I ova nada koju nam dajete u ovim trenutcima je puno.Hvala od :heart: na tome.Cekamo izbore, nase glasove zasigurno imate.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Printable View
I ova nada koju nam dajete u ovim trenutcima je puno.Hvala od :heart: na tome.Cekamo izbore, nase glasove zasigurno imate.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Maya&Leon hvala :*
kad vidim da nisam sama i da nas ima puno to mi je jedina utjeha i snaga da idem naprijed!
Poštovani gosp. Richembergh, hvala na svemu što činite! :heart:
X!Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
G. Richembergh, hvala Vam na javljanju i na svemu što činite!
Postovani g. Richembergh,
Vama i Vasim kolegama se od srca zahvaljujem sto ste mi upjeli vratiti nadu i vjeru da postoje i politicari kojima je iskreno stalo do drzavljana RH i dobrobiti ove drzave!
JUTARNJI LIST, 13.07.2009.
http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...anak,169320.jl
--------------------------------------------------------------------------------
piše: Jelena Lovrić (LINIJA ŽIVOTA)
Premijerko, povucite antibaby zakon
Premijerka Jadranka Kosor hitno bi morala povući Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji prošli tjedan nije izglasan samo zato što je opozicija u Saboru uspjela srušiti kvorum. Štete provođenja takvog zakona višestruke su i dalekosežne.
Kosor mora povući zakon zato što je loš, rigidan, nehuman i protuustavan. Parovima koji žele, a ne mogu imati djecu zapravo otežava put do roditeljstva. Pravi razliku među ljudima na osnovi bračnog statusa pa bi lako mogao pasti na Ustavnom sudu. Samo parovima u braku daje pravo na umjetnu oplodnju. Izvanbračnima uskraćuje pravo na djecu. Za žene će procedura zbog određenih zakonskih ograničenja postati teža nego dosad, bolnija i traumatičnija nego što je to nužno. Rješenja su na štetu pacijenata, potencijalnih roditelja, i nataliteta. Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji zapravo se pretvorio u pravi antibaby zakon.
Katastrofalan dojam pojačao je ministar zdravstva Darko Milinović koji kao da je stigao iz neke džamahirije. U stvarima koje su vrlo delikatne prirode nastupio je kruto i bahato poput revolveraša. Bez ikakve empatije prema ljudima koji sanjaju o vlastitom djetetu. Goropadan u stavu i retorici. Svoju je funkciju shvatio kao ovlaštenje da se može poigravati ljudskim sudbinama i životima, po vlastitom nahođenju razvrstavati ljude na one koji imaju pravo na roditeljstvo i one kojima se ta sreća uskraćuje. Pred parlamentom je izjavio da oni koji nisu spremni ući u brak nisu spremni ni za djecu. Izvrijeđao je žene, jednoroditeljske obitelji, izvanbračnu djecu. Hrvatsku je predstavio kao neku krajnje zatucanu zemlju. Ministar, kao i njegov nazadni zakon, sramota su za ovu državu.
Nadalje, premijerka Kosor morala bi povući zakon i zato što joj u ovom trenutku ne valja stvarati zlovolju ondje gdje to nije neizbježno. Njezinoj će Vladi trebati snažna podrška zato što će pod pritiskom ekonomskih i socijalnih problema morati donositi vrlo nepopularne mjere.
U takvoj situaciji dobro je izbjeći nepotrebno otvaranje bokova. Subotnji prosvjedi protiv antibaby zakona nisu djelovali kao neka velika prijetnja, ali pametna vlast u kriznim, tenzijama prebukiranim vremenima ne bi sama sebi stvarala nepotrebne probleme. Donošenjem zakona, koji je prema ljudskoj muci bešćutan i arogantan, Vlada sije nezadovoljstvo i revolt i ondje gdje ih ne mora biti. Situacija vapi za saveznicima, ona stvara protivnike!
Na koncu, Jadranka Kosor morala bi povući nakazni i po mentalnoj matrici srednjovjekovni zakon i zato što je žena. Rodnu pripadnost obično ne smatram validnim argumentom, ali kad je već premijerka naglašava i upotrebljava, onda valja upozoriti na strašnu diskrepanciju da će se u mandatu prve žene na čelu Vlade usvojiti zakon koji je protivan interesima žena i djece.
Antibaby zakon bit će, štoviše, među prvima u njezinu mandatu! Kosor je dosad nastojala njegovati posve drukčiji imidž. Ako ne stopira zakon, koji je skrojio grubijanski muški mozak, sama će uništiti sliku koju je o sebi dosad pokušala stvoriti. U taj kontekst onda ide i odluka da najveći teret smanjenja državne potrošnje ukidanjem besplatnih udžbenika i prijevoza za školarce podnesu djeca. Od oko 800 rebalansom srezanih milijuna Vlada dvije trećine kani uštedjeti na juniorima. Je li to poruka koju premijerka Kosor šalje Hrvatskoj?
:klap:
Preprepredobar tekst! :D
odličan tekst!
Hura za ovakav tekst! Odličan je!
možda će uskoro izglasati i zabranu sudjelovanja na Paraolimpijskim igrama: Bog vam nije dao noge, pa zašto biste trčali?!
Ne bi me iznenadilo..Citiraj:
apricot prvotno napisa
Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Još jednom, veliko H V A L A na svemu. Divno je znati da postoje ljudi kao što ste Vi.
:love:
:klap: :klap: odličan tekst!
Poslala mailove i g. Stankoviću i Šeksu (zna se kome kakav :mrgreen: ). Dobila zahvalu od g. Stankovića, a od Šeksa niti ne očekujem ništa. Barem sam se malo ispucala.Citiraj:
melange prvotno napisa
Koliko sam shvatila za kvorum mora biti 77 zastupnika u saboru, pa sam brojala i skuzila da ga ne bi imali bez predstavnika nacionalnih manjina.Sta mislite da tim ljudima posaljemo mailove s molbom da ne budu tamo?Mislim da ih ima ukupno 8.
Taca, nađi mail, pa ćemo i njih bombarirati!!
xCitiraj:
bublica3 prvotno napisa
Uz veliko hvala Prosvjednicima SDP-u, HNS-u i g.Čehoku
inaće, ne prefeiram stankovića, arogancija i bahatost, ALI, rasturio Šeksa ko beba zvečku hahahahhaaa,"Nemate mišljenje gospodine Šeks? Pa predlažem da ga nađete do donošenja zakona!"
:lol: :lol: :lol:
Tu ima dosta adresa na koje se može poslati:Citiraj:
ZAUZETA prvotno napisa
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=1797
Pišite, pišite i samo pišite.
Moraju znati da postojimo.
Poslala gosp. Šeksu. Nadam se da čitaju, a ak i ne čekamo izbore...
Sad gledam na popisu zastupnika, Ivan Bagarić, koji je u raspravi bio za zakon, sa velikim Z, isto medicinar!! Pa nevjerovatno prvo gospodin struka - Milinović, sad i ovaj doktor...fakat za plakat
Bagarić je bio najgori na raspravi, stalno je imao vrlo neumjesne komentare. I on je taj koji je izjavio da smo si sami krivi za dijagnoze svojim načinom života i da je po njegovom mišljenju zakon previše liberalan :evil:
obrisala sam neprimjerene postove. zauzeta, molim te da smiriš retoriku.
Isprike...
hvala vam do neba g. Richmbergh kao i ostali "odbjegli" zastupnici !!!! :naklon:
hvala vam na iskrenom zalaganju za naše probleme :naklon:
Cure moje, šta možmo još napravit osim šta smo poslale mailove zahvale svima???
:love: :love: :love:
Evo ja sam poslala molbe zastupnicima nacionalnih manjina da ne prisusutvuju glasanju, ni sada a ni ubuduce.Linkovi su: klubnm@sabor.hr
i klubsdss@sabor.hr.Za sada mi je jedina nada da opet nece imati kvorum.
GABI Molim te mail Stankovića.
Poslala mailove i g. Stankoviću i Šeksu (zna se kome kakav :mrgreen: ). Dobila zahvalu od g. Stankovića, a od Šeksa niti ne očekujem ništa. Barem sam se malo ispucala.[/quote]
taca, :naklon: Jooooj, kad bi to bar prošlo.... Ali ne vjerujem - manjine su uglavnom čvrsto priklonjene vladajućoj većini, koja god bila... :/Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Nedjeljom_u_dva@hrt.hr - na ovu sam ja njemu poslala
Aleksandar.Stankovic@hrt.hr - s ove sam dobila odgovor
evo poslala sam i ja manjinama i zahvalu G.Stankoviću.
Moraju SVI shvatit da nama ovaj novi zakon ŽIVOT ZNAČI!
Jelena Lovrić :klap:
Stanković :klap:
g.Richemberg hvala Vama i Vašim kolegama što nam dajete podršku i što pratite ovaj forum! Ipak postoji mala nada za pozitivan pomak u srijedu! Sretno svima nama!
Poslala sam mail-ove molbe na klubove zastupnika nacionalnih manjina u kojima ih molim da svojim odlaskom sa glasanja onemoguće donošenje ovog zakona.
Poštovani G.Goran Beus Richembergh, hvala na vašoj potpori od srca.
i meni se cini da su nam predstavnici nacionalnih manjina jedina sansa :-/ da zakon ne bude izglasan i da bi ih trebalo zasuti s mailovima - osobnim pricama, informacijama, molbom.
usput, cure koje ste u petak prenosile livestream glasanja ovdje na forumu, hvala vam :love:, bile ste mi jedina veza s dogadjajima; drhtala sam sa svakim novim postom.
takodjer hvala i zastupnicima sdp-a, hns-a i gosp.Cehoku sto su napustili sabornicu i srusili kvorum te nam dali i vrijeme i nadu da se mozda ipak nesto moze promijeniti. hvala sto nam pruzaju toliku podrsku i bore se protiv ovog uzasnog zakona zajedno s nama.
hvala i gosp. Goranu Beusu Richemberghu na javljanju ovdje i na podrsci.
Cure sad sam primila mail od G. Romane JERKOVIĆ. Kaže kako nas podržava i razumije, ali da će na sljedečem glasovanju HDZ osigurati kvorum i da zakon će biti izglasan tj. usvojen.
:cry: :( :cry:
pa to se tako kod nas radiCitiraj:
bublica3 prvotno napisa
usvojiš zakon protivan Ustavu, da se uvučeš Crkvi
i onda ga rušiš na ustavnoj tužbi za 6mj
Nisam stala cilo jutro pisat mailove zastupnicima!!!
Pa poslu sam i na žalost nisam danas bila baš učinkovita! Ispričavam se mom poslodavcu, ali ovaj zakon život znači! Sad ili nikad!
Ma ako ga i usvoje sada, moramo se nastaviti boriti! Sa borbom imamo bar nekakvu šansu i ne smijemo ju propustiti!! Cure ne odustajte, ne dajte da vas obuzme malodušnost!Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
A tko zna, možda i gospodin Šeks stekne stav i to zdravorazumski :lol: