4 komada lijevo gore?
Da li to znači da su zubno meso probile jedinica, dvojka, trojka i četvorka ( na zagriznom, vodoravnom dijelu zubnog mesa) ili vidiš na okomitom dijelu zubnog mesa da se ti zubi spuštaju?
Printable View
Maleni ima 6,5mj i nema zubica. Slini vec dosta dugo a i trpa sve u usta. Vec 11 dana ima proljev. S obzirom da su mu nalazi stolice ok je li moguce da su zubici blizu? Inace je dobro raspolozen, nema tempu.
Od toga pa do izbijanja zuba vani ( to je kad probije zubno meso i počne rasti) može proći ohoho.
Obično izlaze jedinice, dvojke, četvorke, trojke, petice. Ima naravno i iznimaka.
A moguće je da vidiš trojke i četvorke, jer su jedinice i dvojke tanji, plosnatiji zubi pa se manje kuže ispod mesa :unsure:
Da samo sto mislim da su zubići vec probili meso jer kad pipnem je kao kad svoj zub pipnem. A valjda se ti zubi onda spuste dolje ako su tako na bočnom mesu počeli rast..
Odlučila sam koju ću četkicu nabaviti. Curaprox. :)
Ali koju pastu?
Elmex.
Svakako neku bez fluora.
mišljenja sam da do 15 mjeseci ne treba paste
Nisam zubar. Ne znam kako zubi rastu osim da prvo trebaju u pravilu izac 1 i 2.
Probili su meso, vani su par mm al ne dole di se grize nego bočno .. I nisu ni jedinice ni dvojke nego do njih.. Da li zub tako probije pa se onda spusta dolje?
Ne. Tu se vidi da se zubi spustaju.
Zubić probije zubno meso na zagriznom dijelu i nastavi rasti prema dolje kod gornjih tj. gore kod donjih zuba.
Hm. Onda nesto nije dobro, Morat cemo do doca. Jer su probili bočno .. Ma joj..
Malo me zbunjuje fluor. Citala sam na vise mjesta da ne treba prati s pastom s fluorom zbog predoziranja. S druge strane paste bez fluora padaju na testovima jer ne stite od karijesa. Cemu uopce pasta onda.
Onda citam da ako se uvodi pasta s fluorom da svakako treba izbaciti D vitamin s fluorom, treba uzimati cisti D vitamin, a mi ionako uzimamo cisti D vitamin.
Pa onda da pedijatri preporucuju bez fluora, a zubari s fluorom jer jedino direktnim nanosenjem na zube ima djelovanje protiv karijesa.
Ne koristim pastu sa flourom vec preko 5-6 godina, ni jedan karijes nisam dobila za to vrijeme :)
Mozda flour i stiti zube, ali isti tako ulazi u organizam i radi mu stetu jer je otrov.
Prijavljujemo prvi zubic, jedinica dolje desno. Taman danas probio meso. Cura ima 5 i po mj. Malo slabije spava al sve u svemu super podnosi.
Odlično :)
Moj 16mjesečnjak dok jede čvrstu hranu prima se za jednu stranu, kao da se za uho lovi. Recimo imali smo juhu s jetrenim knedlima, dok je samo tekućina ništa, kad dođe knedl uhvati se. Imao je pred mjesec dana upalu uha koju smo antibioticima rješavali. Inače se ne buni. Ne znam je l to može biti od zubića ili je to ipak opet uho. Morat ću skoknut do pedijatrice, al mi je u centru Zg uvijek drama s parkiranjem, a nisam sigurna je l to nešto ozbiljno.
Pozdrav,
Zanima me je li netko imao iskustvo da se beba iznimno jako češe s obje ruke po tjemenu prilikom rasta zubića.. Naime, moj sin koji ima 7 mjeseci vrlo često u zadnje vrijeme češe glavicu, najčešće noću.. Istovremeno mu rastu zubići ali nigdje nisam pročitala da je to jedan od simptoma.. Povlači se za uho, slini i sve ostalo, ali ovo češanje po glavi mi se čini prilično jako. Pregledala sam mu vlasište i nema nikakvog crvenila i sl.
Moja radi isto ali po zatiljku. To radi kad joj se spava i kad sise. Mislim da ti nema veze s zubima.
Vec par tjedana (sada ima tri mjeseca) slini jako, trlja po desnima, nervozna je... Ocekujem da ce uskoro krenuti zubici. Zao mi ju jer vidim da se bas muci, potrazit cu gel i grickalice. Za sada trpa sve zivo u usta, cak i moj obraz kada joj se priblizim :lol:
Evo nas na 11 mjeseci i 7 zube. Nisu svi skroz izrasli, ali ih je 7 probilo iz desni. A ona niti place, niti grinta, samo bali i sve stavlja usta. Podsjeca me na našeg psa kad je mjenjala mljecne zube.
Krenuo je kutnjak, i to gore se ne crveni, ne bijeli, nego plavi. Kao da ima hematom. :-o Mali je nesnosan. Je li otkriveno na kraju zbog čega bebe imaju temperaturu kad idu zubi? Je li to reakcija na upaljeno zubno meso?
Nas pedijatar kaze da temperatura nema veze s izbijanjem zuba, a takvo je i moje iskustvo s dvoje djece.
I nema veze. Zuta, sasvim je moguce da je hematom, nije to tako rijetko pri nicanju mlijecnih kutnjaka. Moj sin ga je imao, ne mogu tacno da se sjetim koliko je trajalo da zubic izbije, ali cini mi se da se oduzilo bar 3-4 sedmice.
Dođe mi da se ubijem. Po noći se budi svakih pola sata. Preko dana ne prestaje cendrati. Ima šmrkljić u nosu pa grebe rukama po nosu, a ne da ga izvaditi. Onda grebe po oku i ušima.
Ma daj koja noć neprospavana, jel to vrijedno ubijanja.
Pričam ja to iz perspektive kad nisam godinama spavala, noć dim tam nije puno posto je ona više put napomenula da dobro spava inace
Gdje sam to napomenula? Ne spavam u komadu već dvije godine. Djeca mi dobro spavaju, kad ih ne muče zubi ili prehlade.
Pa djeci ne rastu zubi konstantno pune dve godine
Prije par mjeseci su imali dvije prehlade u mjesec dana, prije toga su maloj još rasli zubi, i sad su njemu krenuli. Tako da stalno nešto.
Trebala si napisati da povremeno ne spavaš u komadu.ali proći će i to
Stalno ne spavam u komadu. Povremeno odspavam. Jednom u dva mjeseca. Beba doji noću.
Zna li netko reći koliko okvirno moze potrajati izbijanje zubića. Krenuo nam je sa 3 mj sada nam je 7 za koji dan. I još ga nema. Beba sve lošije spava. Sve je više rastezljiva itd
Nisu za sve zubici krivi. U teoriji ne muce tako dugo.
Beba jednostavno losije spava.
I meni je puno puta tesko prihvatiti da je to tako.
Bebe vecinom ne spavaju "kao bebe".
10 mj.i 9 zubica..puno jel da?
Prvi izbio sa 4 i pol mjeseca, sa 7 i pol vec imao 8 komada..
Svaki zub smo osjetili, jako je nervozan i razdrazljiv..
S prvim zubici isli glatko, a ovoga bas muce
Tako je isto islo i kod nas, sa 16mj - 16 zuba...