iirraarraa još jednom te upozoravam da pripaziš na način izražavanja, ukoliko ne možeš bez vrijeđanja suzdrži se od pisanja. Hvala.
Printable View
iirraarraa još jednom te upozoravam da pripaziš na način izražavanja, ukoliko ne možeš bez vrijeđanja suzdrži se od pisanja. Hvala.
šta sam ja tu uvrijedila sad?
nikog nisam ni spomenula
[quote="iirraarraa"]ovo ne zaslužuje odgovor, ali ipak ću ti napisati da se još malo strpiš, pa kad rodiš i doživiš nešto onda pričaj.. pa ako će ti se onda još uvijek hvaliti PR, izvoli. a s ovim svojim komentarom si izvrijeđala samu sebe tako da nije potrebno ništa dodati..Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
Meni se zaista cini da je situacija skoro pa ista kao u drzavnim bolnicama, osim sto se svi moraju smjeskati i sto se dobije ugodan apartman i ok hrana. Naravno da tamo ima i pozitivnih ljudi, vecina sestara je vrlo ugodna i brizne su. Meni je na porodu bila i Petra Podobnik, kcer od profesora i nju bi definitivno zeljela pohvaliti. Vrlo je njezna i takticna, draga osoba, dok je profesor za moj ukus bio prilicno grub pri pregledima i pri sivanju. Oglusio se na moje vristanje i moljakanje da ne siva jer anestetik jos nije poceo djelovati. 20 sati trudova mogu zaboraviti odmah, ali to sivanje nikada.Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
Vjerujem da ce onim zenama koje 100% vjeruju doktorima i ne zele razmisljati o nicemu poliklinika biti super, ali meni osobno je razocarenje jer za svoje novce, dobila sam samo dio onoga sto sam htjela.
Uostalom ja kao trudnica i rodilja nisam bolesna, i mislim da sam itekako u stanju poroditi svoje dijete bez smetnji i intervencija. No shvatila sam koliko je malo takvih zena koje zele roditi prirodno (kao sto su zene oduvijek radjale) i vjerujem da one koje idu roditi na epiduralnu ili carskim da ce biti odusevljeni ....
[quote="velika.jabuka"]Citiraj:
iirraarraa prvotno napisa
gdje sam ja tu samu sebe izvrijeđala, ajde molim te boldaj mi to :?
nisam tebe htjela quotat, Smajlić :love:, svi znaju da je to komentar od iirraarraa :x
mozda pretjerujem, ali meni se tako ciniCitiraj:
anamar prvotno napisa
Citiraj:
cvjetkica prvotno napisa
Da, ima jedna prekrasna sestra koja mi je puno pomogla, ali i njena smjena zavrsi i dodju druge
Draga irraarraa, ja po nikome ne pljujem, uopće mi nije to na pameti, i uopće ne znam po čemu si to zaključila.Citiraj:
iirraarraa prvotno napisa
I da, ja tamo nisam nogom kročila, ali me zanima ta tema, tj. to rodilište jer je prvo privatno u Hrvatskoj i zanima me kako je tamo i ne smatram da je nama, koje nismo tamo nogom kročile ili trenutno nismo trudne i razmišljamo tamo roditi, zabranjeno komentirati na ovoj temi.
dodala bih još i da iirraarraa tehnički isto priča o nečemu o čemu (još) nema pojma. moram priznati da razumijem to da se tješi, ipak ide tamo roditi pa si vjerojatno nastoji staviti roze naočale kao obrambeni mehanizam. tako sam i ja radila, sad mi je žao da se nisam bolje informirala.
bilo je govora o PORODU i tretmanu NAKON poroda. drastična promjena mišljenja o PR kod nekih cura, uključujući mene, se dogodila upravo tada. moje ISKUSTVO je da je Podobnik je za vrijeme vođenja trudnoće odličan psiholog, zatim grub porodničar i na kraju poprilično nesuosjećajan i pomalo okrutan 'njegovatelj'.
