Tako je i meni isto oznacio strelicom!
Pinky, moj se malecki posjeo i raširio nogice...pišo je prvi uletio u kadar!!:lol:I tako frajer sjedi i mljacka cijelo vrijeme pregleda!
Printable View
Pinky da te utješim ja sam u 18. tjednu i ne znam spol. U prvoj trudnoći sam saznala tek oko 30-tog tjedna.
prvorotkinje, kad ste osjetile micanje bebe? ja još nisam dobila pravi kick a u 18 tt sam...
ksena ni ja ništa... jedna mi je posteljica sprijeda, druga straga.
Moja šogorica je trudna koji tjedan više od mene i osjetila je bebu u 18 tjednu, prva trudnoća također. ALi, ona je mršava.. Ja ocekujem ne prije 22 tjedna jer imam izolaciju da mi bebolinu nije zima!! :-)
U 18 tt mi se učinilo "nešto" ali ni dan danas nisam sigurna šta, a u 20. tt sam dobila prvi nježni šut :mrgreen:
i ja sam prva trudnoća i osjetila sam točno s 16 tj.(mislila sam nije to to) kad repriza tokom dana nekoliko puta! sad smo 20 tj.i ne prestaje igrat nogač po cjeli dan! čak me u 5 ujutro nekad diže jer to ona može! uh a šta će tek bit kasnije.kak se kaže " pamti pa vrati" :D
Ja sam osjetila prvi put (da sam baš bila sigurna da je beba) u 20.tt
Sad na 22+4 osjećam svakodnevno po više puta i baš mi je to nevjerojatan osjećaj :zaljubljen:
Pretpostavljam da mi za mjesec,dva više ne će biti tako ugodno i super kad me počne bubenjati po bubrezima i mjehuru :-P
drage moje upravo se vratila s pregleda , trudna 17+4 tt , nosim dečka ... micanje još nisam osjetila . Prekrasan osjećaj !!!
Prvo micanje svoje bebice sam osjetila sa 18 i pol tjedana i to baš onaj dan kada smo saznali i spol. Čekamo mi na hodniku za pregled i ja u stomaku osjetim isto nešto kao neki osjećaj da vam neki leptirići mašu krilima po stomaku, tako neki ugodan osjećaj. Pitam ja svog doc šta mi je to a on kaže draga moja to je tvoja beba, miga, javlja se svojoj mami.
Ajme cure koji lijep osijećaj i dan danas kroz glavu mi prolaze početna miganja moje bebuške i uvijek bih mogla zaplakati. Vidjet ćete ubrzo prekrasno je to.
Puno cmokića vam šaljem.
eh te leptiriće više ne znam jesam li osjetila ili umislila.
ali jutros me je probudio udarac, pa još dva, pa pauza i još jednom. dok sam se snašla bilo je gotovo. pa opet ne znam jesam li umislila.
i ja sam se prehladila. damn. taman kad sam pomislila da sam prošla bez prehlade... nadam se da me fibra neće uhvatiti
i ja curim i sva sam nekako ko bolesna, nikad mi imunitet nije bio gori... nadam se da je prolazno...
joooj kako vas je ljepo čitati curke :zaljubljen:
ja brojim 11+2, jučer bila na pregledu sva u šoku i strepnji, kad ono GUŠTER :lol::lol:
kaže meni gin jel vidite glavu? pa evo srce? a evo i nogice i ruke?
a?? gdje?
pa meni to liči na pravog pravcatog guštera! tako sam ga i MM predstavila :lol:
mučnine su mi skoro pa prestale! sad mi ni to ne valja! pa prerano je zar ne?
Super vas je čitati..
Mi danas imamo 15 tjedana. Na UZV-u smo bili prije tjedan dana.
Bebica drži ruku iza glave. I u toj pozi je slikan/a. Kao da se izležava na kauču ili suncu..
