ja jedem samo danju, i sad sam na +9:roll:
Printable View
ja jedem samo danju, i sad sam na +9:roll:
39 tj + 12 kg
ja zadovoljna :-)
22 tj +3
ja evo 34 tjedna i 3 dana i vaga kaže 10 kg.
još malo i bebica je sa mnom, jedva čekamo :)
Na mene se samo lijepe, 19. tjedan i 6+ :-o,a ne znam di griješim, je da sam sladokusac, ali opet, prošli ponediljak pa do danas ravno 2 kg gore, da mi je znati kako?! i kako uopće zaustaviti ovaj rast, a da ne bude štetan za potomčića, molim konkretne isprobane savjete!!
12+1, - 1 kg
16+2, - 1 kg
20+1 na istoj težini kao prije trudnoće
23+3, + 3
29+0, + 6
37+3, + 11
još malo......
ovako je i meni, ja sam danas 21 tjedan i 9,5 kg, ali u zadnja dva mjeseca samo 2,5 kg, sve ostalo u prva tri mjeseca. uspjela sam svladati daljnji rast kilograma jer sam potpuno izbacila večeru poslije 18,00 sati i pokušavam ne jesti kruh uopće. jedem ananas i jabuke jer mi baš paše, a od ostale hrane sve samo malo manje porcije. doktor me na prošloj kontroli čak pohvalio jer sam u mjesec dana dobila samo kilu. danas idemna kontrolu, sad sam od prošle 1,5 kg u plusu, mislim da je i to ok.Citiraj:
Na mene se samo lijepe, 19. tjedan i 6+ :-o,a ne znam di griješim, je da sam sladokusac, ali opet, prošli ponediljak pa do danas ravno 2 kg gore, da mi je znati kako?! i kako uopće zaustaviti ovaj rast, a da ne bude štetan za potomčića, molim konkretne isprobane savjete!!
drži se!
Ja sam jutros stala na vagu i :-o
16 tjedan i 6+
Tješi me to što si sad super izgledam s obzirom da sam visoka 178cm i nikad nisam bila teža od 54 kg (dakle ko štap mršava) al svi u mojoj obitelji su takvi tanašni.
Tako da se tješim da je ova kilaža ok,i da sam u startu trudnoće bila u minusu s kilama8-)
prva trudnoca sa 60 na 93, uzas jedan...
sad druga trudnoca isto stratala sa 60 kg , 20 nedjelja i + 4kg, nadam se da necu 15 preci ovaj put.
35+6 - 17kg
računam s +20 do kraja :roll:
ALI, tješim se da osim u trudnoćama, zadnjih 15-ak god imam istu kilažu (cca 51-52-53kg/165cm) i da sam poslije prve T, nakon 6 mjeseci izgubila sve kile dobivene u trudnoći (15kg) i još kilu-dvije otišla u minus, a bez ikakvih dijeta i (posebnih) restrikcija pa da će tako biti i ovaj put.
12+2 u plusu sam 1 kg... Kako mi je prva trudnoća, nemam referncu ali nadam se da će se prirast zadržati u okvirima preporučenog (mama je dobila 20 kg u prvoj trudnoći, nadam se da ću ja manje)
14+5 +4 kg
(ostala trudna sa 60kg/168 cm, nikad mrsavica, cijeli zivot malo "okruglija" ;) )
...ako nastavim ovim tempom, nece biti dobro :( a nekako sam si zacrtala da mi je maksimala 12 kg!8-)
Al sto mi je najgore od svega - jos sam u fazi kad se ne osjecam bas trudno, jos se nista ne vidi, ne nazire - nego, samo debelo! I ove 4 kg su se lijepo smjestile na guzu i bokove... krasno! :P
...jedva cekam stomacic!...:zaljubljen:
Ja sam sad 10+6 i -3 kg
imala sam par kila viška prije trudnoće koja sam taman počela gubiti pa se valjda nastavilo
presretna sam jer sam u prvoj trudnoći dobivala 2-3 kg svaki mjesec
38+2, u plusu 12 kg.
ja sam na +10,5 u 29. tjednu.
Al zanimljivo mi je kak mi trbuh naraste preko noći.
Sad smo se vratili s mora. Prije mora (doslovno 2,3 dana prije) sam isprobala stvari koje mogu još obući.
Na dva grudnjaka od badića mi ošla kopča. Jedne kupaće nisam mogla nositi koliko su me stezale, al trek negdje od 2.ili 3. dana na moru.
Imala sam jednu dugu haljinu, dosta široku, koju sam probala dan prije povratka s mora. Kad smo se oblačili, znači drugi dan, nema šanse da ju navučem. mm nije mogao vjerovati, jer sam večer prije pred njim obukla haljinu i stajala je čisto ok.
Nisam se puno zdebljala na moru, sve skupa 20 dkg.
20.-ti tjedan + 2 kg :-)
22 +2- 4 kg.
pojašnjenje, nisam u minusu nego u plusu te 4 kile, sad smo na 62. tek kad sam vidjela post sam skužila sam da izgleda ko da sam u minusu. ma joook!!
20 +2900 gr
25tj u plusu 4,5kg......:-D
37 tjedan + 7,5 kg
citajuci vas ja sam bas pala u depresiju :-( pa zene drage kako uspijevate????
Ja sam u 22. tt i na plus 9 kg sam (nosim dvojajcane blizance). Pravo sam se zabrinula jer sam u trudnocu usla jako jaaako gojazna. Sta da radim: trudim se da jedem manje obroke i da iza 18 pojedem samo neku vocku. Od kruha jedem onaj integralni najintegralniji crni na snite izrezan i upakovan u najlon. Sto jest jest, pojedem sladoled ponekad i poneki integralni keksic. Inace jako puno povrca i voca.
nemoj se bedirati. kao prvo nosiš dvojčeke. a kao drugo, ja da ti priznam i nemam neki apetit. jednom dnevno sam baš gladna i to obično za ručak. a za ostale obroke pazim kaj papam da baš ne bude špek i bijeli krug npr. jer osim kaj jako deblja i teško pada na želudac po ovo vrućini
fatamorgana samo ti pazi bebice i trudi se zdravo hraniti.
Nemoj se živcirati,nismo svi isti i ne možemo ni biti:-)
Potpisujem!!!
Bez beda,Fato, mi smo težim putem došle do naših potomčića, pa tribalo mi je 4 miseca da se očistim od hormona koje smo uzimale!!
I ja kad čitam ovu temu, šokiram se, pa meni je samo u sise otišlo 2 kg :mrgreen:, ostalo neću ni spominjati, a iako pazim šta jedem, priuštim se nekad kolač ili sladoled, pa nisam na samrti!!
Čuvaj ti svoje bebice :kiss: !
X
Draga moja uživaj max u trudnoći, kada tebi stignu dva bebača nećeš ti imati kada jesti, vidjećeš kako će se kila istopiti. Sve će to da budu slatke brige za tebe.
Možda onako malo da pripaziš čisto radi toga što kila nekada nose i visok tlak, ali pokušaj se maksimalno opustiti i uživati sa mrvicama.
Pusa tebi i malim mrvicama
Fatamorgana nemaš razloga za uzrujavanje ja sam u prvoj trudnoći dobila 12 kg do 26 tjedna a sve skupa 20 kila, nisam imala nikakvih problema niti s tlakom niti sa šećerom a kroz 1,5 godinu sve sam skinula bez ikakve dijete.
Samo se čuvaj i kontroliraj kile će se same skinuti važno je donijeti zdrave bebice na svijet
Moram priznati da nisam baš rado otvarala ovu temu, ali eto Fatamorgana me utješila... 23+1 tt u plusu 9,5 kg :mrgreen: (dvojajčani blizanci)
Za sada dr. samo pita tko mi tako fino kuha i smije se, ali me još nije opominjao. Krenula sam sa 49 kg (158 visoka)
Trbuh mi je stvarno velik i ispupčen, ... kako li će biti do kraja...
Nisam baš mislila da ću u trudnoći morati toliko paziti što i koliko jedem :-(
evo da se i ja ukljucim imam jedno pitanje. U nedijelju cu uci u 22 tijedan i do sada 3kg sam nabacila jeli to malo?
Ja sam u drugoj t jedva 7 kg dobila, tako da je to taman.
Ju, ju!!
27+3 a ja već 9kg dobila! :mrgreen: (sad sveukupno imam 58 kg)
Ali mi kažu na moj BMI da je to normalno (čak da žene znaju dobit i do 18kg!!)
Anyway; prije sam se dala zaplašiti tim kilama,
ali otkada gledam / slušam curke oko sebe i kako su one dobivale na težini
i kasnije skidale istu - zaboli me uvo - glavno da je beba dobro! ;)
16 tj 4 dana +2kg :)
Ma dok se vi osjećate dobro i beba lijepo napreduje, ostalo mi se čini ne toliko bitno ;)
Meni ovih 9kg otišlo isključivo u trbuh i cice, nigdje drugdje se ništa ne vidi.
A opet - imam prijateljicu koja je trudna gotovo koliko i ja (tjedan dana manje),
slične smo građe (ona nešto viša i malo teža) i dobila je tek 5kg, a trbuščić joj se jedva vidi.
Hoću reći - svaki organizam djeluje drugačije i podnosi ovo novo stanje drugačije,
ali dok ste zdrave i osjećate se u redu,
a gin kaže da je i beba super - ja mislim da razloga za paniku nema ;)
Kasnije ćete se lako pobrinuti za kile viška.
ukupno dobila 13 kg, 15 dana nakon poroda se vagala i u + sam još 4 kile, ali nadam se da će i one brzo otići
duže sam ostala u bolnici i tada nisam moga dojiti bebu, nego sam se izdajala i čim smo počele sikiti, stomak je počeo vidljivo da spada
21. tjedan +3