ma ne, zmaj, nego zahvaljuješ na "upisima"
moram priznat da se i ja (otkad sam to nekidan od tebe pročitala na "odgoju") pitam zašto je "upis" zamijenio "post", "odgovor" itd.
Printable View
ma ne, zmaj, nego zahvaljuješ na "upisima"
moram priznat da se i ja (otkad sam to nekidan od tebe pročitala na "odgoju") pitam zašto je "upis" zamijenio "post", "odgovor" itd.
koliko ja znam, post nije hrvatska riječ
a između odgovora i upisa
draži mi je ovaj drugi
em je kraći, em je širi od odgovora koji pretpostavlja pitanje, a ne pita se uvijek
evto, hvala na pojašnjenju
znala sam :-)
btw moj inama moze reci da izadjemo iz sobe ako treba privatnost. e sad u njegovom svijetu prvatnost se koristi kao rijec kad nas se zeli rijesiti. navecer mi veli da odem van iz sobe da treba privatnost (a gazda teba na spavanje jer se ujutro rano budimo zbog skole). pola sata nakon sto nas je izbacio zaticemo ga kako i dalje cita stripove. kupio si je pola sata i svaki me put digne na foru
btw ovo sto vama radi zmaj sa svojim davanjem savijeta mi dozivljavamo cesto na temu autizma. ljudi koji nemaju pojma sto je autizam, koji nemaju blagog pojma kako to izgleda ili koji u najboljem slucaju imaju iskustvo iz knjiga ali nemaju pojma kako to ziviti nam drze lekcije sto i kako
a da ne velim da je tu i ekipa koja malom pokusava drzati predavanje kako se treba ponasati, pored mene zive... sva sreca da sam na sva tri jezika podjednako lajava
lijepo te molim da ne impliciraš kako ja dajem savjetu
niti me je tko pitao
niti sam ja kog pitala
niti sam igdje nudila
već sam, kako je i radi na forumu, iznjela svoje iskustvo bez ikakvog savjetovanja
eventualno postoji mogućno da ja pitam za savjet, netko mene...
ovo što si ti implicirala je jako ružno
meni je simpa ona od zmaj - prispodoba :lool:
lijepo za njega
nadam se da ću drugi eventualni slični upadi proći bez spominjanja 'majke'
koliko god nekom izgledala ko poštapalica il zezancija
na forumu ovog kova di se ne tolerira upis npr., 'bzvz upis' ne bi se trebalo tolerirati ni spominjanje 'majke ti' u bilo kakvom kontekstu, pa i poštapalice
naprosto nije kulturno
kakvo ismijavanje :-o
kakva natucanja...
nadam se da će služba za monitoring foruma reagirat
a čuj, ja mislim da protiv prve rečenice nemaš ništa jer ionako smatraš da je marturbacija grijeh. a što se tiče druge s pelenama, zar nije netko nedevno rekao (ne sjećam se tko, a nemam vremena tražiti) kako je nekad na forumu vladala idila, pričalo se o sjedalicama, pelenama, dojenju i sl, a sad smo prešli na ove strašne teme o zdravstevnom odgoju, masturbaciji...
evo, ja pokušavam vratiti idilu
Vratite se na temu, ako se uopće itko osim flopice sjeća o čemu se pisalo :)
ah Storma, takva sam ti ja :angel:
usprkos tome što sam mama masturbatorice
a i ja sam bivša
vidiš da smo mi normalni :mrgreen:
dajte na temu recite štogoda
ilio više nitko osim mene nema potrebu pričati na istu?
Hm. Mogla bih dio o masturbaciji prebaciti na onaj drugi topic?
samo nemoj ništa brisati :angel:
prije masturbacije upitah za bikini. :)
leo, misliš gornji dio?
da.
pocinju vec s velicinom od 2g. s 4 sam jedva nasla samo gace, a sa 6 sam morala kupit i gornji.
i sad dama ide u ekstreme, od trckaranja gole po plazi do inzistiranja da bi ona i gornji dio jer, eto, zasto se prodaje ako se ne nosi. i to sve u 1 danu.
od kad vase curke nose gornje dijelove, jer mi smo fest zagazili u skolu kad smo ih pocele nosat.
Moja ne nosi i normalno joj kupujem samo donji dio u Calzedoniji.
Međutim, ona uopće nije zainteresirana za imitiranje odraslih, dok je recimo njena mlađa prijateljica sa mora prava mala gospođica, i kad je lani na poklon dobila dvodijelni badić inzistirala je na gornjem dijelu.
Ja tu ne vidim neki ekstra problem, ova mala se kad bi smočila dvodijelni badić normalno presvlačila u gaćice.
Gornji dio joj je bio fora kao što je recimo fora narukvica ili ogrlica.
leo, moje ti nećakinje (mama Amerikanka, tamo rođene i žive) nose kostime s obaveznim gornjim dijelovima, ali koji su onako tipa topića, ili debelih, širokih trokuta. Plus, svi su kostimi "teretni", u barem dva sloja debelog materijala, s volanićima, suknjicama, ovim, onim...Njima je (mami i tati) bilo grozno kad su na poklon ovdje dobili bikinije (dakle, jedan sloj, trokutići donji i gornji dio) koji su po meni, ono - veseli, njima su bili kao da im je netko poklonio haltere za curice. Ali, gornji dio - obavezan. Ili gole. Gole može (ok, mlađa, kojoj je ljetos bilo 5 godina), ali ako je kostim, onda debeli, u dva dijela.