Malo sam bila u strahu jer me zadnjih par dana od kada ne koristim utrogestan bolila glava. I danas, da prekinem mućenje, odem vaditi krv kad ono progesteron na gornjoj granici.. :mrgreen:
Sad sam opet mirna neko vrime dok ne nađem nešto novo oko čega bi mogla histerizirati..
twisted, glavobolje su normalne u tim tjednima
poćiri ovdje šta se sve događa sa tobom i sa bebicom u kojem tjednu
http://www.net.hr/bebe/page/2010/03/02/0337006.html
Evo i mene nakon 10 dana NAPOOOOKOOON sam oživjela malo. Danas ulazim u 9.tt!! Mučnine "samo" od 4 popodne pa dok ne odem spavati, a to je oko 23 sata radi utrogestana. Napokon mogu ujutro doručkovati normalno, pa za 2 sata voće, pa opet oko podne nešto konkretnije pa ručak pa mučenje, grčevi, podrigivanje, stomak ko da sam pred porod. Ali nema veze, bar ne povračam i bar se ujutro naklopam pa kud puklo! :lol:
Drugi uzv 7.3. je ipak pokazao da se i druga beba "ulovila", ali se prestala razvijati tako da se vidjela gest.od 2,78cm i unutra moje malo zlato od čak 1 cm!!!! Do nje moje nesuđeno tj., gest.vrečica od 0,5 cm. Nekako tužno to izgleda, ali nema veze, samo nek mi se ova mala ribica lijepo razvija i ja sam najsretnija žena na svijetu!!
I ja sam primjetila da kad mi je muka moram nešto pojesti jer mi želudac "nesmije vrtiti u prazno", ali nemam više ideje šta bi jela! Jedem i po 8 puta na dan, sve mali obroci i nemogu više izmisliti ništa novo!
Pinky evo i u mom frigu svaki put kad ga otvorim nađem se oči u oči s pastom od umeboshi šljivama i pitam se šta mi je to trebalo! Nešto odvratnije nisam probala, ali bar da mi je djelovalo, nego ništa. Ista stvar sa čajem od đumbira. Nula bodova.
uf umeboshi, to samo kinki voli. i ja ništa ogavnije nisam stavila u usta.
a jesi li probala sa rennie? ona cuckalica protiv žgaravice (mogu i trudnice), mene je spašavala
Navodno ako je posteljica sprijeda nesto manje se beba osjeti.Meni je sprijeda i osjatila sam ju s 22 tt. Sad ju jako osjetim kao da je ribica u bazenu. Jedino sto mi je sad neugodno valjda beba pritisne neki zivac u preponi i to me onako jako zaboli al na sekundu samo dok stojim. 25.3 idem na uzv da vidim moju najvecu ljubav u kojem je polozaju
meni je jedna posteljica sprijeda, jedna straga i ništa od kuckanja za sada...
evo i mene...danas sam 5+5...borim se sa sto strahova ali nadam se da ću uskoro čuti jedno lijepo kuckavo srce:heart:
doc jučer rekao da sve izgleda kako bi trebalo a kada je tako u mojim tjednima da u pravilu sve bude ok... pa si to stalno ponavljam8-)
kako ste vi to zdurale, mislim znam da me d sada pa nadalje čeka samo čekanje..ali svejedno:-)
i da li je npr sa 6+2 prerano za očekivati srce?
Nije nije prerano ja sam čula srčeko sa 6+1.
Mada draga nemoj se bedirati ako ga tada ne čuješ u nekih se čuje par dana i kasnije.
Jesen, razumijem tvoj strah jer se i ja osijećam tako. Imam dogovoren ultrazvuk sa 6 tjedana, nadam se da ćemo čuti srce! No, mene muči još nešto. Obzirom da sam prije ovog postupka dugo vodila borbu s Ureaplasmom, bojim se da se nije vratila. Stoga bih osim ultrazvuka napravila i briseve. Je li prerano dirati dolje?
moje skromno misljenje je da ti nista ne moze biti od uzimanja brisa!
ja sam par dana nakon transfera zavrsila u bolnici zbog hs i dva puta su mi radili punkciju vode(kroz gospođu) i to ti je trajalo po sat vremena bockanja i svega...ako to nije naskodilo bebicama ne moze ni bris!
i ja sam prije imala ureaplasmu ali nisam ponavljala bris godinu dana(tada je bio ok)
ivanova, hvala ti na odgovoru. Ako se moja ginekologinja složi, napravit ću bris. I ja sam za i mislim da ne bi trebalo škoditi trudnoći. Uostalom, ako se Ureaplasma vratila, bolje ju je što prije liječiti.
imam jedno amatersko pitanje! :-D
kako sam rekla - idem na prvi UZV sa 6+3 - jel to vaginalni ultrazvuk, ili...??
Joj hvala vam na ovoj temi!
Da se ne ponavljam, ali osjećam se kao većina vas. Uplašena!
Nakon nekoliko godina pokušaja i nekoliko neuspjelih trudnoća, ostala sam spontano trudna.
Imala sam epizode groznih grčeva i blagog krvarenja x2, u 5 i 6 tjednu.
Sada sam 7 tjedana i 7 dana. Spazila sam nakon mokrenja, kuglicu, žutu sluzavu....čini mi se da je to sluzni čep. Bilo je i 5-6 žilica.
Bože šta sad?
Nabrzake sam prosurfala strane forume, vidim da se znalo događati i drugima ali ne tako rano.
Gianna, znam kako se osijećaš. Meni se sukrvica koja prijeđe u smečkasro brljavljenje pojavila 7dpt i nastavila do pozitivne bete. Još je par dana trajalo, pa stalo i sada se opet pojavilo. O strahu ne moram ni pričati. Ipak se nadam da će sve biti u redu.
drage moje, update!
KOd mene je zasada sve u redu. Imamo guštera :) vide se ručice i nogice. Jupppppi :)))))
Čitala sam malo stručne literature, uglavnom događa se da cervikalni čep bude izbačen najčešće zbog infekcije, ali možebit i zbog kratkog cerviksa. Obnavlja sa.
Nalazi urina i krvi pokazuju da izgleda imam neku upalu, pa sam dobila cefalexine u petak.
Radila sam urinokulturu u petak, ali nalaze dobijem tek sutra...pa sam odlučila krenuti s antibioticima.
Preko vikenda su mi proradili i sinusi...jedva dišem. Nikad prije nisam imala problema sa sinusima.
Sportski sam tip...0% mimoza... Ali ovo što mi se događa je nevjerojatno....sve se promjenilo.
Muka mi je...ne kao nekima ali opet grozno.
Svaki tjedan sam bolesna...te me boli nešto, te mi curi nos, te imam grčeve, pa krvarim.
Strašno mi smetaju mirisi...ne mogu se tuširati s mirisnim gelom. Izbacila sam sve cvjetnice na balkon.
Nemam energije kao da sam zadnjih 30 godina preležala u krevetu.
Sretna sam taman mi bilo ovako do kraja (samo ne gore :pls god!:) :))))))))
gianna dobrodošla u drugo stanje :mrgreen:
Tko ga je nazvao blaženim, ne znam, vjerojatno neko muško :roll: kojem se mučnine, povraćanja, hemeroidi, natečenost i slične tegobe valjda čine divnim :evil:
Ali, naravno, sve to prođe i svde se izdrži za naše mrvice :zaljubljen:
ha, ha, ja sam svoje prijateljice za ovaj vikend napala da - ZAŠTO MI NISU REKLE DA TRUDNOĆA NIJE BLAŽENO STANJE???!!!!!
još bi nekako i prešla preko raznoraznih fizičkih smetnji ali šta se dešava sa MOZGOM! moj jednostavno više ne radi! po cijele dane ne radim ništa, ne razmišljam o ničemu, nemogu čitati knjige, sve što traje duže od 30min me uspava.......
a imala sam tako divnih planova dok sam maštala o trudnoći........jedan od njih bio je i da usavršim engleski!!!!!! ha, ha, ha
:lol:
Ja sam par svojih frendica sterala u k*** jer su mi uvijek govorile kako im je trudnoća bila predivno stanje, a onda kad sam ja krenula se žalit je ispalo da su i one imale slične tegobe. Pa reko' dobro čemu onda to prenemaganje???? :-x
A mozak.... da, ja sam uvijek mislila kako ću položit stručni ispit kad jednom, napokon, budem trudna i doma. Koji dobar vic :lol: