Bećarac i pohovane šnicle i ovaj kolač ali sa breskvama
A juče ćevapi i pečeni krompirići + mešana paradajz salata (md je konstatovao: kao nekad na moru u odmaralištima 8) )
Printable View
Bećarac i pohovane šnicle i ovaj kolač ali sa breskvama
A juče ćevapi i pečeni krompirići + mešana paradajz salata (md je konstatovao: kao nekad na moru u odmaralištima 8) )
Varivo od slanutka i ričeta sa kobasicom, lovorovim listom, lukom, mrkvom, češnjakom, maslinovim uljem i vinom.
I muffini od banane, jabuke i čokolade.
Pastrmka na kajmaku sa mladim krompirićima i meana paradajz salata
pureći fileti, rižoto od tikvica, salata od kukumara i rotkvica
mahune na varivo i sutlijaš za desert
Psenica s dimljenim plodovima mora, salata od rige, lubenica za desert
varivo od kelja i rumpsteak
Tikvice punjene umakom od paradajza, svježim sirom i feta sirom, zapečene u pećnici.
ovo već nisam duuuugo! odoh danas u shopping, hvala Maxime :*Citiraj:
Maxime prvotno napisa
ujusak od raznog mladog povrca s noklicama, piletinom i kinoom
knedle od šljiva! :mljac:
Jučer smo imali ljetno varivo od krastavaca (+ ostatke mesa od vikenda).
Danas će biti apšmalcane mahune + filetino... Možda napravim i neku juhu, recimo paradajzovu.
jučer Nudelsalat - tjestenina na salatu s krastavcima, jajima, pečenom piletinom, vrhnjem i malo majoneze, ohlađeno jako fino.
za danas filana paprika.
Za sutra još muku mučim kaj da kuham.
Danas kuha moja mama. :mrgreen:
Jučer:
- paradajz juha
- smeđa riža s graškom
- pečena svinjetina / piletina
- paradajz, paprika, luk na salatu
ja si svaki tjedan isplaniram unaprijed tak da ne moram mozgat.
ovaj tjedan:
pon - punjene lignje i krumpir pečeni u rerni, krastavci s vrhnjem za salatu
uto - pogača punjena nadjevom od prodinstane piletine s povrćem (pre-fi-no i gotovo za čas) i miješana salata
sri - rižoto s puno povrća
čet - bolonjez
pet - riba iz ribarnice (koju već nađem) pa shodno tome i način pripreme
sub - mahune varivo s puno povrća
ned - punjene paprike i ćufte i pire
i onda smišljam dalje... :mrgreen:
Za ovo kaj imaš u utorak na jelovniku, bi molica recept ... please, jako fino zvuči!
e a za desert smo do jučer imali os vikenda torte od sira (s ovog foruma), jučer i danas domaći sladoled (čokolada i višnja) sutra i petak riža s čokoladom i bademima a za vikend opet neki kolač 8)
I ja bi receptić za utorak! :)
daklem ovako:
ja to pečem u okruglom protvanu promjera malo većeg od onog za torte.
treba vam:
nekih 600g brašna (ovaj put sam radila mješavinu integralnog i oštrog a inače kukuruzno i malo oštrog - bude nekak finije)
vrećica suhog kvasca
žličica šećera
žlićica soli
5-6 žlica maslinovog ulja
plavo vrhnje ili par žlica jogurta (u ovom slučaju efekt je isti)
od toga umijesiti tijesto, po potrebi dodavati mlake vode a tijesto treba biti malo tvrđe od onog za pizzu. ja ga umixam s mixerom s onim svrdlastim nastavcima da se ne gnjavim ručnim miješanjem. kad je gotovo ostaviti na toplom da se digne.
dok se diže napraviti ''punilo''
ja jučer napravila ovako:
na malo sitno nasjeckanog špeka sdinstala luk, na to stavila nasitno piletinu pa malo pustila, pa češnjak, nasitno mrkvu, tikvice, malo peršina, malo origana i ružmarina i na kraju malo domaćeg kečapa ili šalše ili tako već nečega da bude saftno (a može i bez toga ako nemate, bit će saftno od povrća). dok to kuham na onaj kolut koji ne koristim na štednjaku stavim tijesto pa se brže digne.
