pa jelda da je prostački? odvratan, naprosto!
a mi se, ponavljanjem, nadamo kako će one koje su u brak i ljubav uvele termin "davanje" i dobivanje nečega zauzvrat, shvatiti koliko takvim terminima nema mjesta u intimi partnera.
Printable View
pa jelda da je prostački? odvratan, naprosto!
a mi se, ponavljanjem, nadamo kako će one koje su u brak i ljubav uvele termin "davanje" i dobivanje nečega zauzvrat, shvatiti koliko takvim terminima nema mjesta u intimi partnera.
Što je privlačnije u Americi nego sexu?
Pa ne znam zašto toliko inzistiraš i kakve to uopće ima veze s temom, ali ne znam jesi li čula za priču o Mariji i Josipu.
Evo i umjetničko djelo
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ca..._perugino1.jpg
jennifer, :D 8-)
:lol:
Josip i Marija? Oni su imali malo drugačijih briga od nas ostalih, naime odgajali su Boga.
Mi koji nemamo Boga za odgajati smo malo u drugoj situaciji.
A i pitam se je li Josip baš sanjao takav život; okej, prihvatio, shvatio veličinu, ali nije se baš molio da ga Marija ne obadaje i to cijelu mladost.
pisala sam već na prvoj strani da sam ja uvijek za :)..uživam u tome i bez "davanja","ucjena" i sl...
zašto?
imamo dvoje male djece,posao obadvoje,moje noćne smjene često ostave traga na meni..al nekako uvijek mi je gušt i trudimo se uživati u toj našoj intimi...bez obzira dal to bio keks na brzaka brzo dok dijete ili netko drugi ne uleti ili noć koja je donekle samo naša...(kad smo skupa ;))
pokušavam održati misao i svijest o tome..da smo najprije bili sami nas dvoje,a roditeljstvo je nastavak naše ljubavi..i da ne smijem zaboraviti zbog čega sam ja s njime,što me je privuklo na njemu, i koji je razlog da smo skupa..a ne sad kad su djeca tu,da ga trknem u zadnji kut mog mozga i dati se sva svemu ostalome a njega tko šljivi za sex,intimu a možda i sve ostalo.
jel to normalno ili nenormalno razmišljanje? Ne znam...tako ja razmišljam...
Jao jeste se dovezale tog nesretnog kauca koji sam spomenula... NE kao kompromis NITI u smislu, hajd ja cu pristat nocas jer sutra kupujemo kauc kako ste pocele interpretirati, vec kao primjer udovoljavanja voljenoj osobi... Ja i MM pokusavamo udovoljiti jedno drugom u svemu, naizmjenicno i to ne smatram kompromisima vec pokazivanjem da nam je stalo. Kompromis mi dodje nesto za neprijatelje, suprotstavljenu stranu, ne MM-a
Stvarno sam mislila da ću pročitati nešto pametno o ovoj temi,kad ono samo neka amerika... :( :P
Daisy ovo je tako istinito što si napisala, zapravo je vrlo lako izgubiti pojam o nama, mužu i ženi kao paru i početku svega.
bez kojeg ne bi ni bilo to što je i kako je. važno je znati odvojiti roditeljstvo od partnerstva. sve ostalo su finese. svi smo prošli kroz manjak vremena, novaca, živaca i volje ( svi naravno ne znači da tvrdim da ste i vi svi ovdje stopostotno to prošli ali hoću reći da su svakakvi problemi sastavni dio roditeljstva) ali nekako ako znaš da je taj tvoj čovjek/muž/partner tu, da ste i prijatelji i ljubavnici i obitelj onda sve može sjesti na svoje mjesto :-)
budući je ova tema došla svome kraju pretpostavljam, pokretačici teme i svim mamama koje jesu ili će biti u sličnim problemima jedino mogu reći da treba vjerovati u sebe i da treba biti iskren prije svega prema sebi jer ako dobro poznajemo sebe i priznamo si što nas zapravo muči lakše je pregrmiti loše trenutke. i ne propustiti one dobre :heart:
flopice...lijepo napisano..i točno......:heart:
I ja sam primjetila da od kad se maleni rodio, naš svakodnevni sex sveo se na 3 puta mjesečno, Međutim kod mene je drugačije malo, moj mališan nema svoju sobu, ima slabiji san, spava, pa se samo podigne itd.,i jednostavno se bojim da nas ne vidi, tim više jer je mali ljubomorko, i čim nas vidi blizu nastane panika. Bojim se njegove reakcije kad bi nas vidio u tome.
Uz sve to jako često spava sa nama, i tada nema šanse za ništa.
A ja nekako nisam imala volje za time, niti malo. Moj muž da, ali ja ne.
Jednostavno kao da mi se to neda više.
Sad čitam tu knjigu i ful mi zanimljivo što sam do sad pročitala. Obzirom da je testosteron taj koji diktira želju za seksom, savršeno ima smisla zašto u većini slučajeva muškarci imaju jaču želju za njim... i također savršeno ima smisla zašto se mnogim ženama smanji želja za seksom za vrijeme npr dojenja - jer su sasvim drugačiji hormono i igri (prvenstveno oksitocin).
Amerika ili ne, bitno je znanje, zar ne? Fiziologija, uz ljubav. Tebi će se, anchi, vjerovati.
No, prosvjetiteljstvo je teška zadaća.
Alef, izabravši svijetlu točku (to je prvo što se vidi) za svoj avatar, najbolje si sebe opisala.
I putna karta mi je u džepu, iako neću otkriti čari seksa u Americi, jer idem bez mm. 8-)
Ifigenija:-).
fakat u pravu si, pitanje je išlo u tom smjeru
što je bilo zapravo, ne znamo, ali priča i umjetnička djela su tu
Ptice umiru pjevajući LOL
Ah onda nisam dovoljno ozbiljno pratila
tema taman za mene!!! nema želje, nema volje, nema strasti...a još do prije 4 godine ja sam bila ta koja se frnjila na muža kad mu se nije dalo...sad je obrnuto i pitam se može li gore.. imamo dvoje djece i svi zajedno spavamo. A što je najgore to mi služi kao izgovor. i u onim rijetkim trenucima kad do seksa konačno i dođe..uopće to nije to..ne osjećam ono što sam nekad osjećala, samo da obavim i mir. I onda kad kažu da je to faza i da će proći..pitam se kad??
klinci su dovoljno veliki da imaju svoj krevet ili krevete, naravno da mogu došetati i da se mogu maziti prije spavanja i ujutro i kad ružno sanjaju, ali time što imaju svoje spavaće mjesto odvojeno od vas ipak dobivare barem dio noći i manevarskog prostora za malo spontaniji pristup. Ne kažem da morate odustati od spavanja hrpimice, ali eto i tehnički dio može pomoći. Ja sam u toj fazi često zaspala kraj njih pa se vratila usvoj krevet, a oni pred jutro opet u moja, nije nam tio bio nikakav bed, polako do škole svako voli svoj krevet
Mi se već godinama ne "jubimo" u krevetu:) Svaki kutak našeg doma je mjesto za nas dvoje, samo svaka 2 mjeseca kupujemo novu dasku za wc šolju
Meni je mm najprivlacniji kad posteno oriba kupaonu ;)
mozda je problem u tome da si ti premorena od svakodnevice u kojoj on bas i ne sudjeluje pa dolazi da nesrazmjera u volji i energiji za intimu.
Posten i otvoren razgovor moze puno pomoci. I olovka i papir da zapisete tko sta kad i kako odradjuje pa svakodnevni poslovi vise nece biti prepreka.
I obrati paznju da otvaracica teme sad pise na pdf trudnoca. :)
Bilo je i prije ovakvih tema. Neke su zavrsile na jednoroditeljskim.
A ako nista drugo, ovdje ces vrlo vjerojatno dobiti poprilicno slikovite upute sta i kako pa vise neces imati ispriku da ne znas od kud krenuti lol
Proći će kad ti to odlučiš. Kad budeš malo manje umorna od cjelodnevne brige za djecu, kad budete malo sami, kad se prisjetiš što si mislila i kako si gledala muža prije djece. Sva ljubav je vjerojatno još negdje, skrivena pod svakodnevnim poslom, a uz ljubav je sigurno i strast.
Možda da malo vremena posvetiš sebi kao ženi, a ne samo mami. Postoji li koja baka, teta da pričuva malene? Da ti napuniš baterije.
Može i gore, ne bi bila ni prva ni zadnja kojoj se dogodilo da nakon strasti nestane i ljubav. Nisam Žuži, ali sjeti se da je intimnost sa mužem i zadovoljstvo za tebe (sjećaš se?), a ne samo da obaviš i mir. Iako ni to nije loše-njemu, ali tu ste dvoje.;-)