Zorana prvotno napisa
Za vise sada nemam vremena, samo cu za mim sada odgovoriti.
Majka kucanica radi tijekom vremena kad ti radis na svom radnom mjestu. Ne kuham ni ja svoje ruckove u normalna vremena, ne peglam ni ja ves kad su mi djeca budna niti je puno toga moguce uraditi uz troje male djece. Medjutim, cinjenica je da se zaposlena majka tijekom svog radnog vremena ne brine za svoje dijete, za njega se brine netko drugi.
To nije osporavanje roditeljstva nego je jednostavno tako. Kad je moja najstarija kcer u skoli, ja se za nju ne brinem tijekom tog vremena.
U principu nije nista komplicirano u vremenu koje se provodi s djecom, ali trazi dosta truda i odricanja i, ponekad zivaca....neces vjerovati, puno kuhanja ruckova kad djeca zaspu, puno ciscenja i pranja u ponoc ili rano ujutro dok jos svi spavaju. Ok, mozda je stvar u mojoj neorganiziranosti. Zao mi je odvajati vrijeme dok su djeca budna za npr. ribanje wc-a (figurativno), ali sigurna sam da ga za to ne odvaja ni teta cuvalica.
I mi cesto imamo na cuvanju kcerku muzeve necakinje (kao npr. sada pa su se djeca zaigrala, a ja imam malo slobodnog vremena). Medjutim, to nema nikakve veze s 24-satnom brigom o djeci. A, sto je to uopce toliko komplicirano u tome da se njezina mama vec puno puta nudila da nam plati radi tih par sati tjedno koje provede kod nas? To sto je ne cuva ona nego ja cini moje cuvanje automatski vise vrijednim?
Ne cudi mene da je u siromasnoj zemlji problem raspravljati o ovakvim stvarima. Niti mislim da su takve ideje realisticne za npr. Hrvatsku. Ali, prosjecni Austrijanac vjerovatno ni ne trepne okom na to sto ja imam godine staza zato sto sam rodila djecu. Na kraju krajeva, svi cemo jednom u penziju, meni je nevjerovatno da neke od vas nisu svjesne problematike vezane za pad nataliteta i izumiranje stanovnistva.