Ja sam mislila da smo tu da si međusobno pomognemo. U stvari još uvijek to mislim.
Printable View
vidiš i sama iz mog potpisa da me šetkaraju ko malo dijete, radi provjere prolaktina već godinu i pol, zbilja ne branim nikoga, i mene neplodnost boli
hvala ti puno :*
nije nas bas samo nekoliko, samo smo vecina ili trudne ili rodile ili se bavimo drugim stvarima pa ne stignemo u velikom broju reagirati na svaki post. a sama cinjenica da smo ILI RODILE ILI TRUDNE govori da se NE BORIMO SAMO ZA SEBE VEC I ZA VAS koje to jos niste!
i naravno da smijes napisati sto god hoces. i ja sam hepi kad procitam o bilo kojoj novoj trudnoci i srcu mi je drag svaki uspjeh i saljem vibrice i treba gajiti nadu u pozitivan ishod postupka i jipijajej itomeslicno, ali pored toga svega: ZAR SI NE ZELITE POVECATI SANSE ZA USPJEH???!!! Ako je odgovor NE, vise niti necu pisati ovdje... ali ako je on potvrdan, UCINITE NESTO PO TOM PITANJU!!! Dovoljan je jedan covjek da promijeni svijet i nikad se ne zna tko ce to biti... Da sad ne ulazim u filozofske - puno se stvari da napraviti i puno smo si mi pacijenti sami krivi - ako se ne bunimo u dovoljno velikom broju, apsolutno nas ne dozivljavaju i nemaju razloga reagirati. A mi sami itekako imamo razloga reagirati - na snazi je jedan od najrigoroznijih zakona o MPO u svijetu koji nam prakticki prepolavlja sanse za uspjeh! Zato vas samo pitam TICE LI SE TO I VAS?! Ili se i inace povlacite u misju rupu kad vas nesto obespravljuje, degradira i ostecuje na bilo koji nacin?!
frka :heart:
Sorry, ne nastavljam se na temu, ali pitanje za cure sa VV? Ne znam kakva je sada situacija sa cijenom Prirodnih postupaka? Mislim na postupke samo sa klomifenom, bez gonala i menopura? Kad sam ja bila tamo 2008. bilo je oko 3 500 kuna.Jel se sta promjenilo? Ja rekla nikad vise, pogotovo poslije spontanog u veljaci, ali opet nesto u meni proradilo....i
Beilana, ponavljam druge cure, ali nije važno. Svaka ima pravo na svoj stav, mišljenje. U potpunosti se slažem s tobom. Jedino se ne slažem što ako se netko bori da sruši ovaj bedasti zakon, to radi zbog sebe. Ne pomažem srušiti Zakon zbog sebe jer bi ja tako htjela, već i zbog svih ostalih, i ne tražim nikakve hvalospjeve zbog tog, ali nije u redu da pacijenti/ce koje su u tome, nažalost, nemaju pojma o ničem i bježe od svake korisne informacije. I ne radimo to samo zbog "starih koka" nego i zbog onih novih koje će tek doći, bilo na forum bilo u sam problem MPO. A ima nas sve više i više, i sve više i više cura priča o tom problemu kao novonastalom u njihovom životu. Pročitajte malo članke, pogledajte koji prilog o MPO, pogotovo koji se tiče našeg zakona. Nije na odmet. Nažalost, još ima cura koje su već neko vrijeme u MPO priči, a misle da nakon ET kad dobiješ M, izbaciš bebe van! Nemaju pojma da nije došlo do imlantacije i da tu doktor nema utjecaja hoće li se uloviti ili ne i nisu tužne zbog imlantacije već zbog menge koja im je odnijela plod. Neznaju da srce ne prokuca odmah po transferu. Žalosno, ali i dalje guraju glavu pod jastuk i skrivaju oči kad je neka takva emisija.
:-(
ja bih rekla da su prirodnjaci besplatni, da nitko nema pravo u državnoj bolnici ti isti naplatiti nego da to ide na uputnicu.... Eh sad je već drugo pitanje da li se to gore radi!?
Uglavnom ti prirodnjaci bez gonala i bez menopura (samo s klomifenom ili bez njega) ne idu u onih 6 famoznih besplatnih postupaka. U te se broji samo postupak u kojem na teret HZZO-a dobiješ i gonal ili menopur. Ali neka se i druge cure s Vuka jave, znam da je sad prirodnjaka nekako sve manje i manje nego recimo 2008. koju ti spominješ, to su bila stvarno neka druga vremena.
Ja sam ovaj mjesec bila gore na VV na tim savjetovanjima i upravo kao sto Kadauna kaze......ti prirodnjaci idu na uputnicu i ne idu u onih 6 famoznih besplatnih postupaka.....
Ej Strašna, da li to znači da ih na Vuku standardno rade? HVALA
Pa koliko znam da....bar su nam tako rekli...e sad, meni je prvi put pa bas nisam upućena, al znam da su nam o tome tako pricali.
Hvala cure, ja sam svoju princezu dobila 2008. upravo iz tog pokusaja, samo klomifen...prvi takav, prije toga sve stimulacije i nista. Ali ona je bila sreca iz 8. puta.U to se vrijeme placao 3 500 kuna taj postupak, zato pitam jel se sa novim zakonom to promjenilo?
nije se to anabanana promijenilo s novim zakonom, već i za moje vrijeme - početkom 2009. g. su prirodnjaci bili besplatni ali je bio i ograničen broj. Zašto se to plaćalo 2008.g. meni nije jasno, valjda politika klinike... znam da su s time svako malo nešto mijenjali............ SRETNO i nadam se da ovaj put ne bude 8. sreća....
a marinezg, gore su cure/dečki pisali o stopi uspješnosti od 18% što je nažalost vrlo loše, dakle svaka niti peta cura ostaje trudna... :-(( ne znam gdje je tu povećanje, možda je povećanje u odnosu na komatoznu situaciju prošle jeseni.....!?
pročitaj malo bolje ovaj topic umjesto da se pjeniš! o većoj stopi uspjeha na žalost možemo samo sanjati... 700 postupaka - 120 pozitivnih beta, 30 posto uspjeha po transferu (ne postupku!)... jako jako slaba stopa uspjeha za jednu kliniku koja je bila predvodnik MPO u Hrvatskoj...
ali evo da i ja tebi savjetujem nešto, a to je da se možda ipak naljutiš ili pak razbjesniš na zakonodavca, pitaš cure što možeš ti učiniti da se zakon promijeni, da ti doktori tijelo ne šopaju stimulacijama bez šansi za oplodnju svih jajnih stanica i mogućnosti zamrzavanja embrija... tko zna, da postoji optimalno liječenje - možda bi već bila trudna što ti ja od :heart: želim
a to želim i svima vama ostalima!
Kad je Milinović uveo dopunsko osiguranje, onda se jedno vrijeme plaćalo prirodnjake, tada sam ja uzela dopunsko za taj jedini prirodnjak kojeg sam probala. Moj je bio totalno bez lijekova, i koštalo je na SD nešto oko 1700 kn, čini mi se. Ali, kao što rekoh s dopunskim je blo besplatno. To je bila baš 2008.
Što se tiče uspješnosti, nema nikakve šanse da poraste uspješnost tamo gdje se uvedu ograničenja, a mi imamo ograničenje oplodnje na 3 js i zabranu zamrzavanja zametaka. Ja sam mislila da je to toliko puta ponovljeno da to ne treba više ponavljati. To bi bilo kao da i Ministarstvu sporta kažu da se u RH mora trčati u štiklama pa onda netko povjeruje da su naši trkači brži od onih nekad jer su im uredili atletske staze i postižu jednako dobre rezultate kao Europljani.
Trebam pomoć, tj vaše mišljenje. Doktorica mi je zadnji put rekla da od slijedećeg ciklusa, 3 dan počnem piti tbl yasmin 21. dan.
E sad, računala mi je po zadnjoj menstruaciji da bi taj prvi dan ciklusa trebao biti 28.7. te mi je napisala ovako " 3. dan ciklusa poceti yasmin tbl kontinuirano do 20.8. i onda 3 dan ciklusa poslije 22.8. doci gore s uputnicom za MPO postupak."
Međutim ja procurila danas, 22.7. (a ne 28.7.) Sad bi trebala 3 dc pocet s yasminom i nije mi jasno jel ga onda pijem 21 da...i to sve pomaknem za tjedan dana prije il ih pijem do 20.8. ko sto je ona napisala.
Btw totalno sam se pogubila u svem ovom.
Samo ti pij do 20.8., do kad ti je napisala..
malo ćeš produžit ciklus i al i doći na VV kad ti je rekla da dođeš..
Ja isto mislim da je bolje piti do dana do kada je rekla, zbog daljnjih termina koje imaju u kalendaru za tebe. Eventualno, ako postoji opcija, nazvati i provjeriti mogu li te 6 dana ranije uzeti u postupak. Ako su na godišnjem, onda ne bi trebao biti neki problem koji dan produžiti s kontracepcijom.
Dobro da ste mi rekle......ja bi prestala tjedan dana ranije pit. Al za svaki slucaj jos cu ja njih gore zvat.
I btw, danas sam naručila klomifene u ljekarni. Ko ne zna (a ja nisma znala) Klomifeni su besplatni uz plavi recept, rucno ispisan..... Bar je kod mene u ljekarni tako...al se ceka oko 2 tjedna.
cure koje idete gore,kaj vam piše na uputnici...VV ili Merkur??
moram u utorak vaditi AMH na VV,a na uputnici mi piše Merkur...mislim s obzirom da su se spojili trebalo bi biti ok,ali samo provjeravam da ne poljubim vrata!!
tnx..
Meni moj ginić uvijek piše VV
Meni je moja pisala Merkur, mislim da to nema veze
Meni uvijek VV.....Kad sam prvi put zvala pitala sam sta treba pisat na uputnici rekli su mi da VV...e sad, ne znam da li je svejedno.
ok...tnx..
mom ginu sad u programu ni nema vv, nego piše merkur
pozdrav! trebala bi u ivf postupak s friškim nalazima kod dr. A. Moze molim vas informacija kada je dr na godišnjem i kada bi mi bilo najbolje da idem na vv? hvala
Danas sam imala punkciju. Imala sam 3 folikula i 3 js.
U ponedjeljak imam transfer. Oplodit ćemo sve 3 pa ćemo vidjeti.
Eva super za js, mislilm da je ovo tvoj ciklus :-D
Eva draga, mislim da je i vrijeme... potpisujem Tomislavu...to bi moglo biti TO !
Cure ima li tko iskustava s yasminom? Nakon popijene ture, nakon koliko dana nastupi menstruacija?
Zvala danas gore pa mi rekli da naštimam da mi 3dc bude odmah iza 20.8. kad se doktorica vraća s godišnjeg. A to znači da ću morat pit malo više od 21 dan. Ima li tko da mu je ostalo viška yasmin tbl? trebat ce mi jos za jedno tjedan dana...pa da ne kupujem jos jednu kutiju.
Strašna, najbolje ti je upit postaviti na burzi lijekova (pdf Oglasna ploča...). Je l to ideš kod dr. Pavan?
Ok.hvala i da, kod doktorice sam.....
joj, kako bi bilo super pronaći i proćitati malo postove na podforumu VV od prije tri godine, tamo one davne 2008, o gužvama, o strci, o šansama, o broju oplođenih js, o trudnoćama i svem onom kako je bilo tada, da se vidi kako može biti, sad bi trebalo biti bolje, ali ne, nama je gore, nama su ograničili puno toga, umjesto da koristimo sve blagodati medicine na podrućju MO, mi smo ograničeni, ne zato što nemamo uvjete, što naši lječnici nisu sposobni odrađivati postupke, što nemamo potrebnu opremu, nego samo zato što se jedan obični smrtnik imenom Milinović uz potporu svog HDZ-a i jataka odlučio zakonom zabraniti našim doktorima da koriste sve mogućnosti koje medicina danas pruža.
svima vama kojima je to super, koje to ne zanima, zamislite da bolujete od raka, i da postoji lječenje koje vam može pomoći ozdraviti i vaša kolegica koja sjedi do vas u kancelariji je se s tim lječenjem izlječila, a vi ne možete koristiti to jer je eto jedan čovjek, stranka i crkva rekli da je to loše i donjeli zakon kojim zabranjuju vašem lječniku da vas lječi na najbolji mogući način, pa vam on umjesto 100% usluge nudi samo 20%, kako bi se osjećali?
Zato ako Bog da "toj stranci" su dani odbrojani pa se nadam da ce onda neki pametniji ljudi odlucivati za nas :klap:
kata.klikXCitiraj:
: joj, kako bi bilo super pronaći i proćitati malo postove na podforumu VV od prije tri godine, tamo one davne 2008, o gužvama, o strci, o šansama, o broju oplođenih js, o trudnoćama i svem onom kako je bilo tada, da se vidi kako može biti, sad bi trebalo biti bolje, ali ne, nama je gore, nama su ograničili puno toga, umjesto da koristimo sve blagodati medicine na podrućju MO, mi smo ograničeni, ne zato što nemamo uvjete, što naši lječnici nisu sposobni odrađivati postupke, što nemamo potrebnu opremu, nego samo zato što se jedan obični smrtnik imenom Milinović uz potporu svog HDZ-a i jataka odlučio zakonom zabraniti našim doktorima da koriste sve mogućnosti koje medicina danas pruža.
svima vama kojima je to super, koje to ne zanima, zamislite da bolujete od raka, i da postoji lječenje koje vam može pomoći ozdraviti i vaša kolegica koja sjedi do vas u kancelariji je se s tim lječenjem izlječila, a vi ne možete koristiti to jer je eto jedan čovjek, stranka i crkva rekli da je to loše i donjeli zakon kojim zabranjuju vašem lječniku da vas lječi na najbolji mogući način, pa vam on umjesto 100% usluge nudi samo 20%, kako bi se osjećali?