J: zelje s paradajzom
D: juha od povrća, varivo od graška, polpete od soje i tune, mješana salata
S: juha od češnjaka, proso s lećom,pohana piletina, mješana salata
petak: pohane lignje s pomfritom i tartar umakom
Printable View
J: zelje s paradajzom
D: juha od povrća, varivo od graška, polpete od soje i tune, mješana salata
S: juha od češnjaka, proso s lećom,pohana piletina, mješana salata
petak: pohane lignje s pomfritom i tartar umakom
juha od povrca s noklicama i lisnato tjesto punjeno s povrcem, sirom i zacinima
jelenkić - kak radiš polpete od soje i tune?
i ovo proso s lećom - jel to kao neki prilog ili jušno/varivasto?
ekica, polpete ko i svake, pofurim sojine ljuskice,ocijedim, stavim malo krušnih mrvica, jaje, ocijeđenu tunu iz limenke, začini, ako treba malo brašna i stavim na ulje, par minuta sa svake strane se ispeće.
A proso s lećom je kao prilog, nasjeckam puno crvenog luka i češanj češnjaka, popečem malo na maslinovom ulju, stavim proso, zalijem vodom i pustim da se kuha, kad je gotovo umiješam leću iz limenke i to je to. Meni fino. Može ko i varivo, samo se stavi više vode i kuhani paradajz.
Juha,pire krumpir,špinat i pečena piletina,zelena salata
Sarma, pire krumpir, a za desert brzi kolac sa jabukma i kruskama
juneći gulaš na jušno
predlažem poriluk s jajima (ono, popržiš poriluk na masnoći po želji, kad omekša (može se dodati malo vode/temeljca da prije omekša) i i prek toga jaja kao za kajganu, malo promiješaš... gotovo! začini po želji - ja stavim soli i papra
Fino je kao da su jaja s gljivama!!!
ja ću to sutra, zato jer sam se sad sjetila toga :)
danas je bilo varivo od mahuna i kvinoje
ovaj mi je super http://www.coolinarika.com/recept/po...ima-i-sezamom/
danas rižoto s plodovima mora i kiflice s hrenovkama, sirom i sl. iz pekača :)
varivo od slatkoga zelja. pohane šnicle
Varivo od slanutka, mrkve, celera s noklicama i unutra mrvica suhe vratine, samo da dobije malo mirisa. Klinci to obožavaju. I još na kraju nasjeckam peršina unutra, kad je skoro gotovo. Mljac!
poriluk sa ječmom
koh od riže
prekjučer: hrenovke i jaja
jučer: palenta i vrhnje
danas:
juha
meso u toću i pire
knedle
Fusilli sa pesto alla genovese, salata od paradajza.
povrtna juhica i meksička pita
Pileca juha, pohana piletina i rizi-bizi
Bas mi je poznanik donio hrpu friskoubranih gljiva, jučer sam kupila sampinjone, tak da ću sutra napraviti pravu domaću juhu od gljiva, s vrhnjem i pecenim kruhom....
danas sarmam, sutra juha od junetine, sos paradajz
Jučer: 1. pire krumpir sa špinatom
2. Domaća paradajzova juha sa pečenim papirikama i češnjakom, zec dinstani sa smeđom rižom, salata šarena
Danas: Grah varivo, prilog palenta
Sutra nešto sa brokulom, ali što će biti, ne znam
špagete s umakom od rajčice i tunjeevine
Danas lignje i krumpir salata
konačno sam dočekala svoj poriluk
juha brokula
pečene srdele i pomfri
kelj na lešo
Njoke (ili bilo koja druga tjestenina) s porilukom. Brzo i njami.
Poriluk izrežem ili na manje kockice ili rezance i kratko popržim na malo ulja. Za to vrijeme skuham njoke, procijedim ih i preko toga poriluk i vrhnje za kuhanje, začine po želji, ako imam sira stavim i njega, ali super je i bez. Što više poriluka, to je ukusnije (nama). I to je to.
lignje s krumpirom, u pećnici
bućkuriš salata, što nadjem u vrtu, uberem.
Ako stavis dovoljano vrhnja, bit ce na zlicu. :mrgreen:
danas - pileća juha s gris-knedlima, pileći batci i zabatci zapečeni s tjesteninom, zelena salata
sutra - juneće šnicle u saftu sa šampinjonima, žganci, salata
nedjelja - krem juha, punjene tikvice s miješanim mesom i sirom, savijača od sira
Leća sa ričetom
ovih par recepata su meni zgodni sa porilukom: http://www.coolinarika.com/tag/poriluk-na-zlicu/ (ali samo kao ideje, jer mnogi pršte vegetom i kockama)
slanutak sa porilukom sam radila puno puta, odlično se slažu.
juha od bundeve isto super, ali za to koristim bundevu koja mi nije bila fina (dovoljno slatka) kad sam ju pekla u pečnici, pa ju onda tutnem u juhu, za to baš i treba biti što manje slatka :)
danas po kćerinoj želji: cvjetača sa krumpirima, soli i malo maslaca (na način Malog Mede)
a dodati ćemo i malo tikvice i dalmatinskih začina (da bude i na moj način)
Integralna riza, odresci od tune i mjesavina povrca kuhana na pari.
Juha od brokule
Kuhani krumpir, cvjetača, mrva mljevenog meseka, luk na kolute mrvu zapečeno u pečnici
Mješana salata sa lukom
Juha s gris knedlima, krpice sa zeljem i pohano meso + neka salata (zelena najvjerojatnije), popodne ćemo ispeći palačinke
krpice sa zeljem
danas je bilo: tjestenina i gamberi u bijelom umaku (za malca i tikvice), zelena salata i home-made kremšnite!
sutra: piletina zapečena u roru sa krumpirima, zelena i paradajz salata i ostatak kremšnita! mljac :-)
Jucer je MM pravio spaghette sa skoljkama, i salatu od paradajza.
Danas rucamo vani.
Sutra smo zajedno tek na veceri... ne znam jos sto ce se kuhati.