18+1 i +3 kile za sada.
Printable View
18+1 i +3 kile za sada.
Evo mene s 36tt +8,5kg, dr prezadovoljna, ja isto al prešla sam neku meni kritičnu brojku kilaže pa sam valjda takvu facu složila da mi sestra isto odbila cipele iz samilosti:lol:
Jucer odradila prvu teretanu otkako znam da sam trudna. Dok jos nisam znala, bila sam dva, tri puta. Sve pet, osim sto sam ostala 40 minuta, umjesto >60, a i malo mi je bila tlaka paziti da mi broj otkucaja ne prelazi 140 (ajde, bila sam malo paranoicna pa sam se trudila da ne dodje ni do 130). :mrgreen:
Kaae:-D
mislim da sam došla do zen faze ili me slomio proljetni umor. tako sam umorna, ništa mi se ne da , samo bi ležala i spavala..... sunce mi po cijeli dan tuče u kuću (inače to obožavam) i tako me umara !
još kad vidim muža kako zida ispred kuće a sverkvu kako sadi i kopa po vrtu, i ja bi nešto radila ali nema ko8-)
što se tiče debljanja, bila sam prehlađna ko pas tjedan -dva ,tako da sam samo pila čajeve i nisam puno osjećala glad, pa mi je nekako uspilo da u dva tjedna ne natučem 5-6 kila (mislim da sam dobila samo 1 ili čak ni to) :-D
drugi tjedan je pregled pa ćemo vidit
Ja sam napokon malo stala sa kilama, u dva tjedna nisam dobila bas nista. :-D
Tako da sam sada 36 tt i plus 15 kg.
ani, ti si najvitkija trudnica koju znam. :-) i stvarno ne znam gdje ti je tih 15 kg, mislim vjerujem kad pišeš da si toliko dobila, samo se čudim gdje su.
a možda je anina tajna u tome što ima 4vero djece, za kojima treba "bežati" po kući na raznorazne načine (škola, vrtić, slob.aktivnosti, ...):mrgreen:.
35+4 - +14kg, ovaj put je rekao da je to čak i Ok
ja sam u ponedjeljak, na 35+1 bila +13 kg
beba je procjenjena na 3200g :prasica:
OGTT uredan, jedino sam anemična, al ono turbo anemična
meni je pregled u petak al mislim da sam na +18-moglo je i manje:)
36tt
a što se tiče željeza pijem one neke kapsule željeza na H-super su mi jer ne zatvaraju i pucam se hranom bogatom željeza i narančama i kivijem:-D
jos uvijek vas vodim :lol:
betty bomba od bebe :)
meni je prosli utorak (znaci ne jucer) 34 bila 2300g.
ja i dalje nemam apetita, slabo jedem, a bujam...u predjelu butina samo sto ne eksplodiram...pregled je sljedeci tjedan.
gledam onaj leg magic ispod kreveta sto skuplja prasinu i razmisljam se dal da ga izvucem.
inace, uvela sam setnje. znam napraviti i do 3 kruga oko bundeka. no to traje par sati :lol:
kad smo već kod šetnji ja nekidan šetala cijeli kilometar, tek kad sam došla doma sam skužila da mi to baš i nije bila dobra ideja jer su me leđa bolila za pop*****
astral, cijeli kilometar :lol:
ja sam si konacno dogovorila neki dan masazu (htjela sam nekom poznatom pa sam se ugurala "izmedju termina" frendicinoj) i prvo sto me pitala je kako uopce prezivljavam (zbog kila mi je onaj lumbalni dio jos vise uvinut- il stogod :mrgreen:) i jel mi ista krvi dolazi do mozga s obzirom da sam puna kvrga.
ja cak ledja otrpim. nije da umirem sto puta dnevno, bit ce jer umirem zbog zdjelice, al nakon setnja imam problema s oticanjem nogu. i to u jednom trenu krene i onda se jedva dovucem do doma. :rolleyes:
ma i oticanje nogu, pa mi se počne vrtiti u glavi, zdjelica ubija, leđa rasturaju, ma šta da ti pričam.....
evo sad sam se izmirila na svojoj vagi, mislim da je ipak više od 18 kg, vidit ćemo kad dođem kod gin. a ja se već ponadala...
hahahaha
mislim, to je tuzno al ujedno i presmijesno.
vrtoglavicu nemam, al ju nadoknadjujem senilnoscu.
i dahtanjem.
izadjem iz auta i onda se dvije minute smirujem i pokusavam doci do daha. ili nakon sto u auto sjednem i dohvatim vrata da ih zalupim.
meni su leđa skroz ok, al zato unutarnja strana bedara :nope:
šta je to? zašto to toliko boli (pogotovo nakon dužeg hodanja) ?
jel to možda znači da ću lakše rodit? :mrgreen: :klasa_optimist:
i noge mi ne otiču, jednostavno su debele :roll:
leo, jesi kontrolirala željezo?
mene je dr.ica pitala kako stojim na nogama s takvim željezom :yes:
a u petak sam imala omanji lančani sudar :coffee: i došla je hitna radi moje trudnoće i izmjerili mi tlak 100/60 :mrgreen: nakon sudara :lol:
da, da, samo se ti tješi...
ma zezam se, nadam se da češ lako rodit
tako se i ja tješim da ću rodit brže i lakše nego prvi put i prije termina...al nešto se mislim da to i neće biti kako sam ja zamislila
e a da mi vidite šake, tj prste...joj, ko da sam boksač teške kategorije...mislim oteknu i noge ali nakon pola sata na povišenom položaju one splasnu, ali ruke nikako...užas... pa sad prijetim MM kad me iznervira: vidi ih, ako te odalamim padaš na pod sigurno:lol:
betty, tek sad vidim drugi post:lol: kako si cool8-)
:lol:
betty zeljezo mi je jos prije 2mj bilo u komi pa sam pocela piti neki sirup. zadnjih dana nisam bas redovita, moram priznat.
meni noge ne splasnu. ja se probudim s naotecenim nogama. ruke brzo splasnu. i usne :lol:
a hodanje, zbog unutarnje strane bedara, zabacujem noge pa mi centrifugalna sila pomaze u kretnji jer me sam korak boli- zdjelica i ligamenti, unutarnji, gornji dio bedara. neki dan me muz pitao kako to hodam, ko da su mi noge od gume :lol:
sve cemo zbog toga lakse roditi :mrgreen:
betty sto se tice sudara OMG! jesi ok?
mene su sokirali u hitnoj prije mjesec dana kad su htjeli da potpisem da idem na rengen :lol:
U 35. sam tjednu. U zadnjih mjesec dana nisam dobila ni gram. Neću se žaliti ali me lagano brine kako to da pred kraj ne dobivam a prošli put sam 50 % kila nakupila na kraju.
Meni su danas, prvi put u zivotu, zabranili da skinem i jedan jedini gram.
No samo u trudnoci. :lol:
Zabranili su mi dijetu od 1680 kalorija na dan, moram podici na barem 2000 do daljnjeg. :/
Je li to ono... "veslanje"? Ja sam skužila kako se već gegam! S 22tj.! Trbuh samo ide lijevo-desno, lijevo-desno...
Ti si valjda jedina koja tuguje što mora jesti! :lol:Da bar meni to netko kaže...
Inače danas mi je baterija na vagi otkazala, moram kupiti novu, jer sad ne znam na čemu sam. Negdje +4,5kg :-/
Narodski - prepone. To me je bolilo u prvoj trudnoći, a sada samo donji dio ledja i stomaka, i mogu reći da sam preporođena. Nevjerojatno kako te trudnoća nauči da budeš zahvalan na malim sitnicama - bole te leđa, a ne prepone, možeš si vidjeti onu dolje prijateljicu i nožne prste, itd. :mrgreen:
Anyway, 22 tjedna i ravno 7 kg :cry:
26tj. i 5 kg- isti prirast kao u 1. trudnoći kada sam do kraja dobila 9 kg- tome se nadam i ovaj put.
kaae, čestitam!
Treba ti nešto kalorija za "izgradit" bebu, mislim da to dođe na nekih 200-300.
Je li ti namjeravaš održat postojeću kilažu, ili dobit barem neki trudnički minimum? Osim na bebu, kilogrami idu i na povećanje volumena krvi (oko litru i po više nego u normali) i takve neke stavke, sad sam ih malo i zaboravila. Mislim da se zbroji do nekih čak 9 kg bez grama prikupljenog sala.
Hvala na cestitkama!
S obzirom na BMI, ne bih smjela nikad u zivotu dobiti niti grama, no kako mi nista mi ne fali, a i vecinom sam (sad vec i provjereno) napravljena od misica itd, ne spadam u kategoriju katastroficara. Moja ideja je bila minimum minimuma, cak mozda i ostajanje na istoj kilazi, ali doktor ne da. Jucer su mi rekli da je minimum koji oni dozvoljavaju 4 lbsa (1.8 kila), a i to se odnosi samo na dijabeticarke pod nadzorom, koje su u startu pretile.
Moram prekrojiti kuhinju, u principu, jer bi mi trenutno tih dodatnih tristo znacilo da trpam neki bezvezan desert, ili da jedem dva rucka. Znam da zvucim malo nenormalno, ali kad jedno cetiri, pet godina jedes po vlastitom (strozem) rezimu, ne ide samo tako.
Evo, imaš ovdje strukturu prirasta težine u trudnoći. Ono što sam htjela reći je, ako dobiješ primjerice 5 kg, to će (ako je moja prosta logika ispravna) značiti da si zapravo smršavila.
Procitala sve, samo mi je tesko primijeniti na moj slucaj. Opet bi po svim objavljenim tablicama upadala u kategoriju gdje me valjda moraju promatrati zbog pocetne prevelike tezine, a to nitko nece raditi. Dodat cu tih 320 dodatnih kalorija i biti na 2000 na dan, a to je valjda ok. Ako bezveze pocnem dobivati na tezini u prvom tromjesecju, onda cu biti ljuta. :mrgreen:
Kaae supač mi je ovaj tvoj tickerić!! Baš je kjut!
evo mene s pregleda i nećete vjerovat; dobila sam samo 1 kg u 3 tjedna:-D
ali svejedno to je sad + 19 :lol: (36 tt)
i otvorena sam za prst al o tome ću na nekoj drugoj temi8-)
evo ja sam u 36 tt i u plusu 12,5 kg :yes:
a nadam se da do kraja neću još puno nakupiti, a srećom stiglo ljepše vrijeme pa se malo više krećemo po vani
curke, evo samo da vas malo motiviram da pripazite na kilice (a i da se malo pohvalim :mrgreen: ) 13 dana nakon poroda ja sam na predtrudnickoj tezini (dobila sveukupno 13 kg)
bravo pujice :klap:
Nije loša motivacija, wow!:klap:
Ja sam evo 38tt i +10,5kg s tim da sam zadnjih tjedan dana dobila 1kg:roll:, očito nisam od onih koji stagniraju zadnji mjesec:mrgreen: Kako se čini da ću prenijeti termin nakupit će se :cekam:
erina, ma neće ti se nakupit :*. dobro se ti držiš s kilama, to ti je super! ako i preneseš, imaš još cca 4 tjedna u najgorem slučaju i nemreš e sad zdebljat kilu tjedno, ovom dinamikom kojom si se do sad "debljala" :*.
Ja sam u 5. mjesecu sa 52 kile došla na točno 60. Znači 18 tj. +8 kg, ali što je najgore (ili najbolje) imam samo cice i trbuščić, nemam pojma gdje su mi te kile - a da sam se šokirala koliko sam ih nabila, jesam.....pazim što jedem i dalje......8-)
Palčice, tako se i ja čudim kad stanem na vagu, za 2 tjedna 2 kg - isto otišlo sve u trbuh, uopće nigdje drugdje, malac hopsa po cijele dane ( sad ima i noćne treninge ;-) i baš osjećam nevjerojatnu glad..Sa 23 tjedna smo +7kg...