaju, prvi kruh su ispale van tj.ostale u posudi, a drugi danas morala kopati malo po kruhu.
Davore nisam s prijašnjim pekačem imala problema s receptima na čaše (svi su takvi bili) iako, ja sam uvijek isti kruh pekla. Danas pekla s jogurtom ne vidim baš neku pretjeranu razliku.
Još kad bih se odvažila kruh s bigom tvoj napraviti po drugi put bilo bi super... Prvi put mi ispao dosta vlažan, okus kiselkast (koliko se sjećam) i kao da mi je sirov malo, ne znam...
Hvala za savjete!
i ja sam vrebala akciju u lidlu i onda je, naravno, propustila.
pokusat cu s ovim, nikad se ne zna :lol:
http://nagradnaigra.jeftinije.hr/?ut...m_medium=email
Stani u red iza mene 8-)
Dvoumila sam se kupovati pekač ili ne. I onda me prijateljica odgovorila i dala jedan super recept po kojem uvijek pravim kruh i uvijek ispadne odličan, a miksam različita brašna.
http://www.coolinarika.com/recept/kruh-bez-mesenja/
Nema popravka. Mrtav, krepao, ne mrda... Koštalo bi više nego novi pekač...
Idem ga prvo oplakat, a onda se bacam u potragu za novim, je tako hebeno skupim, horizontalnim...
Trebala bi horizontalni. Ovaj moj je mogao raditi i bagete, a nisam se baš pretrgla redeći ih :cry:
Osim ovog lidlovog kojeg nema, znate li za neku akciju?
Pitaj ako netko ide u Metro da ti provjeri. Ako ja negdje naletim sjetit ću te se.
Hvala unaprijed :)