tijesto podijeliti na dva dijela jedan veći jedan manji, veći rasporedite po dnu nauljene tepsije i navučete ga gore malo preko ruba, ubacite punjenje (ja sam i malo sira naribala na vrh) manji dio tijesta razvučete preko vrha, spojite s donjim, premažete maslinovim uljem i pospete ružmarinom i sezamom, makom, po želji. u pećnicu na 200 na pol sata i to je to. kad izvadite, malo nek stane pokriveno krpom.
fino je toplo, fino je hladno a punjenje može bit od bilo čega, ja nekad samo prodinstam povrće koje imam doma, nekad s mljevenim mesom šta god vam je pri ruci. mi to obožavamo a i moj miško svaki put pojede nevjerovatne količine.
eto, to vam je to, ajd baš javite dojmove!
Super, hvala na receptu!
Probat ću sigurno, pa javim :)
ponedjeljak: špageti s graškom i bosiljkom + paradajz salata
utorak: svinjski "paprikaš" s njokima + crveno zelje
srijeda: grah sa suhim mesom + zelena salata
danas: piletina s gorgonzolom + zel. salata
sutra:???
ponedjeljak - punjene paprike, ćufte i pire
utorak - palačinke od kukuruznog brašna punjene piletinom i povrćem
srijeda - kus-kus s puuuno povrća
danas - domaća fiiina pizza
petak - škarpina zapečena s gomilom povrća
subota - ili bolonjez ili lazanje
nedjelja - idemo na moooooreeeee!!!!!!!!!! (tamo će nas neki ručak čekati :mrgreen: )
Tortille sa svim i svacim (piletina, riga, umak od kiselog vrhnja, salsa sa svjezim korijanderom, sir, sambal, quacemole, kukuruza). Tortille su super za tople ljetne dane, zabavne za jesti a a niti popratna Corona nije za bacanje :mrgreen:
Odresci lososa prženi na grill tavi, blitva lešo, salata od rajčica i luka.
Pljeskavica punjena sa 'starim' kajmakom, mamin pindjur (koji je :* ), krumpirice iz pecnice, zapeceni grah - cisti dijetalni jelovnik :P
danas već pojedeno- juha od hokaido bundeve i rizoto sa pečenom bundevom i pancetom...mmmm jesen!
Rizoto sa skampima, rigom i parmezanom.
Rozata za desert
danas smo kuhali špagete bolonese...a sutra..hmmmm...još se dvoumim....ali dok ču razmišlajt što za sutra ..peči ču navečer palačinke..pa zapečene u rolu... :mljac:
Domaca raca, mlinci, zelena salata
danas kelj....hmm.nešto mi se nada danas kuhat..pa hvala bogu kaj ga moram samo izvadit iz škrinje i zagrijati... :lol: :oops:
Danas paradajz juha i lazanje. A sutra? Još skupljam ideje.
Anemona, sutra pileci paprikas, riza i neko povrce?!
Meni je ideja super, ali MM jedino što ne jede je pileći paprikaš i đuveđ, pa otpada.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
MM je na GO, pa bude kuhao, samo mu moram dati ideju. Imam i jedne makarone sa sirom u škrinji, ne znam što uz njih, mada baš mi i ne pašu nakon lazanja 1. dan. :/
Neka vas odvede vani na rucak :mrgreen:
danas na meniu je bilo:domača juha,pire krumpir,kosani odrezak i zelena salata....
a za sutra...hmmm..tu imam problem:NEZNAM..... :/
danas: varivo od jecma i lece
sutra: sampinjoni u bijelom umaku sa zelenim fuzima plus sezonska salata
Danas sam probala ovaj recept, nije loše.
http://www.coolinarika.com/recept/tj...maku-od-povrca
danas je bila juhica od buče :D i ratattouile na pizza-tijestu.
Jučer: pire krumpir, dinstani grašak s puno povrća i pileća prsa na tavici.
Danas i sutra ričet.
da vam se i ja pridružim jer mi fali ideja.
jučer juha i đuveč sa komadićima piletine
danas pizza
sutra pita krumpiruša i malo pitice od jabuka