Po zakonu je dućan dužan vratiti novac u slučaju reklamacije, odnosno nedostatka na proizvodu.Za sve ostalo ima pravo "voditi svoju politiku" i inzistirati isključivo na zamjeni ako nije plaćeno gotovinom.
Printable View
Da malo podignem temu. Prije dvadesetak dana u Konzumu kao akcija Doninog pekmeza od šljiva bez dodatka šećera, na akciji 24 kn stvarna cijena 34 kn. Mi sve sretni navalili. Jučer hladan tuš. Isti takav pekmez u Plodinama 21 kn, na akciji 16 i nešto. Konzumirajmo i dalje hrvatsko!!!
Jesi li sigurna da je to isti takav, jer Dona radi dva sličina pekmeza, jedan sa jedan, bez šećera, slične gramaže:Citiraj:
na akciji 24 kn stvarna cijena 34 kn. Mi sve sretni navalili. Jučer hladan tuš. Isti takav pekmez u Plodinama 21 kn, na akciji 16 i nešto. Konzumirajmo i dalje hrvatsko!!!
evo vidi link:
http://www.donatrgovina.hr/hr/proizvodi/pekmezi
evo sad sam gledala katalog za plodine
to je manja piksa od oko 400 gr i to ovaj pekmez s dodanim šećerom.
Danas idem u Plodine, pa ću baš pogledati
Danas "velika uskrsna akcija" u Konzumu. 10 jaja 8 zarez nešto kuna. Pun frižider. Rok trajanja: uskrsni ponedjeljak.
Ali nisu onda baš nešto jeftina. Ne znam, doduše, koliko su jaja inače jer kupujemo domaće po 2 kn komad
:-x Ma neka su i za gađanje Sabora.... gade mi se te navlakuše - koliko će samo ćoravih penzića kupiti jaja pred istekom trajanja! A oni ispadnu veliki domoljubi jer su u krizi omogućili "jeftinu" uskrsnu trpezu...bljak.
Konzumova sol za suđericu (Dax) od 2 kg košta 15 kn:
http://online.konzum.hr/products/60008976
A unutra su 2 vrećice krupne kuhinjske soli Solane Pag, koje inače koštaju 3.5 kn:
http://online.konzum.hr/products/50010258
Danas u lidlu , akcijski plakat - pileći file , kg 39.99.
U hladnjaku samo perutninin file u pakovanjima 500-700 gr.
Uzmem jedan , oko 600 gr , i na blagajni košta 39.99.
Pobunim se , nije li to cijena za kilogram ?
Prodavačica ne zna , zove šefa , on tvrdi da su to neki drugi fileti ( kojih trenutno nema ) i da je ovo cijena za komad.
Opet mi nije jasno , kako mogu jednako koštati svi paketi kad je različita gramaža , al pristala sam na povrat novca .
To ti u Lidlu bude neka bosanska piletina, koju ljudi razgrabe u 8.01, natrpaju po 10kg u kolica (vidjela prošli put kad sam slučajno došla u Lidl tako rano). Nije sigurno Perutninina.
i mi jedemo pisanice, kao i svi ostali u kraju iz kojeg dolazim
temperama i nejestivim bojama se bojaju ispuhana jaja :)
Nije veliki centar, ali je velika firma. Narodne novine u Savskom Gaju.
Otišla danas po neki obrzac i usput pred blagajnom uzela nešto iz košare gdje su stvari s popustom. Za jedan artikl su mi računali popust za drugi nisu. Kad sam se vratila duboko su se ispričavali, ali pošto mi se to već kod njih dogodilo (u pet puta što sam bila, dva puta mi nisu obračunali popust) sve sam uvjerenija da je to politika firme. To su sitni iznosi, ali baš je bezobrazno
i ja bih rekla da im je to politika i baš nije ok.
mene redovito frustriraju borovnice. em ih više nema kupiti ni za lijek u rifuzi već samo u mini pakovanjima po 125 g em im nabiju cijenu da je to strašno i još manipuliraju da je to nevjerojatno.
jedan dan stave tu majušnu kutijicu na akciju i dođe 1,25 eu, već drugi dan ista ta kutijica 3,45 eu!!! i tako čitavo ljeto i svako ljeto, malo akcija, malo dupla cijena, od dana do dana pa kako potrefiš. užas jedan.
jednom sam zvala šefa dućana i žestoko se obračunala s njim, išao je raditi majmuna od mene, kao nemam ja pojma kako se kreiraju cijene, diskutirali smo nasred odjela za voće i povrće vuru vremena, da bi na kraju usprkos svim njegovim bu-ha argumentima ispalo da na tome, takvom politkom masno zarađuju jer su kupci po defautlu naprosto čoravi, ne gledaju cijene već samo trpaju šta vide. mislim ne svi, ali dobar postotak i naravno da je to prestrašno. a ima takvih primjera milion sa tim tobožnim akcijama.
Prvi link ne radi.
Da li si posve sigurna u ovo što si napisala? Da li je unutra stvarno najobičnija kuhinjska sol krupna jodirana?
Događaju se greške u cijenama ili, ono što me izluđuje, jedna cijena na polici, druga na kasi, ali staviti kuhinjsku sol u kutiju za sol za perilice je prekršaj koji bi se trebao strogo kažnjavati.
Ne vjerujem da bi si to dozvolili. Baš ću provjeriti idući put.
Imam vrećicu te krupne paške kuhinjske morske soli i piše sadržaj:
morska sol,
KlO3 25,5-38,5 mg/kg,
sprječavanje zgrudnjavanja E536.
