WC školjku perem spužvom i krpom, kao i sve ostalo, iznutra ispirem vodom iz kotlića.
Printable View
WC školjku perem spužvom i krpom, kao i sve ostalo, iznutra ispirem vodom iz kotlića.
dakle:
koristimo sva moguca pomagla u kuhinji da bi ustedili vrijeme koje potrosimo za tusiranje kupaone.
i ovaj topic otisao u kupus, a nespomenusmo ga ovdje
:lool:
Je, rehab, daj otvori novu temu da ju raskupusamo!
:)
Meni je, recimo, gadljiva i ta wc krpa. Spužva kojom perem wc je obično ona od suđa što je dotrajala i može preživjeti još jedno čišćenje, pa s njome izribam wc i odmah je hitim u smeće. Krpa? :yuk:
moze se ta krpa i oprati.
NE bih ja masnom krpom od suđa dotakla ništa u kupaonici - no way....
Te iz kuhinje su mi posebno odurne. I idu u smeće.
Poznata je stvar da u kuhinji ima puno više bakterija nego u kupaonici i wc-u.
Evo malo tuđe pameti: http://www.ordinacija.hr/zdravlje/pr...ise-bakterija/
Za wc imam spužvu koja služi samo za to. Za kadu i lavabo je druga. Ne miješaju se. Ova "zahodska" ima svoju kanticu (od nekog kiselog vrhnja). Koristim je s rukavicama, ne zato jer se bojim zmazanoće i zaraze, nego da mi sredstvo za čišćenje zahoda ne izgrize ruke.
Kuhinja je definitivno najprljaviji dio kuće.
Eto zašto ja svaki dan mijenjam vileda krpicu.
Imam ih puno, više nego za svaki dan u tjednu po jednu, osušim nakon korištenja, zajedno s kuh. krpama, pa sve skupa operem na 90.
Ajme, jeste li opet došle na sagu o čišćenju? :lol:
Ma nema tu pravog i krivog. Samo različitog.
i dok to ne postane opsesija sve su varijante u redu.
evo ja kad perjem veš, dijelim ga u barem 10 podgrupa, sreća da mašina ima milijun raznih programa.
ne pitajte zašto, jer odgovora nema, ali to kako radim meni odgovara, ne opterećuje me i to je to.
nije poanta da mojca sad pere kupaonu ovako ili onako, nego da ponovo nađe ravnotežu.
a tu joj pranje ovakvo ili onakvo neće pomoći.
kao i uvijek na ove i slične teme, povuče me u daleeeeeeeku prošlost ....
http://www.flylady.net/
:mrgreen:
Dobra je bila ta flylady, jedino cipele nikad nisam mogla nositi.
e, to!
to je meni bila misao vodilja kad mi je to prvi puta palo na pamet.
prvo sam svisoka isprala školjku iznutra. kao, samo školjku. onda mi palo na pamet, pa de odmah i bide, šta.
a onda: a zašto ja to ne bih sve zalila s vrućom vodom, vidi kako se lijepo sjaji, isprano odmah skoro iz jednog poteza!
odonda ja tako :mrgreen:
a bože ove rode, zato je i volim. i nakon sedam godina, uvijek me iznenadi s nečim. eto, da ljudi tuširaju svoje kupaone i još se čude kako ih drugi peru s krpicom.
:lool: umrla sam od smijeha na papke i pisanje sjedecki. MM bi takodjer valjda ispalio da naucim mazu tako piskit :lool:
ali nema potrebe, maza oduvik cilja bolje od njega :P i obavezno poklopi skoljku prije nego pusti vodu dok sa MM-om i cimavicom jos uvik
vodim bitke oko toga :mad:
i ja tusiram kupaonicu, doduse nemam nikakve ormarice u njoj ali tako mi je najbrze. neda mi se trosit vrime na takve stvari.
kako se ono zove tema? ah da, djeca u kuhinji.
nisam citala od pocetka samo zadnje dvi strane. bolje da ne citam, cimavica zna ugrijat mliko i to je to. ne volim da mi se petljaju po kuhinji.
:lol:
edit: smijem se cvijeti
ok, sad kad znamo da se kupaonica može i tuširati imam jedno pitanje
gdje da kupim ono pomagalo ne znam kako se zove.. onu gumu na štapu :mrgreen: što na pumpama klinci sa vjetrobranskog stakla skidaju vodu&detergent?
e, meni takvo treba veliko za pod. vidjela sam u kampovima gdje spremačice s time guraju višak vode (usput posušuju) prema sifonima i meni to, jelte, treba
partviš mi ostavi dosta mokro iza sebe, ovo bi mi bilo bolje
a mozda nakon te vrele vode ostanu samo termofilni mikroorganizmi :aparatic:
Joooj, meni je sad drago da nisam jedina. Već sam se zabrinula i bila spremna unormalit se i ispirat krpu tisuću puta.
Suuper mi je što nikad dosad u životu nisam nekog pitala tušira li kupaonicu misleći da svi to rade. I bez foruma ne bih znala da postoje ljudi koji to ne rade. Roda definitivno širi vidike...
Mislim, ne tusiram kupaonicu.
barem ne namjerno. Slucajno ju tusiraju djeca uz svoje pranje. :)
nemam cak niti plocice do stropa , osim u tusu.
Nema nam spasa kad krenu na nas mikroorganizmi sa zidova neopranih i bez plocica.
a ne znam, meni je i dalje taj vaš POTOP kupaone - nelogičan.
:lool:
Nije ni meni naročito logičan, al sam navikal i nekako mi djeluje čišće kad istuširam vrelom vodom. Al bar ne mislim da su netuširavci logički oštećeni. Nego, cvijeto, aj probaj otuširat jednom, samo da osjetiš taj osjećaj čistoće pa se javi...
ajd kao bivsa popotasica da kazem i ja neku.
lijepo uzmes tus, onu prasinu sto se zavukla natjeras van i to je to.
no sad mi se to ne radi. usisam usisavacem koji je sad nezakonit, prebrisem pod i to je dovoljno. prasnu na vertikali ne vidim.
i da zbilja je bedasto to raditi. nema smisla. sve je u nasim glavama. niti sam mislim da sam prljavija, niti mi je kupaona cisca od kad je ne tusiram.
samo moj zivot je zahvalniji na preporodu.
bemti, ja ne mogu dočekati doći kući :lool:
uopće ne znam kako bih to izvela. i još s vrelom vodom. šta, na nekom škanjiću stojiš, di?
joooj, smijeh me vata, pustite mene sad, pomiješali mi se ovi potopi svi :lol: :lol:
idem radit jer ću opet ovdje do sedam visit radi potopa. :roll:
djeca u kuhinji..a došlo je do toga da se raspravlja dali je "muškastije" pišati sjedeći ili stojećki, čak i o tome dali se spušta daska na wc školjki da kakica kapljično ne bi završila posvuda..od hrane i pića do pišanje i kakice..pa da uzročno posljedična veza...
neka, neka zanimljivo vas je čitati, može se i ponešto novoga naučiti..evo ja sam naučila da mogu otuširati kupaonicu...a jel treba kakva hidratantna krema poslije tuširanja?:-)
Pa u japankama koje imaš za pranje kupaonice, one po 8 kuna.