Ne treba tu bit baš krut. Meni je isto žao da se pate s gornjim dijelovima, kad mogu guštat golišave. Ali ako hoće - pa šta sad? Neka nose. Očito im nije patnja.
meni je gornji dio u rangu tangi. ok, ne skroz, al na putu.
mislim, sta curice od 4-5-6-7-8... imaju "skrivati" gornjim dijelom.
eee, ja sam ko tvoja amerikanka, s tim da je meni topic ista stvar ko i trokutic. :konzerva: :mrgreen:
E, ali njoj nije, njoj je skroz drugačija. Da ne govorim da su klasične muške kupaće upravo sramotne tamo. I to ti je primjer koliko je to sve skupa bezveze i neobjektivno. Nije to baš za toliko se nervirat.
Edit: njima je definitivni jezivo gldeat dečkiće u običnim kupaćima, ja mislim, kao nama curice u tangama (i jesam vidjela jednu, ovog ljeta na Zlatnom ratu)
meni nije bio baš u rangu tangi, al mi je bilo totalno bezveze i bila sam totalni protivnik. dok m nije prošlo ljeto upilala da hoće ona gornji. nosila ga je dva tjedna (napisala sam već to, ja mislim :?: ) i onda odustala. sad mi je totalno nevažno.
i potpisujem vertex, ako želi, ne treba biti tu krut. nema smisla.
a ako ne želi, onda naravno da ne treba.
potpisujem vertex i cvijetu.
ako hoce neka nosi. vjerojatno ce joj postati neudobno, pa ce skinuti. tako to cesto biva.
Meni je jedini "problem" sa gornjim djelom kupaćeg to što dijete ima još komadić mokre krpe na sebi, a sa neke moralnopolitičke strane ne vidim nikakvih problema.
Btw. kad sam ja bila dijete već smo sve curice počele nositi gornji dio (10-11 godina možda) osim jedne koja isto nije imala još ništa za skrivati, ali su je svejedno opako zezali jer nije nosila gornji dio. Tako da, to se eto očekuje u nekom trenu, kao što se danas valjda očekuje da se depiliraju noge sa 11 godina.
Kaj nije žalosno da nekaj takvog moraš počet radit, iako ustvari ne želiš, samo zato jer se to od tebe očekuje, i zbog straha i neugode od ismijavanja, etiketiranja i tome slično?
X. Mislim... a vjerojatno 50% stvari mi odrasli radimo jer se to od nas očekuje? I to je dio - odrastanja. Mislim - em prihvatit to da radiš nešto jer okolina od tebe to očekuje, em izborit si malo slobode, da baš ne radiš sve onako kako okolina kaže da moraš. I vidit di je neka granica, za tebe. Od mode, pa nadalje. Na tu temu mi je super Franzenova "Sloboda".
Mislim, ako ćemo već što je žalosnije, na temu očekivanja i etiketirnaja, pa meni je žalosnije to da moraš, primjerice, skrivat da si gej, od nošenja gornjeg dijela kupaćeg ili prošetavanja u tak-cipelama.
Ja mislim da jest žalosno, puno gore od toga da curica od pet godina hoće nekad obući gornji dio badića.
Inače primjer depiliranja sa 11 godina je sa teme, tako je i započela rasprava o dlakama.
meni nije bed sto curica od 5g oce obuci (mislim je, prvo sto ima na sebi jos jedan mokar komad), vec sto to uopce postoji.
svi znamo cemu sluzi gornji dio.
e pa, s 2g..zar to nije "tjeranje" drustva bebe curice djevojcice ka zenama? ono, prerano zenstveno. ne znam kako da se izrazim.
ljuti me samo postojanje prekrivaca za prsa za 2godisnjakinje-peto-sedmogodisnjakinje, jednako kao i tange za dvanaestogodisnjakinje.
trebamo oblačiti burkinije i nema frke. :mrgreen:
šalim se, ali da, i mene ljuti da to postoji. a djeca k'o djeca, gledaju što odrasli rade.
Sjecam se kako sam obrijala jednu nogu kad sam imala 11, cisto da vidim kako bi mi noga izgledala bez dlake, rezulltat mama dozivela nervni slom :mrgreen:
mislim da sam je čim sam dobila prvu menstruaciju s 12 godina imala problema s dlakavošću (imam PCOS) i proplakala sam puno dana zbog dlakavih nogu. neko vrijeme sam ih posvjetljivala krajem osnovne (teta mi je radila u ljekarni pa bi zamutila veliko pakovanje masti za izbjelivanje dlačica), onda sam ih depilirala kremom u 1. srednje, a poslije sam morala preći na vosak. dok vas nisam čitala nisam se ni brinula za svoju kćer. mislim da će se ona rano moći depilirati što se mene tiče, vjerojatno zato jer je to za mene osobno jedini estetski problem koji me mučio cijeli život.
više me brine što trogodišnjakinja žarko želi probušiti usta što prije kao što je učinila njena omiljena sestrična - nadam se da će na to zaboraviti.
eh, dok nas tako slatke muke muče...dobro je :mrgreen: