Pecena krilca i gusti grasak
Printable View
Pecena krilca i gusti grasak
Pileca juha za pocetak, palacinke za kraj, sredinu jos moram smisliti :-)
jučer: junetina u saftu + riža + cikla
danas: ostaci junetine + ječam + mahune na salatu
Ceasar's salad, za desert kolač od mrkve.
Danas ostaci od jucerasnje vecere: quiche s mini paradajzom i bosiljkom, zapeceni feta sir s chilli feferonama i oreganom, datulje u speku, salata od couscousa s povrcem sa zara i korijanderom, indijski kruh i kolac od mascarpone sira/grcki jogurt s kompotom od sumskog voca.
Kroketi punjeni sunkom i velika mijesana salata sa svakakvim povrcem i mozzarellom. Narudzba od E.
Varivo od mahuna, povrca i purecih bataka sa zabatkom.
Ta ista puretina pecena sa krumpirima na pole.
Mijesana salata.
Jucer: sarma i pire
Danas: oslic, tikvice i riza
E. upravo priprema 'rucak': kajgana sa sirom i salata od paradajza.
salsa od pomidora i tikvica s paštom, riga i pomidori na salatu, lubenica
Ja palacinke a napravila supu, krompir i piletinu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Blitvu u umaku od šampinjona sa piletinom :)
Fažoleti na gulaš
Sutra domaća kokica i krumpiri pečeni, salata, za desert tuljci s kremom i kokos rolice, imamo ročkas
Jucer: pecene krmenadle u komadu, domaci grasak i umak od mrkve
Danas: ostaci krmenadli i djuvec riza. Neka salata.
Pasulj nisam dugo
Brancin i dvije orade u pečnici sa krumpirom.
Kada sam vagala brancina neočiščen je imao ravno kilu.
I da pohvalim - upecao ga je klinac od 7 godina.:-D MOJ
Muž je orade.
Tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene sirom s pire krumpirom
Pileca juha, rizoto s bijelimmesom, graskom, kukuruzom
Nadala sam se da će ostati mješavina grahorica s kobasicama od jučer. Ali nije :durise: Pa se upravo krčka junetina u umaku, uz to vjerojatno pire ili pasta
Punjene paprike
Jaretina i krumpir u pecnici. Mljac!
Danas je roštilj :mrgreen:
Ragu juha s piletinom. Ubila sam se - pola kila mesa i 7 vrsta povrća, sve ručno sjeckala :kuhar:
ali bar imam ručak za dva dana :)
Piletina s korma umakom i riža.
Pileće rolice punjene blitvom i sirom s pire krumpirom
Prisiljeno zelje + pljeskavice
Za zelje sam imala pomoć starijeg sina, izrezao je sve što je trebalo. Samo zbog toga pišem ovdje, inače nije hrana ništ ekstra.
Punjene crvene paprike (pečene u pećnici) i salata od paradajza i crvenog luka.
tortilje punjene piletinom i povrćem, zelena salata, mileram :kuhar::njam:
Jučer me uhvatila neka manija kuhanja, iako sam imala ručak skuhan još od nedjelje (varivo od ječma i poriluka), skuhala sam još juneći gulaš s njokima, a onda sam do 10 navečer nakuhavala lončinu graha da ga zaledim za dane kad neću imati ovakvu inspiraciju. Fakat ne znam što me uhvatilo, nije to baš često tako :mrgreen:
A ja danas pravila divan kolac
toliko se o hrani piše na forumu zadnjih dana da se moram tu javiti. jučer rižoto sa pancetom, shitaki gljivama i celerom i salata od rikole, danas lokarde na grilu i salata od rikole, cherry rajčica, skute i pinjola, sutra turske mesne okruglice i salata od cvjetače sa grožđicama, bademima i prženim kaparima, prekosutra juha od hokaido tikve sa kiselim vrhnjem, prženim košticama bundeve i malo pancete, a u petak planiram srdele ili incune, još nisam sigurna kako ću ih pripremiti. u subotu negdje vani, a u nedjelju u dezurstvo nosim parmigiana di melanzana, da produljim ljeto barem okusnim pupoljcima.
pola kile mljevenog mesa
2/3 salice svježih krušnih mrvica
1/4 šalice vode
1 čajna žlicica soli
1 jaje
2 češnja češnjaka
pola žličice mljevenog kumina
pola žličice mljevenog korijandra
mala chillija
2 velike žlice tostiranog sezama
dakle, sve pomijesati, raditi kuglice veličine loptice za golf, popeći ih sa svih strana na tavi te staviti u pećnicu na 180 na još 20ak minuta.
Sad cu zvucati kao beti:) ali to je sve brzo gotovo. Najdulje traje smisljanje menija, a to kombiniram prije spavanja, opusta...
Sasa, za rizoto slaninu prvo preprzis ili? I kakve su to gljive? Jedu i djeca?
I da, svaka cast za menije! Zvuci odlicno!
Ja ovaj tjedan pauziram u kuhanju jer mi je tu svekrva :))
ja rizoto radim ovako: nasjeckam spek (sad imam neki genijalni iz italije od obitelji od koje naručujem i parmezan, ne znam jel ima vražjih nitrata), celerov korijen, luk i poriluk- bijeli dio pa stavim na maslinovo ulje i maslac, pustim 10 minuta pa dodam rižu, mješam dok ne postakli pa zalijem bijelim vinom, a onda mic po mic dolijevam kipući temeljac. temeljca imam smrznutog uvijek. dodam timijana usput. malo soli i papra. kad je gotovo umiješam grumen maslaca i parmezana. dok se to kuha na maslacu pržim gljive narezane na listiće. shitake su užasno fine gljive, meni su fine kao lisičarke ili vrganji, puno puno puno bolje od sampinjona ili bukovača. v. jede malo gljiva, a mala naravno ne. s tim da njih dodajem zadnje u rižoto pa lako maloj odvojim porciju.
Tako radim i ja sve vrste rižota, a naučila od Jamie Olivera :mrgreen:
I obožavam rižoto, i samog i kao prilog.