Isto. Odvikla sam se od praška.
Printable View
Okinut ću na živce s ovim metenjem poda. Brisanjem. Opet ponovi sve 10 x, a na kraju i dalje prljavo. Od Roombe sam odustala jer bih isto okinula da mi mali glupi robot ide lijevo desno, a stalno fula točno onaj dio koji je prljav. Dok ne smisle nešto inteligentnije od okruglog diska koji se odbija od čoškove ne treba mi takva pomoć. E, sad, parni čistači. Vidim ima u ponudi od 800 do 5000 kn. Htjela bih nešto što povučem po podu i onda to usisa hrpu dlaka od pasa, a da se ne zabrtvi, obriše pod, znači 2 u 1, da je dovoljne snage, i da nije super skupo. Ima li takvo što? :mrgreen:
Gledala sam ovaj. To bi bilo nešto slično tvom opisu. Ne znam kakav bi bio s dlakama od pasa ali nadam se da je ok za ljudske. Možda ga netko ima pa da podijeli iskustvo, pluseve i minuse. Odvalim s malim u ruci dok usišem i operem sve.
http://www.philips.com.au/c-p/FC7088...ion-technology
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Frizerska metla. Nisam ja tak pametna. Susjeda ima peseka i s tim se odlično ispomaže. Mislim (ali provjerit ću da li je točno) da je to kupila u trgovini frizerskim priborom u Domjanićevoj ulici.
(Ont. što sam starija, to mi se manje kupuje elektrike i elektronike....)
Ma ni ja nisam nešto luda za tim, jer na kraju sve ispadne nekako nepraktično i najbolja se rješenja pokažu ona najjeftinija, ali zlo mi je od saginjanja i puzanja.
Ne znam kakva je frizerska metla, ali ja imam ovu i super mi je.
http://www.vileda.com/int/foam-broom.html
Nažalost kod nas je nema za kupiti (bar ja ne znam da ima, ako netko zna, nek mi javi, molim lijepo).
Nema nigdje za kupiti Ariel za odstranjivanje mrlja u zelenoj boci s prozirnim poklopcem...jedino taj mi skida masne flekove od ulja sa radnih hlaca...
Frizerska metla ima gumene "dlake" koje statički na sebe navlače kosu i dlaku i druge sitne prljavštine. Ovo:
http://www.njuskalo.hr/solariji-salo...-oglas-6025771
Opere se vodom, jednostavno. Jedino trebaš miščafl :mrgreen: jer ne usisava. Ali za ljude kojima se teško sagnuti, ima ovakav: https://www.google.hr/search?q=lopat...gOL0EYQxToM%3A
Evo još jednog primjera metle: http://www.frizerskipribor.com.hr/in...roduct_id=1013
Nisam našla tu spužvastu, ali imaš kombiniranu za naručiti preko e-kupi:
http://www.ekupi.hr/Vileda-sobna-met...om-469272.aspx
Thanks, imala sam ju, ne valja.
I meni je taj bio najbolji...
U nedostatku sam otkrila ovo u Mulleru-isto mi skida sve dječje mrlje,ne znam za to ulje , al vrijedi probati..
http://www.dr-beckmann.de/fleckentfe...flecken-spray/
Meni je za sve vrste fleka bio daleko najučinkovitiji Vanish sapun.
Imam još mali komadić i štedljivo ga trošim, jer ga dugo nisam nigdje vidjela za kupiti...
Ja ne znam nikako oprati prljavštinu od rubber mulcha. Kako vi to radite? Sestra mi kaze da to jednostavno ne ide dolje.
Nemam pojma uopće kaj je rubber mulch... Ona gumena podloga s igrališta?
Kako god - generalno je pravilo da ulje otopi ono što voda ne otapa. Pa onda probaš očistiti flek uljem, recimo strojnim uljem od šivaće mašine (ja sam znala mrlje od kolomaza tj. lanca od bicikla tako čistiti) a onda se boriš s masnim flekom na klasičan način (deterdžent za suđe ili sapun, pa klasično pranje).
Provjerila sam:
Tretiranje prije pranja:
Izlijte 2 ml tekućine Vanish Oxi Action izravno na svaku mrlju.
Ostavite da djeluje najviše 10 minuta.
Prema potrebi istrljajte mrlju i zatim slijedite upute za pranje u perilici.
Važno: obavezno se pridržavajte uputa za uporabu na pakiranju Vanisha. Ne koristite na odjeći za koju se preporučuje kemijsko čišćenje. Tekućinu nemojte staviti izravno na metalne dijelove odjeće (npr. gumbi, patentni zatvarači).
SAVJETI ZA UKLANJANJE MRLJA
Naš najbolji savjet za uklanjanje mrlja jest da ne ostavite mrlju da se osuši. Što je duže mrlja netretirana, to će je teže biti ukloniti. Za najbolje rezultate na sasušenim mrljama, najprije tretirajte mrlju izravno tekućinom Vanish Oxi Action, koju dodajte i u pranje.
Jel zna neko kako skinut one crne fleke u kadici tuš kabine. Jaka sredstva za čišćenje, grejp i limun nisu pomogli...
A vidiš, ja se upravo spremam da kupim svog Roombu ljubimca jer imam stan sa velikim otvorima i mnogo svjetlosti, što znači i tonama prašine. Zašto bi usisavao dok si ti tu, ja ga planiram paliti kada izađem iz kuće, da čisti dok mene nema? I šta nisu sada ovi noviji modeli pametniji i napredniji pa čiste kako treba, bez bezumnog bauljanja naokolo?
A meni treba čist pod odmah nakon što se probudim. Nema smisla da radi cijelu noć, a neću se buditi u četiri ujutro da ga uključim da odradi. Ionako bih onda morala negdje prebaciti pse, a nemam kuda, a Roomba bi ih na smrt ustrašio. Bježali bi po cijeloj kuhinji i prašine bi bilo po plafonu. Mislim da oni njega ne mogu napraviti baš toliko pametnim. Uostalom, nisam ciljala na posljednji model nego nešto u sredini. Pričekat će neka druga vremena. Zapravo sam ga htjela imati samo zato jer je robot. :)
Nisam probala.
Brzo su mi djeca narasla. Moji su se još valjali po pijesku, tucaniku i zemlji.
Još mi je nešto palo na pamet - si probala pastom od sode bikarbone (dodaš malo vode ili samo zasipaš na mokro i ribaš - to je blago abrazivno, možda bi moglo pomoći).
Sretno!
Meni nije valjao ništa.
Zapetljavao se u kablove, izluđivao psa i očajno mi išao na živce.
Nije čak ni čistio loše, ali treba mu vremena i potpuno čist pod; bez kablova i sl.
Kako smo i kći i ja dugokose, lasi bi se zapetljale o četkice i to je trebalo rukama pukat van, ma kajgot...
Žali Bože novca.
Čime se rješavate mirisa frižidera? Nije stvar jučerašnjem ručku, nego jednostavno neki miris :/
Moj ne smrdi, ali pokušaj sodu bikarbonu. Kažu da uklanja smradove gdje god ju se posipa: tenisice, tepih, veš, sudoper, ...
Prebrisem ga s njom?
Ja bih prebrisala.
Prebrišeš sa "bambuchom" - to je otopina sode bikarbone i limunovog soka u vodi (štajaznam, u čašu staviš cca 1,5 dl mlake vode, žličicu za kavu sode i malo limuna). To radiš u sudoperu jer pjeni. S tim obrišeš sudoper iznutra, pa onda još jednom sa suhom krpom.
Kad si gotova, u frižideru ostaviš u zdjelici ili na tanjuriću 1 jušnu žlicu sode da ti stoji, to će izvući smrad.
Inače, uzrok smrada je obično onaj sustav za odleđivanje u kojem se zna nakupiti naslaga koje ne vidiš dok normalno čistiš. (Kod mene to ima rupu za otjecanje kondenzata neposredno iznad staklene police iznad kopanjica za povrće). Gurneš unutra štapić za uši i ne onesvijestiš se kad izvučeš naslage van...
A kakvog to smisla ima kad se kiselina i lužina poništavaju u reakciji neutralizacije?
Pa nije 1:1 omjer. Limun je samo za miris.
* * *
Inače, taj trik je iz uputa za čišćenje mikrovalne pećnice, nisam ja to smislila, ali primjenjujem za frižider i djeluje.
Aha. Onda bih radije kombinirala ili soda - eterično ulje ili limun - kuhinjska sol.
Imam i ja neku knjigu gdje preporučuju boraks, pa su mi gospoda kemičari objasnili da taj boraks nema smisla miješati sa nečim što su ovi stavili u recept jer ga to poništava, umanjuje učinak čišćenja. Samo bezveze gnjavaža oko prtljanja s tim.
Usipaj sodu u šalicu ili na tanjurić i stavi u frižider. Mirisi zbilja nestanu. Meni je to stalno u frižideru.
Super, hvala na savjetima. Sastojci na broju i krecem odmah. Prvo cu u taj sustav zaviriti.
Kak očistit divne, bijele, startas, platnene patike od mrlja prouzrokovanih, recimo, padom torte od maline, i tako?
a jel bi da budu crvene ili roze?