bubi svjesna sam da je loptica na meni, budem ja to probala ispitati što prije, previše sam znatiželjna!!
Printable View
bubi svjesna sam da je loptica na meni, budem ja to probala ispitati što prije, previše sam znatiželjna!!
moj savjet je da ideš na ciljane drugi ciklus (to može i primarni )
mare41 hvala na savjetu, ali ovo mi je 3. folikulometrija (2x potvrđena O i ciljani, 1x anovularni ciklus) i ovaj ginić je digao ruke i rekao da on više ništa ne može napraviti te da idem dalje!!!
Trakice radi svaki dan u isto vrijeme....
u prošlom ciklusu se i meni desilo da je bila poz. a onda 2 dana neg. pa opet poz.:-o
radim samo update, jučer navečer trakica bila negativna, ujutro opet pozitivna, koji je razlog? vjerojatno zbog jutarnjeg urina koji je koncentriraniji od dnevnog pa je i koncentracija lh viša (u urinu, ne u krvi).
ovaj ciklus se više neću testirati, nema potrebe, a sljedeći ću vidjeti dali je situacija ista!!!
kolimoli, stvar je u tome sto LH moze porasti nebrojeno puta u tijeku ciklusa, a da do ovulacije uopce ne dodje. Razloga ima preko nekoliko.
Zene s PCOS cesto imaju povisen LH i kod njih je test vrlo cesto pozitivan puno, puno puta unutar jednog ciklusa, a da do ovulacije uopce ne dodje.
Kod zena koje nemaju PCOS, LH moze skociti, natjerati test u pozitivno, ali recimo neki vanjski dogadjaj (glupav primjer, ali posluzit ce), tipa putovanja, nagle stresne situacije, itd, odgodi ovulaciju. Znaci opet nista od O, ali LH trakice moze opet za dan, dva, pet postati pozitivna. Tad mozes, ovulirati, a opet i ne moras. Anovulatorni ciklusi kod zena bez dijagnoze nisu skroz normalni i za ignorirati, ali brdo doktora ce reci da je ok odsluziti i to, ali ne recimo vise od jednom godisnje.
Ako temperatura ne raste, onda najvjerojatnije ovulacije stvarno nije ni bilo, tim vise sto je i folikulometrija pokazala tako. Vadjenje hormona ce vise ili manje iskljuciti sumnju na PCOS, a i opcenito dati neku sliku toga sto se eventualno dogadja.
Trakice mozes koristiti bilo kad. Koncentracija LH u urinu je veca popodne (kod mene je najveca bila navecer, ali se prelijevalo najcesce i na sljedece jutro), ali moze test biti pozitivan bilo kad. Najbolje je testirati dva put dnevno, ako imas dovoljno trakica za to, jer je LH peak kod nekih zena jako, jako kratkotrajan. Ako testiras jednom, onda je najbolje u isto vrijeme.
Sve u svemu, cijela prica s LH je tek jedna od stvari koje zajedno slazu neku ukupnu sliku, nemoj joj pridavati previse znacaja onako samoj za sebe. Kad krenes na pretrage, sve i svasta ce se razjasniti!
Pogledala sam ti upravo graf, skocila ti je temperatura jutros. Ako tako nastavi, stvarno postoji mogucnost da je ovulacija zapravo i bila. Je li ginic ikad objasnio sto je tocno vidio tj. nije vidio?
ginic mi bas i nije rjecit, samo je rekao "izgleda da nebu bilo nista ovaj mjesec.".
Da tempica je porasla, bar danas, sada treba vidjeti kako ce nastaviti, nastavi li rasti i ako se pocne zadrzavati na 36,6-36,8 budem isla izvaditi progesteron, a onda cemo imati sta za analizirati :P!!!
Narucila sam se na konzultacije kod drugog ginica pa cu vidjeti kaj bu on rekao, a ovom svom cu dolaziti samo po uputnice !
Po brojkama iz grafa, sve iznad nekih 36.4 kod tebe izgleda kao potencijalna O.
Evo samo da javim, nako prvog mjeseca koristeja trakica, dobili smo + :-D , a prije toga smo pokusavali cca 9 mjeseci..
Ledolina cestitam!
Ledolina čestitam....i da i dalje sve bude ok!!:-D
Hvala svima. Prvi uzv je u redu :) bebica se smjestila..
:štrika: samo tako dalje......
ja sam sada prvi puta pocela koristiti trakice i nista ne kuzim
u ponedeljak test negativan u utorak mi je crtica bila malo svjetlija od kotrolne
a nakon toga nista samo kontrolna
jel moguce da je to u utorak bila ovulacija?
Ako uz to ne mjeris temperaturu, tesko ces biti cak i prilicno sigurna. Nekima malo svjetlije od kontrolne znaci ovulaciju, nekima (poput mene) ne znaci nista jer su moji pozitivni testovi obavezno s tamnijom testnom od kontrolne.
Nova sam na forumu i pretpostavljam da je bilo već ovakvih tema.
Pokušavam ostati trudna već 5 ciklusa i ovaj ciklus sam kupila lh trakice. Ciklus mi traje 25 - 27 dana (u 99% slučajeva 25 dana), pa čak bi rekla da mi je točna i u određeno vrijeme u danu.
Prvu trakicu sam koristila 9 dan ciklusa, a 11 dan mi se činilo da je test pozitivan (činilo mi se da su kontrolna i testna iste boje). Drugi dan sam ponovno testirala i testna je bila svjetlija. Budući da želim biti sigurna testirala sam i 13 dan i bila je opet pozitivna, ali sada još jače izražena. Danas, 14 dan ciklusa testna je opet svjetlija od kontrolne.
Zanima me da li je to normalno, da znam ako će trebati za idući ciklus.
Hvala na pomoći
zmaja preporuka je da testiras svaki dan otprilike u isto vrijeme nakon otprilike jednako zadrzanog urina, najbolje popodne.
Zdravo... htjela bih nešto pitati, ako neko zna, ima ideju... imam PCOS oduvijek, sad dojim preko 2 godine i menstruaciju uopće nisam imala cijelo to vrijeme. Pred kraj zime sam počela piti vrkutu i marulju, pa sam dobila 2 menstruacije u razmaku od nekih 45-50 dana. Bila sam se bacila i na LH trakice, i prije 20-tak dana su mi dva dana zaredom testne trakice bile tamnije od kontrolne, bacili smo se na posao oba puta :mrgreen:, ali sam dobila mensturaciju nakon 14 dana.
Moja ginekologica baš i nije presretna što dojim "tako dugo", i još mi je prije godinu dana rekla da prestanem dojiti, pa da joj onda dođem, i da sigurno neću ostati trudna... ali ja sam tvrdoglava. Tj. nekako ne silim da dojenju dođe kraj... i nadam se, možda se desi... pa se naljevam čajevima, i kupila sam milion trakica...
Je li to što su trakice potamnile 2 dana, i točno nakon 14 dana sam dobila menstruaciju znači da je ovulacije bilo, ali se "nije uhvatilo", ili je moguće da zbog dojenja, hormonalne slike... i nije bilo moguće da se uhvati? Hvala!
Prvi put sam isto ostala trudna nakon par mjeseci čajeva, i konopljike - ali nju sad ne mogu uzimati jer dojim.
Kod žena s PCOS LH trakice često daju krivi rezultat, tj razina LH je uvijek povišena i trakice su nam veci dio ciklusa pozitivne. (bar meni) i po njima teško možemo utvrdit ovulaciju.
Ne znam za ovo što se tiče dojenja, ali moguce je i da se "nije uhvatilo"...ako je uopce doslo do ovulacije.
Takodjer moguce je da do trudnoce ne dolazi i zbog poremećaja hormona.
Pokusaj, uz trakice, mjeriti i temperaturu. Ako naraste, najvjerojatnije je bilo ovulacije, ako ne naraste (i ne ostane povisena), vjerojatno je rijec o LH vezanom uz PCOS.
Sad ću pitati možda nešto blesavo, ali menstruacija nakon točno 14 dana, i stvarno obilna prvih 4-5 dana, da ne spominjem bolna, sve me rasturala, i još se vuče... isto nije znak da je sigurno bilo ovulacije? Temp. nisam mjerila, ali razvlačila sluz :-), bila je baš po Bilingsovim slikicama za plodne dane.
Inače, popiškila sam se sigurno na stotinjak štapića, samo sam 3-4 puta vidjela da mi je testni štapić tamniji, i uvijek mi je tada došla menstruacija nakon 14 dana. Osim jednom, kad nije došla... :)
ako ti kroz cijeli ciklus lh trakice nisu tamne, onda bi ta tamna trebala biti znak ovulacije. nemaju sve pcos-ovke jako visok lh koji bi davao konstantno pozitivnu lh trakicu. preporuka za mjerenje temperature definitivno stoji. vjerojatno ovulacije ima, s obzirom na sve simptome, ali mozda hormoni zezaju za "primanje". sretno! :-)
cure mene zanima dali je nekoj od vas uspjelo ostati trudna uz pomoć lh trakica,a da je imala samo jedan jajovod?
Hvala :). Na odgovoru, i željama.
Hvala na odgovoru!
Testiram se svaki dan u 17,00 sati, čak pazim da 2 sata prije ne pijem ništa niti jedem. Zanima me da li je normalno da dan nakon što bude test pozitivan, test bude negativan, odnosno testna svjetlija od kontrolne. Uzmim u obzir da prvi pozitivan test nije bio pozitivan, odnosno da testna nije bila iste boje već malo svjetlija (od velike želje možda sam i preuveličala), ali drugi pozitivan test sam sigurna.
Nadam se da će upaliti :-)
zmaja uzmi najtamniju trakicu kao pozitivnu. :fige:
Vecini zena je LH trakica pozitivna samo jedan jedini dan, ako ne i samo jedan jedini dio tog jednog jedinog dana.