e da, i meni je rekao da nije on kriv što mi je muž zriktao veliko dijete (to je kao neka šala) i da sam si sama kriva što sam htjela prirodni porod (koji mi je on preporučio, iako i nije bio prirodan jer sam bila 2h na dripu, tiskali su mi trbuh 1h itd prije hitnog carskog na koji sam odmah pristala). on nije niš kriv. isto je njegova žena ponovila mojoj sestri kad se nakon 14h mog poroda došla gore raspitivati kako stvari stoje.. nikakvog suosjećanja za razvoj situacije nije bilo, samo zaštita samog sebe od potencijalne tužbe, kako su neke cure primijetile.
zanimljivo-kako sad dotična jabuka ne dobije opomenu nikakvu jer mene ovo što ona piše osobno vrijeđa..........
otkud ti znaš kakve ja sebi naočale stavljam????
nemaš ti pojma, draga moja.......
i moja ova beba je velika, sa 37 tjedana je procijenjena da će imati 4 kile....nikada mi profesor nije tako nešto ružno rekao......i zato iznesi svoje iskustvo, nemoj meni bacati riječi u usta.........ako ne trebaš, ni ne spominji moje ime uopće..tko si ti da si takvo nešto dopuštaš??
over&out s ove teme :love:
nema smisla da se toliko uzrujavamo na ovakvim topicima.
pogotovo vi koje ste trudne.
što vas briga što druge pišu; neka svaka sebi zamisli svoj put i cilj i neka pronađe način kako će doći do njega.
i neka taj način bude što manje stresan... i zbog vas i zbog djece koju nosite :love:
XCitiraj:
apricot prvotno napisa
nije mi baš jasan komentar.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Znači da mi koje (trenutno) nismo trudne ne smijemo tu više komentirati? Ili, smijemo samo čitati a svoje mišljenje zadržati za sebe?
Kako da skupim informacije o rodilištu, ako ne ovdje?
I drago mi je da ima tu žena koje pišu i o nelijepim stvarima, a svatko će na kraju odlučiti što misli da je za njega najbolje.
ja mislim da je apricot htjela reći da se trudnice ne smiju previše uzrujavati kad čitaju tuđe priče. da moraju znati što žele i kako to žele ostvariti, i ne obazirati se previše na komentare koji su u suprotnosti s njihovim željama...Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
a ovo boldano je skroz ok.
znači ima onih s nelijepim pričama kao i onih s lijepim pričama. svatko se odluči vjerovati onome što mu trenutno paše
Upravo radi ovakvih kilometarskih rasprava ovaj topic nema prevelike vrijednosti nama koje tražimo (konkretne) info o njemu jer planiramo tamo roditi.
Radi jedne jedine info tipa koga preporučujete / kada krenuti tamo i sl. sam prisiljena čitati debatu koja se proteže na 11 str. (i tako x 6 dijelova) :/
Lijepo bih molila ako je ikako moguće da se teme poput "treba li dijete biti s mamom i trebaju dr li uopće pitati tko želi dojiti" prebace na filozovski pa da se mirno prepucavamo, a ovaj topic s INFO O KONKRETNOM RODILIŠTU ostavite s konkretnim (i lijepim i nelijepim) informacijama i iskustvima.
to ti znači ovo: nemojte se opterećivati onime što druge pišu.Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
svi ti doživljaji su prilično subjektivni.
najbolje se svima koje su pred porodom maknuti sa ovakvih tema.
potpuno.
i otići mirne sa sobom gdje god da ste odlučile roditi.
smajlić, ni ja ne planiram biti trudna, a vidiš da se motam ovuda.
dakle, pogrešno si shvatila.
slažem se s ovim:
ali s ovim ne:Citiraj:
nemojte se opterećivati onime što druge pišu.
svi ti doživljaji su prilično subjektivni.
Meni su jako, jako pomogla iskustva forumašica o rodilištu u kojem sam odlučila roditi svoje drugo dijete, i negativna i pozitivna, jer sam znala što mogu očekivati, kako se pripremiti i postaviti.Citiraj:
najbolje se svima koje su pred porodom maknuti sa ovakvih tema.
potpuno.
i otići mirne sa sobom gdje god da ste odlučile roditi.
Zato mi taj komentar nije jasan.
A ovo:
Ja planiram ;)Citiraj:
smajlić, ni ja ne planiram biti trudna
Ma curke nemojte se uzbudjivati. Mislim da je vazno da one koje su rodile tamo prenesu svoje iskustvo (ma kako god ono bilo) za one koje ce tek roditi u PR.