U 100 g soli:
Ca 0,016%
Mg 0,046%
K 0,058%
Danas sam kupila u Lidlu sol za perilicu i piše da se sastoji od čiste soli, ali je zabranjena za hranu. Ako se konzumira, treba potražiti liječničku pomoć. Onda to nije NaCl. Koja čista sol je to onda?
Meni se čini da tu lud zbunjenog i to samo zato da zarade na tobož specijalnoj soli za perilice.
I za perilice ide NaCl.
ma Konzum je poznat po tome da MORAŠ provjeriti rok trajanja
prije nešto je ko fol neki maslac , čini mi se meggle bio na akciji, 2 komada skupa
mi stavili u košaru i srećom mm pogledao, datum istekao ima 3 dana
pa onda neke woody hrenovke, u mom K stajala 2 mj. jedna cijena a naplaćivali po drugoj, dok se nisam zainatila i krv im piopila da to promijene, više ih nisam ni kupovala 8-)
a u Plodinama mi je muka više trošiti svoje dragocjene vrijeme, jer tamo fakat svaku cijenu moram provjeravati
osjećam se ko financijski inspektor, od 5 puta bar 2 nešto ne štima s cijenama
i još su uvrijeđeni kad im kažeš...
Beti3, link radi kad se pejsta u pretražnik.
Naravno da može jestiva sol u suđericu, ja samo takvu inače stavljam. Ali jednom u kvartovskom Konzumu nije bilo krupne, pa sam Dax uzela i vidjela ovo što sam navela.
Druga stvar je da sol za suđericu nije za konzumaciju, to ima smisla.
Plodine su mi se zamjerile radi toga. Moram pamtiti cijene do blagajne. I svaki put nešto ne štima. Ali ja uredno tražim razliku nazad. Još se nisu bunili, nego isplate. No, gubim vrijeme.
Čudno da nisam još naišla da naplate manju cijenu, a na polici je veća.:mrgreen:
Kod njih više ne kupujem na veliko nego samo ciljano.
Ja moram stati u obranu NN-a jer sam uvijek naišla na razumijevanje, a često, vrlo često sam/smo tamo .. Od mene imaju plus.Citiraj:
veliki centar, ali je velika firma. Narodne novine u Savskom Gaju
Što se tiče cijena, ja uredno kontroliram (uvijek i svuda i svima već idem na živce), nema dućana gdje nisam naletjela na krive cijene... U plodinama im je u godinu dana otišlo 12 ljudi, a nove nisu primali, naravno da ne stižu... Ali se ispričaju i vraćaju, kao što netko reče.
Dok u Konzumu još budu bezobrazni, kad bude njihova greška
Evo mene opet s Intersparom. :roll: Možda je u Hr drugačije, ali napisat ću, jer riječ je ipak o istom lancu.
Dakle, moje cure su poželjele da im za Uskrs kupim Milkina čokoladna jaja koja se prodaju u ljubičastom kartonu s plastičnom žličicom. Prije par tjedana, jaja složena na hrpu, uz njih natpis "Aktuell" i cijena 2,99 eura. Prije par dana, jaja na istoj hrpi, natpis promijenjen u "Aktion", a cijena ista. :roll:
Moia je posve u pravu kad kaže da računaju na to da većina kupaca ni ne gleda ni ne pamti cijene.
Opet Interspar...
Kupila jumbo paket pelena za 199,90, pisale su cijene komadno po brojevima pelena. Točnije za četvorku je pisao 1,33 kn ... Uzela jer mi se žurilo i zapravo sad sam provjerila i zaključila da sam platila 1,51 kn po peleni (ima ih 132 kom u pakiranju)... oderali me za 25 kn....
interspar - roba snižena uz kupone.
na dva artikla su me skoro zavaljali za 19kn.. 2 dezića, svaki po 13,5 - naplatili svaki po 23... (lipe zaokružene)...
povrat za sve takve "greške" je ORGANIZIRAN na info pultu... pametnom dosta...
Ja uvijek kada kupujem uz kupone provjeravam cijenu na blagajni i tražim "storniranje" ako nije u redu.
Inače, neki dan u Konzumu sam uspjela "oprati" blagajnicu prije nego sam došla na red, i doživjela da mi je vratila 1 lipu, koju nikada ne vraćaju.
Očigledno SAMO kada pokažeš zube možeš dobiti ono što ti i pripada.
Bože sačuvaj, nevjerojatni su! :-x
cathy, ja stanem pokraj blagajne (jer je gužva) :mrgreen: - i onda provjeravam. naravno da reagiram, samo me komentar osupnuo: "javite se kolegici na informacijama, ona sve zna"... halooooooooooooo?????????
Konzum je jako dugo imao cijenu ABC sira 8.99kn/200g. Onda je prije 3 tjedna osvanula "akcija" s 11.49 na tih istih 8.99 :roll:.
Kad su skinuli "akciju", ostala je naravno nova cijena.
Oni su tipični predstavnici tih nepostojećih akcija. Neka PIK šunka u ovitku uvijek ima istu cijenu 59 i nešto kn. Ipak povremeno bude na akciji od tih istih 59kn, malim slovima bude neka nebulozna "normalna" cijena od 74kn.
ja sam abc zamijenila sirom iz lidla. neki jogurt fitnes . puno je bolji.
Do sada to nisam učinio, ali mi je odluka već formirana: u onom trenutku kad me bilo koji dućan bilo čime krene maltretirati lijepo ću im na licu mjesta vratiti svu robu i tražiti povrat novca. Fakat mi ih je svih pun kufer i zlo mi je da svaki put baš moram provjeravati račun. Isto i sa "zaštitama od krađe" - vidim da ih sustavno ne poništavaju, a povremeno se sekuritate okomi na nedužnog kupca. Dakle - odmah povrat!