(Cudacima poput mene ostaje pozitivna oko 12-24 sata, bez PCOS-a.)
ne želim ti ubiti nadu eli evo nama nije uspjelo valjda već sad preko god dana korištenja,u međuvremenu napravljene pretrage , smanjena prohodnost desnog jajovoda, cista na lijevom, i neka mala pregradica,ali mpo dr smatra kako ništa od toga nije prepreka prirodnoj trudnoći. a ono ništa , već 2 i pol god. a lijep primjer je moja frendica kojoj sam dala par tih trakica ,čisto onako da vidi kako to ide-ostala trudna odma taj mjesec! dakle ,ima i toga :)
to je bio odg antalyi :)
dali ima koja dobra dusica da bi kupila trakice za ovulaciju i koji testic za trudnocu sa http://www.homehealth-uk.com/medical...tests.htm#PREG...neka mi se javi na pp,hvala
moze jedno pitanje?prosli mjesec sam imala rani spontani ili biokemijsku trudnocu...jos u vrijeme menstruacije lh trakica je bila pozitivna kao i test...a sada mi je 11 dc novog ciklusa(inace traju 28 dana)i ni traga crti koja bi detektirala lh hormon...sve prazno...sta se ne bi trebala vidjeti makar mala crta ako se ovulacija priblizava...ja vise nista ne razumijem.Inace testiram se uvijek u isto vrijeme popodne oko 2 sata.jucer kada sam piskila sam primjetila nesto kao sluzavi cep,zelatinozno da je izaslo iz mene...a i bazalna tmp.mi je jako cudna....stalno je 36 sa 7 ili 36 sa 8....jeli tko imao slicnih iskustava?heeelp
Melanie, jacina kontrolne crtice ovisi o razini lh u folikularnoj fazi. Ako ti je prirodno jako nizak, moguce je da ga test uopce ne detektira. U principu kako se blizi ovulacija lh NE raste postepeno nego se 12-48 sati prije ovulacije desi nagli skok lh - tzv. lh surge. On traje kratko i zato nije rijetkost da ga profulas skroz pa trakice budu negativne cijeli ciklus. Neke cure zbog toga testiraju 2 puta dnevno. Ovo zelatinozno sto opisujes bi mogao biti eggwhite cervical mucus - znak da se ovulacija blizi. Nakon ovulacije bi temperatura trebala porasti. Moj savjet ti je da sve to uzimas s rezervom jer je nas organizam jako osjetljiv i neke znakove plodnosti je tesko prepoznati. Sigurna potvrda ovulacije je nalazost samo uzv. Nadam se da sam pomogla! Ako zelis pridruzi nam se na odbrojavanju.
Zao mi je zbog biokemijske. Sretno!
hvala na savjetu..ovulacijske trakice su osjetljivosti 20 ummo/L i mislim da su dovoljno osjetljive,a trebalo bi se testirati onda makar 2 puta kroz dan..popodne ranije i navecer...
Cudna mi je ova bazalna...jos cu je malo pratiti pa cemo vidjeti sto se desava...hvala :)
Dovoljno su osjetljive da detektiraju lh surge, to definitivno. Mislila sam na detektiranje "uobicajenog" lh. Recimo moj lh je 13,5 na 3. dan ciklusa i testna crtica mi je uvijek kroz cijeli ciklus dosta tamna, iako nije pozitivan test ( da bi bio pozitivan testna crtica mora biti jednako tamna ili tamnija od kontrolne). I ispravljam tipfeler u proslom postu - ne mislim na kontrolnu nego na testnu crticu, uvijek mi je to brka :-)
ove su bile one step trakice,proslijedila mi ih je draga forumasica geceta,hvala joj.Prosli ciklus je stalno od 23 dc bila prisutna druga crta koja pokazuje ovulaciju,tamna skoro kao i kontrolna..i tako i u vrijeme kada sam dobila "menstruaciju"a zapravo je to bio rani spontani.kada mi je zavrsila menstruacija bacila sam jos jedan testic cisto da provjerim i bilo je sve negativno,test ispravno izveden,jedna kontrolna crta,a ova crte od lh-a nigdje,sve bijelo..i sad opet sve bijelo:|
Vidis,zanimljivo je znati da je tebi crta gotovo uvijek prisutna,iako nije pozitivan test.dali ti koristis surge trakice?koliko su sojetljive/isto 20 ummol?
Posto su tebi prisutne uvijek te crte mozda bi rijesnje bio test malo slabije osjetljivosti 30 ummol?mislim?
a nista...mjeriti cu bazalnu pa cemo vidjeti...
Lh trakice znaju bit pozitivne ako je trudnoca u pitanju.
Meni je prisutna testna crtica jer imam pcos i povisen lh, a nikad nemam ovulacije. Ja koristim wondfo trakice, slicne kao onestep ali jos osjetljivije. Bez brige, znam kad lh skoci jer onda testna crtica bude full full tamna. Al ni onda ne ovuliram ;-)
Cure, imam jedno pitanjce, pa ako netko iskusan zna da mi savjetuje. Ima li smisla da dalje radim lh-testove u ovom ciklusu? (Možete pogledat i grafić) 19. mi je dan, svi testovi su bili negativni i počela sam već s duphastonima. Da li je uopće moguće imati O kad se počne s progesteronima?