Trampolina ma naravno da neće tako biti kod svakoga. Ali ako netko od samog početka postavi stvari tako da čeka kad će konačno doći na red od djeteta, mogao bi doživjeti iznenađenje. Makar opet neki se tokom vremena sasvim lijepo nauče nositi sa time, neki pak nikada. Ne kažem da se to mora neophodno odraziti loše na zejednički suživot, a koji traje minimalno 2 desetljeća, ali postoje šanse. Mislim, ne znam, ja djecu ne vidim kao gnjavažu, ne kažem da uživam u mjenjaju pelena ili evo prateći malog u stopu i sijedeći svaku njegovu budnu sekundu pored njega, život nam se trenutno sveo samo na to. Ok sad mi je značajno lakše jer je muž doma, ali ne kažem da uživam u tome, ali opet kad me uhvati kriza, pitam se, a dobro a što si ti mislila što je malo dijete? Štene? E boga mi nije, i to me vrlo brzo spusti na zemlju.
Da, furam male noćne razgovore sama sa sobom :mrgreen: Još jedan dokaz da sam pukla :lool:
A što se tiče zahtjevnosti, pa ja na to gledam ovako, kako je kome i gdje prag izdržljivosti, strpljenja, tolerancije valjda, tako onda i ocjenjuje zahtjevnost vlastitog djeteta, a i tuđeg.
Meni na primjer ne smeta do te mjere da me grebe ispod kože recimo te nagle promjene raspoloženja kod moje cure, netko drugi bi valjda razvio odbojnost prema djetetu radi toga jer nekim ljudima, znam iz iskustva, takvo ponašanje drugih poremeti čitavu njihovu vlastitiu kemiju, baca ih iz ravnoteže i najradije bi im skočili za vrat.
Isto mislim da ni kemiju ne treba zanemariti, kemije nekad ima, a nekad je jednostavno nema između roditelja i djeteta, pa se roditeljstvo može (ali i ne mora) svesti na čisto odrađivanje tehnikalija, ono što neophodno moraš kad si već stvorio to dijete.
Dobro sad sam možda otišla već previše u filozofske vode, možda da bolje pričekam prvo pubertet :mrgreen: