Sweety, sretna si!
Čestitam :) !
Sweety, sretna si!
Čestitam :) !
sweety, čestitam!!! To je zbilja san nas svih!
sweety čestitam :-D!
bravo, sweety!!! cestitam na trudnoci i pobjedi nad brojevima!!! neka bude skolski do kraja!!!
swetty koje vijesti, čestitam!
Draga sweety, pa ovo je prekrasna vijest :-D :klap: . Želim ti da što prije sreća potisne strah...
sweety čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sweety cestitam :-D :-D :-D
Ciao cure, prvo se pridružujem čestitarima - sweety :-D
A sad vijesti s mojih prvih konzultacija; od postupka ništa do 03/12 (polip - kiretaža :( ) tako da vam nažalost još ne mogu reći ništa ni o postupku ni o protokolu koji sam dobila.
Ono što vam mogu reći je da mi je doktor rekao da on FSH ispod 10 ne smatra alarmantnim (znači čak ni ovaj od 9.97 :lol:) ali da to jest znak da su se promjene počele dešavati...nije mi spominjao vađenje AMH, a i ja sam mudro šutila, za ovaj mjesec mi je od šokova ova kiretaža sasvim dovoljna.
Argente, i ovaj moj americki doktor uopce ne obraca paznju na FSH ispod 10. Ako se ne varam, mislim da ga ne brine ni ispod 15.
Sweety , čestitam :-D. Ma ima nešto u tom andolu, ja sam ga u 06/2011 pila svaki dan jer su me noge jako boljele, i isto zatrudnila da ne znam ni kako, nit sam taj ciklus "ganjala" ovulaciju ( to mi je bio ciklus nakon neuspjelog IVF-a), nije mi bilo ni do čega, kad ono trudna, samo u mene nažalost embrij ostao u jajovodu :-(! A tebi od srca želim urednu trudnoću!!!
Drage moje...evo čekala sam današnji službeni "beta dan" da vam javim dobre vijesti ali na kraju....i nisu tako dobre.
11dpt i 12dpt pozitivni testići, 13dpt beta 212, danas 15dpt samo 392. Porast od nekih 85%, graničan, i moram ju ponoviti u petak.
Ne moram vam reći kako se osjećam. Da mi je prespavat slijedeća dva dana, uh.
Sweety jel kod vas već bio prvi UZ? ~~~~~~ svim srcem!
sweety cestitam !!!
uh charlie držim fige da krene rasti kako spada, MORA!
:kiss:
sretno
bila sam na okvirnog pregledu, da se vidi da li je plod u maternici, više zbog heparina, a ovaj službeni kada se treba vidjet srce, idem u ponedjeljak, pa budemo tek onda znali stanje.
Charlie, držim fige da se beta nastavi lijepo dijeliti! :heart:
Sretno, charlie!!!!!!!!
ma charli biće to lijeoa beta!
sretno!!!!!!!!!!!!!!!
charlie!!! :heart:
neka sljedeci nalaz bete bude po skolski pa cemo onda i cestitati..mora biti sve u redu..:yes:
cure.. ovo su stvarno divne vijesti, odmah dvije od vas trudne. Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve završi ok... ne mogu naći podatak gdje si išla u postupak i kakav?
charlie, držim fige! ajoj kakva neizvjesnost, ali 85% uopće ne zvuči loše!
Charlie, sretno! Drzim fige!
Evo da ti skomentiram, nisam prije vidila.
Ne mogu potpisat sweetin entuzijazam da su ti hormoni predivni. Loš ti je omjer FSH-LH, ali to si i sama zaključila - i ja imam jednom ulovljen takav omjer, u stvari, meni je još i gori, meni je baš bio, msilim, 3:1.
I ovaj argument od charlie, stoji - a propos E2.
Bromergon i stvarno granično povišen prl - to ti ovisi o doktorima. Mislim da dođeš kod dr. R-a, možda bi ti bio skloniji dat bromergon, nego prof. Š. Koja je objektivna granica guideline - beats me.
Vidiš sad koliko je relativan i nevažan i dobar AMH - ja sam u ove 3 godine ispucala skoro 50 stanica, pa ništa od trudnoće, a mojca je zatrudnila na 3 stanice.
Doduše, kod mojce ima nešto što iskače iz "loših" okvira - a to je povišen dhea... opet, ti uzimaš dhea, tako da si tu mirna.
I ja imam povišen prl, isto granično, kljucam po 1 tbl bromergona već možda 3 godine, pa onda to bude previše, pa pola. Uglavnom ga kljucam da imam ovulacije i nemam spottinge, sad kad sam na cycloproginovi s kojom sam oduševljena, onda ne...
Vidjet ćemo.
Sretno!
Charlie, ima li novosti?
Drage moje,
dobila sam danas AMH i rezultat je 1,1 (estradiol 144, LH 15,42, FSH 8,54). To je šlag na tortu na dijagnozu mm.
mislim da se idem zavući u neku rupu i dobro isplakati....
Big Blue o kojim mjernim jedinicama se radi vezano za AMH jer čudno mi je kako ti je FSH ko moj recimo (meni je znao biti i gori) a AMH mi je bio 19 i nešto, E2 isto malo visok čini mi se da nemaš kakvu cistu?
I za E2 ovisi o kojim se mjernim jednicama radi znam da su mene vratili sa postupka u Mb zbog navodno previsokog E2 jer kao takve vrijednosti ukazuju na cistu a radilo se o drugim mjernim jedinicama u kojima je on ustvari bio normalan i zato je vrlo dobro napisati i mjerne jednice da ne bi bilo zabune
malo sam došla k sebi... :-(
estradiol - 144,90 pmol/l (46-607 ref. vrijednosti)
testosteron -0,97 nmol/l (0,22-2,90)
prolaktin - 258,90 mIU/l (127-637)
LH - 15,42 - 15,42 IU/l (2,4-13)
FSH - 8,54 IU/l (3,5-12,5)
AMH - 1,1 µg/l (1,0-8,0 fertilna faza)
Osim blago povišenog LH (jajnici su mi uvijek bili ok - mikrocistična građa, menzesi redoviti), svi su mi ostali nalazi uključujući štitnjaču u savršenom redu. Ovulacije su mi redovite jer mogu točno u min odrediti po boli i kad i u kojem jajniku.... Tim više je šok veći
sweety - vjerojatno misliš na antralne folikule, ali nikad nisam radila nikakve posebne pretrage po tom pitanju, jer nije bilo potrebe.Gledam svoje stare UZV i Color doppler nalaze i samo mi piše folikul 12 mm, 15 mm, žuto tijelo 18 mm.... znači, još nešto od pretraga za obaviti
eh, i još jedna stvar, 34 god
BigBlue, svakako do Praga pogledaj antralne, da i to bude podatak, uz AMH, za određivanje stimulacije. AMH je iz Breyera? (u Vinog je jefitiniji), i treba pomnožiti sa 7,1 da se dođe do onog u pmol/L i onda zvuči manje tragično:-). Pogledaj prvu stranicu ove teme http://forum.roda.hr/threads/60001-A...ine-i-postupci
Čekam Mirnu da se javi, pa ćemo vidjeti što i kako dalje.
Da, AMH kao i ostale pretrage sam radila u Breyeru; naravno da sam prvo nazvala njih i pitala je li moguće da su zamijenili nalaze/pomiješali uzorke. U svakom slučaju u ponedjeljak ću ponoviti AMH u Vinogradskoj. Ne znam kolika je cijena, u Breyeru je 600 kn, ali sad mi je to stvarno irelevantno.
I da, odmah sam preračunala na 7,81; stvarno zvuči bolje :unsure:
BigBlue ovih skoro 8 za AMH je vec puno bolje. Bas me zanima sto ce ti reci Mirna ali meni se cini se OK.
Kod mene se situacija opet komplicira, nakon jucerasnje euforije zbog srceka dobila sam drugo misljenje o slici s UZ i izgleda da je GV premala za dob i za velicinu ploda; sutra imam kontrolni UZ ali u bolnici. Nekako se ne mogu oteti dojmu da prve nesavrsene bete nisu bile bez podloge i od pocetka imam strahove, drzite mi palceve sutra...
eto vidiš Big Blue da stvari nisu tako loše kako su isprva izgledale
Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutra
Draga BigBlue, u Vinogradskoj je vađenje AMH jeftinije od Breyera i ako se ne varam, mislim da je nešto malo manje od 300 kuna. Ne sjećam se više točno, ali mislim da sam ti dobro rekla. I da...antralci su važniji od AMH. Oni se gledaju početkom ciklusa. AKo sam nešto krivo rekla, neka me netko ispravi. Želim ti puno uspjeha :-).
hvala svima za potporu, pomoć, info :heart:
draga charlie, drži nam se sutra ~~~~~~~~~~
Još jednom svima puno hvala za amortizaciju prvog šoka jučer :heart:
Čitala sam vas od početka i posebno me zaintrigirala teza Kaae o dvostrukim ovulacijama. Ja ih dokazano (UZV) imam; radi se dvije jajne stanice na jednom, ili u 1 slučaju i na oba jajnika. Mislim da je tu genetika u pitanju jer, gledajući s nasljedne ženske strane, smo probile sve statistike blizanačke trudnoće (bakina generacija od 6 žena 4 blizanačke, mamina ništa, a onda "moja" generacija od 10 žena 7 blizanaca). Prvi menzes s 9,5 god, od samog početka redovit s trajanjem od 6-8 dana, a imam i tzv. mittelschmerz - ovulacijsku bol koja je simptom oslobađanja jajne stanice, pa znam kad su dvije ovulacije. Nisam našla niti jedan relevantan članak po tom pitanju, ali sad mi je iskreno svejedno - što je, tu je.
U očekivanju info od Mirne, planiram ponoviti AMH i provjeriti antralce. Imam peh jer mi slijedeći 3. dan ciklusa pada u sub/ned 7./8.1. Ima li itko preporuku za UZV? Ili da se jednostavno pojavim u bolnici i obavim uz plaćanje?
Charlie, ima li vijesti?
Držim fige ~~~~~~~~
Danas sam dobila drugo misljenje po kojem ispada da je ipak sve u granicama normale, ali ce trudnoca bit pod pojacanim nadzorom (i zbog onih beta na pocetku). Ova dva dana su nam bila prestrasna, nadam se da ide bolje vrijeme. Hvala na vibricama :heart: