a što ste se uhvatile tog suđa i analize mamitzi
Printable View
a što ste se uhvatile tog suđa i analize mamitzi
ma to je samo zato što andrea više ne piše
ljudi sta vam je, ma ona pretjeruje. ja kod nje jedem i nikad nisam jedla iz pljesnjivih tanjura, a nisam ni takve vidjela.
a sarma vam garantiram nije kao kod jedne forumasice docekala proljece na balkonu, uredno smo je NJM i ja potamanili.
i zena ima perilicu sudja, ne pere na ruke, ali sta niste procitali da joj je baka kupila i iz kojih razloga :mrgreen:
Pa da, svašta, meni se činilo da je žena samo napisala da ne pere suđe NA RUKE... Uostalom, kad mi djeca nisu doma i moja perilica suđa radi svaki četvrti dan, pa i ja mogu reći da evo danima nisam oprala suđe. Ne bih bila bolja žena ni bolja osoba da sam oprala na ruke, bašmebriga...
Eh, kao i svuda, ima ljudi (da ne velim žena) koji se baš moraju dokazivati pranjem suđa i glancanjem kuće. mamitzi ima svoj posao koji voli pa joj to ne treba :mrgreen:!
Dodatak: sad vidim da je spajalica napisala u biti to isto.
Hajde sad jedan savjet. Muku mučim s čišćenjem prastare kupaone i svatko tko ima novu ne zna o čemu govorim. No s vremenom naprosto odustaneš od nemogućih misija. Ima nešto što ipak želim da uvijek bude lijepo i čisto, a kod mene je već drugi dan katasrofa pa me zanima kako to održavate.
Onaj kao ručnikić/tepih što staneš na njega poizlasku iz kade. Dakle , mogla bih ga svaki dan mijenjati. U roku keks je pun svega nečega, a izuvamo se doma, a ponekad i usisavamo:lol:. Jel žene koji ma je to čisto svaki dan mijenjaju i peru (nisu to oni čupavi tepisi nego oni kao debeli bijeli ručnici s kao utisnutim stopalima) il kako to drugačije održavati da pristojno izgleda barem 4-5 dana?
Mi nemamo taj tepihić.
Sebi obrišem stopala u tuš kabini. Točnije obrišem jedno, pa stanem u papuču, pa drugo, pa stanem,...
Kad se okupa dijete, uzmem ručnik s kojim brišemo ruke i bacim ga na pod, da na njega stane, a za ruke stavim čisti. Te ručnike za ruke mijenjam svaki dan, pa mi to odgovara.
Nikako,to sam vidila da se koristi jedino u hotelima,a oni ga naravno svaki dan mijenjaju....
Sto ce ti taj skupljac sporkece pobogu? ja ovako ko Anemona,obrises jednu nogu u kadi,ugazis na slapu pa onda druga noga...a zimi gazim mokrim nogama drito na plocice jer imam podno....
meni se to gadi, pa ga ni nemam
i da ga imam, mijenjala bih svaki dan
kao što mijenjam ono na što stanem kad izađem iz kade (a to je ili majica koju sam upravo skinula, ili ručnik)
Ja imam tanke, kao ručnik, i mijenjam ih svaki dan - zapravo stavim ga na pod navečer kad se dijete krene kupati, a prije spavanja, kad se već svi istuširamo bacam ga u zmazani veš.
Ja imam čupave i perem ih jednom tjedno, služe samo i jedino da se na njih stane po izlasku iz kade i stvarno moram priznat da ne vidim da su prljavi.
Kod mene u kupaoni su isto čupavi tepihići, perem ih u mašini 1x tjedno, kad usisavam kuću posaugam ih i to je to! Naglasak je ili na svakodnevnom mijenjanju ili na svakodnevnom usisavanju valjda.
ja imam ovo cuo iz ikee
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60154594/
na to stavi obicni rucnik, kojeg perem stihijski. ljeti puno cesce, zimi rjedje.
kako je na tome ipak odvojem od poda, osusi se brzo.
kad maknem stanemo samo na to.
mi smo koristili te tepihiće, čupave. pa mi se počelo gaditi jer mi se čini da stalno smrdi.
sad bacimo ručnik od ruku. ili stanem na majicu ko apri :mrgreen:
I da, otkad je ovog topica, sve nešto usput brisuckam.
A inače nisam majkemi
dasta, brisuckanje, pa vjezbanje... tako treba
Evo nas nazad, morali smo na brzinu odjuriti u Austriju neplanirano... pa smo malo zaglavili u Sloveniji... i ode dan.
O čupavim tepihićima u kupaoni:
Jednom i nikad više, čim ga prvi put opereš izgleda šugavo. A i teško je naći neke lijepe.
Koristim one tepihiće nalik na ručnike... a sad otkad je Smjehuljica tu porasla potražnja za njima, pa sam dio starih ručnika koji su čitavi, ali su iz nekog razloga tvrdi i kruti (zna li netko zašto) prenamijenila.
Razdvojila sam teme
paaa, imas topic o vezbanju, brzo tamo :P
To mi zvuči kao kad Peterlin kaže , i slažem se s tim, da je neka uvriježena društvena norma ( a onda je tako često i u našim glavama ) da je žena koja ne drži cakum pakum kuću ona koja je u krivu ili kako je to Peterlin lijepo sročila:
"Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan."
Volim biti na raspolaganju svom kućanstvu (tj. održavati stan na životu, a i ukućane), al sve više od toga kad imam love rado prepuštam nekom drugome.
Iako moram priznati, rijetko je netko u tuđem domu dovoljno detaljan. Ja si uvijek bolje počistim; kad mi se da , a inače je dobro i manje detaljno, ako mi se rađe radi nešto drugo.:-)
A jel?
Vidiš koliko sam orna za vježbanje kad ni ne znam da postoji! :lol:
Uf...
Jeste li vi ikad kupile one zute eko vrece za smece sa trakom? Ako niste ni nemojte!!!!
Meni se u vise navrata raspala nasred dnevnog boravka dok sam ju iznosila van,pa mi je onda jednom procurila u gepeku,smrdilo danima....
Super je to sto se ona brze raspada i razgradjuje ali bome neka to ucini nakon sto je odnesem na smece!
Vim imam,eno ga stoji ispod sudopera neotvoren....u vise navrata sam ga htjela koristit ali ovi novovalni kucanski aparati ne toleriraju njegovu zrnastu strukturu....
Vim + bruskin....milina...kad smo kod toga,gdje danas vise uopce ima za kupiti bruskin sa drvenom drskom?
Što je bruskin?
Vim koristim uglavnom kod svekrve za ribanje njene starinske kupaonice (i dobro je, i za fuge i za starinsku limenu kadu). Ponekad i emajlirano suđe (kad je već pohabano) uredim time i stvarno je odlično. Zrnata struktura je pijesak.
Kod mene doma već je puno manje mogućnosti za korištenje vima. Ribaće kefe imam, jednu za ribanje spomenika na groblju, drugu za balkone i treću mekanu za pranje tepiha i tapeciranog namještaja.
RibaČa (možda je i ribaća, ali kod nas je sve Č) kefa.:mrgreen:
Ima ih za kupiti u svakoj poljoapoteci, agrobazi,...
E ja od te cetke imam traume :lol:
A jel ima netko neku super ideju kako oribati kauc?
Imamo bez kauc koji se s vremenom isflekao. Nedavno sam kupila neku pjenu za namjestaj i cijelog ga natopila sa tim. Iznijela ga van na sunce da se brzo posusia a kad ono njesra samo takvo. Fleke su se pretvorile u sive mrlje i sad igleda kao da sam ga sa smetlista pokupila. Moze li se to oprati da opet bude bez ili ga moram presvlaciti?
Usisavačem za pranje, posudiš ako netko ima...
Ako ne, servis....
Ja imam sarene presvlake na kaucevima pa je puno jednostavnije. Dok su djeca bila mala prala sam samo s deterdzentom za sudje, a sad ponekad uzmem vanish iako mi smrdi ko 100 vragova. Nije dobro da se to susi na suncu. Upotreba cetke nije za sve vrste obloga. Ja imam pamucne tkane pa mogu, ali za mikrovlakna je vjerojatno bolja carobna krpa.
Kako god bilo, moj ti je savjet naruciti servis da ti dodju s onim namjenskim usisavacem i dubinski operu. Oni ce ti reci detalje jer to ovisi da li imas federe ili pjenu unutra, kakav je materijal gore i slicno. Mi to napravimo svake trece ili cetvrte godine (bas se spremam nakon sto otpratim parketara). Nevjerojatno je sto je taj usisavac izvukao iz nasih kreveta - nema nacina da to ja operem cetkom s istom efikasnoscu. Ako imas od koga posuditi rainbow usisavac (kosta da te glava zaboli) probaj tak, inace ti je sve drugo lutrija, cak i servisi - nisu svi oni jednako efikasni.
Inace, u drugim zemljama znala sam vidjeti da se ti usisavaci koji peru mogu iznajmiti za male pare. To bi bio dobar biznis da se netko sjeti i kod nas.
disciplina ili pozovi firmu koja se bavi profesionalno s tim
ili kao neku jeftiniju varijantu od presvlačenja kupi neki fora prekrivač
Ma razmisljam da ga presvucem u neku sivu boju. Samo ne znam hoce li me na kraju ispasti skuplja pita nego tepsija. Frendica je presvlacila kutnu i kaze da je znala koliko ce ju oderat da bi radije kupila novu u ikei. A netko kaze sica
E da si mi blize... :mrgreen:
Ima mi susjeda taj al nema nastavak za namjestaj