Samo da vas obavijestim da večeras u gradu nije bilo nikakve prevelike gužve, tako da je adventska gužva očito rezervirana samo za vikend.
Printable View
Samo da vas obavijestim da večeras u gradu nije bilo nikakve prevelike gužve, tako da je adventska gužva očito rezervirana samo za vikend.
Ma vraga nije gužva.
Uopće se ne može hodati po centru.
A u McDonalds nema šanse doći do blagajni.
Btw. jučer je otvoren novi McD u Vrapču
Sto posto neki oko Lošinja, Ilovik ili Susak :eureka:
Onda bi u Kini rekli da smo si svi rodbina.
i ja
Istanbul je velik, smješten još i na dva kontinenta i preeeedivan grad - tak mi je žal da je tam frkovito - nadam se da ću ga još koji put posjetiti.
Joj, a npr Buenos Aires - 12 traka - pa možete si zamisliti koliko vam treba da pređete cestu. Mi smo jako jako mali.
Ima po svijetu puno tih peogromnih gradova
Pa u manjim gradovima je tako. To su sela i svak svakog zna.
Odrasla u jednom pa iz iskustva. :)
A sad iz "velegrada" pobjegla nazad na selo.
ja sam primjer poput tebe jurana.
zivim s nerom (doslovno, ista kuca, druga vrata), ljudi jako malo znam. trebalo mi je ravno 4 godine dok nisam shvatila ko je Vlado, a njega svi, ali svi znaju. imena ulica jos ne znam. a u zagrebu znam ih jako jako puno. cak i sama sebe iznenadim, da znam kako se neka ulica zove. a ljudi tek. nekidan sam srela osobu i vidim da je znam. reakcija s fkasa se znamo, al ispalo da se znamo sa sela. djeca nam zajedno na engleski idu, a razred od razreda su :škartoc:
Jurana, možda ljude ne poznaješ, ali ih vjerojatno prepoznaješ na ulici, znaš da si ih već vidjela u prolazu i jučer i prošli tjedan.:)
Pa ja u Zagrebu prepoznajem ljude koje često srećem a ne znam kako se zovu niti se poznajemo uopće.
Dogodilo mi se jednom tako kad sam prije puno godina bila u San Franciscu i naletjela na ljude iz Hrvatske koje sam znala tako na bazi prepoznavanja lica koje povremeno srećeš. Očito su i oni mene na taj način prepoznali pa smo srdačno pozdravili. :lol: To je ona zanimljivost kad sretneš "naše gore list" u dalekom bijelom svijetu, skoro da smo se i zagrlili. :-P
ovo mi je super :lol:Citiraj:
kad mu je rekla da u cijeloj Hrvatskoj živi 4 milijuna ljudi, njegov jedini komentar je bio: ooo, pa onda se vi svi znate :lol:
upravo tako, neki ljudi jednostavno znaju sve i svakoga, ne samo u svom gradu već i puno šire. ja se zato nekad čudim kako, došli su ne iz drugog grada već i druge države i odmah se "umrežili", kraj njih se osjećam potpuno asocijalnim bićem. zapravo, ja ne volim te površne kontakte, upoznavanje i povezivanja, koje je samo sebi svrha (sad vidim što je razlog što nisam niti na jednoj društvenoj mreži), potrebu da budemo "vidljivi" i tako to...
Meni je sjajno na planinarenju kad nekog sretneš da ga pozdraviš. Obično oni koji se penju prvo pozdrave one koji se spuštaju.
A to je običaj i na selu da svak svakog pozdravlja, znao ga ili ne znao (ne onom u kom sam sada, ipak je preveliko).
Je, to je dio planinarskog bontona i meni je isto simpatično, naročito kad planinarimo negdje u inozemstvu.
Ljetos smo u Dolomitima usput i pročavrljali s jednim parom iz Zagreba, u onoj masi ljudi reagirali su na hrvatski (a mi mislili da nas nitko ne može razumjeti :mrgreen:).
A koliko je Zagreb zapravo malen govori mi i činjenica da vrlo često na Sljemenu susretnem poznate ljude, sasvim slučajno.
Ja ko spajalica. Zivim u selu od 900 ljudi više od 15 godina i nikog ne poznam. :škartoc:
Nema mi pomoći.
Ne idem često prema Dubravi pa me iznenadilo da imate cca 6 zlatarni i srebrnarni načičkanih u krugu 100 m, skupa sa još 4-5 kladionica i lutrija, a ostalo su zatvoreni objekti. Ima li objašnjenja ovom fenomenu? :lool:
Ima, prošla si pokraj ulica u kojima su davno došli Hrvati s Kosova koji su se bavili trgovinom i tamo i ostali, i dalje se bave tim.
Kladionica imaš svuda po gradu.
Zatvoreni su lokali i u Ilici nakon Britanca, i na Trešnjevci u Ozaljskoj itd.
Baš nekako otužno grad izgleda s ulicama zatvorenih objekata na svakih par koraka.
žuta ti očito nisi bila dugo u Dubravi, i pred 30 i kusur godin su samo bile zlatarne
kod mene u kvartu samo birtije i kockarnice rade
Došla ja prije nekoliko godina prvi put u Dubravu kupiti neki nakit za poklon. Izaberem, platim (samo gotovina), ljubazno me prate prema vratima.
A račun? pitah naivno.
Račun? šeretski se nasmiješi vlasnik i njegova 3 preslikana sina.
:alexis:
Nakon birtija,a opet kod frizera moraš se naručiti za termin
vidim da je ovo prastari komentar, ali moram se nadovezati...
otišla sam neku večer u hnk i skužila da sam se pozdravila s više od polovice ljudi u doslovno prepunom kazalištu. :roll:
mm je poludio. :mrgreen:
vrh je bio kad sam ustala da u red uđe meni nepoznata žena koja je imala sjedalo u sredini, pogledala me i rekla "ja vas odnekud znam" :-o
jeste li čitali Prtenjačino Brdo? dođe mi da napravim istu stvar 8-)
kod mene se malo promijenila situacija. poznajem puno vise ljudi na selu, ali iz ulice je situacija i dalje vise manje ista :škartoc:
Ja sam u ove dvije godine upoznala 2 čovjeka iz sela.
bit ce nesto od nas marta :lool:
A ne znam. Planiram se odselit iz sela i šta ću onda jadnatisam... :ups:
pa nista, kako su to i moji dugorocni planovi, postoji nada da cemo postati susjede i to nikada saznati :lool:
:lol::lol::lol:
Okretište kao da nije dio istog grada već onako pripada gradu slučaju.
Trebalo je pisati “gore”, ne “fore” shoping centra ;).
Oko okretišta vjerojatno izgleda tako jer su trgovine/radnje tamo tradicionalno držali već spomenuti pripadnici samo jedne etničke skupine. Koji se iz razno raznih razloga danas više ne bave čime su se bavili, a nema interesa drugih da posluju na toj lokaciji, ili nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi pa nitko ne preuzima... tko zna zašto taj komad jednu stanicu nakon okretišta izgleda tako... ali samo još jednu stanicu dalje je potpuno druga priča. Rade svi dućani, kafići, banke, kladionice...
Okretište ko okretište je jednako desetljećima
A nije ni to... promijenili su okretište bome dosta u zadnja dva desetljeća... srušili zidove i dio gdje je bio wc, nova je kućica za ZET-ovce, novi kiosci, pekara... autobusi ne stoje na istim mjestima, tramvaj ne stoji na istom mjestu, tri su pruge, nekad su bile dvije. Ne možemo reci da se nije promijenilo desetljećima. Okretište u Dubravi.