Ja sam mislila presutiti svoje iskustvo, ali shvatila sam da je ipak dobro da sve ispricam jer mozda ce netko citajuci moje iskustvo uspjeti izbjeci neugodnosti kad je vec tamo.
U pravu si, slazem seCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Citiraj:
isto je njegova žena ponovila mojoj sestri kad se nakon 14h mog poroda došla gore raspitivati kako stvari stoje.. nikakvog suosjećanja za razvoj situacije nije bilo, samo zaštita samog sebe od potencijalne tužbe, kako su neke cure primijetile.
Njegova zena je prica za sebe i sa njom imam najgore iskustvo. Ona je valjda (kao ravnateljica) cijeli dan na telefonu sa advokatima. Mene i muza je vec napala na prvoj viziti, par sati nakon poroda, i rekla kako mi imamo nesto protiv njih kad odbijamo sve intervencije i cjepljenje. SKupila se cijela svita doktora i svi su nas nesto nagovarali. To je bas bilo mucno.
Onda je drugi, treci dan uletila u moj apartman taman kad sam se rasplakala od umora jer skoro pa nisam ni spavala. I onda sam dozivjela najgore vrijedjanje u zivotu (jer nisam htjela da mi dijete hrane adaptiranim). Doslovno se derala na mene, kako sam najgori pacijent kojeg su imali do sada, kako me za sve sto rade trebaju pitati (???? pa zar to nije normalno????) i da ih ne slusam, kako sam trebala ici negdje van u kucu za porode, a ne kod njih. I tako se ona dere na mene jedno pet min. a mene toliko pulsira u glavi da sam mislila da cu eksplodirati i sva se izvijam od bolova, a ona uopce ne reagira na to nego i dalje nastavlja nabrajati neke svoje pretpostavke u nekakvom uplasenom tonu stalno ponavljajuci - ma nije to zbog tuzbi (da, bas nije). I skupila sam snage pa sam joj uspjela odgovoriti neke stvari na koje se skroz postidila na kraju i pobjegla. Kasnije je dosla jos jednom da mi kaze kako je to bio nesporazum, nije imala obraza ni ispricati mi se. I od onda se nije ni pojavila ... E da, i rekla mi je da ja mogu slobodno potpisati i otici, imala sam osjecaj da me tjera iz bolnice. Ja sam nakon toga i pozeljela otici i to odmah, ali muz me ipak nagovorio da ostanem jer primamo antibiotike i mali je na promatranju (mislim da je i to bilo nepotrebno jer je sve bilo ok).
Ja sam na porodu odbila klizmu i brijanje. Svaki dan sam par puta morala slusati od njih kako sam ja kriva jer on prima antibiotike jer sam se pokakila pri porodu, i kako se zbog prirodnog poroda mali pokakao u vodu pa mu sad preventivno moraju davati antibiotike :shock:
Pa to se dogadja i onima koji su imali klizmu i porode na druge nacine ...
I onda su mi na sve to jos naplatili 5,000kn vise !!! A ja tuka nisam trazila popust ....
vidiš kako smo različite.Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
ja sam se maknula sa interneta (doslovno počupala žice) mjesec dana prije poroda.
nisam htjela da me itko ili išta uzruja.
što sam do tada pročitala - pročitala sam.
(i zato sam otišla mirna i imala gotovo sanjan porod)
uostalom, što se mene tiču tuđa iskustva?
nekome je važno dobiti meni od četiri jela.
nekome da nema poderanu spavaćicu.
nekome da mm nije vruće.
nekome da noću može biti bez djeteta.
nekome da zna kako se zovu doktor i primalja
nekome da dobije epiduralnu...
strašno smo različite.
i ne vjerujem kako čovjek može biti objektivan; ni u pisanju, ni u čitanju.
zašto bih se onda, u danima kad nam treba puno više oksitocina nego adrenalina... opterećivala je li se doktor na nekoga derao ili ga češkao percem.
meni je to nevažno.
jer će sa mnom biti potpuno drugačiji.
a krenut ću sa mislima na perce i "batinu".
Žao mi je zbog svih cura koje su imale ružno iskustvo, bez obzira u kojem su rodilištu rodile. Htjela bih samo onima koje porod tek čeka reći da ima i pozitivnih iskustava. Ja sam prije nepunih mjesec i pol rodila u privatnom rodilištu. Od početka su znali da sam težak pacijent (čitaj jako zahtjevan) jer se užasavam bolnice, kad vidim iglu padam u nesvijest (do tri puta za jedno vađenje krvi), komplicirana sam po pitanju hrane (puno toga ne jedem, na mlijeko sam alergična)... Da ne nabrajam dalje, zaista sam težak pacijent. Rodila sam carskim rezom zbog prevelikog straha. U razgovoru s anesteziolgom odlučila sam se za spinalnu anesteziju, uz zahtjev da me uspavaju ako mi u bilo kojem trenutku postane preteško. Anesteziolog i njegova asistentica čitavo su vrijeme razgovarali sa mnom o nekim sasvim desetim stvarima, da ne mislim na ono što se događa. Uspjeli su me izvući, da ostanem čitavo vrijeme pri svijesti. Muž je odmah vidio bebu, kao i moji roditelji, te je prisustvovao prvom pregledu i sve je slikao, tako da i ja kasnije mogu vidjeti. Čak su mu ponudili da bude u sali tijekom carskog reza. Sjedio je uz mene u intenzivnoj - i on i anesteziolog. Dijete su mi donijeli čim sam izašla iz intenzivne - oko dva sata nakon poroda. Odmah su mi kćer dodali da ju probam dojiti, bez da sam to posebno tražila. Dok mlijeko nije poteklo kako treba, sestre su me masirale. Svakih pola sata dolazile su pitati trebam li što. Beba je po danu bila sa mnom, noću (na moj zahtjev) u dječjoj sobi. I muž i roditelji po cijele su dane bili sa mnom, bez obzira što muž službeno nije boravio sa mnom, odnosno nismo to platili. Higijena je na visokoj razini, što mi je jako bitno.
I Podobnik i njegova supruga svaki su dan dolazili da vide je li sve OK. Nešto protiv bolova primala sam samo prva tri dana, a onda su mi to (na moj zahtjev) skinuli. Nitko mi nije ni dao ni napravio ništa što nisam htjela. Obavještavali su me o svemu što bi trebalo napraviti - bilo meni, bilo djetetu. Vađenje krvi sestre su također izvele tako da sam ostala pri svijesti. Štoviše, najvjerojatnije mi je iskustvo u PR pomoglo da prebrodim paničan strah od igle. Tako su me lijepo sašili da šav izgleda kao lagana ogrebotina i ništa me ne boli već od trećeg tjedna nakon poroda. Kao da nisam ni rodila. Bebica je savršeno. Zdrava je i lijepo napreduje. Zadržala je i ritam hranjenja iz rodilišta pa ju dojim svaka 3 sata, po noći traži svakih 4-5 sati. Dudicu je u rodilištu imala u krevetiću ali većinom pored sebe, rijetko u ustima.
Ni cijena poroda nije bila veća od očekivane. Štoviše, bila je i malo manja. Uglavnom, ja PR iz vlastitog iskustva mogu samo preporučiti.
po ovome sto sam u ovih 6 nastavaka topika procitala, sumarum je da najbolji tretman dobiju zene koje u startu traze carski rez, a najlosije produ one koje bi htjele roditi prirodno. :/
kiara čestitam na bebici :love:
baš mi je drago da ti je sve tako lijepo prošlo
a ja sam dobila dojam da su sve žene tamo dobile ono što su tražile i naglasile da im je bitno,Citiraj:
mikka prvotno napisa
da su doktori i babice korektno i stručno odradili svoj posao
te da su najveći prigovori na bezosjećajnost u odnosu prema majci ako je nešto pošlo krivo i strah od tužbi
Hvala :-)
Da, i moj je dojam da samo treba jasno i glasno reci sto ti je bitno i u cemu bi eventualno mogao biti problem. Bar je tako bilo kod mene - sve jasno od pocetka i proslo je bez problema
[quote="pinguica"]
Ja nisam. A napisala sam plan poroda i sve sto mi je bitno u detaljeCitiraj:
a ja sam dobila dojam da su sve žene tamo dobile ono što su tražile i naglasile da im je bitno,
Ne znam koliko je korektno kad te sivaju a anestetik uopce nije ni poceo djelovati. Podobnik je vrlo grub doktor.Citiraj:
da su doktori i babice korektno i stručno odradili svoj posao
Kod mene nista nije poslo krivo. Tuzba moze biti za bilo sto, pa i za skrb poslije poroda, ili ako je mokar pod i covjek padne i slomi nogu a nigdje upozorenja da je mokar pod ...Citiraj:
te da su najveći prigovori na bezosjećajnost u odnosu prema majci ako je nešto pošlo krivo i strah od tužbi
nekako i ja imam taj dojam. ipak je carski rez operacija i drugacije se pristupa pacijentu, a da ne govorim da je to najskuplja usluga u poliklinici. Kod prirodnog porodjaja zena ipak nije pacijent, a i najmanje im se isplati.Citiraj:
mikka prvotno napisa
Na mom porodu rodila sam ja, oni su mi samo iznajmili radjaonu, sasili me jer sam popucala, podvezali pupcanu ...
No da ne govorim stalno negativno, ja sam ipak dobila porod kakav sam zeljela - da sama rodim bez intervencija, ali to je bilo uz puno muke i borbe sa njima i konstantnim zastrasivanjem sa njihove strane.
Zbilja sam mislila da se neću više dati iznervirati ovim topicom, ali i opet sam uspjela.Citiraj:
LoveLight prvotno napisa
Pa dobro, da li ti zbilja vjeruješ u to da je dijete stavljeno na antibiotike bez veze? Zašto? Zato jer se sestri da pikati venu i onda par puta dnevno davati terapiju? I doktorima, da vade bespotrene nalaze i sekiraju se oko njih? Ili samo zato da tebi napakoste i nešto dokažu? Kako ti znaš da on nije bio u opasnosti, možda zato jer si iskusan pedijatar ili dječja sestra pa znaš procijeniti koje dijete zahtijeva terapiju, a koje ne? Ajd baš pogledaj otpusno pismo, sigurno mora na njemu pisati neki laboratorijski nalaz (možda nađeš neki povišeni CRP, jako snižene ili povišene leukocite, snižene trombocite, anemiju, možda pozitivan nalaz nečega u nekom mikrobiološkom nalazu), ako već kažeš da je "bio dobro"? Ako i je bio dobro "izvana", a nađeš bilo što od ovih nalaza koje sam ti navela, onda je definitivno trebao primati antibiotike. Uopće ne znaš što je novorođenačka infekcija, kako se manifestira, kojom brzinom ide i kako fatalno i brzo može završiti, pa prema tome nemoj suditi o onome što ne znaš. Oni koji su vidjeli novorođenačku infekciju, jako dobro znaju što je i koliko je se boje, znaju zašto kreću s liječenjem već na prvi i najmanji njen znak znak.
Spomenula si u jednom od postova da nisi primila klizmu, i da si se pokakala na dijete. A daj priznaj, zar tebi zbilja nema logike u tome da se netko od fecesa može zaraziti, pa feces je pun bakterija... kad bi feces bio baš tako cool, pa onda ne bi prali ruke nakon nužde, ne bi bilo frke kad bi ga malo pojeli... pa uvijek se ističe da je pranje ruku nakon nužde jako važno, da se masa bolesti i širi na taj način, pa kaj je tu čudno da novorođenče (čiji imunološki sustav je jako nezreo) pokupi neku bakteriju iz fecesa koji mu je ušao u nos/usta... Ne znam, ne kužim da je tebi to normalno, da ne vidiš u tome ništa čudno...
Tužba? Stekla sam dojam da je glavna fora među vama ići roditi u PR, jer ipak je to cool, i onda tražiti mane i gdje ih ima i gdje ih nema, blatiti doktore, blatiti sestre... Vi ovdje zbilja ničime niste zadovoljne. Osoblje u državnim ustanovama ne valja, jer vam ništa ne objašnjava, nema vremena, neljubazno je... Osoblje u privatnim ustanovama opet ne valja, jer previše objašnjava, preljubazno je, a to- po vašem- radi jer se boji tužbi. Dakle, ne valja nitko i nigdje. Samo što od državne bolnice teško da možete iskamčiti novac, a od PR kao možete, jer oni imaju novaca, pa se sad svi pušete da ćete ih tužiti, zbog ovog i onog... Ma mislim, katastrofa. Za neke stvari na koje se žalite ima opravdanja, ali za mnoge nema. A vi bi i dalje samo tužile. Za prebijeli zid, za šnitu manje salame za doručak, za prestare pramenove na kosi sestre. Ništa ne valja, nitko ne valja, a oni tamo sve rade da se pokriju od tužbe. I nisu vam napravili ništa dobro, nisu vam ni u čemu pomogli, samo su gledali kak će od vas uzeti novac.
Mislim, zbilja nemam ništa s PR, niti tamo radim a niti koga od njih osobno poznam, niti sam ikada tamo išla a niti mislim, ali zbilja- kad pšretjerate, onda pretjerate.
I nemojte misliti da tim novcem kojeg tamo ostavite možete kupiti sve. Možete platiti usluge rodilišta, ali svoju kulturu ne. Nema novca da se to kupi.
Doktori ljudi
Doktori ljudi- još sam to htjela napisati- ima jedan topic s ovim naslovom.
Doktori još uvijek jesu ljudi, ali kak mi se čini neće to više biti kroz neko vrijeme. Možda će vas uskoro liječiti roboti. Jer upravo javnost svojim stavovima o doktorima i beskrajnim tužakanjima/vrijeđanjima/omalovažavanjima/javnim prozivanjima itd itd prema doktorima, radi protuuslugu sama sebi- sve manje ljudi upisuje medicinu, sve manje ljudi traži specijalizacije, doktora fali jako puno... ma ljudi, nitko nije mazohist da trpi 10 i više godina škole, a onda još i razna s....a od ljudi koje liječi i s čijim bolestima živi, a onda dobije samo jedan naslov u novinama tipa "Doktor XY ubio pacijenta namjerno" i prozivanje na visokointelektualnom i visokokompetentnom Rodinom forumu...
a kaj si ti Stana zabrijala?
Opet govor ulice...tcc, tcc... :nope:Citiraj:
mikka prvotno napisa
:lol:
a ti me pratis, a? :mrgreen:
curke-nemojte me razapet- ali Stana ipak u nekim stvarima ima pravo.
Citiraj:
Stana prvotno napisa
naravno da ima, nije sve crno bijelo. ali ovi quotani dijelovi me podsjecaju na ono kada na webu od jutarnjeg sve na kraju zavrsi na bandicu, srbima i jugoslaviji :roll:Citiraj:
Stana prvotno napisa
kakve veze ima rodin forum sa manjkom doktora? pa i da se prozivaju i ovo ono, je li to stvarno uvijek bezveze?
i za privatno rodiliste, Stana je uspjela previdjeti masu postova u kojima se hvali i rodiliste i osoblje. zato ju i pitam kaj je zabrijala.
Da, ima u tome puno istine što kaže Stana... ja se ne bih petljala u živote ljudi kojima nije prošlo sve u redu, ali nakon ovoliko čitanja, dobila sam dojam da su zadovoljne one žene kod kojih je sve prošlo u redu, odnosno bebica je dobro, a nezadovoljne one kod kojih nije bilo tako... Zvuči prilično okrutno reći da ispada kao da se novcem želi kupiti osiguranje da će sve proći u najboljem redu... Ja znam što želim kupiti novcem, a to je luksuz... luksuz da ih pošaljem u pm ako smatram da su zaslužili i to bez imalo grižnje savjesti.... svakim danom sam sve sigurnija da je PR najbolji izbor... I da ne vjerujem doktorima i da oni mogu to obaviti najbollje i da će u datom trenutku i određenoj situaciji donjeti najbolju odluku, porodila bih se doma sama... ostavljam mogućnost pogreške, dakako, ali s obzirom da nisam studirala medicinu 10 godina, mislim da nemam moralno pravo suditi o medicinskim odlukama koje su donesene...
Pretjerale ste!
Otvaram novi topic o Privatnom rodilištu, a ovaj užas zaključavam.