Vertex, nije išlo tebe. Neg cure koje pišu da im djeca inaju zdravu kosu.
Pa svi smo ju imali u toj dobi. A ond dođu godine, farbanje, neka koristi peglu, fen i kvaliteta kose više nije kao u dječjoj i mladenačkoj dobi
Printable View
Vertex, nije išlo tebe. Neg cure koje pišu da im djeca inaju zdravu kosu.
Pa svi smo ju imali u toj dobi. A ond dođu godine, farbanje, neka koristi peglu, fen i kvaliteta kose više nije kao u dječjoj i mladenačkoj dobi
A ha meni si pisala :-)
Al ja znam jako puno djece kovrdzave kose kojima je jako suha, kao i njihovim mamama od kojih su je naslijedili, pa sam tu povukla poveznicu.
Moj muz inace ima kovrdze al nema sad na kratkoj kosi i nije mu uopce suha kosa bila. Ocito ima i izuzetaka.
A mozda nam bude slucaj kao od vertexine sestre, ko ce ga znat...
Imate li kakav prijedlog za proizvode za stiliziranje vrlo kratke (i vrlo vrlo kovrčave) kose? Gel sam probala jučer, neki strong hold mužev, i sviđa mi se. Ne sviđa mi se baš šta je slijepljena, ali ok je i to na ovako kratku. Al ono, čega sve ima i šta radi kosi?
Ja imam doma toliko proizvoda da ih pola nisam ni otvorila.
Dosta od toga je ne baš drogerijsko. A da probaš neki laganiji gel tipa Orange marmelade? Može se kupiti samo online.
Na fejsu je opet osvanula nova grupa - no uopće ne pratim. A ne pratim ni novitete. Ne znam kak da se dovedem u red s kupovanjem.
I ja računam da bi neki gel za wet look možda bio optimalan. Ja ne volim kupovat viška, to mi je opterećujuće. Ne bi sad kupila 10 proizvoda pa isprobavala, nikako. Zato i pitam da možda malo suzim izbor.
Neka je pisala da je imala kratku kosu, možda mitovski?
Ne bih ni ja toliko kupovala, al svaki put kad odem (srećom to je 1x godišnje) u dućan specijaliziran za kovrčavice, ne mogu odolit. A sve je pakirano u dosta velike kutije/boce. Zadnji put sam pitala za uzorke, ali ih ne dobivaju.
Ja sam u jednoj od grupa otkrila pivu. Cca 3dcl prokuham da ispari alkohol i ostavim dok ne bude mlako. Kosu redovno operem i zadnje ispiranje povom. Lokne su mrak, jako je bitno ne brisati ručnikom već skvišati, čvrsto rukom gužvati kosu dok je mokra i dok se suši na zraku. Za volumen ju okrenem naopačke i difuzorom dok još vlažna malo prosušim. Nekad i poslije pive dodam malo gela i to je to.
Meni je žao trošit pivu za kosu. Al znam da kad sam jednom isprobala, isto je bilo dobro.
Kao i gel od lana, koji mi se pak neda kuhati.
Ne znam mašnice je li meni odgovaraš ili ne, ali čisto da pojasnim, nisam dovoljno definirala pitanje.
Kosa mi je sad na 3 cm otprilike, i izgleda nekako kao astrahan krzno :D
Za skvišanje nema ni dužine ni potrebe, jako je kovrčava.
Rasla je od nule pa je dosad bilo dosta ništa ili samo voda. Sad dolazi u fazu da bih mogla izgledat kao gospođa u godinama s trajnom, a sačuvaj bože da bi ja izgledala kao gospođa u godinama :lool: Dakle, treba mi nešto za oblikovat friziru, a ne isticat kovrče.
Ali čini mi se nemano ovdje iskustva s kratkim kosama. Napisat ću ja ako otkrijem šta dobroga.
Miris pive se ne osjeti.
Bitno je pivu ili prokuhat ili kupit bezalkoholnu. No ja ju ne koristim jer mi je preskupa ( uz tonu proizvida koje sam kupila)
možda ovakav gel https://mashala.hr/proizvod/cantu-fl...-IscE2_zJ97dig
Orange marmelade je lagani gel od lana. Mislim da ga povremeno isto ima na Mashali.
https://mashala.hr/proizvod/orange-m...e-gel-za-kosu/
Ja ga koristim al stavim nakon njega još neki. Samo je moja kosa jako tanka. Al orange je npr odličan mojoj frendici koja ima gotovo "crnačku" kosu
A uvijek ga možeš i sama skuhati. Tjedan dana stoji u frižideru bez problema (možda i duže, zaboravila sam) a može se i smrznuti.
Aha, tek sam ga sad ustvari pogledala. Hvala, Nano, i to je dobar prijedlog.
Nano i to nije ljepljivo po kosi?
Nije ljepljivo. Jelena_o imaš ti frčkavu kosu?
Naše kose su specifične pa se tako i ponašaju u svakodnevnom životu
Moja nije toliko ko tvoja, ali je frčkava